Marta B. 37

Marta B. 37

Hej, jestem Marta B. 37. Mam na swoim koncie 25 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

25 Odwiedzone

4 Planowane

Skaut

58 Punkty

50
58 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Złoto nazistów
Złoto nazistów

Heil Hitler

26.09.2018 | data wizyty: 05.09.2018

Wiarygodna opinia

To co wywiera niesamowite wrażenie oraz co najbardziej wpływa na wysoką ocenę to klimat pokoju. Z niesłychaną dbałością odwzorowane rekwizyty, efekty specjalne dostosowane do epoki. Zagadki dość różnorodne. We 2-3 osoby można spokojnie sobie poradzić. Smaczku dodaje też niemiecka muzyka :D jedyne do czego można się przyczepić to dość lakoniczne wprowadzenie, które odbywa się na korytarzu przy ekipach z pozostałych pokoi.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zmieniając rzeczywistość
Zmieniając rzeczywistość

Oczami artysty

27.07.2018 | data wizyty: 27.07.2018

Pokój wyposażony w niebanalne zagadki, aby go rozwiązać trzeba myśleć jak artysta. Zaletą jest brak kłódek i szyfrów, super sprawa! Na początku trudno zorientować się od czego zacząć, ale potem zagadki następują liniowo. Polecam początkującym grupom, bardziej zaawansowane wyjdą szybko. Pozdrowienia dla świetnej obsługi :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

Przewrotne zakończenie

25.06.2018 | data wizyty: 23.06.2018

Pokój ciekawy, nie do końca liniowy - co sprawia, że w naszej czteroosobowej ekipie każdy miał coś do zrobienia. Zagadki w różnym klimacie i na różnym poziomie trudności. Niektóre dość złożone, więc nie można zapominać o tym co działo się wcześniej. Wielki plus za uprzejmą obsługę, która rzetelnie śledziła nasze poczynania. Otrzymaliśmy adekwatne wskazówki i gratulacje po wyjściu z pokoju. :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wyspa
Wyspa

Bezludna wyspa

30.05.2018 | data wizyty: 29.05.2018

Pokój niezwykle klimatyczny, plaża i palmy sprawiają, że rzeczywiście można się poczuć jak Robinson Cruzoe. Zagadki są urozmaicone i kiedy już ma się wrażenie, ze koniec gry jest tuż tuż za rogiem to... niespodzianka :D obsługa fantastyczna. Jedynym mankamentem pokoju są niewygodne kłódki, na które straciliśmy sporo czasu,mimo, ze symbole były prawidłowe. Jednak nie psuje to radości z gry, polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Morderstwo w barze
Morderstwo w barze

Niebanalny

28.05.2018 | data wizyty: 17.04.2018

Niesamowity klimat starej warszawskiej kamienicy. Na plus oryginalne sprzęty z epoki, jednak wystrój (i zabawę) psują wszędobylskie kartki z oznaczeniem rzeczy jako rekwizytu. Fabuła pokoju spodoba się miłośnikom rodzinnych historii. Zagadki są różnorodne i wymagają nieco sprytu. Jednak ich poziom nie jest szczególnie wysoki, dlatego pokój idealny dla grup początkujących i średniozaawansowanych. Niestety nastrój skutecznie psuła pani z obsługi, która odniosłam wrażenie w ogóle nie śledziła etapu naszej gry. Pani kilkakrotnie poproszona o wskazówkę udzielała nam wskazówki do zagadki już rozwiązanej, przez co traciliśmy czas.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kopalnia węgla
Kopalnia węgla

Czarne złoto

28.05.2018 | data wizyty: 10.03.2018

Wiarygodna opinia

Świetny pokój! Różnorodność zagadek, duży obszar gry oraz konieczna współpraca w grupie to niejedyne zalety kopalni. Nie znajdziemy tu standardowych kluczyków i szyfrów, kłódka jest tylko jedna i to też niestandardowa. Świetna obsługa! Panowie zabawni i pomocni, a udzielane przez nich wskazówki nie były oczywiste tylko naprowadzały graczy na trop. Pokój niezwykle klimatyczny, można poczuć się jak na Śląsku :D We 3 osoby mieliśmy wszyscy coś do roboty. Polecam szczerze!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Szpital
Szpital

Szpital

28.05.2018 | data wizyty: 25.04.2018

Wiarygodna opinia

Pokój, w którym liczy się głównie spostrzegawczość i dociekliwość. Na plus różnorodność zagadek oraz fabuła motywowana prawdziwymi wydarzeniami. Jednak niektóre zagadki były nieco nieczytelne. Pani z obsługi miła i pomocna, polecam.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Łowca Głów
Łowca Głów

Dla miłośników mocnych wrażeń

28.05.2018 | data wizyty: 13.02.2018

Pokój zachwyci każdego kto lubi dreszczyk emocji, strach i horrory. Zagadki niebanalne i wymagające logicznego myślenia i kojarzenia faktów.
Byliśmy we dwie osoby i jak na grupę średniozaawansowaną to trochę za mało. Pokój idealny dla 3-4 osób. Zaskoczenie zaskakujące, obsługa świetna i pomocna, polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny