GiorgioGio

GiorgioGio

Zaczęło się niewinnie, od 1 pokoju miesięcznie. Potem było więcej, więcej i więcej. Aż w Warszawie zaczęło ich brakować... TOP POKOJE: - OBŁĘD (Wrocław) - A... [więcej]

106 Odwiedzone

8 Planowane

Globtroter

230 Punkty

225
230 pkt
300

Wszystkie opinie

Escape room Abrakadabra!
Abrakadabra!

No. 89 - hokus pokus

19.01.2020 | data wizyty: 14.01.2020

Na wstępie dostrzegamy wystrój, idealnie dopasowany do fabuły, zadbano o każdy szczegół (plus 1pkt) za niecodzinne rozwiązanie. Zagadki spójne, ciekawe jednak troszkę ich mało. Ale jest to miła odskocznia od kłódek, kodów i kluczyków. Na pewno odwiedzimy kolejne pokoje tej firmy kiedy tylko się pojawią.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Dom w Dżungli
Dom w Dżungli

No. 88 - W dżungli...

19.01.2020 | data wizyty: 11.01.2020

Pokój z ciekawymi rozwiązaniami, nieliniowy dzięki temu będąc w 3 osoby każdy mógł zająć się czymś innym. Zagadki dość proste, ale niecodzienne. Solidnie wykonany, z elementami elektroniki które zawsze są mile widziane :) Moim skromnym zdaniem pokój maks dla 4 osób by mieć z niego frajdę, a to przecież najważniejsze.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room Hollywood: Misja specjalna
Hollywood: Misja specjalna

No. 89 - Agent specjalny

19.01.2020 | data wizyty: 11.01.2020

Mega dobra zabawa. Ciekawe wprowadzenie, zaskakujące pomysły i pewna niespodzianka w trakcie gry. Zagadki spójne z fabułą, na szczęście coś więcej niż znalezie hasła które wskaże kolejne hasło :) Pokój wart odwiedzenia!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Syndrom Strachu
Syndrom Strachu

No. 86 - Najlepszy pokój FunEscape

19.01.2020 | data wizyty: 06.01.2020

Wiarygodna opinia

Klimat, Klimat i jeszcze raz Klimat!! Wybraliśmy się do pokoju we dwójkę i to był strzał w dziesiątkę, pewnie przy większej ekipie emocje byłyby mniejsze. Bez wątpienia to najlepszy pokój Fun Escape. Dreszcze i napięcie towarzyszą przez większość czasu. Jedyne "ale" to jakość pierwszej części pokoju, której zabrakło w wykonaniu. Mimo to od nas mocna "10" by jasno podkreślić że jest to pokój który zasługuje na solidne miejsce w świecie Warszawskich ER.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Okup
Okup

No. 83 - Pomocy!

19.01.2020 | data wizyty: 04.01.2020

W zimowy wieczór dobrym pomysłem było wybranie się do okupu. Jeśli lubisz takie klimaty i pokoje "pod napięcirm" to koniecznie warto odwiedzić to miejsce. Już od początku ciśnienie idzie w górę. Klimat zdecydowanie na plus. Obsługa dobrze nam znana z innych miejscówek więc spędziliśmy spoooooro czasu na rozmowie. Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Podróż
Podróż

No. 82 - podróż w czasie

19.01.2020 | data wizyty: 02.12.2019

Wiarygodna opinia

Pokój przyjemny, nie jest trudny więc może być odpowiedni także dla grup z niewielkim doświadczeniem. Jedyne "ale" to wystrój pokoju nad którym można by)o bardziej popracować. Obsługa na dobrym poziomie. Polecamy!

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren
Muzeum okultyzmu Państwa Warren

No. 81 - Okultyzm

10.07.2019 | data wizyty: 04.07.2019

Wiarygodna opinia

Tak, tak, tak! Pokój kompletny. Zagadki zgrabnie wpasowanevw fabułę pokoju. Wszystko trzyma się "kupy", nie znajdziemy tam elementów wystroju ani zagadek z czapy :) Właściciele to oczywiście warszawski TOP - kto zna ten wie!! :) Ja osobiście liczyłem na troszkę więcej strachu w trakcie, ale to mocno subiektywne bo niezwykle lubie pokoje z nutą grozy przez całą rozgrywkę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice
Ultimatum: Live or Die.. Make Your choice

No. 80 - Jigsaw

10.07.2019 | data wizyty: 18.06.2019

W pokoju jest sporo elektroniko co powinno ucieszyć miłośników tego typu rozwiązań. Jest czas wyboru i późniejszych konsekwencji. Jest element zaskoczenia i za to duży plus :)
Jeszcze większy plus za obsługę i za mistrza gry który buduje klimat i atmosferę!! Świetna zabawa, w klimacie innym niż większości pokoi. Zabrakło mi troszkę poczucia lęku i strachu oraz więcej ER w ER ;) Nie mniej jednak wyjście bardzo na plus.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Spisek Kardynała
Spisek Kardynała

No. 77 - Atos, Portos i Aramis

10.07.2019 | data wizyty: 04.06.2019

Byliśmy, widzieliśmy...
Pomimo że to jeden z nowszych pokoi w Warszawie to nie czułem w żadnym momenci3 efektu WOW. Jest to 6 pokój w naszej kolekcji od Room escape, ale niestety najmniej przypadł nam do gustu. Może obraz trochę zakrzywiony po wcześniejszej wizycie w Olimpie (który moim zdaniem powinien być w top3 Warszawy). Jedna z zagadek moim skromnym zdaniem nie pasuje kompletnie do pokoju, zarówno tematycznie, wskazówki jak i rzeczy których należy tam wykorzyatać są jakby nie z tego miejsca.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Polski Skarbiec
Polski Skarbiec

No. 76 - skok na skarbiec

30.05.2019 | data wizyty: 28.05.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo sympatyczny pokój. Niestandardowy początek dobrze wprowadza w grę. Gra toczy się w prawdziwym skarbcu.
W pokoju znaleźć można bardzo ciekawą zagadkę, prostą ale wcześniej czegoś tego typu nie mieliśmy okazji przerabiać. W pewnym momencie można się delikatnie zmęczyć ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 8

Pokaż następne