rude_boy

rude_boy

"Kiedy umierasz, nie wiesz o tym. Tylko innym jest ciężko. Tak samo jest, gdy jesteś debilem." ~ Paulo Coelho

112 Odwiedzone

72 Planowane

Nawigator

116 Punkty

100
116 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Syndrom Strachu
Syndrom Strachu

Chcieli dobrze, wyszło jak zawsze.

26.01.2020 | data wizyty: 25.01.2020

Po wcześniejszych - słabych - doświadczeniach z Fun Escape do pokoju trafiłem z polecenia. Wiarygodne źródło sprawiło, że postanowiłem dać FE kolejną szansę.
Chcieli dobrze, wyszło jak zawsze. Niestety pokoje "z dreszczykiem" w tej lokalizacji są z góry skazane na porażkę. Obecny w całej rozciągłości pokoju harmider radosnych dziecięcych okrzyków skutecznie psuje klimat.
Ogromna wpadka jeśli chodzi o ciągłość rozgrywki. Zwróciłem na to uwagę obsłudze ale po opiniach widzę, że nie ja pierwszy. Wniosków najwyraźniej nie wyciągnięto - szkoda.
Skąd tyle skrajnych opinii? Sam byłem zaskoczony póki nie przekonałem się na własnej skórze. Otóż pokój istnieje w dwóch DIAMETRALNIE różnych wersjach. Oczywiście cena pozostaje niezmienna co wydaje się chorym żartem. Na którą wersję trafimy nie wiadomo bo jak widać nie ma opcji wyboru.
W cieniu tego wszystkiego jest jeszcze wystrój, niestety jak i w przypadku poprzednich pokoi FE, w których miałem okazję przebywać - pozostawiający sporo do życzenia. Najwyraźniej w FE uważa się, że zgaszone światło "robi robotę". Owszem wnosi klimat ale niedociągnięć w ten sposób nie ukryjemy.
Potencjał jest. Niestety zmarnowany.

Ocena ogólna: 3/10

Obsługa: 3/10

Klimat: 3/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room The Portals
The Portals

Rodzynek

10.10.2018 | data wizyty: 18.07.2018

Bardzo dobry pokój. Wśród proponowanych przez escaperooms.pl wręcz prawdziwy rodzynek. Dobry wystrój, ciekawe zagadki, zaskakujące rozwiązania.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Opuszczony hotel
Opuszczony hotel

Hotel Transylwania

01.10.2018 | data wizyty: 19.07.2018

Nie taki hotel straszny jak go... opisują.
Miał być thriller, był... obyczajowy. Skądinąd wiem, że Escapers potrafią budować uczucie niepokoju w "widzu" ;) więc fajnie byłoby to przełożyć także i na ten pokój. Oczekiwania

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Grobowiec smoka
Grobowiec smoka

Pustkowie Smauga

01.10.2018 | data wizyty: 19.07.2018

Pokój jest na prawdę dobry i są w nim ciekawe, warte zobaczenia rozwiązania techniczne/nietypowe zagadki, klimat. Po prostu: warto.
Problem techniczny - bardziej przypadek losowy niż zaniedbanie - naprawiony przez obsługę, która zrobiła co mogła żeby nam zadośćuczynić wpadkę. Radzenie sobie w sytuacjach awaryjnych też jest ważne dlatego uważam, że należy się 10 :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room The Flight No. C4
The Flight No. C4

Con Air

01.10.2018 | data wizyty: 01.05.2018

Pokój mimo niewielkich rozmiarów ma całkiem sympatyczny klimat pasujący do scenariusza gry. Mimo małych kłopotów technicznych wyniosłem pozytywne wrażenia z samolotu :)
Trzy osoby to absolutne maksimum tutaj. Optymalnie dwie.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajna Kwatera Dyktatora
Tajna Kwatera Dyktatora

Każdy jakieś hobby ma...

01.10.2018 | data wizyty: 26.04.2018

Wiarygodna opinia

Pokój z przymrużeniem oka. Szybki, łatwy i przyjemny. Prawdopodobnie przy trybie Misja Postapo (dwa pokoje na raz) byłby dobrą rozgrzewką przed Bunkrem.
Ciekawe rozwiązania techniczne, pomysłowe zagadki, zabawa przy rozwiązywaniu. Myślę, że dla początkujących będzie do przejścia a zaawansowani będą mieli z niego frajdę.
Czekam na kolejny pokój od 8 Gates i podtrzymanie dobrej passy :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Rozbitkowie w dżungli
Rozbitkowie w dżungli

Mayday

01.10.2018 | data wizyty: 01.01.2018

Mój pierwszy ER :')

Pomimo braku efektownej technologii zagadki ciekawe i oryginalne. Myślę, że jest idealny dla początkujących. Można złapać bakcyla.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Krypta wampira
Krypta wampira

Dracula – wampiry bez zębów

01.10.2018 | data wizyty: 13.07.2018

Jeśli spodziewacie się thrillera czy też horroru to nie ten pokój. Chyba, że nie działająca elektronika bądź też niekompetencja obsługi wywołują u Was strach - wtedy polecam.
Po stwierdzeniu błędu w pokoju, który uniemożliwiał rozwiązanie zagadki: "O... To poprzednia grupa musiała zmienić, no przecież nie sprawdzam za każdym razem." Poważnie? Bo myślałem, że na tym polega ta praca...
Potencjał pokój ma . Dobrze byłoby go skierować w którąś stronę. Albo ma być strasznie albo śmiesznie. Mieszanka nie służy.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 3/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Legowisko Kanibala
Legowisko Kanibala

Głodny? Na co czekasz?

01.10.2018 | data wizyty: 13.07.2018

Bardzo fajny wstęp. Wystrój budujący klimat. Może tylko bym się przyczepił o brak jako takiej oprawy dźwiękowej. Można by trochę popracować nad "grozą" pokoju.
Niestety zawiodła elektronika co można by zrzucić na zły los ale niestety to nie pierwszy raz w Zagadkowni :(
Elektronika jest oczywiście efektowna i daje pożądane zaskoczenie ale trzeba o nią dbać. Tłumaczenie, że "poprzednie grupy popsuły" jest kiepskie.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pogrzebani
Pogrzebani

Nie, nie, nie...

01.10.2018 | data wizyty: 07.06.2018

Wielki plus za pomysł.

I tyle.
Najtrudniejszy w Warszawie? Nie wydaje mi się.
Ciężko cokolwiek napisać nie "spoilując". Odniosłem wrażenie, że jest zrobiony trochę "na odwal" (zarówno wykończenie i zagadki).

Myślę, że dałoby się zrobić grywalny pokój przy odrobinie chęci i pracy.

Ocena ogólna: 4/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 5/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 3

Pokaż następne