Prometeusz
  • Escape room Ostatni Templariusze

    Ostatni Templariusze
    House of game
    Wrocław

    Mroki średniowiecza

    07.10.2019 | data wizyty: 14.09.2019

    Bardzo ciekawy , niebanalny pokój. trudny i męczący, ale w sumie ale dał nam dużo przyjemności . Byliśmy w 5 osób. Mieliśmy własne światełko które Mistrz pozwolił nam wnieść do wnętrza . I bardzo dobrze. Jak na średniowiecze przystało były ciekawe zadania manualne. Dużo szukania i kombinowania. Moim zdaniem niektóre zadania zbyt uwikłane , ale generalnie podobało się nam mimo zmęczenia i nocnej pory. No i korci aby odwiedzić ich drugi pokój .
    Mistrz gry bardzo rozmowny i sympatyczny. Jedna ciekawostka dotyczyła czasu gry , ale tego to trzeba samemu doświadczyć.

  • Escape room Zdrada w Breslau

    Zdrada w Breslau
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wzorcowy

    19.07.2019 | data wizyty: 13.07.2019

    Pokój istnieje bardzo długo ale jest wyjątkowy na swój sposób. Myślę że wytyczył trendy w polskich ER.
    Jak w nim byłem to miałem wrażenie że to PRAPOKÓJ. Pokoje powstałe później czerpały z wielu jego pomysłów.
    przeżyłem w nim swoisty powrót do przeszłości . Super scenariusz i super zagadki.

  • Escape room Tajemnica Władcy Nilu

    Tajemnica Władcy Nilu
    One Hour
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    W domu u Faraona

    29.03.2019 | data wizyty: 23.03.2019

    Klimat wzorowy. Mamy tu egipskie hieroglify ( to mnie zawsze interesowało) znaki, symbole i szyfry oraz pradawne mechanizmy . Wnętrze przepiękne, zrobione na bogato - jak na faraona przystało. Podziwianie go i fascynacja jego urokiem utrudniały przeszukanie i skupienie się na zadaniach. Zagadki i zadania ciekawe, logiczne i spójne z tematem. Byliśmy w 4 osoby i udało się wyjść 5 minut wcześniej. Na szczęście rozmowa z Mistrzynią mogła się odbyć w pięknym wnętrzu.
    Jestem pod wrażeniem , czego i Wam życzę zaznać.

  • Escape room Klątwa starej wiedźmy

    Klątwa starej wiedźmy
    Ewakuacja
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Staranny i solidny

    05.03.2019 | data wizyty: 02.03.2019

    Ciekawy , dobre zagadki , solidne i staranne wykonanie pokoju, ciepło, sympatycznie , przyjazna obsługa.
    Manualne zagadki bardzo ciekawe. Wiedźmy nie było....może i lepiej.

  • Escape room Superheroom

    Superheroom
    Mr Lock Escape Room
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Niesamowity, rewelacyjny, kapitalny!!

    22.01.2019 | data wizyty: 20.01.2019

    Najlepszy pokój , w jakim byłem do tej pory. Przepiękna , bardzo realistyczna scenografia , dopracowana w każdym calu.
    Logiczne zagadki i nieszablonowe rozwiązania. Na pewno nie jest przereklamowany a jego wspinaczka w rankingu niewątpliwie uzasadniona. Bez wizyty w tym pokoju byłbym duchowo uboższym uciekinierem. Obsługa też na wysokim poziomie. Gratulacje !

  • Escape room Napad na skarbiec Sknerusa

    Napad na skarbiec Sknerusa
    No Rules Escape Room
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Sympatycznie , wcale nie Be...

    11.12.2018 | data wizyty: 09.12.2018

    Bardzo dobre zagadki, logiczne i sensowne. Pomysłowe. Frapujące mechanizmy. Polecam ten pokój zwłaszcza umysłom ścisłym. Wnętrze ciekawie urządzone chociaż dosyć chłodne i ciasne, ale dla 3 osób -zwłaszcza cieplej ubranych-w sam raz . Prawdziwe wnętrze skarbca Sknerusa - nie ociekało bogactwem, ale przygoda była ciekawa, lekka i przyjemna.

  • Escape room W sieci pająka

    W sieci pająka
    Odklucz Swój Umysł
    Bydgoszcz

    Nie zrobił z nas nowych Spidermanów ...

    25.11.2018 | data wizyty: 24.11.2018

    Bardzo klimatyczny - od samego początku - pokój. Zagadki bardzo ciekawe, dobrze pomyślane i zróżnicowane, w odpowiedniej ilości . Byliśmy w 3 osoby i (z wielką satysfakcją) wyszliśmy minutę przed końcem . Otarliśmy się z bliska o naukę i eksperymenty BIO-logiczne. Obsługa bardzo pomocna ale nie przesadnie ( i tak być powinno) . W tym pokoju widać doświadczenie w robieniu pokoi przez Odklucz Swój Umysł . Co jeden to lepszy od poprzedniego ( lub podobnie dobry) . Doskonale zagospodarowane wnętrze - jak to u naukowca :) .
    Polecam , pokój naprawdę ciekawy , chociaż dla zupełnie początkujących może być dość trudny.

  • Escape room Zakopani żywcem

    Zakopani żywcem
    Odklucz Swój Umysł
    Bydgoszcz

    Nie lękajcie się....

    04.11.2018 | data wizyty: 03.11.2018

    Nie lękajcie się … odwiedzić tego wspaniałego pokoju. Zagadki są rozłożone sprawiedliwie pomiędzy uczestników. Jeżeli myślisz logicznie i umiesz się porozumieć z druga osobą , to pokój dla Was. Wnętrze wykonane starannie i pomysłowo. Po prostu "komfortowe". Zagadki ekscytująco-frapujące, jednak sensowne i logiczne -a to właśnie lubię. Już dawno nie miałem w sobie tyle radości jak po wyjściu z pokoju "zakopani żywcem". Post scriptum : Odradzam ten pokój politykom bo się nie dogadają.

  • Escape room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Teleportacja do starego Egiptu

    03.10.2018 | data wizyty: 30.09.2018

    Piękne wnętrza , perfekcyjnie zrobione. Zadania i zagadki bardzo logiczne i ciekawe. Dreszczyk emocji też się znajdzie. No i nie ma kłódek - bo w starych piramidach też ich nie było...
    Najpiękniejszy pokój w jakim do tej pory byłem. Zachwyt trudno opisać - to trzeba przeżyć - co polecam każdej ekipie. Obsługa WA przesympatyczna. Dla czterech lub trzech osób pokój ten jest w sam raz aby spędzić godzinkę w innym wcieleniu.

  • Escape room Porwany Samolot

    Porwany Samolot
    Escape Bus
    Wrocław

    Ciekawa przygoda w samolocie

    22.08.2018 | data wizyty: 15.08.2018

    Leciałem w życiu samolotami różnych linii, ale żaden lot nie był tak ekscytujący . Pokój (?) dopracowany w każdym szczególe , interesujące efekty specjalne. Polecam każdej ekipie ( byliśmy w 4 osoby - w sam raz) ten podniebno-przyziemny lot. Bardzo ciekawe zadania - w tym również manualne. Znalazłem tam tylko 1 kłódkę - od Toy-toya :)- stąd niższa ocena ogólna.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3