klaudia.lepik

klaudia.lepik

Od niedawna moją pasją stały się escape roomy :D

71 Odwiedzone

1 Planowane

Nawigator

115 Punkty

100
115 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Przynieśmi go czym prędzej!

14.02.2020 | data wizyty: 10.02.2020

Wiarygodna opinia

Naszą przygodę z escape roomami w Bydgoszczy rozpoczeliśmy do Legendy Miecza i był to strzał w 10!
Pokój wykonany w dbałości o najmniejsze szczegóły, klimatyczny i zaskakujący na każdym kroku. Zagadki proste a przy tym tak ciekawe i idealnie dobrane do klimatu pokoju.
Jeśli ktoś szuka przygody która przeniesie go do średniowiecza to polecam z całego serca ten pokój.
Kamila- mistrz gry od samego początku pomogła nam wczuć się w klimat naszego zadania i to dzięki niej zdecydowaliśmy się na pokój którego pierwotnie nie mieliśmy w planach.
Dla nas cała ekipa tworząca tą firmę zasługuje na ogromne brawa za swoją pracę!
Z niecierpliwością oczekujemy na otwarcie następnych pokoi! :D

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tajemnica starej fabryki
Tajemnica starej fabryki

Tajemnica odkryta!

10.09.2018 | data wizyty: 07.09.2018

Jako że escape roomy ostatnio stały się wręcz moim uzależnieniem nie mogła odpuścić sobie wizyty w nowo otwartym pokoju w moim mieście! ;)
Sam opis wyglądał już bardzo zachęcająco. Stara fabryka, gabinet który jako jedyny ostał się z tragicznego wypadku, który się tam wydarzy i ten skomplikowany system wodny do neutralizacji chemikaliów już wzmocniły moje oczekiwania co do tego pokoju.
Sam wystrój w pełni oddaje charakter pokoju, zagadki są ciekawe i moim zdaniem idealne dla osób które chcą rozpocząć przygodę jaką są escape roomy!
Uroku temu pokojowi dodaje wprowadzenie, które wręcz wciągnęło mnie całkowicie w akcje i poczułam się jak prawdziwy detektyw na tropie zagadki!
Obsługa moim zdaniem na 6 i z niecierpliwością oczekuje następnego pokoju tej ekipy!
Jak mogłabym zapomnieć po wizycie w tym escape roomie nie pozostają nam nie tylko cudowne wspomnienia ale również mały upominek od właścicieli, który bardzo mnie urzekł!
Serdecznie polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Zodiak
Zodiak

Z porwaniem w tle

10.09.2018 | data wizyty: 26.03.2018

Był to mój jeden z pierwszych pokoi jakie odwiedziłam zaczynając swoją przygodę z escape roomami.
Cóż mogę powiedzieć, wystrój pokoju mroczy nawiązujący do tematyki jednakże można by było jeszcze trochę pokombinować nad nim, zagadki różne od prostych do dość skomplikowanych. Kłódki raczej standardowe i nikt nie powinien mieć z nimi problemu. Pokój odwiedziliśmy większą ekipą( 6 osób) co moim zdaniem trochę zepsuło zabawę, bardziej polecam tak do 5 osób max i raczej osoby które już mają trochę większe doświadczenie niż tylko kilka pokoi. ;)
Na plu sjak najbardziej wprowadzenie i pewna niespodzianka o której dowiadujemy na początku zabawy zmusza nas do większej współpracy.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Sex room
Sex room

Zabawa 18+

10.09.2018 | data wizyty: 02.05.2018

Wiarygodna opinia

Sam tytuł pokoju był już ciekawy a co dopiero wystrój i zagadki. Oprócz znalezienia standardowego klucza do wyjścia mamy dodatkowe zadania, które tylko podkręcają zabawę i dodają jej uroku .
Wprowadzenie do pokoju bardzo ciekawe, zagadek było dość dużo jak na 2 osoby ale zmieściliśmy się w czasie idealnie.
Pokój oczywiście dozwolony od lat 18 ;)
Serdecznie polecam nie tylko na wieczory kawalerskie czy panieńskie ale dla par czy grup znajomych o podobnym poczuciu humoru ten pokój też się spodoba.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnicza gra
Tajemnicza gra

Zabawa czas start!

02.05.2018 | data wizyty: 02.01.2018

Był to mój początek zabawy z escape room a ten akurat pokój wybrałam z polecenia koleżanki, która tak samo swoją przygodę z ER zaczynała od tego pokoju. Moim zdaniem pokój nie należy do najłatwiejszych ale nie był tez bardzo trudny. Ilość zagadek przypadająca na jedną osobę wydaje mi się odpowiednia (byliśmy w trójkę), niestety bez paru podpowiedzi nie udało by się nam ukończyć zabawy. Obsługa bardzo miła i wyrozumiała, dostaliśmy kilka minut gratis aby móc ukończyć wszystkie zagadki. Ogólnie bardzo polecam!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni