MER (Miłośnicy ER)
  • Escape room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Terraformacja Marsa zakończona!

    05.11.2018 | data wizyty: 23.09.2018

    Pokój super! Obsługa super! Byliśmy mega zadowoleni :)

    Świetny wystrój od razu wprowadza w marsjańsko-naukowy klimat. Ilość rekwizytów przyprawia o zawrót głowy. Właśnie ze względu na ilość rzeczy w pokoju i nieliniowość zagadek, wydawał się on nam początkowo całkiem trudny. Ostatecznie wszystko udało się nam rozszyfrować, a misję wykonać, choc prawie pokonał nas element zręcznościowy :))

    Po wyjściu z pokoju spędziliśmy chyba ze 20 minut gadając na jego temat z naszą Mistrzynią Gry. Widać od razu, że to miejsce tworzą prawdziwi pasjonaci! Bardzo dziękujemy i czekamy niecierpliwie na Stara Szafę :)

  • Escape room Pegazus

    Pegazus
    Dom Zagadek
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Zaczęło się super, a potem...

    06.07.2018 | data wizyty: 23.06.2018

    Zaczęło się super! Zagadki mocno nawiązujące do znanych z dzieciństwa gier, różnorodne i z ciekawymi rozwiązaniami. Przez większość czasu liniowe i nieco trudniejsze niż np. w Zagadce tej samej firmy.

    Niestety w drugiej połowie zabawy coś się popsuło.... Pierwszy raz zdarzyło się nam prosić o podpowiedź ....i jej nie dostać. Szybko stało się jasne, że po drugiej stronie nie ma nikogo, kto by się nami zajmował.... Ostatecznie pokonaliśmy stawiającą nam opór zagadkę metodą "na włam", ale straciliśmy na to nieco czasu. Następnie dotarliśmy do kolejnej przeszkody, w postaci blokującego się przycisku, który utrudnił nam zabawę. W odpowiedzi na nasze wołanie nagle w pokoju pojawiła się pani z obsługi, żeby zresetować ustawienia. Przyznam szczerze, że to już doszczętnie wytrąciło nas z nastroju i "ciągu" myślenia.

    Ostatecznie wyszliśmy z pokoju, ale niesmak pozostał. W odpowiedzi na nasze pytania usłyszeliśmy wyjaśnienie, że cała obsługa była zajęta jakąś mega awaryjną sytuacją, która miała miejsce w pokoju obok. Oczywiście rozumiemy, jednak nie do końca o to nam chodziło...

    Sam pokój oceniamy bardzo dobrze - choć przycisk mógłby się nie zacinać - po prostu mieliśmy pecha.

  • Escape room Pandemia

    Pandemia
    World Escape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Świat ponownie uratowany :)

    06.07.2018 | data wizyty: 05.07.2018

    Z pewną taką nieśmiałością podeszliśmy do tego pokoju, obawiając się, po przeczytanych opiniach, że będzie bardzo strasznie. Na szczęście napięcie było, ale bez przesady. Wydaje mi się, że większy dreszczyk chodził nam po plecach w Tajnym Bractwie.

    Pokój jednak się nam podobał. Jak zwykle w World Escape brawa za film wprowadzający :) W samym pokoju fajnie dopracowane szczegóły, no i te zombiaki.... :))

    Ogólnie zagadki raczej liniowe i nie aż tak trudne jak się spodziewaliśmy, choć osoby początkujące mogą mieć z nimi trochę problemów.

    Najbardziej podobał się nam figiel, który spłatał nam na koniec pewnie Chochlik vel. Trol, którego serdecznie pozdrawiamy :)))

    Mimo wszystko ograniczenie wiekowe "od lat 16" jak najbardziej ma sens - tym razem poszliśmy bez dziecka.

  • Escape room Pokój Zagadka

    Pokój Zagadka
    Dom Zagadek
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    60 minut czystej frajdy :)))

    23.06.2018 | data wizyty: 23.06.2018

    Pierwsze słowa po wejściu do pokoju: "Wooooow! Ale czad!" I to wrażenie pozostało z nami do końca :)

    Pokój sprawił nam wiele radości - to taki plac zabaw dla dorosłych i dzieci (jak już ktoś napisał w swoim komentarzu). Zagadki nie są trudne, zdecydowanie liniowe i mocno zróżnicowane. Rozwiązuje się je na luzie i dzięki temu ma się z nich jeszcze więcej radości.

    Udało się nam wyjść bez podpowiedzi i całkiem sporo przed czasem, choć zawiesiliśmy się na jednej zagadce.

    Bardzo polecamy dla rodzin z dziećmi - jak wejdziecie zrozumiecie zaraz dlaczego :)))

  • Escape room Kryjówka Hobbita

    Kryjówka Hobbita
    SkillHill
    Warszawa

    Na podwieczorku u Hobbita

    17.06.2018 | data wizyty: 15.10.2017

    Bardzo nam się ten pokój spodobał.... :) Choć skojarzenie z Hobbitami wydaje się raczej luźne... Ale nie przeszkadza to wejść w lekko baśniowy klimat i od pierwszych minut zabrać się za rozwiązywanie zagadek.

    A tych jest całkiem sporo... W większości nie są trudne, za to bardzo różnorodne. Nikt tam nie powinien się nudzić. Wielki ukłon w stronę właścicieli za ich wielką pomysłowość!

    Wydaje się nam, że to dobry pokój na wizytę z dziećmi, którym zagadki powinny przypaść do gustu. Do tego sympatyczne, konkretne chłopaki z obsługi i udane popołudnie zapewnione :)

  • Escape room Rycerski

    Rycerski
    Room Escape
    Warszawa

    Z tarczą czy na tarczy?

    17.06.2018 | data wizyty: 10.09.2017

    W pokoju byliśmy grupą czteroosobową - nasza trójka z doświadczeniem i jedna osoba w ER po raz pierwszy. Żadne z nas się nie nudziło :)

    Pokój przestronny, zagadki mocno utrzymane w klimacie - dużo herbów, mieczy i innych akcesoriów, które na pewno uszczęśliwią dzieci. Jedna zagadka mocno nas zaskoczyła - każdy kto był wie o której mowa - brawo dla właścicieli za pomysłowość!

    Ogólnie poziom trudności średni, a wrażenia mocno na plus. Drugi plus za bardzo miłą obsługę.

  • Escape room Wehikuł Czasu

    Wehikuł Czasu
    Room Escape
    Warszawa

    To tu, to tam :)

    17.06.2018 | data wizyty: 10.09.2017

    Po potyczkach w pokoju Rycerskim, namówieni przez miłą obsługę, wsiedliśmy do wehikułu czasu.

    Ten pokój jest trudniejszy od Rycerskiego i bardziej skomplikowany, choć zdecydowanie do zrobienia.

    Zagadek całkiem sporo, część "na myślenie" a część zręcznościowych. Tak czy inaczej bez współpracy nie da rady.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
  • Escape room Powrót

    Powrót
    Dom Zagadek
    Warszawa

    Czas na wehikuł...

    17.06.2018 | data wizyty: 15.09.2017

    Tego pokoju nie mogliśmy przegapić jako fani "Powrotu do przyszłości"!

    Po Pełni i Piramidzie to propozycja Domu Zagadek dla nieco bardziej doświadczonych graczy, co dało się odczuć. Nie pomagał również fakt, że akurat pechowo trafiliśmy na moment awarii / zawieszenia się niektórych mechanizmów, przez co nie wszystko zadziałało tak jak powinno. Obsługa zachowała się jednak jak należy i nie chciała od nas żadnych pieniędzy.

    Generalnie - podobnie jak w Pełni - pokój zaskakuje rozwiązaniami technicznymi. Po wykonaniu zadań coś zaczyna się ruszać, coś świecić, coś przesuwać. Każdy kto lubi takie nowinki w ER będzie usatysfakcjonowany.

    Pokój posiada również scenariusz dla dzieci. Polecamy dla rodzin z dzieciakami, choć pewnie nie na pierwszą wizytę w ER :)

    My planujemy tam jeszcze powrócić, aby nacieszyć się tym pokojem przy jego pełnej dyspozycyjności :)

  • Escape room Piramida

    Piramida
    Dom Zagadek
    Warszawa

    Gdzie jest Faraon?!

    17.06.2018 | data wizyty: 15.09.2017

    Kolejny super pokój Domu Zagadek. Wykonany z taką samą starannością i dbałością o szczegóły. Potwierdza tylko wysoką jakość firmy.

    Łatwy, z wieloma zadaniami zręcznościowymi, przez co wydaje się idealny dla dzieciaków - na pewno będą miały wiele frajdy.

    Bardzo miła obsługa - co również wydaje się standardem w Domu Zagadek :) Nie możemy się już doczekać wizyty w drugiej lokalizacji na Zwrotniczej :)




  • Escape room Skarb Czarnobrodego

    Skarb Czarnobrodego
    Time 4 Secrets
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    Uciekając Czarnobrodemu

    17.06.2018 | data wizyty: 14.08.2017

    Pokój odwiedziliśmy przy okazji weekendu w Poznaniu. Wybraliśmy go ze względu na dobre opinie i nie zawiedliśmy się.

    Wykonanie, wystrój i klimat na 5. Widać wielką pasję właścicieli, gdyż większość zagadek, skrytek i zamków wykonana była własnoręcznie z drewna.

    Generalnie pokój oceniamy na dość trudny. Być może za trudny na nasze ówczesne doświadczenie, gdyż część rozwiązań okazało się dla nas nie-do-wpadnięcia. Ostatecznie wyszliśmy dosłownie w ostatniej sekundzie.

    Zdecydowanie nie polecamy dla mało doświadczonych zespołów. Te doświadczone na pewno będą się świetnie bawić.

    Zdjęcie grupy na Facebook
    (kliknij, by zobaczyć zdjęcie na Facebook)
Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4