nelaa42
  • Escape room Pionek i Kostka

    Pionek i Kostka
    OtoPokojeZagadek
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    A może by tak znów odwrócić klepsydre...?

    01.09.2018 | data wizyty: 01.09.2018

    Pokój bardzo dobrze przygotowany, klimatyczny, zaskakujący i chce się tam wrócić! Zdolności manualne, spostrzegawczość i logiczne myślenie są baaardzo przydatne, by wyjść z pokoju. Jeśli ktoś lubi gry planszowe to na pewno odnajdzie się w pokoju, nawet jeśli nie będzie znał zasad gier. Pokój ma multum zagadek, liniowe, ale warto iść w więcej osób niż dwie,serdecznie polecamy!

  • Escape room Inferno

    Inferno
    Portal Escape Games
    Łódź

    W sidlach Lei...

    11.08.2018 | data wizyty: 09.08.2018

    Pokój przygotowany dobrze, aczkolwiek nam nie przypadł do gustu. Nie do końca wiedzieliśmy co mamy robić, a dodam, że ten pokój nie był naszym ani pierwszym ani piątym pokojem, w konsekwencji czego nie wyszliśmy, chociaż zostało nam 2 zagadki do końca. Wydaje nam się, że ilość zagadek jest za duża co do czasu, ewentualnie są one za długie. Nie lubimy też wracać do początków, a tu jest to konieczne. Jeden z elementów przedstawiał co innego niż powinien co nas zmylilo. Obsługa miła i sympatyczna. Polecam innym zmierzyć się z piekielnym wysłannikiem, ponieważ opinie o tym pokoju są dobre, ale nam czegoś brakło. Ostatnia stacja była, w naszej opinii, pokojem lepszym.

  • Escape room Laboratorium Dextera

    Laboratorium Dextera
    OtoPokojeZagadek
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Dee-dee!!!!!!

    11.08.2018 | data wizyty: 11.08.2018

    Pokój bardzo dobrze przygotowany, klimatyczny, zaskakujący! Byliśmy w dwie osoby, polecamy jednak iść w minimum 3, ponieważ zagadki są długie i wymagają wielu elementów oraz łączenia faktów. Wyszliśmy, ale można było rozegrać to lepiej, potrzebowaliśmy podpowiedzi, ale nie są one udzielane wprost, są naprowadzeniem, a to nie zawsze ma miejsce :) pokój dla wszystkich, a znajomość kreskówki nie jest wymagana. Polecamy, a prowadzącą o magicznym głosie pozdrawiamy i dziękujemy :)

  • Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

    Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Detektywem być...

    06.08.2018 | data wizyty: 04.08.2018

    Pokój bardzo przyjemny, zarówno pod względem wystroju jak i zagadek. Ilość zagadek dostosowana do ilości czasu, a jako, że lubię zwroty akcji, to za to ogromny plus :) zagadki o zróżnicowanym poziomie trudności, a w postać detektywa rzeczywiście można się wczuć :) bardzo dziękuję miłej obsłudze, myślę, że odwiedzimy was w kolejnym pokoju :)

  • Escape room Sherlock holmes

    Sherlock holmes
    Mysterious Room
    Łódź

    Na ratunek Watsonowi!

    18.07.2018 | data wizyty: 15.07.2018

    Chyba nie ma ludzi, którzy nie słyszeli o Sherlocku, więc i pokój wydał nam się pozycją obowiązkową! Pokój jest piękny, w stylu angielskim, w stylu Sherlocka, a klimatu dodaje muzyka :) pokój prosty, na dwie osoby, więcej osób by się po prostu nudziło. My podeszlismy na spokojnie, nigdzie się nie spiesząc i wyszliśmy sporo czasu przed końcem, także dla grup czy osób doświadczonych to raczej forma czystej rekreacji. Ważnym jest łączenie faktów, bo na tym ten pokój polega :) Polecamy serdecznie, a obsługę pozdrawiamy. Wracamy tam zawsze z uśmiechem :)

  • Escape room Różowa pantera

    Różowa pantera
    Mysterious Room
    Łódź

    Kłopoty pantery... I my!

    14.07.2018 | data wizyty: 11.07.2018

    Pokój łatwy, bardzo szybko doszliśmy do pewnej zagadki, która przytrzymała nas na dłuższy czas... Ale to dobrze! Wyjście z pokoju po 30 minutach nie daje satysfakcji :) Byliśmy w 3 osoby i jak dla nas wystarczająco, zagadki liniowe, proste, może nie wszystkie, ale jednak. Podpowiedzi nie były nam potrzebne. Trzeba patrzeć i widzieć, oto klucz do sukcesu. Obsługa jak zawsze przesympatyczna, miła, a uśmiechem przyciąga do firmy, dlatego wracamy tam regularnie. Polecam!

  • Escape room Ostatnia Stacja

    Ostatnia Stacja
    Portal Escape Games
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Cyk cyk cyk...

    08.06.2018 | data wizyty: 07.06.2018

    Pociąg jedzie, czas ucieka... Pokój bardzo fajny, ciekawy, ilość zagadek dostosowana do czasu, wszystkie prowadzą pokolei do celu. Pierwszy raz spotkałam się z pewnego rodzaju zagadką, która urzekła mnie na tyle, że będę ich szukała gdzie indziej. Wykorzystuje się prawie wszystkie zmysły, co jest świetne! Minusik dla obsługi za brak obserwacji gry i wkroczenie do pokoju, popsuło to nieco klimat, ale i tak wyszliśmy stamtąd zadowoleni :) wkradł się chaos, nie wiem czy to my przygotowaliśmy się raczej kiepsko czy taki był zamysł pokoju, w każdym razie dzięki wielkie! Polecamy i do zobaczenia w innym pokoju :)

  • Escape room Szulernia Ala Capone 1 z opcją RYWALIZACJI!

    Szulernia Ala Capone 1 z opcją RYWALIZACJI!
    FindOut
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Al Capone przechytrzony!

    03.06.2018 | data wizyty: 02.06.2018

    Obsługa sympatyczna, a piwnica dodaje klimatu Szulerni. Udało się wyjść w ostatniej chwili, ale w końcu jesteśmy bogaci! Byliśmy wczesną porą, przez co było wiele niedopatrzeń z naszej strony, nie obyło się bez podpowiedzi. Gdybyśmy lepiej komunikowali się w grupie udało by się szybciej opuścić kryjówkę Ala. Pokój klimatyczny, wystrój bardzo pasujący do tematu. Jeden z najtrudniejszych pokoi, w którym byliśmy. Serdecznie polecamy osobom doświadczonym!

  • Escape room Kim Jest Max Winckler

    Kim Jest Max Winckler
    Mysterious Room
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Są momenty kiedy zastanawiasz się czy to jawa czy koszmar senny...

    09.05.2018 | data wizyty: 09.05.2018

    Mysterious room jak zwykle postawił bardzo wysoko poprzeczkę, jest to nasz trzeci pokój i żaden nie odstaje poziomem aranżacji wnętrza. Co do zagadek, są bardzo pomysłowe, niekonwencjonalne, momentami ciężkie, ale wszystko łączy się w idealną całość. Pokój jest mocno logiczny, z minimalną ilością kłódek, spostrzegawczość przyda się w 100%. Wiele zwrotów akcji na pewno pozytywnie wpływa na ocenę. Mroczny klimat pokoju pozwala wczuć się w poszukiwania tajemnic skrywanych w snach Maxa Wincklera. Byliśmy w trzy osoby, ilość zagadek dla trzech osób jest idealna, wyszliśmy przed czasem, ale nie obyło się bez podpowiedzi. Zabawa była świetna, ocena pokoju to 10/10. Pozdrawiamy ekipę i mamy nadzieję na rychłe spotkanie!

  • Escape room Manuskrypt

    Manuskrypt
    Twierdza Pełna Szyfrów Łódź
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Mission impossible

    20.04.2018 | data wizyty: 19.04.2018

    Pokój logiczny, z klimatycznym wystrojem, zwrotem akcji, sympatyczna obsługa i ciekawą formą komunikacji z nią. Wyszliśmy bez podpowiedzi, chwilę przed czasem, ale to zasługa kolegi, który poniósł nas przez ten pokój :) Polecamy ekipom, które kilka razy były już uczestnikami tej formy rozrywki, gdyż pokój do najłatwiejszych nie należy. Dziękujemy za zdjęcie, było to dla nas bardzo miłym zaskoczeniem, że dostaliśmy je fizycznie. Serdecznie polecamy Twierdzę!

Zobacz więcej opinii: 1 2