Szymon K. 29

Szymon K. 29

Hej, jestem Szymon K. 29. Mam na swoim koncie 32 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

32 Odwiedzone

0 Planowane

Skaut

77 Punkty

50
77 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Militarny Kryzys
Militarny Kryzys

Zamojska przygoda part2

02.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

Kolejny bardzo fajny pokój od Open The Lock, który koniecznie trzeba odwiedzić. Bardzo ciekawie wykończona przestrzeń, trafnie oddaje klimat miejsca. Interesujące zagadki, które trzymają poziom do samego końca. Serdecznie polecam to miejsce.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Serce Roztocza
Serce Roztocza

Zamojska przygoda part1

02.01.2020 | data wizyty: 02.01.2020

Pokój godny polecenia, bardzo fajnie i starannie wykonany. Genialny, mroczny klimat zasługuje tu na największa pochwałę. Ciekawa fabuła i co najważniejsze spójne i niebanalne zagadki. Jeśli jesteś w Zamościu koniecznie odwiedź to miejsce.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

Pełne zanurzenie...

21.09.2018 | data wizyty: 03.06.2018

Wiarygodna opinia Opinia archiwalna

ESCapada znów dała rade i stworzyła pokój, który koniecznie trzeba odwiedzić. Genialny wystrój, klimat, spójne zagadki i miłe niespodzianki na każdym kroku. Nautilius to opowieść, której nie możesz przegapić.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Szepty
Szepty

Mówcie szeptem...

21.09.2018 | data wizyty: 12.02.2018

Pokój z nutką strachu to moje ulubione miejsce, ten mnie nie zawiódł i sprawił, że bardzo dobrze się bawiłem. Klimat, dźwięk, brak światła i scenografia to zdecydowane plusy tego miejsca. Interesująca fabuła przeplatana z ciekawymi zagadkami. Jeśli szukacie tego typu wrażeń z miłą chęcią polecam. Jest to zdecydowanie najlepszy pokój od Escape Room Szczecin w jaki udało mi się eksplorować.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Apollo - Misja powrotu na Ziemię
Apollo - Misja powrotu na Ziemię

Houston, we have a problem...

21.09.2018 | data wizyty: 08.08.2018

Tym razem trafiliśmy do kapsuły ratowniczej statku Apollo. Na wejściu zaskoczyła nas duża przestrzeń, po której mogliśmy się bez najmniejszego problemu poruszać, nie był to jednak statek znany nam z filmów czy gier. Aczkolwiek przestrzeń była starannie wykonana, ściany posiadały ciekawą kolorystykę oraz grafikę, gdzieniegdzie pojawiły się nawet elementy przestrzenne co zdecydowanie dodawało charakteru temu miejscu. Szybko zabraliśmy się do eksploracji statku i tu spotkaliśmy się z kilkoma minusami, zagadki choć interesujące okazały się bardzo ubogie, w kilku miejscach pojawiły się niejasności, które przystopowały nas na pewien czas. Po ich przejściu fabuła nabrała tempa i bardzo szybko się zakończyła. Na tle konkurencji pokój ten wypada dość słabo.

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Amazonia - Wyprawa w nieznane
Amazonia - Wyprawa w nieznane

Kolejny pokój od Escape Room Szczecin, który niestety nie zachwyca.

21.09.2018 | data wizyty: 21.09.2018

Po odwiedzeniu pokoju Apollo, który był moim największym rozczarowaniem dałem jeszcze jedną szansę Amazonii. Niestety tu kwestia wyglądała identycznie jak w kosmicznej przygodzie, zagadki ubogie i mało logiczne pozostawiające dużo do życzenia. Mam dziwne wrażenie iż zostały specjalnie zagmatwane po to aby odwrócić uwagę gracza od mało interesującej fabuły i szybkiego przejścia pokoju. Bardzo dużo niedopracowanych elementów pod kątem funkcjonalności oraz dziwne zakończenie fabuły. Plusem zdecydowanie jest znaczna ilość lokacji, wystrój oraz ciekawie zachowany klimat jednak to dla mnie za mało porównując konkurencje na szczecińskim rynku.

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Cyrk dziwadeł
Cyrk dziwadeł

Sirkus fan horror

07.09.2018 | data wizyty: 06.09.2018

Wiarygodna opinia

Genialny pokój! Wystrój idealnie odzwierciedla klimat, światło buduje atmosfere a dźwięki nastrój. Wchodząc do środka ma się wrażenie, że jest się w odpowiednim miejscu, adekwatnym z fabułą. Lęk i strach nie opuszczają Cię na krok. Lokacje i zagadki bardzo spójne. Każdy etap zaskakuje, podnosi ciśnienie i sprawia, że uświadamiasz sobie iż brak światła staje się Twoim kompanem. Jeśli uwielbiasz escaperoomy to koniecznie odwiedź ten pokój bo się nie zawiedziesz a w głowie pozostana niezapomniane wspomnienia!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny