Marta B. 37
  • Escape room Złoto nazistów

    Złoto nazistów
    Black Cat Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Heil Hitler

    26.09.2018 | data wizyty: 05.09.2018

    To co wywiera niesamowite wrażenie oraz co najbardziej wpływa na wysoką ocenę to klimat pokoju. Z niesłychaną dbałością odwzorowane rekwizyty, efekty specjalne dostosowane do epoki. Zagadki dość różnorodne. We 2-3 osoby można spokojnie sobie poradzić. Smaczku dodaje też niemiecka muzyka :D jedyne do czego można się przyczepić to dość lakoniczne wprowadzenie, które odbywa się na korytarzu przy ekipach z pozostałych pokoi.

  • Escape room Zmieniając rzeczywistość

    Zmieniając rzeczywistość
    Zagadkownia
    Warszawa

    Oczami artysty

    27.07.2018 | data wizyty: 27.07.2018

    Pokój wyposażony w niebanalne zagadki, aby go rozwiązać trzeba myśleć jak artysta. Zaletą jest brak kłódek i szyfrów, super sprawa! Na początku trudno zorientować się od czego zacząć, ale potem zagadki następują liniowo. Polecam początkującym grupom, bardziej zaawansowane wyjdą szybko. Pozdrowienia dla świetnej obsługi :)

  • Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

    Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Przewrotne zakończenie

    25.06.2018 | data wizyty: 23.06.2018

    Pokój ciekawy, nie do końca liniowy - co sprawia, że w naszej czteroosobowej ekipie każdy miał coś do zrobienia. Zagadki w różnym klimacie i na różnym poziomie trudności. Niektóre dość złożone, więc nie można zapominać o tym co działo się wcześniej. Wielki plus za uprzejmą obsługę, która rzetelnie śledziła nasze poczynania. Otrzymaliśmy adekwatne wskazówki i gratulacje po wyjściu z pokoju. :)

  • Escape room Wyspa

    Wyspa
    Amazeing
    Warszawa

    Bezludna wyspa

    30.05.2018 | data wizyty: 29.05.2018

    Pokój niezwykle klimatyczny, plaża i palmy sprawiają, że rzeczywiście można się poczuć jak Robinson Cruzoe. Zagadki są urozmaicone i kiedy już ma się wrażenie, ze koniec gry jest tuż tuż za rogiem to... niespodzianka :D obsługa fantastyczna. Jedynym mankamentem pokoju są niewygodne kłódki, na które straciliśmy sporo czasu,mimo, ze symbole były prawidłowe. Jednak nie psuje to radości z gry, polecam!

  • Escape room Morderstwo w barze

    Morderstwo w barze
    New World 22
    Warszawa

    Niebanalny

    28.05.2018 | data wizyty: 17.04.2018

    Niesamowity klimat starej warszawskiej kamienicy. Na plus oryginalne sprzęty z epoki, jednak wystrój (i zabawę) psują wszędobylskie kartki z oznaczeniem rzeczy jako rekwizytu. Fabuła pokoju spodoba się miłośnikom rodzinnych historii. Zagadki są różnorodne i wymagają nieco sprytu. Jednak ich poziom nie jest szczególnie wysoki, dlatego pokój idealny dla grup początkujących i średniozaawansowanych. Niestety nastrój skutecznie psuła pani z obsługi, która odniosłam wrażenie w ogóle nie śledziła etapu naszej gry. Pani kilkakrotnie poproszona o wskazówkę udzielała nam wskazówki do zagadki już rozwiązanej, przez co traciliśmy czas.

  • Escape room Kopalnia węgla

    Kopalnia węgla
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Czarne złoto

    28.05.2018 | data wizyty: 10.03.2018

    Świetny pokój! Różnorodność zagadek, duży obszar gry oraz konieczna współpraca w grupie to niejedyne zalety kopalni. Nie znajdziemy tu standardowych kluczyków i szyfrów, kłódka jest tylko jedna i to też niestandardowa. Świetna obsługa! Panowie zabawni i pomocni, a udzielane przez nich wskazówki nie były oczywiste tylko naprowadzały graczy na trop. Pokój niezwykle klimatyczny, można poczuć się jak na Śląsku :D We 3 osoby mieliśmy wszyscy coś do roboty. Polecam szczerze!

  • Escape room Szpital

    Szpital
    Escape Plan
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Szpital

    28.05.2018 | data wizyty: 25.04.2018

    Pokój, w którym liczy się głównie spostrzegawczość i dociekliwość. Na plus różnorodność zagadek oraz fabuła motywowana prawdziwymi wydarzeniami. Jednak niektóre zagadki były nieco nieczytelne. Pani z obsługi miła i pomocna, polecam.

  • Escape room Łowca Głów

    Łowca Głów
    Amazeing
    Warszawa

    Dla miłośników mocnych wrażeń

    28.05.2018 | data wizyty: 13.02.2018

    Pokój zachwyci każdego kto lubi dreszczyk emocji, strach i horrory. Zagadki niebanalne i wymagające logicznego myślenia i kojarzenia faktów.
    Byliśmy we dwie osoby i jak na grupę średniozaawansowaną to trochę za mało. Pokój idealny dla 3-4 osób. Zaskoczenie zaskakujące, obsługa świetna i pomocna, polecam!