colin33

colin33

Hej, jestem colin33. Mam na swoim koncie 24 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

24 Odwiedzone

21 Planowane

Podróżnik

38 Punkty

25
38 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Pan Świnka
Pan Świnka

Little pig, little pig we came to steal your video :P

14.01.2020 | data wizyty: 13.01.2020

colin33 22 opinie

Rewelacja!!! Takim stwierdzeniem muszę zacząć. Od samego początku na graczy czeka mroczny klimat, który towarzyszy przez całą rozgrywkę. Jest to thriller więc nie jest przesadnie strasznie choć pojawiają się pewne elementy zaskoczenia graczy. Na uwagę, jak zawsze w przypadku Black Box, zasługuje bardzo dobrze przygotowane wnętrze pokoju - widać ogrom pracy włożony zarówno w przygotowanie wystroju jak i zagadki, które są różnorodne i niezwykle ciekawe.
Wspomnieć należy także o fabule, która okazała się bardzo interesująca - w miarę upływu czasu poznajemy historię naszego "dziwnego" gospodarza. Pokój jako całość jest spójny i logiczny.
Wielkie brawa dla Pana prowadzącego za bardzo umiejętne poprowadzenie rozgrywki.

Dziękujemy raz jeszcze za świetną zabawę i do zobaczenia w kolejnym pokoju! :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Urok
Urok

W powietrzu czuć magię

30.09.2019 | data wizyty: 29.09.2019

colin33 22 opinie

Pokój jest prześliczny. Bardzo starannie przygotowany, baśniowy i bardzo klimatyczny. Wielkie ukłony za pracę włożoną w przygotowanie wnętrz. Zagadki są różnorodne i mam wrażenie że ich poziom trudności narasta wraz z postępem zabawy w pokoju. Jest liniowa ale przemyślanie i logicznie. Muszę jednak dodać, że część zagadek były nam znana z innych pokoi czy też z wcześniejszego ratowania smocząt w Jak uratować smoka.
Bardzo miła Pani z obsługi i uroczy kociak Simba. Dziękujemy za świetną zabawę i do zobaczenia w kolejnych pokojach! :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Szum
Szum

Prawdziwy SZUM

25.09.2019 | data wizyty: 24.09.2019

colin33 22 opinie

Przejdę do rzeczy - pokój to ścisła poznańska czołówka! Kapitalny klimat, logiczne i ciekawe zagadki, dreszczyk emocji i niepokoju, ogrom włożonej przez twórców pracy - to wszystko składa się na jeden z lepszych ER jakie miałem okazję odwiedzić. Czas minął nam bardzo szybko podczas rozwiązywania zagadek, które są bardzo przemyślane (pojawiają się rozwiązania, których wcześniej nie spotkałem). Wnętrza zostały bardzo starannie wykonane.

Nie pozostaje mi nic innego jak gorąco polecić Szum. Do zobaczenia w Osobowości :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kolekcjoner
Kolekcjoner

Klimatyczna kolekcja

29.05.2019 | data wizyty: 28.05.2019

colin33 22 opinie

Ktoś może powiedzieć, że pokój ma już za sobą dni swietności, że są lepsze i ciekawsze. Moim zdaniem nic bardziej mylnego. Warto odwiedzić Kolekcjonera ze względu na klimat - ponurą, ciężką i przesiąkniętą mrokiem atmosferę. Na uznanie zasługuje wystrój oraz rewelacyjny system podpowiedzi (wielkie brawa!).

Zagadki są różnorodne, nie jest liniowo. Nie jest może jakoś innowacyjnie pod tym względem ale biorąc pod uwagę kiedy ten pokój odnosił największe sukcesy to i tak należy je docenić. Gdybyśmy przyszli do niego z 2-3 lata temu zapewne byłoby WOW.

Reasumując zabawa była przednia. Dzięki za wczoraj i widzimy się w kolejnych pokojach! :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Jaskinia Hazardu
Jaskinia Hazardu

Wyjść cało z jaskini

24.04.2019 | data wizyty: 23.04.2019

colin33 22 opinie

Było warto, nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości. Logika gry, mechanizmy, wnętrza i coś czego jeszcze nigdzie nie było zasługują na najwyższe uznanie. 45min minęło nam w zawrotnym tempie. Nie jest trudno a co za tym idzie rozwiązywanie kolejnych zagadek sprawia dużo frajdy. Zagadki są bardzo różnorodne, potrafią być też zaskakujące. Na plus jest również osoba sympatycznego Mistrza Gry - Sławka, który z prawdziwą pasją wprowadza w świat hazardu i dużych pieniędzy.

Pozostaje mi podziękować raz jeszcze za wczoraj. Do zobaczenia w kolejnych pokojach!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Krwawy Baron
Krwawy Baron

Nie taki krawy ten baron

20.02.2019 | data wizyty: 19.02.2019

colin33 22 opinie

Po prostu WOW! Ścisła czołówka branży ER na mapie Poznania. Tak starannie przygotowanych wnętrz, takiej dbałości o najmniejsze szczegóły nie widziałem dawno. Ciężko o to, by będąc w środku nie przystanąć na moment i nie zachwycać się kapitalnie przygotowanymi wnętrzami. Jest steampunkowo i bardzo klimatycznie. Nie sposób nie docenić ogromu pracy włożonej w przygotowanie pokoju.

Co do zagadek jest nieliniowo, momentami troszkę trudno. Zagadki wymagają oprócz logicznego myślenia również spostrzegawczości i zdolności manualnych. Na duży plus trzeba zaliczyć brak kłódek oraz różnorodne i ciekawe mechanizmy. Pokój zaskakuje.

Dzięki za świetną zabawę i do zobaczenia w kolejnych pokojach :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Inkwizytor
Inkwizytor

Godzina w lochach

23.01.2019 | data wizyty: 22.01.2019

colin33 22 opinie

Inkwizytor nie ma takiego poziomu jak Wampir czy Frankenstein jednak jest jak najbardziej poprawnym pokojem. Na duży plus trzeba uznać klimat w jakim jest utrzymany. Liczba zagadek sprawiła, że mieliśmy co robić przez troszkę ponad 50 minut. Pewnie gdybym odwiedził ten pokój wcześniej ocena byłaby wyższa. W sytuacji gdy ma się już kilka ER na końcie ciężko czasem w zagadkach znaleźć element zaskoczenia i tego mi tutaj zabrakło. Nie było tego WOOOW! natrafiając na kolejne zagadki, które trzeba przyznać są logiczne, przemyślane i urozmaicone. Szkoda tylko, że jeden z mechanizmów zrobił małego psikusa.

Pokój jest oczywiście wart polecenia. Moim zdaniem dedykowany jest dla grup, które odwiedziły już jakiś ER jednak wciąż są na początku swojej pokojowej przygody.
Plus za Pana z obsługi.

Dzięki za wczoraj. Pozdrawiam!

Zobacz zgłoszenia (1)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Frankenstein
Frankenstein

Szalony doktor

28.11.2018 | data wizyty: 27.11.2018

colin33 22 opinie

Muszę przyznać, że pokój mnie zaskoczył. Spodziewałem się dobrej zabawy ale nie sądziłem, że tak świetnie spędzę regulaminowe 60min.

Punkt pierwszy - zagadki. Są urozmaicone, wymagają współpracy zespołu oraz oczywiście logicznego myślenia. Pojawiły się też rozwiązania, których wcześniej nie spotkałem mimo kilkunastu odwiedzonych escape roomów. Ich poziom nie jest mocno wygórowany a rozwiązywanie sprawia wiele frajdy. Początkujące grupy mogą napotkać na swego rodzaju trudność z ich rozwiązywaniem.

Punkt drugi - klimat. Perfekcyjnie przygotowane wnętrza sprawiają, że można się poczuć jak w czasach szalonego doktora podpisującego się inicjałami V. F. Na uwagę zasługuje dbałość o najmniejsze szczegóły. Momentami jest mrocznie ale nie przytłaczająco.

Punkt trzeci - obsługa. Udany początek debiutującego mistrza gry. Było sprawnie i sympatycznie.

Podsumowując, pokój jest na najwyższym poziomie. Gorąco polecam! Warto osobiście rozwikłać zagadkę osób, które zaginęły u tajemniczego doktora.
Dzięki za świetną zabawę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dom pogrzebowy
Dom pogrzebowy

Dom śmierci

07.11.2018 | data wizyty: 30.10.2018

colin33 22 opinie

Pokój pod względem zagadek skonstruowany został bardzo przemyślanie. Jest różnorodność, nieliniowość, element zaskoczenia. Przydaje się spostrzegawczość i logiczne myślenie. Nie jest wyjątkowo trudno ale pokój raczej dla grup, które mają już jakieś ER na swoim koncie.

Tak jak w przypadku Sekretu Dziadka na uwagę i uznanie zasługują wykorzystane mechanizmy. Część z nich była nam znana, inne stanowiły zaskoczenie. Czas mijał szybko a my bawiliśmy się zacnie. Dzięki za miło spędzony wieczór i do zobaczenia, mam nadzieję, w kolejnym pokoju :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Szaleńczy sentyment
Szaleńczy sentyment

Tajemnica Stanisława

20.09.2018 | data wizyty: 19.09.2018

colin33 22 opinie

Pokój bardzo klimatyczny. Logiczne i bardzo dopracowane zagadki dają wiele frajdy podczas rozwiązywania. W ekipie 5 osób udało nam się wyjść w 40 min więc poziom trudności nie jest bardzo wygórowany, mimo tego każdy z nas mógł się wykazać. Dużą rolę obok logicznego myślenia odgrywa w tym pokoju spostrzegawczość gdyż zagadki nie są liniowe więc cały czas trzeba mieć się na baczności. Jest mroczno ale atmosfera nie paraliżuje - klasyczny thriller.

Dzięki za miło spędzony wieczór i świetną zabawę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne