GiorgioGio

GiorgioGio

Zaczęło się niewinnie, od 1 pokoju miesięcznie. Potem było więcej, więcej i więcej. Aż w Warszawie zaczęło ich brakować... TOP POKOJE: - OBŁĘD (Wrocław) - A... [więcej]

112 Odwiedzone

11 Planowane

Globtroter

230 Punkty

225
230 pkt
300

Wszystkie opinie

Escape room Abrakadabra!
Abrakadabra!

No. 89 - hokus pokus

20.01.2020 | data wizyty: 14.01.2020

Na wstępie dostrzegamy wystrój, idealnie dopasowany do fabuły, zadbano o każdy szczegół (plus 1pkt) za niecodzinne rozwiązanie. Zagadki spójne, ciekawe jednak troszkę ich mało. Ale jest to miła odskocznia od kłódek, kodów i kluczyków. Na pewno odwiedzimy kolejne pokoje tej firmy kiedy tylko się pojawią.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Dom w Dżungli
Dom w Dżungli

No. 88 - W dżungli...

19.01.2020 | data wizyty: 11.01.2020

Pokój z ciekawymi rozwiązaniami, nieliniowy dzięki temu będąc w 3 osoby każdy mógł zająć się czymś innym. Zagadki dość proste, ale niecodzienne. Solidnie wykonany, z elementami elektroniki które zawsze są mile widziane :) Moim skromnym zdaniem pokój maks dla 4 osób by mieć z niego frajdę, a to przecież najważniejsze.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Hollywood: Misja specjalna
Hollywood: Misja specjalna

No. 89 - Agent specjalny

19.01.2020 | data wizyty: 11.01.2020

Mega dobra zabawa. Ciekawe wprowadzenie, zaskakujące pomysły i pewna niespodzianka w trakcie gry. Zagadki spójne z fabułą, na szczęście coś więcej niż znalezie hasła które wskaże kolejne hasło :) Pokój wart odwiedzenia!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Syndrom Strachu
Syndrom Strachu

No. 86 - Najlepszy pokój FunEscape

19.01.2020 | data wizyty: 06.01.2020

Wiarygodna opinia

Klimat, Klimat i jeszcze raz Klimat!! Wybraliśmy się do pokoju we dwójkę i to był strzał w dziesiątkę, pewnie przy większej ekipie emocje byłyby mniejsze. Bez wątpienia to najlepszy pokój Fun Escape. Dreszcze i napięcie towarzyszą przez większość czasu. Jedyne "ale" to jakość pierwszej części pokoju, której zabrakło w wykonaniu. Mimo to od nas mocna "10" by jasno podkreślić że jest to pokój który zasługuje na solidne miejsce w świecie Warszawskich ER.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Rytuał
Rytuał

No. 85 - Rytuał

19.01.2020 | data wizyty: 06.01.2020

Wiarygodna opinia

Średniak Warszawski, szału nie było, wstydu też nie. Kwestia schowania jednej rzeczy trochę tylko rozbiła nam system ;) Ni śmieszne, ni straszne ale przynam że niezbyt logiczne. Niestety będąc w fun escape czuje się korporacyjne podejście do tematu. Na zasadzie wejdź, zapłać i do widzenia. (Wyjątkiem jest tam tylko jeden pokój gdzie ktoś po wyjściu zapyta Cię o opinię, wrażenia).

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 6/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Okup
Okup

No. 83 - Pomocy!

19.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

W zimowy wieczór dobrym pomysłem było wybranie się do okupu. Jeśli lubisz takie klimaty i pokoje "pod napięcirm" to koniecznie warto odwiedzić to miejsce. Już od początku ciśnienie idzie w górę. Klimat zdecydowanie na plus. Obsługa dobrze nam znana z innych miejscówek więc spędziliśmy spoooooro czasu na rozmowie. Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Podróż
Podróż

No. 82 - podróż w czasie

19.01.2020 | data wizyty: 02.12.2019

Wiarygodna opinia

Pokój przyjemny, nie jest trudny więc może być odpowiedni także dla grup z niewielkim doświadczeniem. Jedyne "ale" to wystrój pokoju nad którym można by)o bardziej popracować. Obsługa na dobrym poziomie. Polecamy!

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren
Muzeum okultyzmu Państwa Warren

No. 81 - Okultyzm

10.07.2019 | data wizyty: 04.07.2019

Wiarygodna opinia

Tak, tak, tak! Pokój kompletny. Zagadki zgrabnie wpasowanevw fabułę pokoju. Wszystko trzyma się "kupy", nie znajdziemy tam elementów wystroju ani zagadek z czapy :) Właściciele to oczywiście warszawski TOP - kto zna ten wie!! :) Ja osobiście liczyłem na troszkę więcej strachu w trakcie, ale to mocno subiektywne bo niezwykle lubie pokoje z nutą grozy przez całą rozgrywkę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice
Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice

No. 80 - Jigsaw

10.07.2019 | data wizyty: 18.06.2019

W pokoju jest sporo elektroniko co powinno ucieszyć miłośników tego typu rozwiązań. Jest czas wyboru i późniejszych konsekwencji. Jest element zaskoczenia i za to duży plus :)
Jeszcze większy plus za obsługę i za mistrza gry który buduje klimat i atmosferę!! Świetna zabawa, w klimacie innym niż większości pokoi. Zabrakło mi troszkę poczucia lęku i strachu oraz więcej ER w ER ;) Nie mniej jednak wyjście bardzo na plus.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Maniak. Zabawmy się
Maniak. Zabawmy się

No. 79 - GAME OVER

10.07.2019 | data wizyty: 08.06.2019

Na wstępie powiem że bardzo mi przykro że opinia jest taka a nie inna, bo wybierając się do Game Over liczyliśmy na 2 świetne pokoje. Niestety na oczekiwaniach się skończyło. A szkoda, wielka szkoda bo pokoje które odwiedziśmy mają duży potencjał. Maniak rozpoczyna się zgodnie z oczekiwaniami. Jest mroczno, strasznie - tak jak miało być. Niestety pokój "naładowany" kłódkami, wszędzie ich pełno. Nie zawsze są złe, ale kłódka na kłódce to nie najlepsze rozwiązanie. Szczególnie moment gdy masz odpowiedź a nie wiesz do której jest kłódki...

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy GAME OVER Escape Rooms - Warszawa
Dziękujemy za grę w naszym pokoju. Zasadniczo nie komentujemy opinii, gdyż każdy ma prawo do subiektywnej oceny wszystkiego. W tym jednak przypadku padło zdanie o liczbie kłódek oraz o tym, że mając rozwiązanie nie wiadomo, do której kłódki je zastosować.
Na 16 zagadek rozłożonych na 35m2 powierzchni 7 jest z kłódkami. Jeżeli znana jest odpowiedź, to nie ma możliwości pomylenia albo zgadywania kłódki, bo kłódka jest albo 3 albo 4 cyfrowa albo na klucz a kolejnych kłódek (o takich samych parametrach) w momencie posiadania kodu albo klucza do kłódki gracze nie widzą.
Pozdrawiamy
Zespół Salonu GAME OVER Escape Rooms - Warszawa

Strona 1 z 9

Pokaż następne