GiorgioGio

GiorgioGio

Zaczęło się niewinnie, od 1 pokoju miesięcznie. Potem było więcej, więcej i więcej. Aż zaczęło ich brakować...

TOP POKOJE:
- W CIENIU PIRAMID (Warszawa/Bydg... [więcej]

104 Odwiedzone

5 Planowane

Globtroter

230 Punkty

225
230 pkt
300

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Łowca Głów
Łowca Głów

Na ratunek Izie!

12.07.2018 | data wizyty: 05.07.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Czy odwiedzić ten pokój? Proponuję zadać sobie pytanie KIEDY a nie CZY. Powieć że rewelacja, to nic nie powiedzieć. Różnorodność zagadek, idealnie zachowany klimat i FANTASTYCZNA obsługa. Z niecierpliwością czekamy na nowy pokój :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Klaun w krzywym zwierciadle
Klaun w krzywym zwierciadle

Kiedy klaun nie patrzy...

02.07.2018 | data wizyty: 01.07.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Do pokoju wybraliśmy się dość spontanicznie, tylko częścią naszej grupy. Pomimo że pokój głównie oparty na kłódkach to raczej odebraliśmy go na plus. Mały minus za brak jednej, drobnej ale potrzebnej rzeczy. Pokój warto odwiedzić, szczególnie że to jego "ostatnie dni" przed przebudową. Obsługa bardzo miła i wkręcona w świat ER.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Arcydzieło
Arcydzieło

Uchronić arcydzieło

28.06.2018 | data wizyty: 26.06.2018

GiorgioGio 86 opinii

Do arcydzieła udaliśmy się bezpośrednio po agencji detektywistycznej. Bardzo fajny pokój w Japońskim klimacie. Niektóre podpowiedzi solidnie ukryte. Byliśmy w 4 osoby i każdy miał swoje zajęcie. Bardzo pozytywne wrażenia. Obsługa - TOP !! Nie wciska podpowiedzi na siłę co mogłoby popsuć zabawę. Warto odwiedzić i świetnie się bawić.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Agencja Detektywistyczna
Agencja Detektywistyczna

Kto zabił detektywa ?!

28.06.2018 | data wizyty: 26.06.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Wchodząc do pokoju poczuliśmy się jak w prawdziwym pokoju detektywistycznym. Wystrój bardzo realistyczny, zagadki ciekawe. Rozwiązanie jednej z zagadek powoduje efekt WOW i bardzo miłe zaskoczenie :) Połączenie kłódek i elektroniki. Obsługa bardzo sympatyczna i szczerze zafascynowana tematem ER.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pogrzebani
Pogrzebani

Chyba oczekiwania były zbyt duże...

19.06.2018 | data wizyty: 07.06.2018

GiorgioGio 86 opinii

Po dotarciu do Show Escape pomyślałem, że to idealne miejsce na tak mroczny pokój. Niestety, ale był to ostatni zachwyt tego dnia. Już po wejściu, okazało się że pokój jest zajęty, a strona tego ER przepuściła dwie rezerwacje na tę samą godzinę :( Pan z obsługi próbował rozwiązać sytuację. Po chwili zaproponował że może odpalić nam grę za godzinę (już po zamknięciu), a w zamian za niedogodności dostaniemy 50% rabatu. I tu kolejne rozczarowanie, okazało się że nasza promocyjna cena była ceną regularną i żadnego rabatu nie dostaliśmy... No ale wróćmy do pokoju, a w zasadzie skrzyń. Po chwili w zamknięciu temperatura w skrzyni robi się wysoka, ale ok, trzeba się było z tym liczyć. Szkoda że niema jakiegoś filmu, nagrania które wprowadzałoby graczy w historię. W środku, jak to w skrzyni, brak efektów WOW. Masa różnych znaków i kilka fantów znalezionych w skrzyni. Po kilku minutach namysłu i wymian spostrzeżeń ruszyliśmy. Niestety po kilku zagadkach gra się skończyła ponieważ jedno z rozwiązań jest tak mało widoczne że ciężko je dostrzec w widnym pomieszczeniu, nie mówiąc o ciemnej skrzyni :( Pomimo podpowiedzi, gra zakończyła się na tym etapie bo ciężko rozwiązać coś, czego się nie widzi :( Proponowałbym pomyśleć o dołożeniu do ekwipunku lewej skrzyni czegoś co pomoże prawidłowo rozczytać jedno z rozwiązań...

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Asasino
Asasino

Gdzie profesor?!

27.05.2018 | data wizyty: 25.05.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Pokój odwiedziliśmy w 5 osób, wybraliśmy najtrudniejszą opcję. Zacznę jednym słowem: REWELACJA! Pokój absolutnie z topu naszego prywatnego rankingu, a zapewne tylko kwestią czasu jest to kiedy zawita do Warszawskiego TOP3. W całym pokoju 1 kłódka, która akurat idealnie komponuje się w historię. Jeżeli więc szukacie elektroniki a nie pokoju 100 kłódek to koniecznie musicie odwiedzić ten pokój. Rozwiązania techniczne oraz element zaskoczenia gwarantowane !! :) A w pewnym momencie gry każdy chce powiedzieć... WOW! Z niecierpliwością czekamy na kolejne pokoje od Master of eskape!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Jigsaw
Jigsaw

Gra Jigsawa.

27.05.2018 | data wizyty: 24.05.2018

GiorgioGio 86 opinii

Łańcuchy, ślady krwi, czy trudne decyzje... Pokój osadzony w realiach słynnej serii Piła. Zajrzeliśmy zupełnie przypadkiem będąc przejazdem, jednak pokój zrobił na nas bardzo dobre wrażenie. Polecamy.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Nawiedzony
Nawiedzony

skrzynia pełna ducha

21.05.2018 | data wizyty: 19.05.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Pokój faktycznie trudny, po przeszukaniu pokoju i zebraniu fantów można pomyśleć: "NIC NIE MAMY". Jednak po chwili analizy jakoś zaczęło iść :) Na pewno dużym plusem jest "mistrz gry", który bardzo fajnie wprowadził nas w świat nawiedzonego. Dodatkowo DUŻY PLUS za nie psucie gry podpowiedziami których gracze sobie nie życzą (podpowiedzi tylko na życzenie). Niestety w pokoju zabrakło nam trochę mrocznego klimatu i "mocniejszego" wystroju pokoju. Spodziewaliśmy się że w pokoju z kategorii thriller duch będzie bardziej straszył i uprzykrzał życie gościom.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Dom mordercy
Dom mordercy

Tajemniczy morderca

15.03.2018 | data wizyty: 11.03.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Pokój mordercy to faktycznie mroczne, niekiedy strasznie miejsce :) klimat panujący w pokoju 100% pasuje do zadania. Trochę brakowało nam wprowadzenia, jakiegoś filmu, nagrania, które wprowadzałoby zawodników do gry. Pokój jest ciekawą alternatywą dla standardowych "kłódkowych" ER. Kilka ciekawych rozwiązań technicznych. Pokój jest dość łatwy, więc na pewno nadaje się także dla mniej doświadczonych ekip.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Cela nr 4
Cela nr 4

Byliśmy, widzieliśmy, uciekliśmy

18.02.2018 | data wizyty: 18.02.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Jednym słowem: REWELACJA! Pomimo że był to już kolejny pokój na naszej mapie ER, to z niektórymi rozwiązaniami spotkaliśmy się poraz pierwszy. Spora liczba zagadek, bardzo duża różnorodność i konieczność współpracy to duże plusy tego pokoju. Wspaniała odskocznia od pokoi w których znajdziemy tylko kłódki.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Pokaż następne