Ryuken
  • Escape room Wstęp wzbroniony

    Wstęp wzbroniony
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Leśna głusza

    24.02.2019 | data wizyty: 23.02.2019

    Dzik jest dziki, dzik jest zły. Ale czy to dzik jest największym zagrożeniem w lesie? Otóż niekoniecznie...
    Po rozpoczęciu rozgrywki oczom ukazuje się przytulny pokoik, żywcem wyjęty z leśniczówki. Problem tkwi we właścicielu, który do kwestii prywatności podchodzi poważnie. Śmiertelnie poważnie...
    Zegar rusza, pozostaje nam godzina, by rozwiązać zagadki. A te nie są wcale takie proste. Przeciwnik jest bardzo wytrawnym graczem.
    Pokój bardzo przemyślany i klimatyczny. Dużym plusem jest głos w tle, który informuje o upływie czasu.
    Miła obsługa to na pewno bardzo mocna strona miejsca, udzielane podpowiedzi mają na celu naprowadzenie graczy, ale nigdy nie mówiły co zrobić wprost.

  • Escape room Jumanji

    Jumanji
    HURRY UP
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Kości zostały rzucone

    24.02.2019 | data wizyty: 24.02.2019

    A czy Ty słyszysz bębny w oddali?
    Gra się rozpoczęła, nie ma już odwrotu. Dokończ rozgrywkę, by plansza nie pochłonęła Cię na zawsze. Ale uważaj, na przeszkodzie będzie stała cała dżungla!
    Pokój mega wkręcający w klimat filmu (kto widział będzie pod głębokim wrażeniem). Zagadki zróżnicowane, wykorzystują zarówno zręczność jak i spostrzegawczość. Niektóre zagadki nie są ze sobą powiązane, można wykonywać kilka jednocześnie. Bo ostatecznie i tak prowadzą do wspólnego punktu.
    Obsługa bardzo miła, fantastyczne wprowadzenie przez Panią, podpowiedzi były bardzo dobre, gdyż nie wskazywały rozwiązania wprost, ale kazały spojrzeć na problem z nieco innej perspektywy (duży plus).
    Ogólnie 11/10 ;)

  • Escape room Szalony naukowiec

    Szalony naukowiec
    Open The Lock
    Żory

    Przedmioty ścisłe

    16.11.2018 | data wizyty: 04.11.2018

    Pokój urządzony bardzo poprawnie. Wystrój klimatyczny, zgodny z tematyką.
    Bardzo fajne połączenie chemii z (w pewnym momencie) matematyką i logiką.
    Jedyny minus - pani z obsługi musiała przerwać nam rozgrywkę, bo jedne drzwi nie były domknięte. A szkoda, bo zapowiadało się na 10 :)

  • Escape room Baza Agenta SB

    Baza Agenta SB
    Open The Lock
    Żory

    Rodem z PRL

    16.11.2018 | data wizyty: 04.11.2018

    Klimat późnego Gierka - meblościanka, oldschool'owe fotele i pufy... Fantastyczne osadzenie w klimacie.
    Pokój bardzo liniowy, rozwiązanie jednej zagadki prowadzi do następnej. Trzeba być tutaj spostrzegawczym i uruchomić myślenie :)
    3 podpowiedzi wymuszają rozsądną rozgrywkę, żeby zbyt przedwcześnie się nie wystrzelać. Bo wskazówki nie są udzielane wprost :)

  • Escape room Redrum

    Redrum
    Open The Lock
    Żory

    Wiarygodna opinia

    Czerwony pokoik

    03.11.2018 | data wizyty: 02.11.2018

    Opaski na oczy, [spojler] zatrzaśnięta krata więzienna, klimatyczne wprowdzenie i... do boju kowboju!
    Początek dość trudny, później zagadki bardzo zrównoważone i przemyślane. Jednen moment trochę mylący, ale to wina przekombinowania z naszej strony.
    Po wrocławskich pokojach ten w Żorach o wyrównanym poziomie :)

  • Escape room Underworld

    Underworld
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Na tropie Corviniusa

    07.08.2018 | data wizyty: 06.08.2018

    Pogrzeb dobiegł końca. Trumna spoczęła w krypcie. Ale jedna rzecz nie daje spokoju. Kto był tajemniczą postacią, która miała nas ocalić. I wtedy wrota katakumb otwierają się przed nami. A tajemniczy głos wabi w ich czeluści. Czy to On? Czy przyjaciel ocali nas od potępienia. A może okaże się intrygantem? Odnajdź Corviniusa, on zna odpowiedź na to pytanie.

    Pokój nastawiony na współpracę graczy. Ciekawe zadania wymagające zarówno zręczności jak i ruszenia głową. Zaskakujące zakończenie wołające wręcz o kontynuację.

  • Escape room Pogrzeb Arystokraty

    Pogrzeb Arystokraty
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Żałobnicy przy trumnie

    07.08.2018 | data wizyty: 06.08.2018

    Pan tych włości odszedł. Kościelne dzwony biją ku czci jego duszy. Ale czy na pewno? Wszak plotki głoszą, że był to wampir. A stwory jego pokroju są nieśmiertelne...
    Tuż przed pogrzebem musisz odszukać tego, kto zna całą prawdę. To on może uwolnić Cię od przeznaczenia. Czy podołasz?

    Fenomenalne miejsce. Już sama recepcja napawa zachwytem, utrzymana w mrocznym klimacie tryptyku historii. Obsługa fantastyczna, bardzo miła i cierpliwa. Przekazywane podpowiedzi nie są wprost, zmuszają do myślenia nad nowym zastosowaniem dla posiadanych przedmiotów. Każdy powinien wziąć udział w tej odwiecznej wojnie.

  • Escape room Prosektorium

    Prosektorium
    Secret Room - Brain Code
    Wrocław

    Czy jest na sali lekarz...?

    03.05.2018 | data wizyty: 03.05.2018

    Tak, tak panie doktorze, to będzie nasza pierwsza sekcja zwłok... Tak, będziemy profesjonalistami i wykonamy wszystkie polecenia. A ta herbata, którą pan zaparzył jest wyjątkowo smasz..bar...ugh!
    Budzisz się przykuty, nie wiesz co się dzieje, głowa jeszcze ciężka po wypitej "herbacie". I to nagranie - doktorek nie był do końca szczery...
    Pokój mega klimatyczny, fantastyczny wystrój jeszcze ogromny potencjał. Nastrojowa muzyka w tle. Zagadki ciekawe, nie przekombinowane. Zaawansowani mogą nadmiernie interpretować - wszystko jest prostsze, niż się początkowo wydaje. Dodatkowym plusem jest element początkowy: stroboskopowe światło, odgłos uderzenia i... to już musicie przeżyć sami. Nie zawiedziecie się!!

  • Escape room Kara Śmierci

    Kara Śmierci
    LetMeOut
    Wrocław

    Coś tępy topór masz kacie...

    13.03.2018 | data wizyty: 13.03.2018

    Wstęp do rozgrywki ciekawy i klimatyczny. Po zdjęciu opasek z oczu ukazuje się pokój - nie za duży, nie za mały (choć tu mała sugestia - 5 osób to stanowczo za dużo do niego - czwórka to max, a trójka optimum).
    Pierwsze zadania dość oczywiste, idzie w miarę gładko. Prawdziwa zabawa zaczyna się, kiedy trzeba spojrzeć na zagadki dosłownie (tutaj warto posłuchać obsługi przed wejściem, zwłaszcza o kwestiach bezpieczeństwa, może się to przydać).
    Zagadki nie są oczywiste, inne niż w podobnych pokojach. Jeśli chodzi o widoczne kamery czy głośniki - ludzie... serio? ;)

  • Escape room Sierociniec

    Sierociniec
    LetMeOut
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    I sierot płacz w oddali...

    12.03.2018 | data wizyty: 12.03.2018

    Pokój na pierwszy rzut oka nie zaskakuje. Parę elementów na krzyż, Wydaje się, że będzie prosto. A później... 20 minut kręcenia się w kółko, bo jesteśmy za ambitni na podpowiedź. Odmierzany czas na szczęście skutecznie weryfikuje sytuację. Pierwsza podpowiedź. Później druga i trzecia...
    Szkoda tylko, że nie było aż tak straszno, jak się po nazwie pokoju i promującym zdjęciu można było się spodziewać. Nie mniej jednak - pokój bardzo fajny, idealny dla niedoświadczonych grup.
    Pani z obsługi też wzorowa - żadnych podpowiedzi wprost, wszystkie zmuszające do myślenia i szukania nowych zastosowań do znalezionych rzeczy (musiała mieć ubaw, widząc cośmy wyprawiali) :)

Zobacz więcej opinii: 1 2