Pandas` escape

Pandas` escape

Nie masz się z kim wybrać do ER - napisz może akurat stworzymy dobrą grupę

62 Odwiedzone

10 Planowane

Pionier

168 Punkty

150
168 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Joker
Joker

Pandas` Escape i karciana rozgrywka

08.06.2020 | data wizyty: 06.06.2020

Wiarygodna opinia

Po Koronawirusowej przerwie Pandas` Escape znowu zebrało się i ruszyło do akcji.
Tym razem dotarliśmy do bielskiego Hurry Up.
Joker to pokój już naruszony zębem czasu ale zagadki są jak najbardziej aktualne i wymagające.
Znajdziemy w nim wszystkie rozwiązania typowe dla ER - trochę elektroniki, zadań manualnych jak i tradycyjnych kłódek.

Polecamy !!!

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Testament
Testament

Pandas` escape i testament bardzo starego "wuja"

07.01.2020 | data wizyty: 06.01.2020

Tym razem wesoła grupa Pandas` escape w pełnym składzie odwiedziła z sentymentem (dla nas - bo tam właśnie zaczęliśmy swoją przygodę z ER) firmę SET ME FREE, no i po raz kolejny nie zawiedliśmy się.

Kolejny pokój na bardzo wysokim poziomie i o dziwo nie horror a przygodówka.
Jak już przystało na SetMeFree klimat zaczyna się od samego zapukania do drzwi - już zaczynam się zastanawiać kto mi otworzy drzwi przy następnym pokoju.

Pokój Testament, w naszym mniemaniu, to nowy kierunek, dobry kierunek w którym firma może podążać bo wyszedł im naprawdę wspaniale. ER jest dopracowany w 100 % nie brak mu niczego a to że gra toczy się w skrzyniach dodaje lekkiego dreszczyku - no bo w sumie Set Me Free bez dreszczyku to nie byli by oni :) ale jak najbardziej polecam nawet dla tych którzy nie są sympatykami horrorów czy pokoi z dreszczykiem.
Po raz kolejny Rybnik pokazał klasę.

POLECAMY GORĄCO !!!!

P.S. jako że nie mam możliwości dodania kolejnego komentarza przy pokoju PSYCHOPATA, chciałbym tylko przekazać tym który byli w poprzedniej wersji pokoju, że warto odwiedzić nową wersję - nawet jeśli jeszcze dokładnie pamiętacie zagadki - naprawdę może was zaskoczyć.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dooby Doo
Dooby Doo

pandas` escape demaskuje potwora

18.10.2019 | data wizyty: 05.10.2019

Wiarygodna opinia

Po długim planowaniu z którego nic nie wychodził w końcu udało nam się przy okazji zajrzeć do jednego z wrocławskich ER`ów i to nie był błąd.

Najbardziej czego się obawialiśmy to, to że pokój będzie "przereklamowany" ale na nasze szczęście nie można mu tego zarzucić.
Pokój bardzo dobrze zrobiony - na najwyższym poziomie. Zagadki spójne z fabułą, nawet jak bym się chciał czegoś przyczepić to nie mam czego.

Przejechaliśmy koło 250 km żeby tylko zagrać w tym pokoju i naprawdę było warto!!!!


Pokój jak najbardziej zasługuje na swoje miejsce w rankingu!!!

POLECAMY w 100%

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Krwawy wódz
Krwawy wódz

pandas' escape i krwawy wódz

21.08.2019 | data wizyty: 17.08.2019

Wiarygodna opinia

Spacerując wczesnym rankiem po pustej plaży z pozostałościami napojów po nocnej imprezie, chcąc poczekać na piękny wschód słońca na bezchmurnym niebie, rozmawiając o wszystkim i o niczym (jak to po imprezie bywa) nie zwracając uwagi na pojedyncze osoby uprawiające poranny jogging usiedliśmy na zimnym piasku orłowskiej plaży patrząc w bezkres horyzontu, obserwując niespiesznie wstające słońce przysiadł się do nas nieznajomy Pan prosząc o wskazanie drogi do Gdańska. No cóz niewiele myśląc zaproponowaliśmy mu "jednego" na zapoznanie a on z jego butelki nam...
I to był BŁĄD...
Obudziliśmy się w mieszkaniu, na pozór nic nie było w nim szczególnego no może poza ... - to już musicie sprawdzić sami...

Pokój Krwawy Wódz na początku rozgrywki sprawia wrażenie normalnego, niczym nie wyróżniającego się pokoju, mieszkania ale to tylko pozory
Właściciele i pomysłodawcy tego ER'u znakomicie przemyśleli dawkowanie adrenaliny.
Raczej nie określił bym go mianem pokoju dla doświadczonych a co najwyżej dla średniozaawansowanych na doświadczonych grupach raczej nie zrobi ten pokój większego wrażenia a zagadki mogą uznać za sztampowe i nie dające większej satysfakcji co innego z grupami z przedziału 10-30 pokoi.
Ogólnie rzecz ujmując pokój wart odwiedzenia i polecania.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room PostApo: Schron
PostApo: Schron

pandas` escape znowu w akcji

15.07.2019 | data wizyty: 12.07.2019

Po długiej przerwie w odkrywaniu nowych ER`ów drużyna Pandas` escape znowu ruszyła do akcji w poszerzonym, nowym składzie, ale oczywiście główne Pandy zostały na swoim czołowym miejscu :) (prezesów się nie tyka:D :D )

Po bardzo dobrym pokoju Horror wiedzieliśmy czego można się spodziewać po przemiłych właścicielach ER1871 Inny Wymiar, no i też tak było, sama lokalizacja już robi rewelacyjny klimat a pokoje oczywiście dopasowane tematyką do tego specyficznego miejsca.

Po wejściu do pokoju potrzeba trochę czasu żeby się w nim jakoś odnaleźć, następnie pozachwycać specyfiką miejsca a później już tylko działać, a wierzcie mi jest nad czym działać i MYŚLEĆ....

Teraz myślę co by tu dalej napisać ale każda kolejna rzecz która przychodzi mi na myśl mogła by być spojlerem więc chyba najlepszym wyjściem będzie po prostu polecić pokój do odwiedzenia.

P.S. dziękujemy właścicielom za bardzo miłe powitanie po przyjściu ponownie w Wasze progi jak i dziękujemy za jeszcze bardziej za SŁODKIE powitanie po wyjściu z pokoju i przepraszamy bo chyba się zasiedzieliśmy :D:D

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Sherlock's Room
Sherlock's Room

Pandas` escape w pogoni za mordercą

01.04.2019 | data wizyty: 31.03.2019

Wiarygodna opinia

Pandas` escape znowu ratuje Sherlocka.
W co on znowu się wplątał... tak pomyśleliśmy od razu jak tylko skończyliśmy rozmowę z Watsonem, nic więcej nie chciał nam powiedzieć przez telefon. Niewiele myśląc spakowaliśmy najpotrzebniejsze rzeczy i ruszyliśmy z misją ratunkową.
Na miejscu okazało się, że... - sprawdźcie sami...

Pokój Sherlock`s room to na pewno escaperoomowa klasyka do której zawsze z przyjemnością się wraca, bardzo dobry pokój ale z początków ER`ów w Polsce, ale zagadki nadal bardzo ciekawe i wymagające główkowania i dedukowania.

Teraz kiedy w ER`ach znajdujemy więcej elektroniki niż tradycyjnych rozwiązań czasami warto wrócić do starych dobrych kłódek

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tunele pod miastem
Tunele pod miastem

pandas` escape i misja w tunelach

01.04.2019 | data wizyty: 31.03.2019

Wiarygodna opinia

Pandas` escape po dłuższej przerwie znowu ruszyli do akcji.
Stawiliśmy się na specjalne wezwanie do Quest Cage centrum no i oczywiście jak zawsze okazaliśmy się niezawodni.
No ale przejdźmy do szczegółów "pokoju".
Tunele pod miastem to bardzo nietypowy "pokój", trzeba się w nim trochę nagimnastykować a nie jest potrzebna do niego sprawność sportowca - wystarczy przeciętna - jak sama nazwa pokoju wskazuje w końcu to tunele, z natury leniwe i niezbyt sprawne Pandy dały radę :)
Ten pokój to kolejny powód ale którego Lockme powinno wprowadzić połówki przy ocenach.
Zagadki w Tunelach są jak najbardziej wpasowane w klimat pokoju, nawet niektóre odgłosy potęgują wrażenie tego, że jesteśmy w jakiś kanałach czy tunelach.

Pokój jak najbardziej WART POLECENIA.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pogromcy duchów
Pogromcy duchów

pandas` escape i niechciani przybysze z zaświatów

25.03.2019 | data wizyty: 11.11.2018

To co Pandy lubią najbardziej...
kombinowania co nie miara, najlepszy w pełni elektroniczny pokój z jakim przyszło nam się zmierzyć.
Do tego pokoju warto dobrze dobrać zespół żeby z niego wyjść.
dobrze w nim odnajdą się w nim osoby z technicznym punktem widzenia oraz Ci którzy wolą posiedzieć i pomyśleć dłużej na zagadką.
Pokój absolutnie nie liniowy, każdy z członków zespołu znajdzie coś w tym pokoju dla siebie.
A poza technicznymi rzeczami to wystrój pokoju i efekty towarzyszące rozwiązywaniu zagadek są naprawdę MEGA, szczękę z podłogi można zbierać z wrażenia.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Quick Escape Room

Bardzo dziękujemy za szczerą opinię ! Cieszymy się, że świetnie się bawiliście, to dla nas, właścicieli i pasjonatów ER największa nagroda :) Zapraszamy do kolejnego pokoju gdy uda nam się go wreszcie otworzyć !

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

pandas` escape i filmowa łódź podwodna

25.03.2019 | data wizyty: 13.12.2018

Pokój trochę mały ale za to bardzo ciekawy.
Można się doszukać wielu escaperoomowych smaczków, pierwszy pokój o takiej tematyce z jakim mieliśmy okazję się zmierzyć.
Ciekawy i godny polecenia

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Reaktor 404: powrót atomu
Reaktor 404: powrót atomu

pandas` escape i wielkie rozkręcanie

25.03.2019 | data wizyty: 13.12.2018

Pokój idealnie stworzony dla fanów majsterkowania i ROZKRĘCANIA.
Coś innego, coś technicznego, coś naprawdę bardzo dobrego

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne