Brewa
  • Escape room Przeklęta wyspa

    Przeklęta wyspa
    Escape Project
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Coś nie "pykło"...

    04.11.2019 | data wizyty: 03.11.2019

    Skuszeni świetnymi opiniami, postanowiliśmy wreszcie odwiedzić "najlepszy Escape Room w Polsce". Nie wiem, czy to wygórowane oczekiwania czy to, że na początku po prostu nam nie szło, ale szczerze muszę stwierdzić, że nie do końca dostaliśmy to, czego oczekiwaliśmy. Nie to, żebym narzekał - wystrój pokoju jest świetny, klimat robi swoje i efekty w międzyczasie robią duże wrażenie. Na miejscu jest też przynajmniej jedno rozwiązanie, które w jakiś sposób nas zaskoczyło i to było bardzo spoko. Niemniej, w naszym mniemaniu zabrakło trochę nowatorskości na gruncie zagadek. Te są stosunkowo prostolinijne, często bazujące przede wszystkim na spostrzegawczości (której nam trochę zabrakło, co przyznaję) i przez to korzystanie z podpowiedzi trochę nas irytowało. Tęskniliśmy za logicznymi połączeniami pomiędzy zagadkami a fabułą - w dużej pewnej mierze trzeba było iść przed siebie na ślepo, z nadzieją że coś to da. Zabrakło nam też trochę innowacyjności/techniki - po kilku wcześniejszych Escape Roomach zdążyliśmy odzwyczaić się od kłódek i zamków na klucz, a także od tego, że narrator musi nas pokierować do otwierającej się skrzynki czy drzwiczek. Być może brak lepszej oceny wynika z tego, że po prostu nie udało się wyjść o czasie (zabrakło nam jakichś 7-8 minut, a do tego w najgorszym możliwym czasie, bo dokładnie wiedzieliśmy co zrobić, ale nam się nie udawało) i z tego wynika nasze niezadowolenie, ale z drugiej strony był to chyba pierwszy pokój, który trochę nas zmęczył. Niemniej, na miejsce na pewno wrócimy, żeby zobaczyć nowy, dopiero tworzony pokój.

  • Escape room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Klimat na 100%

    03.09.2019 | data wizyty: 02.09.2019

    To chyba najlepszy pokój, w jakim byliśmy do tej pory. Zabawa zaczyna się dość niewinnie, a potem z każdą minutą klimat otacza uczestników coraz szczelniej. Zagadki są świetne, chociaż (i na szczęście) trudno wśród nich znaleźć taką, która sprawiałby spore problemy - nasza dwuosobowa drużyna miała problem tylko z jedną; za to zastosowane mechanizmy rozkładają na łopatki. Wreszcie - FINAŁ. Zaskakujący, fajnie przedłużony i z plot-twistem rodem z najlepszych filmów akcji. Pokój może być wyzwaniem dla drużyn dwuosobowych, ale z drugiej strony satysfakcja z wyjścia (parę sekund przed czasem!) jest ogromna. Nie psując nikomu zabawy powiem również, że gra będzie wymagała od uczestników pewnego wyboru, a jeśli wkręcicie się w fabułę, to będzie on naprawdę trudny :).

  • Escape room Legenda Miecza

    Legenda Miecza
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Prawie o czasie ;)

    24.05.2019 | data wizyty: 23.05.2019

    Przede wszystkim: osobiście uważam, że nie jest to pokój ŁATWY - raczej średni, przynajmniej jeśli idzie się w dwie osoby. Klimat jest niesamowity, już począwszy od drzwi wejściowych. Wystrój dopracowany w najmniejszych szczegółach, zero niedoróbek. Mnóstwo fajnych łamigłówek - niektóre proste, niektóre nieco trudniejsze (finałowa faktycznie wymaga trochę myślenia), tylko do jednej mógłbym się przyczepić - podpowiedź, której potrzebowaliśmy, powinna być ukryta gdzieś jako jeden z rekwizytów, bo bez niej zagadka jest trochę na czuja. Zaskakuje jedno, świetne "otwarcie" - mi opadła szczęka. Niestety, z powodu zwiechy potrzebowaliśmy jednej dodatkowej minuty, żeby wyjść o własnych siłach, ale satysfakcja była i tak :).

  • Escape room Wioska Smerfów

    Wioska Smerfów
    HURRY UP
    Wrocław

    Nie tylko dla dzieci

    23.05.2019 | data wizyty: 05.01.2019

    ŚWIETNY pokój, polecony nam na dwie osoby. To ma sens, bo bawimy się przez większość czasu na dość małej przestrzeni i powyżej 3 osób może być już trochę ścisk. Pokój świetnie przygotowany pod względem technicznym, a do tego kilka z zagadek powoduje autentyczne salwy śmiechu - przydadzą się też zdolności wokalne ;). Jest też "element straszący", także nastawcie się na małe zaskoczenie raz na jakiś czas ;). Zagadki od łatwych do średnich - mieliśmy problem z jedną i musieliśmy skorzystać z podpowiedzi. Warto zadbać o to, by precyzyjnie wykonywać wszystkie ruchy, tak by nie generować niepotrzebnych opóźnień. Duży plus za świetny zegar, wskazujący nasz postęp :).

  • Escape room Czarny motylek

    Czarny motylek
    Fox O'clock
    Wrocław

    Może (mocno) zaskoczyć

    23.05.2019 | data wizyty: 21.12.2018

    Pokój dość duży i trochę straszny. Bawiliśmy się w dwie osoby i po jednym epizodzie, który ZDECYDOWANIE może podnieść ciśnienie, zaczęliśmy cały czas oglądać się przez ramię. Zagadki stosunkowo łatwe, ale na pewno nie nudne. Sporo ciekawych rozwiązań nie bazujących na prostym "znajdź kluczyk". Klimat bardziej horrorowy niż thrillerowy, także czujcie się ostrzeżeni, bo pokój na pewno może wygenerować więcej niż niewielki dreszczyk ;).