elapopiel

elapopiel

Hej, jestem elapopiel. Mam na swoim koncie 7 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

7 Odwiedzone

5 Planowane

Podróżnik

31 Punkty

25
31 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Dom mordercy
Dom mordercy

Świetny!

07.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

elapopiel 7 opinii

Świetny escape room, zróżnicowane zagadki, pokój sam w sobie dość straszny.
Polecam gorąco i pozdrawiam Pana Bogdana :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

Nic lepszego mnie już nie spotka

25.04.2018 | data wizyty: 25.04.2018

Opinia z tabletu

elapopiel 7 opinii

Gdybym mogła oceniłabym na 11/10, po prostu nie da się opisać tego pokoju. Zacznijmy od fenomenalnej obsługi - od wejścia wiedziałyśmy, że będzie super. Jestem zachwycona, że pokój daje możliwość wyboru poziomu trudności oraz poziomu grozy. Dzięki temu jest dostępny także dla dzieci!

Wszystkie zagadki były niesamowicie dopracowane, ilość kłódek zredukowana prawie do zera. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z taką różnorodnością zagadek, wiele z nich było dla mnie absolutną nowością,oddziaływały na wszystkie zmysły. Ten pokój to powiew świeżości wśród warszawskich escape roomów. Czułam się jak w kinie 4d, wyspa żyła razem z nami. Żałuję, że brakuje mi słów żeby opisać jak świetnie się bawiłam!

Minusy są dwa:
Nie mogę tam pójść drugi raz
Wszystkie pokoje w których byłam wcześniej wydają mi się teraz słabe.

Zaznaczam poziom trudny, bo taki wybrałyśmy i faktycznie taki był.
Byłyśmy w dwie osoby, ale myślę, że nawet 5 miałoby tam co robić.

Proszę mnie poinformować gdy otworzą Państwo kolejny pokój!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

Magia w M1

20.04.2018 | data wizyty: 20.04.2018

elapopiel 7 opinii

Bardzo dobry, duży pokój z mnóstwem zagadek. Myślę, że miejsce trzeba szczególnie docenić za klimat i to, że mimo tego, że nie jest nowe, w niczym nie ustępuje najnowszym pokojom. Nie jest w żadnym stopniu zużyte, wszystko jest dopracowane i zadbane. Niemal każdy przedmiot jest przedmiotem rozgrywki, liczy się tutaj przede wszystkim spostrzegawczość i za to mega plus. Bardzo podobało mi się także przejście do świata magii, super pomysł. Miła obsługa i błyskawiczny kontakt mailowy.

Szkoda, że nie wykorzystano kultowych motywów z Harrego Pottera (np. przydział do konkretnego domu), niektóre podpowiedzi były też zbyt dosłowne, ale był to pierwszy ER w którym ktoś zapytał mnie w jaki sposób chcę je otrzymywać. Spora część zagadek bazuje na działaniach matematycznych, ale to akurat subiektywne, że ja za bardzo za takimi nie przepadam.

Na minus lokalizacja, ale zależy kto gdzie mieszka :) Warto było przyjechać. Jedźcie do Ikei po meble i po drodze wpadacie tutaj!

Byłyśmy w dwie osoby i było ok, polecam max. 3-4.

Pokój naprawdę godny polecenia za super klimat!!!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Klub Sportowy
Klub Sportowy

Mieszane uczucia

14.04.2018 | data wizyty: 13.04.2018

Wiarygodna opinia

elapopiel 7 opinii

Pokój w miarę łatwy, chociaż potrzebowaliśmy kilku podpowiedzi. Fajny na wyjście ze znajomymi, jednak przejście go nie daje dużej satysfakcji. Pani zareklamowała pokój tym, że jest w nim mało kłódek - kłódek było raczej dużo, pozostałe zagadki głównie na magnes, mało ciekawych rozwiązań technologicznych. Były momenty, które nas zaskoczyly, raził jednak wygląd pokoju, który jest stary i zużyty.


Kilka niedopracowanych rzeczy. Na początku mogliśmy otworzyć szufladę mimo, że później okazało się, że powinna ona być zamknięta a do jej otwarcia potrzebne było rozwiązanie zagadki.

Coś, co jednak skusiło mnie ostatecznie do napisania tej recenzji to istotny szczegół, który mocno wprowadza w błąd - Avatar pokoju na lockme. W rzeczywistości nie jest to zdjęcie z escape roomu, a przypadkowe, zupełnie niepowiązane zdjęcie. To trochę słabe, bo można nastawić się na mega duży pokój, a w rzeczywistości sprawa wygląda trochę inaczej ;)

Byliśmy w 5 osób, polecam wziąć o jedną mniej :)

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 3/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Napad na bank
Napad na bank

NIESAMOWITY

12.04.2018 | data wizyty: 11.04.2018

Wiarygodna opinia

elapopiel 7 opinii

Genialny pokój!!!

Zagadki trudne, zróżnicowane, klimat wprost niesamowity! Byłyśmy we dwie i miejscami brakowało nam trzeciej osoby.

Obsługa bardzo miła. Całość oceniam bardzo wysoko, jeśli jednak miałabym się do czegoś przyczepić to system podpowiedzi nie do końca był dla mnie wygodny. Wolałabym kontakt głosowy z podpowiadającą :)

10/10, naprawdę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Legowisko Kanibala
Legowisko Kanibala

Średnio

07.04.2018 | data wizyty: 20.03.2018

elapopiel 7 opinii

Pokój zaskoczył mnie kilka razy - za to plus. Mimo wszystko zagadki na jedno kopyto, za każdym razem trzeba odkryć szyfr do kłódek. Moja ocena byłaby wyższa gdyby nie pierwsza zagadka, której rozwiązanie zajmuje bardzo dużo czasu. Pozostałe są łatwiejsze, ale pierwsza zdążyła nas sfrustrować ;)

Polecam dla 4 osób :)

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Sex room
Sex room

Świetny pokój

07.04.2018 | data wizyty: 05.04.2018

elapopiel 7 opinii

Bardzo ciekawe zagadki o niezbyt wysokim stopniu trudności, świetna rozrywka. Brakowało mi jedynie sensownego wprowadzenia. Co prawda obejrzałyśmy filmik, ale niewiele on wniósł i na początku nie do końca wiedziałyśmy co robić. Mimo to różnorodność zagadek i mała ilość kłódek naprawdę robi wrażenie.

Byłyśmy w trzy osoby i uważam, że to idealna ilość osób. Każda kolejna po prostu nie miałaby co robić, pokój jest też dość mały.

Obsługa bardzo miła :)

Zobacz zgłoszenia (2)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy