MachaKacha

MachaKacha

Hej, jestem MachaKacha. Mam na swoim koncie 18 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

18 Odwiedzone

0 Planowane

Skaut

64 Punkty

50
64 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Sex room
Sex room

50 twarzy Blacka

10.03.2020 | data wizyty: 13.02.2020

Wiarygodna opinia

MachaKacha 15 opinii

Nieważne jak się zaczyna, ważne jak się kończy... a tutaj nie doczekacie się ekscytującego finału... jedynie pewnej gamy asortymentu dostępnego w każdym sex shopie :P
Generalnie oczekiwałyśmy trochę bardziej dobitnego końca. Zarówno wystrój w końcowym etapie jak i finalne zadanie z tego powodu dawało mało satysfakcji.
Jeśli chodzi o zagadki to nie były trudne. Część trochę od czapy, dało radę na to wpaść ale bez jakiegoś logicznego sensu. Zdajemy sobie sprawę, że pokój oznaczony jest jako początkujący jednak... w naszej 3-osobowej ekipie jedna osoba była po raz pierwszy i to ona rozgryzła większość zagadek bez naszej pomocy. Można powiedzieć, że spacerkiem przeszłyśmy ten pokój, nie śpiesząc się wcale oraz bez wskazówek. Dodatkowo wyszłyśmy mniej więcej w połowie czasu, co pozostawiło niedosyt.
Trzeba wspomnieć, że pokój nie do końca był dobrze przygotowany. Jedna zagadka była już rozwiązana co zabrało nam do końca frajdę
Pokój nie jest duży. Miałam okazję odwiedzić inny pokój tej firmy w starej lokalizacji i ten był podobnych rozmiarów. Natomiast biorąc pod uwagę wielkość nowej lokalizacji liczyłam na większe pomieszczenie z większą liczbą przejść.

Podsumowując:
Niewielki pokój jak na proponowaną liczbę osób, nie mam pojęcia jak tam może się mieścić więcej osób, no chyba że tutaj chodzi już o uzyskanie efektu BDSM z klientami w środku... :D
Nielogicznie, bez ładu i składu.
To tak zwany kac moralny... dobrze że czarny kot ma inne pozycje które stoją na wyższym poziomie :)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Średniowieczna wyprawa

01.08.2019 | data wizyty: 01.06.2019

MachaKacha 15 opinii

Pokój nam się bardzo podobał, wystój i klimat jak najbardziej wpasowany w historię. Zagadki również bardzo ciekawe. Jednak w czasie gry było kilka niedociągnięć.
Po pierwsze pewna usterka wybiła nas lekko z rytmu, ponieważ z jakiegoś powodu coś otworzyło nam się przedwcześnie i nie widzieliśmy czy to już koniec czy może jednak coś jest nie tak.
Kolejna rzecz to to, że w punkcie zastoju dostawaliśmy podpowiedzi do części pokoju, która jeszcze nie została przez nas odkryta, więc tutaj ponownie byliśmy zdezorientowani, ponieważ w zasięgu naszego wzroku nie było nic na co Mistrz Gry nas nakierowywał.
Z tych powodów pokój troszkę stracił w naszych oczach ale zdecydowanie wart jest odwiedzenia. Pozycja obowiązkowa wśród er :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Statek Piratów
Statek Piratów

Na nieznanych wodach

12.07.2019 | data wizyty: 10.07.2019

Wiarygodna opinia

MachaKacha 15 opinii

Kolejny fantastyczny pokój tej firmy, który nasza ekipa miała przyjemność odwiedzić. Fabuła pokoju sprawiła, że bardzo dobrze się nim bawiłyśmy. Wystrój dopracowany, zagadki pasujące do historii i klimatu. Niektóre zagadki nas bardzo pozytywnie zaskoczyły.
Każdy znajdzie tam coś dla siebie, zdecydowanie polecam :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Sekret Profesora Lipnitzkiego
Sekret Profesora Lipnitzkiego

Naukowiec w akcji

11.07.2019 | data wizyty: 08.07.2019

MachaKacha 15 opinii

To był nasz pierwszy er w Krakowie i nie zawiodłyśmy się. Pan z obsługi bardzo miły i sympatyczny. Sam pokój jest świetny. Ciekawa historia i super poprowadzony jej dalszy ciąg. Jeśli ktoś siedzi mocno w temacie to będzie się bardzo dobrze bawił zagadkami, które zahaczają o tematykę biologii i chemii. Zagadki nie były trudne ale niektóre zajęły nam więcej czasu niż powinny. Jednak porównując ten pokój do już odwiedzonych to czegoś mi zabrakło, nie było takiego efektu wow, który towarzyszył wizycie w niektórych er.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnica Alchemika
Tajemnica Alchemika

Z wizytą u Twardowskiego

11.07.2019 | data wizyty: 09.07.2019

MachaKacha 15 opinii

Pokój zrobił na nas ogromne wrażenie. Sama historia jest bardzo dobrze zbudowana i ciekawa. Zagadki świetnie przemyślane i wkomponowane w klimat. Wystrój jest niesamowity, w 100% oddaje klimat fabuły.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Peron 9 i 3/4
Peron 9 i 3/4

Magiczny świat

06.07.2019 | data wizyty: 29.04.2019

MachaKacha 15 opinii

Jeden z lepszych pokoi jakie odwiedziłam. Wszystko tu się zgadza. Historia jest świetnie prowadzona, zagadki idealnie się w nią wpasowują. Sam klimat jest idealnie odtworzony i na te 90 minut można się poczuć jak bohater magicznego świata. Dla fanów HP ten pokój jest obowiązkowym punktem do odhaczenia na liście wrocławskich atrakcji.
Myślę, że mugole też się będą tu świetnie bawić :)
Dodatkowy plus dla wyjątkowych futrzastych członków obsługi

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pasażer
Pasażer

Podróż życia!

27.12.2018 | data wizyty: 27.12.2018

Wiarygodna opinia

MachaKacha 15 opinii

Po emocjonującym Napadzie na Bank wybraliśmy się na Pasażera zachęceni możliwością kontynuowania historii, która tak się nam spodobała.

W przeciwieństwie do Napadu wprowadzenie jest tu bardzo krótkie i nie mówi zbyt wiele o tym czego możemy się spodziewać.
Sprawiło to, że byliśmy jeszcze bardziej podekscytowani tym co nas czeka. I nie zawiedliśmy się! :)

Otworzyliśmy oczy i... wyścig z czasem się zaczął! Pociąg pędził a my staraliśmy się podołać zadaniu i uratować pasażerów!

Zagadki przysporzyły nam niesamowicie dużo frajdy, były niebanalne i dopracowane.
Wszystkie osadzone w klimacie pokoju za co duży plus, nic nie było nielogiczne lub znalazło się tam bez przyczyny. Zagadki wprawdzie nie były łatwe ale z małą pomocą naszego informatora daliśmy radę.
Jest ich wystarczająco dużo, żeby każdy miał się czym zająć a jednocześnie żadna z nich nie umyka reszcie grupy. :)


Pokój idealnie odwzorowuje klimat prawdziwej podróży, absolutny majstersztyk!
Byliśmy oczarowani doznaniami, efektami i historią.
Ten pokój sprawia, że czas może płynąć jeszcze szybciej niż nam się wydaje.
Jest to najbardziej klimatyczny pokój jaki kiedykolwiek odwiedziliśmy i myślę, że prawdziwym wyzwaniem jest to przebić.


Wybraliśmy wersję 18+ dzięki czemu poczuliśmy się jak w prawdziwym thrillerze.
Emocje kumulowały się wraz z rozwijającą się akcją.
Historia trzymała w napięciu do samego końca


Obsługa na najwyższym poziomie, przemiła i otwarta na rozmowy na temat pokoi i nie tylko.
Fantastyczna, luźna atmosfera sprawiła, że poczuliśmy się swobodnie i wyjątkowo.

Minęła już dobra godzina od czasu opuszczenia sympatycznego zespołu Akcja Ewakuacja a my nadal żyjemy tymi emocjami!
Żywo dyskutując, pijąc mocno zasłużoną kawę polecamy serdecznie Pasażera wszystkim fanom escape roomów, którzy cenią sobie dobrze wykonane pokoje z wyjątkową historią i duszą oraz cenią sobie detale :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Napad na bank
Napad na bank

Kasa nasza!

13.12.2018 | data wizyty: 12.12.2018

Wiarygodna opinia

MachaKacha 15 opinii

Było wesoło i konieczna była współpraca od początku do samemu końca.
Pokój w środku prezentuje się niesamowicie. Lasery robią mega wrażenie!
Wchodząc do pokoju byłam pod ogromnym wrażeniem!
Świetny wystrój, klimat utrzymany przez całą grę.

Profesjonalnie skonstruowany, dobrze obmyślony i wykonany.
Dbałość o szczegóły ogromna. Wszystko dopracowane w 100%.
Wystrój od podłóg po sufit super klimatyczny i bankowy.
Scenografia z pomysłem, smaczkami i realizmem.
Doskonale przemyślany każdy szczegół, każda rzecz w banku była precyzyjnie powiązana z cała gra.

Przede wszystkim na wielki plus zasługują zagadki- techniczne, różniące się od tych które często powtarzają się w innych pokojach, zaskakujące. Ważne jest, że są również spójne z klimatem bankowym i ściśle ze sobą powiązane.
Są także logiczne, więc wszystko współgra.

Widoczny przez cały czas ekran z upływającym czasem bardzo dobrze buduje napięcie wyjścia w ciągu godziny. Poczucie uczestniczenia w prawdziwej akcji jest także spotęgowane czyhającymi na nas zabezpieczeniami.
Bez odrobiny dyscypliny mogłoby być ciężko.
Były wielkie emocje zwłaszcza pod koniec kiedy tylko korki w mieście uratowały nas przed zgarnięciem przez policję.


Poziom pokoju określany jest jako średniozaawansowany, ale z pewnością grupy początkujące również sobie poradzą z niewielką pomocą.

Obsługa- rewelacja. Najpierw pogadanka i wymienianie się swoimi najlepszymi typami er, później filmik, który dodatkowo pomaga się odnaleźć w roli Rabusia. Wprowadzenie bardzo precyzyjne, każdy z nas wiedział jakie reguły panują w pokoju.
Dobra opieka obsługi była bardzo pomocna :)
Przekazywane podpowiedzi są dodatkową zagadką, dzięki czemu naprawdę trzeba pomyśleć.

Po wyjściu zdjęcia z kasą, rozmowa i zaproszenie na kontynuację historii.
Nie możemy się doczekać! Z chęcią powrócimy tam po raz kolejny. Nie tylko z powodu oczekiwania pokoju na takim samym wysokim poziomie ale również na kolejne pogadanki :)
Podsumowując, bardzo udany napad zasługujący na najwyższe oceny!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nawiedzony sierociniec
Nawiedzony sierociniec

Coś tu straszy

12.12.2018 | data wizyty: 31.08.2018

MachaKacha 15 opinii

Efekty trafione w dziesiątkę, dużo mrocznych tematów. Wystrój jest spójny z klimatem, a im dalej tym upiorniej. Jest tu wiele ciekawych elementów zaskoczenia które potrafią wpłynąć na naszą psychikę. Wystrój pokoju i muzyka grają dodatkowo podbijają klimacik. Wszystko zamyka sie w genialną historie. Zagadki nie należą do łatwych, poziom trudności tego pokoju raczej wysoki, a elementy strachu dodatkowo podwyższają poprzeczkę i nie ułatwiają myślenia. Obsługa rewelacja, polecam w 100%.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room R3drum
R3drum

Śmiech i łzy!

12.12.2018 | data wizyty: 19.11.2018

MachaKacha 15 opinii

Dużo krzyku i śmiechu równocześnie! Strasznie, mroczno i ciarki na plecach..
Brak kłódek jest ogromnym atutem. Zastosowane mechanizmy elektroniczne to zdecydowanie lepsza zabawa. Niezwykle makabryczne wnętrze dopracowane w najdrobniejszych szczegółach. Muzyka, światło i dźwięki tworzą bardzo realistyczną historię, która w niektórych momentach nami zawładnęła.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Pokaż następne