GiorgioGio

GiorgioGio

Zaczęło się niewinnie, od 1 pokoju miesięcznie. Potem było więcej, więcej i więcej. Aż zaczęło ich brakować...

TOP POKOJE:
- W CIENIU PIRAMID (Warszawa/Bydg... [więcej]

104 Odwiedzone

5 Planowane

Globtroter

230 Punkty

225
230 pkt
300

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room The Exorcism
The Exorcism

Egzorcysta pilnie potrzebny.

31.07.2018 | data wizyty: 25.07.2018

GiorgioGio 86 opinii

Bardzo dobry pomysł, bardzo ciekawe zagadki, jedyne co to powoduje "ale" to kwestia dopracowania 2 rozwiązań. Jedna to dostęp do czegoś zdecydowanie zbyt wcześnie co znacząco może utrudnić dalszą grę gdy tą zagadkę rozwiąże się zbyt wcześnie. Drugą jest pewna rzecz która się pod koniec. Choć rozwiązaliśmy zagadkę nikt nie zauważył że otrzymaliśmy kolejną wskazówkę, bo "zniknęła" ona w zakamarku pokoju. Można dopracować to bardzo łatwo dopracować by wskazówka była widoczna dla graczy i nie wpływała na jakość zabawy. Poza tym bez żadnych zastrzeń, pokój spójny, logiczny dający dużo frajdy.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Grobowiec smoka
Grobowiec smoka

Trochę szkoda...

31.07.2018 | data wizyty: 19.07.2018

GiorgioGio 86 opinii

Oczekiwania wobec tego pokoju były bardzo duże. W dużej mierze spełnione. Innowacyjne zagadki, pasujące do klimatu. Niestety jedna z zagadek się nie otworzyła pomimo dobrego rozwiązania. Wielka szkoda, bo zatrzymaliśmy się na dobre 15-20 minut mając odpowiedź. Finał był taki że w pokoju musiała interweniować obsługa. Szkoda bo wiadomo jak to wpływa na klimat i dalszą część rozgrywki. Obsługa zrobiła co mogła żeby zatrzeć złe wrażenie, dla nich na pewno 10. Po całej sytuacji dostaliśmy przeprosiny i delikatną zniżkę. Pozostaje wierzyć że była to tylko pechowa awaria i szybko została usunięta. Gdyby nie ta nieszczęsna sytuacja pewnie byłaby 10, więc pokój oczywiście polecam.

Zobacz zgłoszenia (2)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Opuszczony hotel
Opuszczony hotel

Hotel na uboczu...

31.07.2018 | data wizyty: 19.07.2018

GiorgioGio 86 opinii

Pierwsze wrażenie dość neutarlne. Wydaje się że to pokój jeden z wielu. Ale na szczęście tylko się tak wydaje. Pokój zaskakuje, zachwyca. Bez cienia wątpliwości. Trzeba go odwiedzić.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Podróż do..nikąd
Podróż do..nikąd

Pomóc Borysowi...

22.07.2018 | data wizyty: 21.07.2018

Wiarygodna opinia Opinia archiwalna

GiorgioGio 86 opinii

Będąc w okolicy nie mogliśmy sobie wizyty w tym ER. I bardzo dobrze że to zrobiliśmy, a przy okazji udało się poprawić REKORD :) pokój choć nie duży, to bardzo ciekawy i od początku do końca mega klimatyczny. Zagadki spójne i ciekawe, pasujące do tematyki pokoju. Warto było nadłożyć 80 km i odwiedzić ten pokój. Prowadzący zakochani w tematyce ER, a rozmowie o odwiedzonych pokojach nie było końca. Serdecznie polecamy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Legowisko Kanibala
Legowisko Kanibala

W łapach kanibala

13.07.2018 | data wizyty: 12.07.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Fajny pokój z różnorodnymi zagadkami. "Czary mary" i elektronika bardzo fajnie komponują się do pokoju. Przy pierwszym zadaniu trzeba chwilę spędzić, później już gładko i bez przeszkód.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Krypta wampira
Krypta wampira

Co kryje się w ciemnej piwnicy?!

13.07.2018 | data wizyty: 12.10.2017

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Pokój na pewno spodoba się tym którzy szukają czegoś poza kłódkami. Tych w tym pokoju nie znajdziemy :) fajne mechanizmy i sporo elektroniki. Jeden minusik za pomyłkę, która napewniej została po poprzedniej grupie, a nam uniemożliwiała samodzielną ucieczķę. Nie zmienia to jednak faktu, iż pokój warto odwiedzić.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Złoto nazistów
Złoto nazistów

Złoto jest bezpieczne.

12.07.2018 | data wizyty: 10.07.2018

Wiarygodna opinia

GiorgioGio 86 opinii

Spontaniczny wypad okazał się strzałem w 10. Pokój fantastyczny, zachowany w niepowtarzalnym klimacie. Rekwizyty, wystrój, muzyka sprawiają niezwykłe wrażenie. Różnorodność zagadek oraz efekt WOW w niektórych z nich potwierdzają tylko w przekonaniu że pokój trzeba przeżyć na własnej skórze.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Różowa pantera
Różowa pantera

Z klejnotem po rekord :)

12.07.2018 | data wizyty: 07.07.2018

GiorgioGio 86 opinii

Pokój bardzo ciekawy. Zagadki dobrze dopasowane do tematyki przewodniej. Zręczność, współpraca i opanowanie są w tym pokoju bardzo potrzebne. W momencie gdy okazało się że to koniec poczuliśmy radość ale i smutek że to już koniec. Jako że pokój robiliśmy w formule łączonej z showshank, było to półtorej godzinny fantastycznej zabawy :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room ShowShank
ShowShank

A gdy nie ma strażnika...!

12.07.2018 | data wizyty: 07.07.2018

GiorgioGio 86 opinii

Pokój, wnętrze oraz zagadki zachowane w więziennym klimacie. Współpraca jest tu bardzo ważna, o ile nie decudująca. Pokój zaliczyliśmy razem z różową panterą i tą 2godzinną zabawę wszystkim polecamy :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ocean's 2
Ocean's 2

Z kryminału po diament Z REKORDEM !! :)

12.07.2018 | data wizyty: 07.07.2018

GiorgioGio 86 opinii

Ocean to 2 x więcej zabawy, 2 razy więcej zagadek. 2 pokoje to dwa światy i 2 klimaty, ale przejście z więzienia do drugiego pokoju zachowane w bardzo fajnym klimacie, nie widać sztucznej przerwy pomiędzy 1 a 2 wyzwaniem. Różnorodne zagadki pasujące do wystroju. Obsługa przemiła. Jedyne "ale" to widok pewnych zagadek które nie biorą udziału w 2godzinnej zabawie (warto by je oznaczać na podwójną zabawę).

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne