Macckos
  • Escape room Hostel na Paharganju

    Hostel na Paharganju
    House of game
    Wrocław

    Świetny klimat!

    24.10.2019 | data wizyty: 23.10.2019

    Pokój absolutnie zasługuje aby być wyżej we Wrocławskim rankingu. House of game ma na prawdę niesztampowe i godne podziwu podejście do rozwiązań w pokojach. Są powiedziałbym trudniejsze niż standard który w tym mieście można spotkać, ale uważam że są też o wiele bardziej autentyczne niż "wyciumkane" pokoje. Zawsze dużo do roboty czy w Hostelu, czy w Templariuszach. Sam hostel natomiast pozwala się przenieść w inne miejsce i zapomnieć na chwilę że jest się we Wrocławiu. Sporo fajnych rozwiązań, sporo dodatkowych bodźców pod względem właśnie tej wspomnianej autentycznosci, no i zagadki które zmuszają do ruszenia głową. Pokój w naszej ocenie łatwiejszy niż templariusze, ale nie można go obiektywnie umniejszać względem tego drugiego. Polecam!

  • Escape room Sekret Profesora Lipnitzkiego

    Sekret Profesora Lipnitzkiego
    Lock House
    Kraków

    Wrocław lubi to!

    18.05.2019 | data wizyty: 18.05.2019

    Jako dwie całkiem doświadczone osoby które zabrały dwie osoby bez doświadczenia stwierdzamy że pokój był super. Wrocławski rynek wywindował nasze oczekiwania ale nie zawiedliśmy się. Pokój jest bardzo klimatyczny, niby laboratorium profesora, ale coś tu nie gra. Zagadki na rozum poziomie trudności, nie każdy element który mówi coś o fabule bierze udział w rozwiązaniu a jednak zajmuje czas. Dobrze jest się dzielić i zadaniami bo roboty jest calkiem sporo. Bawiliśmy się bardzo dobrze, historia czasem przybierała creepy zabarwienie, i koniec końcownwyszliśmy bardzo zadowoleni, dodatkowo wprowadzając dwie nowe osoby w świat Escape ;) polecamy!

  • Escape room Noc żywych trupów

    Noc żywych trupów
    Trap Jungle
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Fajne doświadczenie

    02.05.2019 | data wizyty: 02.05.2019

    Bardzo sympatyczny pokój, całkiem sporo równoległych zagadek w trakcie gry, dzięki czemu każdy miał co robić. Rewelacyjny stosunek cena/jakość. Wystrój oddaje klimat pokoju przygodowego i fabularnych "morskich opowieści", a do tego znajdziemy tu thrillerowy smaczek. Super pokój na rozluźnienie. Zagadki logiczne, na średnim poziomie trudności, czasem z efektem "przecież to proste" - po kilku minutach myślenia. Ogółem dyszka - bo pokój został dobrze wyceniony, był poprawny i zapewnił przyjemną rozrywkę. Oczywiście dyszka dyszce nie równa i nie sposób tego przyrównać do dyszki którą wystawiłbym pokojowi z top10.

    Polecamy na przyjemny wypad ze znajomymi

  • Escape room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Na poziomie

    12.04.2019 | data wizyty: 21.03.2019

    Fox zawsze trzyma wysoki poziom swoich pokoi. Ktoś na prawdę się napracował robiąc wystrój tego konkretnego a i temat pokoju jest bardzo chwytliwy. Zagadki nie są specjalnie trudne, ale rozruch może chwilę potrwać. Ogółem Foxi wybrali bardzo trudny temat na którym dorastało pokolenie obchodzące obecnie swoje ćwierćwiecze co najmniej i z tego powodu trudno jest mi obiektywnie oceniać. Ogromny plus za wystrój, tutaj niezmiennie każdy pokój Fox'o'clock absolutnie wygrywa. Plus za pomysłowe zagadki i elementy biorące udział w grze - można się poczuć jak czarodziej. Minusik za przestrzeń, przy 4 osobowej grupie jest pewien problem żeby każdy wszedł wszędzie, ale nie jest to wielki problem.

    Mój "subiektywny" problem polega na niesamowicie dużym "hype" jaki miałem od kilku miesięcy przed otwarciem tego pokoju i być może przerośnięte oczekiwania. W praktyce pokój skołował naszą ekipę w dwóch czy trzech miejscach proponując troszkę za dużo informacji które zabrały sporo czasu pociagając za sobą branie wskazówek tylko w celu złapania się właściwej rzeczy. Jest to o tyle kłopotliwe, że związane z początkiem przygody co nie działa dobrze na morale grupy ;)

    Ogółem klimat oddany, obsługa na najwyższym poziomie, dodatkowe atrybuty super sprawa. Bardzo solidna propozycja Foxów, ale z szacunku dla arcydzieła jakim jest Scooby i naszych osobistych rozterek na temat tego pokoju 10 nie mogę postawić ;)

  • Escape room Pinokio

    Pinokio
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Jeden z tych ...

    05.04.2019 | data wizyty: 23.02.2019

    Jeden z tych pokoii który w miarę rozwiązywania podoba się coraz bardziej, a zakończenie jest absolutną wisienką na torcie. Wystrój fantastyczny, zagadki ciekawe. Zróżnicowana 4 osobowa grupa była zajęta przez cały czas. Mogę z całego serca polecić. Ja bawiłem się świetnie mając już na koncie topowe Wrocławskie pokoje, moi znajomi którzy nie robili niczego też bawili się świetnie. W dodatku super cena.

  • Escape room Midnight Killer MK II

    Midnight Killer MK II
    Piwnica Quest
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Trudno nie wyjść zachwyconym

    03.03.2019 | data wizyty: 02.03.2019

    Pokój fantastyczny - jednocześnie trudny i logiczny. Zalecana spostrzegawczość i wrodzony Macajew. Technicznie perfekcja - żadnych niedoróbek które sprawiały by że coś nie działa mimo ze powinno. Nieliniowość składająca się na spójną całość. Niespodziewane i zaskakujące rozwiązania których mogłeś się spodziewać, Wysoki poziom trudności i wymagane utrzymywanie koncentracji przez całą rozgrywkę. Tutaj grają najmniejsze szczegóły.

  • Escape room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Rewelacyjny klimat, świetna zabawa

    19.01.2019 | data wizyty: 18.01.2019

    Długo zwlekałem aby pójść do Scooby'ego, wiele głosów mówiło że pokój jest trudny, a moja ekipa była mocno mieszana pod kątem poziomu zaawansowania. Gdy już tam trafiliśmy, okazało się że każdy mógł znaleźć coś dla siebie i wszyscy bawili się rewelacyjnie. Historia jest ciekawa, rozwiązania w pokoju pomysłowe. Dekoracje są fantastyczne i wszystko połykaliśmy z zachwytem. Absolutnie polecam. Naszej ekipie wyjście z pokoju zajęło 72 minuty z dwiema lub trzema wskazówkami. Jeśli jeszcze nie byłeś - oto Twój kolejny przystanek.