Aaron

Aaron

Hej, jestem Aaron. Mam na swoim koncie 10 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Fabularny. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

10 Odwiedzone

0 Planowane

Skaut

55 Punkty

50
55 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Przeszłość zaczyna się dziś
Przeszłość zaczyna się dziś

Podróż w nieznane

05.10.2019 | data wizyty: 02.10.2019

Wiarygodna opinia

Pokój świetnie zbudowany, przestronny, bogaty w efekty specjalne, które wywołały uśmiech i efekt "wow" na naszych twarzach. Bardzo ciekawe zagadki, mało kłódek, świetnie skonstruowana fabuła i duży plus za przemiłą obsługę. Sporym minusem jest to, że pewne elementy nie działały tak jak powinny. Obsługa musiała ręcznie uruchomić pewne mechanizmy, bo nie zawsze działały tak jak powinny i zauważały, że zadanie zostało już poprawnie wykonane. Pewne wskazówki były niekompletne albo miały odniesienia do zagadek, które były na przestrzeni czasu z pokoju usunięte albo zastąpione przez inne, przez to musieliśmy pytać o pomoc przy rzeczach, które normalnie nie sprawiłyby nam problemu, bo generalnie pokój nie był trudny. Mimo to zdecydowanie warto i generalnie polecamy.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Bezludna Wyspa
Bezludna Wyspa

The island that got us LOST

29.09.2019 | data wizyty: 20.06.2019

Wiarygodna opinia

Super wystrój, fajna atmosfera. Pewne elementy zagubiły się w piasku, pokój nie był dobrze przygotowany przed naszą wizytą. Niektóre rekwizyty były wyraźnie uszkodzone. Zagadki raczej trochę upierdliwe. Ich rozwiązywanie nie sprawiało przyjemności, a nie były wcale zbyt łatwe. Do niektórych elementów nie można się było dostać, problem miały będą np. osoby wysokie.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Szpital
Szpital

Niski poziom endorfiny

17.02.2019 | data wizyty: 01.11.2018

Wiarygodna opinia

Przeciętny pokój, wysłużone rekwizyty, mogło być dużo lepiej, ale też i gorzej.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Sex room
Sex room

Hot n Spicy

17.02.2019 | data wizyty: 14.02.2019

Wiarygodna opinia

Jeden z ciekawszych pokoi jakie mieliśmy okazję odwiedzić. Wystrój i rekwizyty na tyle mocne, żeby dobrze budować atmosferę mieszkania prostytutki , ale mimo że momentami było naprawdę ostro nie przekroczyły one granicy dobrego smaku. Zagadki nieliniowe, ciekawa fabuła, logiczne zadania i przemiła prowadząca. Poziom trudności zdecydowanie nie był super wysoki. Tylko dwie osoby miały wystarczająco dużo czasu, żeby rozwiązać wszystkie zadania w na czas i powygłupiać się z rekwizytami w trakcie ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Sherlocked
Sherlocked

W miarę ok

13.10.2018 | data wizyty: 22.08.2018

Wiarygodna opinia

Udało nam się zarezerwować pokój po dużej obniżce i pewnie głównie dlatego jesteśmy zadowoleni. Wszystko niby w porządku, ale wypada dość blado na tle innych pokojów jakie odwiedziliśmy. Dużo kłódek i walizek. Pokój trochę zakurzony, przydałoby się odświeżyć pewne rzeczy. W pewnym momencie przypadkowo przeskoczyliśmy dalej w rozwiązywaniu zagadek i ominęliśmy cały szereg działań, a takie rzeczy raczej nie powinny mieć miejsca w dobrze zaprojektowanym pokoju. Do tego po rozwiązaniu zagadki główna myśl to "to już? To był ten wielki finał?". Mimo tych wszystkich wad pokój przyniósł nam trochę zabawy i generalnie warty odwiedzenia, jeśli nadarzy się jakaś okazja cenowa.

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Legowisko Kanibala
Legowisko Kanibala

Kanibal

22.09.2018 | data wizyty: 22.09.2018

Wiarygodna opinia

Jeden z fajniejszych escape roomów jakie mieliśmy okazję odwiedzić. Zagadek było tak naprawdę bardzo niewiele, ale zajmowały sporo czasu, dlatego udało nam się wyjść dopiero parę minut po czasie. Nie był to zbyt trudny pokój, ale w mniej niż 3 osoby mogłoby być ciężko.

Z plusów na pewno bardzo ciekawe rozplanowanie przestrzeni, w szczególności przejście do drugiej części pokoju, nieszablonowe i logiczne zagadki, które miło się rozwiązywało, bardzo miłą i pomocną obsługę i sam sposób zakończenia gry.

Na minus zdecydowanie pierwsza zagadka, która zajęła bardzo dużo czasu, była męcząca i generalnie nie do końca poprawna. Poza tym w trakcie gry trochę można było zapomnieć o fabule i obecność kanibala w historii powinna być mocniej zaakcentowana i lepiej budować klimat.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Long live the King

29.03.2018 | data wizyty: 29.03.2018

Wiarygodna opinia

Niesamowity klimat, duża, pięknie wykończona przestrzeń. Logiczne i ciekawe zagadki. Poziom trudności przeciętny. Ciekawa historia, jeden z najlepszych pokojów w jakich byliśmy.

Jedynym minusem bardzo długi czas oczekiwania na podpowiedzi.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przeklęty Obraz
Przeklęty Obraz

Przeklęty malarz

04.01.2018 | data wizyty: 03.01.2018

Wiarygodna opinia

Naprawdę ciekawa historia i miło było poskładać to wszystko w całość, ale pokój nie należy do łatwych i na pewno nie jest dla osób początkujących. Klimat przyjemny. Największym minusem jest duża liczba błędów językowych w angielskiej wersji gry i średnie umiejętności językowe obsługi.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny