Bartus

Bartus

Hej, jestem Bartus. Mam na swoim koncie 7 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

7 Odwiedzone

0 Planowane

Podróżnik

31 Punkty

25
31 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Miasto w ogniu
Miasto w ogniu

Łódź w płomieniach

15.01.2018 | data wizyty: 13.01.2018

Kolejny pokój z MR pozostawił wiele ciekawych doświadczeń i zaskoczył kolejnymi kreatywnymi urozmaiceniami logicznymi.

Wystrój pokoju naprawdę przyzwoity, pozwalający poczuć się jak na jednej z Łódzkich obskurnych ulic połączony z gabinetem Pani detektyw. Choć do pełnego oddania klimatu myślę, że twórcy mogliby coś dorzucić (coś w stylu Maxa Winklera).

Fabuła jak zawsze perfekcyjnie obsadzona przez twórców w zamierzonej rzeczywistości. Ciąg przyczynowo-skutkowy idealnie się domyka i powoduje płynne przejścia od zagadki do zagadki co myślę że jest największym plusem tego pokoju. Poziom trudności pokoju oceniam na średni, a kreatywność zagadek na dobrą (warto dorzucić jakiś zaskakujący gadżet z efektem wow).

Ogólna ocena to oczywiście 10 bo dzięki temu pokojowi nasz wieczór był naprawdę przebojowy, choć wiem że MR stać na więcej co widziałem i słyszałem o innych pokojach.

Mysterious Room do zobaczenia w Morii ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Absurdy prl-u
Absurdy prl-u

Zapachy PRLu

03.12.2017 | data wizyty: 02.12.2017

Grzechem byłoby nie zacząć opinii od ukłonu w stronę twórców za klimat i wystrój pokoju. Wystarczyło przekroczyć próg drzwi by w nozdrza wbił się typowy zapach starych mebli, a oczom ukazał się obrazek jak ze starego polskiego filmu.

Zagadki jak i fabuła ostro osadzone w tematyce PRL-u o poziomie trudności średnim, choć czasami nie obyło się bez podpowiedzi z uwagi na brak zrozumienia co autor miał na myśli.

Niestety naszej ekipie brakło efektu WOW, którym zwykle rozpieszczał nas Mysterious Room co zaskutkowało tym, że weszliśmy i wyszliśmy z pokoju bez większych ekscytacji. Po prostu nie dopasowaliśmy charakteru pokoju do naszych oczekiwań.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kim Jest Max Winckler
Kim Jest Max Winckler

Niebanalny sen

04.11.2017 | data wizyty: 03.11.2017

Po wyjściu z escape roomu z całą ekipą jednogłośnie stwierdziliśmy, że był to pokój wyjątkowy z uwagi na swoją niebanalność. Zagadki opierały się na różnych technikach i nie opierały się tylko na szukaniu cyferek do kodu w kłódce. Trzeba było użyć nie tylko umysłu, ale i wielu innych zmysłów.
Pod względem trudności trzeba było czasem naprawdę przegrzać mózgownicę by na coś wpaść, jak i nie obyło się bez podpowiedzi, dlatego uważam pokój za trudny, choć poziom poszczególnych zagadek i tak był zróżnicowany.
Za klimat, niebanalność wykonywanych zagadek oraz ich wszechstronność jak i mega zabawę twórcom należą się gromkie oklaski jak i zasłużona 10.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Komnata Króla Sielaw
Komnata Króla Sielaw

Wakacyjne zapoznanie z legendą

03.11.2017 | data wizyty: 08.06.2017

W pokoju byłem wraz z dziewczyną podczas wakacji na Mazurach i uważam to za ekstra edukacyjny pomysł z uwagi na poznanie legendy o Królu Sielaw.

Wystrój pokoju nie zachwycał, ale klimat Mazur został jak najbardziej oddany.

Zagadki technologicznie nie powalały (ale może o to w tym miało chodzić), choć ich prostota wykonania i sam charakter jak najbardziej trzymały poziom. Poziom trudności z perspektywy czasu uważam za łatwy i przyjemny = idealny na spędzenie wakacyjnego wieczoru na Mazurach.

Za pokój twórcom należy się silna 7 - choć na ocenę składa się bardzo miła Pani z obsługi no i wakacyjny klimat :)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Laboratorium profesora Moreau
Laboratorium profesora Moreau

Powtórka z chemii

03.11.2017 | data wizyty: 23.09.2017

Pokój był jedną z atrakcji wieczoru kawalerskiego w którym brałem udział i myślę, że to był strzał w dziesiątkę.

Klimat laboratoryjnego gabinetu jak i sam wygląd oddany w 100% co podkreślały liczne gadżety.

Poziom trudności określam jako średni, a same zagadki jako przyzwoite i pomysłowe. Cała fabuła tworzyła jednolitą całość a zagadki ładnie się z nią komponowały.

Podsumowując, pokój pozostawił bardzo miłe wspomnienia aktywnie spędzonego czasu i zasługuje na silną 8. Za obsługę daję 10 za piękne oczy Pani wprowadzającej :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Motel "Brzask"
Motel "Brzask"

Motel jak z dobrego horroru

03.11.2017 | data wizyty: 20.10.2017

Wiarygodna opinia

Pokój zasługuje na bardzo dużego plusa za utrzymanie klimatu horroru/kryminału przez cały okres rozgrywki na wysokim poziomie. W jednym momencie, aż sam wydałem okrzyk przerażenia, co nie zdarza mi się często (ale to przez to, że wszędzie pcham się pierwszy). Wiele drobnych mankamentów przewijających się przez całe 50 minut, nie pozwoliło wyjść ze stanu przestraszenia - i tym twórcy wykonali oscarową robotę.

Motel Brzask mogę określić jako dość trudny, a zagadki całkiem pomysłowe. Jednak większość zamknięć i sposobów dostawania się do poszczególnych skrytek opierała się na jednej technice co czasami mogło po prostu znudzić. Czasem również intencje twórców w poszczególnych zagadkach wydawały mi się niezrozumiałe w logicznym trybie myślenia, co skutkowało koniecznością zaczerpnięcia podpowiedzi.

Ogólnie Motel Brzask wspominam jako fajną kryminalną przygodę, która wprawiła mnie o dreszczyk emocji i szczerze mogę go polecić. Ode mnie silna 8 za całokształt :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wrota Czasu - Tortuga
Wrota Czasu - Tortuga

Pierwsze śliwki robaczywki

03.11.2017 | data wizyty: 07.03.2017

Wiarygodna opinia

Był to pierwszy pokój escape room, który odwiedziłem i od startu zachwycił mnie jakością, technologią i pomysłowością twórców.
Zostałem wciągnięty w świat piracki do reszty i aż szkoda było pod koniec rozwiązać finałową zagadkę.
Niejednokrotnie musieliśmy korzystać z podpowiedzi by móc ruszyć dalej z fabułą. Poziom poszczególnych zagadek można określić jako różnorodny, co czasami pozwalało na złapanie oddechu przy łatwiejszych łamigłówkach. Z perspektywy czasu jednak mogę określić poziom trudności pokoju jako trudny, w porównaniu do innych pokoi, w których bywałem.

Podsumowując: super emocje, zaskakujące zwroty akcji i porządna dawka niezapomnianych łamigłówek. Stanowczo pokój zasługuje na ocenę 10 i na miano najlepszego w jakim dotychczas byłem.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny