Ryuken

Ryuken

Mąż, ojciec i miłośnik escape roomów :) "Plądrowanie" pokojów wchodzi w krew :)

23 Odwiedzone

5 Planowane

Skaut

84 Punkty

50
84 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Pokój babci
Pokój babci

Gdzie jest babcia?

08.12.2019 | data wizyty: 07.12.2019

Bujany fotel, grube okulary, kot i włóczka z drutami. Taki obraz babci wyobraża sobie chyba każdy. Bo taka jest każda babcia. No... prawie...
Wpadasz na popołudniową herbatkę do kochanej staruszki, a tu klops. Gdzieś wyszła. na szczęście znajdujecie klucz. Wchodzicie i macie niepowtarzalną okazję zajrzeć do szafek i kredensów, których na codzień babcia broni jak lwica. Co ona ukrywa? Czyżby najlepsze ciasteczka? Kosztowności, o których nie wiecie? Na sprawdzenie tego macie tylko godzinę. Czas start! :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Wstęp wzbroniony
Wstęp wzbroniony

Leśna głusza

24.02.2019 | data wizyty: 23.02.2019

Wiarygodna opinia

Dzik jest dziki, dzik jest zły. Ale czy to dzik jest największym zagrożeniem w lesie? Otóż niekoniecznie...
Po rozpoczęciu rozgrywki oczom ukazuje się przytulny pokoik, żywcem wyjęty z leśniczówki. Problem tkwi we właścicielu, który do kwestii prywatności podchodzi poważnie. Śmiertelnie poważnie...
Zegar rusza, pozostaje nam godzina, by rozwiązać zagadki. A te nie są wcale takie proste. Przeciwnik jest bardzo wytrawnym graczem.
Pokój bardzo przemyślany i klimatyczny. Dużym plusem jest głos w tle, który informuje o upływie czasu.
Miła obsługa to na pewno bardzo mocna strona miejsca, udzielane podpowiedzi mają na celu naprowadzenie graczy, ale nigdy nie mówiły co zrobić wprost.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Jumanji
Jumanji

Kości zostały rzucone

24.02.2019 | data wizyty: 24.02.2019

Wiarygodna opinia

A czy Ty słyszysz bębny w oddali?
Gra się rozpoczęła, nie ma już odwrotu. Dokończ rozgrywkę, by plansza nie pochłonęła Cię na zawsze. Ale uważaj, na przeszkodzie będzie stała cała dżungla!
Pokój mega wkręcający w klimat filmu (kto widział będzie pod głębokim wrażeniem). Zagadki zróżnicowane, wykorzystują zarówno zręczność jak i spostrzegawczość. Niektóre zagadki nie są ze sobą powiązane, można wykonywać kilka jednocześnie. Bo ostatecznie i tak prowadzą do wspólnego punktu.
Obsługa bardzo miła, fantastyczne wprowadzenie przez Panią, podpowiedzi były bardzo dobre, gdyż nie wskazywały rozwiązania wprost, ale kazały spojrzeć na problem z nieco innej perspektywy (duży plus).
Ogólnie 11/10 ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Szalony naukowiec
Szalony naukowiec

Przedmioty ścisłe

16.11.2018 | data wizyty: 04.11.2018

Pokój urządzony bardzo poprawnie. Wystrój klimatyczny, zgodny z tematyką.
Bardzo fajne połączenie chemii z (w pewnym momencie) matematyką i logiką.
Jedyny minus - pani z obsługi musiała przerwać nam rozgrywkę, bo jedne drzwi nie były domknięte. A szkoda, bo zapowiadało się na 10 :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Baza Agenta SB
Baza Agenta SB

Rodem z PRL

16.11.2018 | data wizyty: 04.11.2018

Klimat późnego Gierka - meblościanka, oldschool'owe fotele i pufy... Fantastyczne osadzenie w klimacie.
Pokój bardzo liniowy, rozwiązanie jednej zagadki prowadzi do następnej. Trzeba być tutaj spostrzegawczym i uruchomić myślenie :)
3 podpowiedzi wymuszają rozsądną rozgrywkę, żeby zbyt przedwcześnie się nie wystrzelać. Bo wskazówki nie są udzielane wprost :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Redrum
Redrum

Czerwony pokoik

03.11.2018 | data wizyty: 02.11.2018

Wiarygodna opinia

Opaski na oczy, [spojler] zatrzaśnięta krata więzienna, klimatyczne wprowdzenie i... do boju kowboju!
Początek dość trudny, później zagadki bardzo zrównoważone i przemyślane. Jednen moment trochę mylący, ale to wina przekombinowania z naszej strony.
Po wrocławskich pokojach ten w Żorach o wyrównanym poziomie :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Underworld
Underworld

Na tropie Corviniusa

07.08.2018 | data wizyty: 06.08.2018

Pogrzeb dobiegł końca. Trumna spoczęła w krypcie. Ale jedna rzecz nie daje spokoju. Kto był tajemniczą postacią, która miała nas ocalić. I wtedy wrota katakumb otwierają się przed nami. A tajemniczy głos wabi w ich czeluści. Czy to On? Czy przyjaciel ocali nas od potępienia. A może okaże się intrygantem? Odnajdź Corviniusa, on zna odpowiedź na to pytanie.

Pokój nastawiony na współpracę graczy. Ciekawe zadania wymagające zarówno zręczności jak i ruszenia głową. Zaskakujące zakończenie wołające wręcz o kontynuację.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pogrzeb Arystokraty
Pogrzeb Arystokraty

Żałobnicy przy trumnie

07.08.2018 | data wizyty: 06.08.2018

Pan tych włości odszedł. Kościelne dzwony biją ku czci jego duszy. Ale czy na pewno? Wszak plotki głoszą, że był to wampir. A stwory jego pokroju są nieśmiertelne...
Tuż przed pogrzebem musisz odszukać tego, kto zna całą prawdę. To on może uwolnić Cię od przeznaczenia. Czy podołasz?

Fenomenalne miejsce. Już sama recepcja napawa zachwytem, utrzymana w mrocznym klimacie tryptyku historii. Obsługa fantastyczna, bardzo miła i cierpliwa. Przekazywane podpowiedzi nie są wprost, zmuszają do myślenia nad nowym zastosowaniem dla posiadanych przedmiotów. Każdy powinien wziąć udział w tej odwiecznej wojnie.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Prosektorium
Prosektorium

Czy jest na sali lekarz...?

03.05.2018 | data wizyty: 03.05.2018

Tak, tak panie doktorze, to będzie nasza pierwsza sekcja zwłok... Tak, będziemy profesjonalistami i wykonamy wszystkie polecenia. A ta herbata, którą pan zaparzył jest wyjątkowo smasz..bar...ugh!
Budzisz się przykuty, nie wiesz co się dzieje, głowa jeszcze ciężka po wypitej "herbacie". I to nagranie - doktorek nie był do końca szczery...
Pokój mega klimatyczny, fantastyczny wystrój jeszcze ogromny potencjał. Nastrojowa muzyka w tle. Zagadki ciekawe, nie przekombinowane. Zaawansowani mogą nadmiernie interpretować - wszystko jest prostsze, niż się początkowo wydaje. Dodatkowym plusem jest element początkowy: stroboskopowe światło, odgłos uderzenia i... to już musicie przeżyć sami. Nie zawiedziecie się!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Kara Śmierci
Kara Śmierci

Coś tępy topór masz kacie...

13.03.2018 | data wizyty: 13.03.2018

Wstęp do rozgrywki ciekawy i klimatyczny. Po zdjęciu opasek z oczu ukazuje się pokój - nie za duży, nie za mały (choć tu mała sugestia - 5 osób to stanowczo za dużo do niego - czwórka to max, a trójka optimum).
Pierwsze zadania dość oczywiste, idzie w miarę gładko. Prawdziwa zabawa zaczyna się, kiedy trzeba spojrzeć na zagadki dosłownie (tutaj warto posłuchać obsługi przed wejściem, zwłaszcza o kwestiach bezpieczeństwa, może się to przydać).
Zagadki nie są oczywiste, inne niż w podobnych pokojach. Jeśli chodzi o widoczne kamery czy głośniki - ludzie... serio? ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne