DziwakUcieka
  • Escape room Sekret Profesora Lipnitzkiego

    Sekret Profesora Lipnitzkiego
    Lock House
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    O Ty zdrajco!

    07.04.2018 | data wizyty: 07.04.2018

    Przychodząc do tego ER wymagaliśmy dużo ponieważ zajmuję drugą lokatę w mieście i nie zawiedliśmy się! Pokój jak najbardziej zasługuje na miejsce w czołówce.

    Wcielamy się w rolę policjantów, którzy muszą rozwiązać zagadkę w pokoju dziwnego profesora!
    Klimat pokoju idealnie pasuje do jego tematyki, jak i całej fabuły. Widać staranność przygotowania pewnych elementów pokoju.

    W pokoju spotkamy wiele różnorodnych zagadek i wiele zwrotów akcji, które zaskoczą na pewno każdego fana escaperoomów. Większość zagadek nie powinna sprawić problemu, jednak wymagają one chwili zastanowienia.

    Obsługa bardzo sympatyczna, można na luzie porozmawiać i pożartować! Duży plus!

    Polecam pokój wszystkim grupom, które mają już jakieś doświadczenie w ER.

  • Escape room Koszmar z Ulicy Długiej

    Koszmar z Ulicy Długiej
    Escape Land Kraków
    Kraków

    Podróż w śnie do krainy strachu i zagadek!

    28.03.2018 | data wizyty: 27.03.2018

    Kolejny i zarazem ostatni pokój z firmy Escape Land zaliczony, jak zwykle, do czego firma już przyzwyczaiła pokój na najwyższym poziomie!

    Od przekroczenia progu i wprowadzeniu w historię czuję się klimat przebywania we wspólnym śnie wszystkich uczestników rozgrywki. Pokój prezentuję się bardzo ładnie i każdy fan ER doceni wkład włożony w stworzenie tego pokoju.

    Zagadki nie za trudne i nie za łatwe, doświadczeni gracze poradzą sobie raczej ze wszystkimi bez większego problemu po chwilowym zastanowieniu. Co najważniejsze nie otrzymujemy 'typowego' pokoju pełnego zwykłych kłódek i wskazówek a pomieszczenie nafaszerowane elektroniką, co sprawia że pokój jest wyjątkowy i zaskakujący ! Zagadki naprawdę pomysłowe, a przy niektórych można było powiedzieć WOW! Niestety momentami pokój w naszym odczuciu trochę liniowy i nie można rozdzielić zadań i grupa patrzy z niecierpliwością jak jedna osoba wpisuje szyfr by przejść dalej. (Dla jednych to jest wada a dla innych nie).

    Ekipa jak zawsze uśmiechnięta i dba o dobro klienta za co wielki plus!

    ER polecam osobom z kilkoma pokojami na koncie, jednak warto zapisać sobie tą lokalizację konieczną do odwiedzenia!

    .D / Zu / Majka / Natka

  • Escape room Kwarantanna

    Kwarantanna
    Portal Escape Games
    Łódź

    Czy z tego mroku jest dla nas jakaś droga ucieczki?

    11.03.2018 | data wizyty: 11.03.2018

    Otrzymujemy mroczny, ciemny pokój gdzie od początku czujemy lekki niepokój, który z czasem przeradza się w strach.

    Klimat pokoju zgodnie z zapowiedzią odwzorowuje miejsce kwarantanny, a ciemność musi stać się naszym przyjacielem przez następne 59 minut.

    Początkowo nie wiadomo za co się zabrać ponieważ sporo zagadek widzimy od razu. I tu właśnie przyda się nam spostrzegawczość bo bez trudu zrozumiemy gdzie wykorzystać dany element.
    Zagadki różnorodne, łatwe i trudniejsze. Ogólnie są pomysłowo wykonane i rzadko spotykane.
    Pokój może się wydawać trudny z powodu, że wzajemnie postęgujemy wewnątrz siebie strach i człowiek przestaje logicznie myśleć, a tak naprawdę jak ktoś ma chłodną głowę to wystarczy troszkę mocniej pomyśleć.

    Polecam pokój każdemu kto lubi się bać i odczuwać niepokój. Raczej odradzam pokoju na pierwszy raz, ale dobra początkująca grupa raczej powinna sobie dać rade. Doświadczone grupy również mogą mieć problem.

  • Escape room Ostatnia Stacja

    Ostatnia Stacja
    Portal Escape Games
    Łódź

    Miała być ostatnia, ale...

    11.03.2018 | data wizyty: 10.03.2018

    Miała być ostatnia stacja, ale wysiedliśmy szybciej z rekordem!

    Już od pierwszych chwil po wejściu do pokoju człowiek czuję się dosłownie jak w jadącym wagonie metra. Sceneria bardzo fajnie zrobiona za co duży plus.

    Zagadki różnorodne i również ciekawe, przez co człowiek zostaje wyciągnięty w motyw pokoju do ostatniej sekundy przebywania w nim. Spostrzegawczość i umiejętność łączenia faktów bardzo przydaje się w pokoju. Nawet grupy początkujące nie będą miały większego problemu z rozwiązaniem tego pokoju.

    Całokształt tego pokoju pokazał, że escape roomy nie są jeszcze oklapene i można stworzyć coś naprawdę rewelacyjnego w fajny sposób z nowatorskimi zagadkami.

    Tym razem udało nam się pobić rekord pokoju - 32 minuty bez podpowiedzi! Radość Pani z obsługi bezcenna i zosatnie zapamiętana na długo <3

    Z czystym sumieniem polecam ten pokój wszystkim!!!

    .Damian

  • Escape room Kac Poznań

    Kac Poznań
    Escape Me
    Poznań

    Noworoczny kac

    01.01.2018 | data wizyty: 01.01.2018

    Miał być wyścig z czasem by zdążyć na wesele a była klapa!

    Pokój zapowiadał się bardzo dobrze, a po wejściu w ogóle nie odczuliśmy klimatu jaki miał się tu pojawić. Pokój mało logiczny, gdzie wszystkie zagadki opierają się na liczbach, liczbach i jeszcze raz liczbach. Przy dzisiejszej technologii i konkurencji wśród escaperoomów zwykłe kłódki na szyfr nie dają dużej frajdy.

    Nie byliśmy początkująca grupą, a jednak pokój sprawił nam wiele problemów właśnie z braku jakiejkolwiek logiki.
    Podpowiedzi również nie były zbyt atrakcyjne, jednak zwykła krótkofalówka sprawdza się lepiej.

    Pokój polecam bardziej grupom zaawansowanym, ponieważ nie jest to pokój na pierwszy raz.

    Odpowiedź Escape Me

    Na wstępie dziękujemy za szybką opinię zaledwie kilka godzin po Waszej wizycie w pokoju!

    Zastanawiamy się jak zagadki w pokoju mogą być nie logiczne, skoro jego rekord wynosi 28 minut a duża ilość grup wychodzi z niego przed upływem 45 minut oczywiście bez podpowiedzi.

    To, że Waszej grupie nie udało się wyjść z pokoju bez podpowiedzi to nie znaczy, że zagadki są nie logiczne.

    Może warto spojrzeć na to obiektywnie i po prostu przyznać, że tego dnia mieliście słabszą formę ?

    Szkoda też, że po wyjściu z pokoju nie zdobyliście się na odwagę, aby szczerze przedstawić swoje wrażenia obsłudze lokalu, bo gdy zostaliście zapytani o nie odparliście, że wszystko było OK.

    Pokój KAC POZNAŃ jest starej generacji i funkcjonuje ponad 2 lata. Jeśli mieliście większe oczekiwania to trzeba było dobrze przeczytać opinie i recenzje pokoju na portalu lockme.pl które jest WAM tak dobrze znane, a nie kierować się ceną GROUPONA 69 zł.

    Pozdrawiamy.

  • Escape room Klucz do umysłu wynalazcy

    Klucz do umysłu wynalazcy
    Pokoje Zagadek Escepcja
    Katowice

    Jeden z lepszych!!

    15.10.2017 | data wizyty: 14.10.2017

    Stojąc już na progu pokoju pojawia się wewnętrzne 'wow', które zamienia się w głośne WOW! z naszych ust po wejściu.

    Otrzymujemy niesamowicie dopracowany pokój w stylu Steampunkowym, przez co człowiek cieszy oko detalami zamiast rozwiązywać zagadki, ale to powoduje że jeszcze bardziej odczuwamy klimat tego pokoju.

    Zagadki nie są liniowe, jednak ich liczba na start trochę przytłacza bo nie wiadomo gdzie na początku wsadzić swoje ręce. Zagadki nie są bardzo wymagające, ale nawet doświadczona grupa może mieć chwile przestoju. Spotkamy tutaj tradycyjne kłódki, ale też inne innowacyjne rozwiązania, o których najlepiej się samemu przekonać.

    Pokój nie należy do dużych przez co cztery dorosłe osoby mogą mieć problem z komfortowym poruszaniem, a dodatkowo po 50 minutach zabawy zaczyna się robić duszno.

    Pierwszy raz widzę pokój, który ma maksymalnie wykorzystaną przestrzeń pod zagadki, jak i dekorację.

    Pokój polecam każdemu ponieważ warto odwiedzić takie działo wśród EscapeRoomów!!!

  • Escape room Sala Kinowa

    Sala Kinowa
    Fox O'clock
    Wrocław

    REWELACJ... nie do końca!

    08.05.2017 | data wizyty: 04.03.2017

    Jeżeli jest możliwość to zawsze korzystajcie z opcji wejścia w zasłoniętych oczach, a w tym przypadku jest. Pokój jest dużych rozmiarów a w nim sporo zagadek. Większość to rozwiązania kłódkowe. Zagadki są dość trudne, więc jest to raczej propozycja dla grup bardziej doświadczonych.
    Problemem jest to, że trochę ciężko znaleźć punkt zaczepienia nawet doświadczonej grupie. Wystrój i zagadki dopasowane do tematyki pokoju. Obsługa bardzo miła, jednak doszło do małego nieporozumienia, na początku dostaliśmy informację by nie dotykać elementów z żółto-czarną taśmą, w jednej zagadce wydawało się nam że dźwięk jest konieczny ale pokrętło było zaklejone taśmą. Obsługa dopiero po jakimś czasie zorientowała się, że nie ma dźwięku, niestety było to zbyt późno dla nas. Bawiliśmy się dobrze, bo uwielbiamy escape-roomy, jednak nie jest to pokój który zapada w pamięci jest wiele innych ciekawych ofert.

  • Escape room Zamek Draculi

    Zamek Draculi
    Gamescape Kraków
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    Świat kłódek z Drakulą w tle!

    11.09.2016 | data wizyty: 09.09.2016

    Zdecydowaliśmy się na ten pokój ze względu na tematykę, wysoką ocenę oraz poziom dla początkujących. Po wejściu do pokoju lekko się zawiedliśmy, nie było początkowego efektu WOW. Zagadki na średnim poziomie, jednak rozwiązania bardzo ciężko powiązać z konkretną kłódką. Zablokowaliśmy się w pewnym momencie z kilkoma ciągami cyfr i dopasowywanie każdego szyfru do każdej kłódki zabrało nam sporo czasu. Dodatkowo w pokoju są dwie kłódki, które w naszej ocenie wyglądają na uszkodzone (niby zamknięte, a jednak otwarte) i zastanawialiśmy się, czy otworzyliśmy je na "chama" czy jednak był to poprawny szyfr. Ilość kłódek może nie wywarłaby na nas tak złych odczuć, gdyby były bardziej różnorodne.

    W pokoju możemy spotkać wystrój nawiązujący do komnaty w Zamku Drakuli oraz zamkową ciemność. Wszystko to daje nam nawet ciekawy klimat.
    Efekt WOW, którego zabrakło na poczatku zabawy pojawił się przy samym wyjściu z pokoju. Zakończenie rozgrywki jest bardzo pomysłowe i było śmiesznym a zarazem ciekawym przeżyciem!

    Obsługa na bardzo dobrym poziomie, uśmiechnięta, komunikatywna.

    Polecamy pokój dla średnio-zaawansowanych grup. Osoby zaczynające przygodę mogą zostać lekko odstraszone przez monotonne kłódki.

    Pozdrawiamy
    Maja / Zuza / Damian

  • Escape room Antyterroryści

    Antyterroryści
    Escape Land Kraków
    Kraków

    Pokój z pomysłem.

    17.06.2016

    Jest to już kolejny pokój naszej grupy i drugi w Escapelandzie. Oczywiście się nie zawiedliśmy, pokój przygotowany na bardzo wysokim poziomie przez co klimat pokoju jest rewelacyjny. Zagadki zróżnicowane, od łatwiejszych do trudniejszych, ale wszystkie do przejścia. Udało nam się rozwiązać pokój 20 minut przed czasem bez podpowiedzi, z czego jesteśmy zadowoleni.

    W pokoju możemy spotkać bardzo fajne wykorzystanie zagadek elektronicznych, wystrój nawiązujący do mieszkania zamachowca oraz dopasowaną muzykę do tematyki pokoju. Wszystko to daje nam wspaniały klimat.

    Obsługa jak zwykle na wysokim poziomie, uśmiechnięta, komunikatywna. Widać, że lubi to co robi i potrafi dotrzeć do swoich klientów.

    Polecamy pokój zarówno dla początkujących grup, jak i tych doświadczonych.

    Pozdrawiamy
    PkAD
    (Paulina/Ala/Damian i gościnnie Natalia)

  • Escape room Morderczy dzień

    Morderczy dzień
    SherLOCK Wadowice
    Wadowice

    Fabuła, klimat, obsługa - R E W E L A C J A

    07.05.2016

    Kolejny escape room, który odwiedziliśmy był próbą zmierzenia się z pokojem w dwie osoby.
    Zacznijmy od obsługi - Pan Andrzej jest odpowiednią osobą, na odpowiednim miejscu. Idealnie nadaje się do tego co robi, uśmiechnięty, rozgadany, kreatywny(fabuła w pokoju pierwsza klasa), widać że tym żyje.
    Pokój nie jest typowym escape roomem i dla doświadczonych grup schematyczne podejście do pokoju może je zgubić. Trzeb trochę użyć schematu z innych pokoi, ale jednocześnie wczuć się w fabułę, dyskutować, eliminować - tak jak to robi prawdziwy detektyw! My właśnie się tak poczuliśmy, mogliśmy przez godzinę wcielić się w prawdziwych detektywów. Dodatkowo pojawił się tutaj fajny system podpowiedzi, rymowanki na papierowych karteczkach, które wprost nie dają nam rozwiązania.
    Pokój nie jest nafaszerowany elektroniką i innymi bajerami, jest przykładem gdzie w prosty sposób można stworzyć coś wspaniałego.
    POLECAMY ten pokój każdemu, warto dla tego miejsca specjalnie przyjechać do Wadowic.

    Po skończonej zabawie otrzymujemy ankietę, gdzie odpowiadamy na kilka pytań związanych z pokojem.

    Właścicielowi a zarazem twórcy pokoju gratulujemy i życzymy setek pomysłów na rozwój biznesu, tysięcy gości i radości z pracy przez długi czas.
    Na pewno odwiedzimy kolejny pokój/pokoje !!!

    Pozdrawiamy
    pkAD
    (Ala i Damian)

Zobacz więcej opinii: 1 2