marekleszczyna

marekleszczyna

Escape room`s fan
horse rider

64 Odwiedzone

0 Planowane

Skaut

87 Punkty

50
87 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Niepokój
Niepokój

Ponury Żniwiarz się czai...

27.02.2020 | data wizyty: 24.02.2020

marekleszczyna 51 opinii

To nasza druga wizyta w tym ER. Tym razem wybór padł na "Niepokój". Tym razem musimy przyznać, że ta rozgrywka na bardzo wielki plus. Niesztampowe rozwiązania, mega ciekawe. Współpraca musiała być na najwyższym poziomie. Wszystko bardzo mocno w klimacie. I gdy już Ci się wydaje, że jesteś blisko zakończenia okazuję, że się, że spotyka Cię nowe wyzwanie. Gratulujemy!!! Dla fanów gatunku punkt obowiązkowy!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Psychopata
Psychopata

Ale jak to?

11.02.2020 | data wizyty: 10.02.2020

Wiarygodna opinia

marekleszczyna 51 opinii

WOW!
Po prostu wejście do pokoju jeszcze nigdy nie odbywało się w takim skupieniu. Niesamowite rozpoczęcie, a potem już było tylko ciekawiej. Fajny wystrój, jednak zagadki robiły cały klimat gry. Nie można się do niczego przyczepić, wszystko dopracowane i przemyślane. Zdecydowanie polecamy pokój fanom gatunku i życzymy dobrej... zabawy :-)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Testament
Testament

Testamentowe wygibasy

11.02.2020 | data wizyty: 10.02.2020

Wiarygodna opinia

marekleszczyna 51 opinii

Z lekkim opóźnieniem dotarliśmy do kolejnego pokoju w którym mieliśmy zamiar dobrze się bawić. I w zasadzie nie zawiedliśmy się. Na samym początku już na plus pełne wczucie w klimat osoby odpowiedzialnej za pokoju, co tylko dodało smaczku całej grze. Fantastyczne zagadki i rozwiązania, choć niektóre robiliśmy dwa razy, bo raz coś nie zadziałało, ale nie umniejsza to poziomu gry. Bardzo ciekawa fabuła i klimat rodem z...nie zaspojleruje :--)
Brawo!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wiedźma II: Lochy
Wiedźma II: Lochy

Nie daliśmy się wiedźmie :-)

03.02.2020 | data wizyty: 02.02.2020

marekleszczyna 51 opinii

Jak przystało na ekspertów (to nasz 86 pokój) szukaliśmy pokoju trudnego. Udało nam się znaleźć taki pokój w Radomsku (bo w naszych okolicach już wszystko ogarnięte). Jeśli chodzi o wystrój pokoju i klimat, to jest na bardzo wysokim poziomie. Zróżnicowanie zagadek jak najbardziej na plus. Nie jest tak, że jeden robi a reszta się nudzi, ale wszyscy są zaangażowani a czasem bez współpracy się po prostu nie da :-)
Arcyciekawy sposób podpowiedzi, bardzo nam się podobał. No i nie może pozostać bez komentarza przesympatyczne wprowadzenie i jeszcze milsze omówienia pokoju na koniec. Bardzo dziękujemy za to!
Oczywiście pokój polecamy jak najbardziej wszystkim grupom. Doświadczeni będą musieli zmierzyć się z czasem a mniej doświadczone grupy prosząc o podpowiedzi również powinny sobie poradzić, choć łatwo nie jest :-)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Zamek Czarnego Kruka
Zamek Czarnego Kruka

Rycerz, kucharz i skryba dali radę

24.09.2019 | data wizyty: 23.09.2019

marekleszczyna 51 opinii

Kolejny wolny wieczór postanowiliśmy spędzić rozwiązując zagadki i przeżywając ciekawą historię. Jako, że był to nasz 85 pokój i niewiele pokoi zostało jeszcze nieodwiedzonych na Śląsku, wybór padł na Bytom. Przyznam szczerze, że miejsce zasugerowały nam dobre opinie, bo nasza pierwsza wizyta w tej firmie nie napawała optymizmem (niedziałające elementy zagadek - później naprawione). Ale daliśmy szansę i... nie zawiedliśmy się. Pokój jest w czołówce Śląskich ER-ów w których mieliśmy okazję gościć.
Wystrój naprawdę bardzo klimatyczny, ciekawe rozwiązania, zagadki wydawać się mogą proste, ale jednak potrzeba trochę sprytu, kreatywności i logicznego myślenia. Fajna zabawa, ciekawa historia, dobre wprowadzenie, przemiła obsługa to coś czego oczekujemy od wizyty w takich miejscach i to wszystko było :-)
Także polecamy ten pokój wszystkim czytającym tą opinię!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Porwany Samolot
Porwany Samolot

Nie ma dla nas niemożliwej misji

28.08.2019 | data wizyty: 27.08.2019

marekleszczyna 51 opinii

Z przyjemnością pisze się mega pozytywną opinię, bo wśród 84 pokoi w których byliśmy ten póki co jest najlepszy! Zaczynając od wprowadzenia bardzo fajnego, poprzez klimat i wystrój, na zadaniach i zagadkach skończywszy wszystko to absolutny TOP. I jeszcze ta integracja dzięki której czuliśmy się rzeczywiście jak spec grupa mająca ważne zadanie do wykonania. Różnorodność zadań była naprawdę imponująca i dostosowana do fabuły. Niektóre zadania proste, inne trudniejsze, kolejne wymagające spostrzegawczości, inne refleksu, a jeszcze inne dobrego oka :-)
Wielkie gratulacje też za to, że sympatycznie rozmawiało się po wyjściu analizując przebieg gry (skończonej przed czasem!!!). Naprawdę absolutny TOP!!! Gratulujemy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dooby Doo
Dooby Doo

Do zobaczenia... oby

28.08.2019 | data wizyty: 27.08.2019

marekleszczyna 51 opinii

Pierwszy pokój w którym byliśmy we Wrocławiu i to był strzał w dziesiątkę. Wprowadzenie bardzo fajne, oddające klimat zadania z którym przyszło nam się zmierzyć, a potem było już tylko ciekawiej. Miejscami bardzo ciekawe rozwiązania, że byliśmy pod wrażeniem. Zagadki o zróżnicowanym poziomie, także każdy był zadowolony. Finał też bardzo ciekawy z dreszczykiem emocji :-)
Gratulujemy, na pewno jeden z lepszych pokoi.
I ogromny PLUS za to, że mogliśmy dokończyć rozgrywkę mimo tego, że czas upłynął. Polecamy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pasażer
Pasażer

Best of the best

06.08.2019 | data wizyty: 02.08.2019

marekleszczyna 51 opinii

To drugi pokój jaki mieliśmy przyjemność odwiedzić będąc przejazdem w Warszawie, choć nie wiem, czy pokój to odpowiednie słowo :-)
Powiem tak: z 82 pokoi w których byłem, ten jest najlepszy!!! Realizm perfekcyjny. Kapitalne zagadki o różnym stopniu trudności. Zabawa trzymająca w napięciu naprawdę do samego końca. Dbałość o detale, nowatorskie rozwiązania, aż nie chciało się wychodzić po zakończonej grze. Również właściciele mega sympatyczni, mający czas dla klientów, życzliwi, wyrozumiali i można by tak słodzić bez końca!!!
Wielkie wielkie brawa!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Napad na bank
Napad na bank

No to był zacny napad

06.08.2019 | data wizyty: 02.08.2019

marekleszczyna 51 opinii

W Warszawie byliśmy dwa dni i udało nam się odwiedzić dwa pokoje w Akcji Ewakuacji. Napad na bank był pierwszym z nich. Już od samego bardzo ciekawego wprowadzenia klimat był niesamowity, potem było tylko lepiej. Czuliśmy się jak prawdziwi rabusie w prawdziwym banku. Gratulujemy. Na pewno jest to jeden z lepszych pokoi jakie odwiedziliśmy :-)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Redrum
Redrum

Epokowy pokój

19.07.2019 | data wizyty: 18.07.2019

marekleszczyna 51 opinii

To drugi pokój tej firmy w którym mieliśmy przyjemność być. Poprzedni baza Agenta SB utrzymany w klimacie poprzedniej epoki, natomiast ten utrzymany w mentalności poprzedniej epoki.
Zaczynając od tego, że wprowadzenie polegało na podpisaniu kartek i objaśnieniu kłódek... żadnej fabuły wprowadzającej na czym polega nasze zadanie. Myślę, że powody mogły być dwa. Albo twórcy stwierdzili, że to nie jest pokój fabularny, więc fabuły nie ma, albo, że w środku rzeczywiście oprócz rozwiązania zagadek nic nie mamy zrobić. W nikogo się wcielić itd... Niestety oczekiwaliśmy czegoś więcej, choć sam pokój zrobiony ciekawie. Fajne elementy, zróżnicowane zagadki, no ale zabrakło tego czegoś. Jako jeden z pierwszych pokoi ok, ale jeśli jest się stałym bywalcem, to oczekuje się czegoś więcej.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne