Macckos

Macckos

Ucieczkowe szaleństwo. Róbcie pokoje, wincyj!

37 Odwiedzone

0 Planowane

Nawigator

148 Punkty

100
148 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Czarny motylek
Czarny motylek

Wizyta po 3 latach

26.07.2020 | data wizyty: 25.07.2020

Wiarygodna opinia

Do pokoju wróciłem blisko 3 lata po pierwszych odwiedzinach i teraz dopiero mogę z czystym sumieniem wystawić mu ocenę - 8.5. Na pokoju widać już ślad czasu bardzo mocno i mam do niego sentyment bo to był jeden z pierwszych jakie zrobiłem, dobry dla grup które dopiero zaczynają, i w zasadzie mocno liniowy. Zagadki rozkminialiśmy od nowa gdyż nie za wiele zapamiętaliśmy z 1 przygody i zeszło nam 33 minuty. Wystrój przystaje do historii, dla nowych i nie spodziewających się niczego gości mrowienie karku w zestawie. Branża escape roomów poszła niesamowicie do przodu dlatego też nie można wystawić pokojowi dyszki, bo taka ocena była by mocno krzywdząca dla innych pokoi. Trafną oceną było by tu podle opisu na lockme 8, ale oceny ogólnie są bardzo mocno zbiasowane w stronę góry skali przez użytkowników i pokoje które mają 8, w mojej ocenie zasługują na 5/6. Dlatego dziewięć, bo foxi odstają zdecydowanie od "ósemek" w rankingu i było by to niesprawiedliwe ocenić go na 8, ale szczerze trzeba powiedzieć, że lata gdzie mógłby dostać uczciwe 9 lub wiecej już minęły. Ale jeśli zaczynacie, i nie widzieliście jeszcze najlepszego to warto odwiedzić, zwłaszcza jeśli macie na koncie dopiero pierwsze pokoje.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Lochy Króla Artura
Lochy Króla Artura

Byłem dwa razy ...

26.07.2020 | data wizyty: 25.07.2020

Wiarygodna opinia

W pokoju byłem dwa razy, gdyż chciałem pokazać kolejnej grupie osób coś ekstra. Jest to naprawdę ponadprzeciętnie dobry pokój, mega grywalny, mega dobrze zaaranżowany. Jedyna wada tego pokoju to że trzeba z niego wyjść. Ja kupuję po całości wszystko co exit19 dla nas tu przygotowało. Widać wkład pracy i pieniędzy jaki poszedł w ten pokój i chciałbym widzieć coraz wiecej pokoi na takim poziomie. Rycerze znali się nieco na elektronice i czarach, ale dzięki temu można się poczuć jak w filmie ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Rodzina Addamsów
Rodzina Addamsów

Zdecydowanie!

07.06.2020 | data wizyty: 07.06.2020

Wiarygodna opinia

Zdecydowanie warto wpaść do rezydencji państwa Addamsów! Jak powrzechnie wiadomo, gustują oni w najlepszych rodzajach rozrywki, czyli .. sprawdźcie sami! Wujaszek Fester też nieźle zabawił ale nic nie mówił żeby żałował ;)

Fantastyczny klimat!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

No sztos, co mam mówić

31.12.2019 | data wizyty: 31.12.2019

Wiarygodna opinia

Pokój jeden z najbardziej klimatycznych w jakich byłem. Czuć epokę i ducha. Nasza drużyna przeszła pokój bardzo płynnie ocierając się o rekord. Sporo do roboty! Trochę manualnej zabawy, sporo główkowania, dobra muzyka = zasłużona dycha. Za wszystko. Nie mogę się do niczego przyczepić a jedynie polecić jak najszybsze odwiedziny!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room American School Story
American School Story

Escape...przygoda!

30.12.2019 | data wizyty: 30.12.2019

Wiarygodna opinia

To nie jest zwyczajny pokój... To turbodoładowana pokojogodzilla wpierniczająca na śniadanie wszystkie inne pokoje! To jest absolutny must be na mapie Wrocławia, klasyczne zagadki i świetna impreza. Jak jesteś trochę stuknięta osobą to będziesz długo wspominać. Foxi... Czapki z głów!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Hostel na Paharganju
Hostel na Paharganju

Świetny klimat!

24.10.2019 | data wizyty: 23.10.2019

Pokój absolutnie zasługuje aby być wyżej we Wrocławskim rankingu. House of game ma na prawdę niesztampowe i godne podziwu podejście do rozwiązań w pokojach. Są powiedziałbym trudniejsze niż standard który w tym mieście można spotkać, ale uważam że są też o wiele bardziej autentyczne niż "wyciumkane" pokoje. Zawsze dużo do roboty czy w Hostelu, czy w Templariuszach. Sam hostel natomiast pozwala się przenieść w inne miejsce i zapomnieć na chwilę że jest się we Wrocławiu. Sporo fajnych rozwiązań, sporo dodatkowych bodźców pod względem właśnie tej wspomnianej autentycznosci, no i zagadki które zmuszają do ruszenia głową. Pokój w naszej ocenie łatwiejszy niż templariusze, ale nie można go obiektywnie umniejszać względem tego drugiego. Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sekret Profesora Lipnitzkiego
Sekret Profesora Lipnitzkiego

Wrocław lubi to!

18.05.2019 | data wizyty: 18.05.2019

Jako dwie całkiem doświadczone osoby które zabrały dwie osoby bez doświadczenia stwierdzamy że pokój był super. Wrocławski rynek wywindował nasze oczekiwania ale nie zawiedliśmy się. Pokój jest bardzo klimatyczny, niby laboratorium profesora, ale coś tu nie gra. Zagadki na rozum poziomie trudności, nie każdy element który mówi coś o fabule bierze udział w rozwiązaniu a jednak zajmuje czas. Dobrze jest się dzielić i zadaniami bo roboty jest calkiem sporo. Bawiliśmy się bardzo dobrze, historia czasem przybierała creepy zabarwienie, i koniec końcownwyszliśmy bardzo zadowoleni, dodatkowo wprowadzając dwie nowe osoby w świat Escape ;) polecamy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Noc żywych trupów
Noc żywych trupów

Fajne doświadczenie

02.05.2019 | data wizyty: 02.05.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo sympatyczny pokój, całkiem sporo równoległych zagadek w trakcie gry, dzięki czemu każdy miał co robić. Rewelacyjny stosunek cena/jakość. Wystrój oddaje klimat pokoju przygodowego i fabularnych "morskich opowieści", a do tego znajdziemy tu thrillerowy smaczek. Super pokój na rozluźnienie. Zagadki logiczne, na średnim poziomie trudności, czasem z efektem "przecież to proste" - po kilku minutach myślenia. Ogółem dyszka - bo pokój został dobrze wyceniony, był poprawny i zapewnił przyjemną rozrywkę. Oczywiście dyszka dyszce nie równa i nie sposób tego przyrównać do dyszki którą wystawiłbym pokojowi z top10.

Polecamy na przyjemny wypad ze znajomymi

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Syreni Śpiew
Syreni Śpiew

Na poziomie

12.04.2019 | data wizyty: 21.03.2019

Fox zawsze trzyma wysoki poziom swoich pokoi. Ktoś na prawdę się napracował robiąc wystrój tego konkretnego a i temat pokoju jest bardzo chwytliwy. Zagadki nie są specjalnie trudne, ale rozruch może chwilę potrwać. Ogółem Foxi wybrali bardzo trudny temat na którym dorastało pokolenie obchodzące obecnie swoje ćwierćwiecze co najmniej i z tego powodu trudno jest mi obiektywnie oceniać. Ogromny plus za wystrój, tutaj niezmiennie każdy pokój Fox'o'clock absolutnie wygrywa. Plus za pomysłowe zagadki i elementy biorące udział w grze - można się poczuć jak czarodziej. Minusik za przestrzeń, przy 4 osobowej grupie jest pewien problem żeby każdy wszedł wszędzie, ale nie jest to wielki problem.

Mój "subiektywny" problem polega na niesamowicie dużym "hype" jaki miałem od kilku miesięcy przed otwarciem tego pokoju i być może przerośnięte oczekiwania. W praktyce pokój skołował naszą ekipę w dwóch czy trzech miejscach proponując troszkę za dużo informacji które zabrały sporo czasu pociagając za sobą branie wskazówek tylko w celu złapania się właściwej rzeczy. Jest to o tyle kłopotliwe, że związane z początkiem przygody co nie działa dobrze na morale grupy ;)

Ogółem klimat oddany, obsługa na najwyższym poziomie, dodatkowe atrybuty super sprawa. Bardzo solidna propozycja Foxów, ale z szacunku dla arcydzieła jakim jest Scooby i naszych osobistych rozterek na temat tego pokoju 10 nie mogę postawić ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pinokio
Pinokio

Jeden z tych ...

05.04.2019 | data wizyty: 23.02.2019

Wiarygodna opinia

Jeden z tych pokoii który w miarę rozwiązywania podoba się coraz bardziej, a zakończenie jest absolutną wisienką na torcie. Wystrój fantastyczny, zagadki ciekawe. Zróżnicowana 4 osobowa grupa była zajęta przez cały czas. Mogę z całego serca polecić. Ja bawiłem się świetnie mając już na koncie topowe Wrocławskie pokoje, moi znajomi którzy nie robili niczego też bawili się świetnie. W dodatku super cena.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 2

Pokaż następne