Damonsson
  • Escape room Faraon

    Faraon
    Lock Escape
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    Faraon

    27.10.2019 | data wizyty: 26.10.2019

    Mam w karierze kilkadziesiąt pokoi i zdecydowanie to jest taki w którym musiałem najbardziej zmuszać mózg do wysiłku. Nie spotkałem się z tak wyszukanymi zagadkami, w których trzeba tyle myśleć. A jednocześnie są logiczne do bólu!
    Obsługa super!

  • Escape room Golden Hajs

    Golden Hajs
    Clue Room Poznań
    Poznań

    Wiarygodna opinia

    ($.$)

    27.10.2019 | data wizyty: 26.10.2019

    Świetny pokój, super obsługa i niesamowity klimat!

  • Escape room Napad na skarbiec Sknerusa

    Napad na skarbiec Sknerusa
    No Rules Escape Room
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Dobra zabawa

    20.05.2019 | data wizyty: 19.05.2019

    Bardzo ciekawy pokój. Trochę wątków matematycznych, spodoba się ścisłym umysłom. W sam raz dla 2 osób. Zagadki logiczne, sensowne, ciekawe. Miła obsługa.

  • Escape room Superheroom

    Superheroom
    Mr Lock Escape Room
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Czy to gra? Czy to rzeczywistość?

    25.02.2019 | data wizyty: 24.02.2019

    Tak naprawdę powinna być stworzona zupełnia inna kategoria rozrywki, do której możnaby dopasować ten pokój. EscapeRoom to zbyt mało, żeby określić czym jest ta przygoda. Atmosfera którą tworzą zarówno sam pokój jak i właściciel jest do odwzorowania tylko w realistycznym śnie, żaden EscapeRoom, żaden film, żadne połączenie tego i tego nie dałoby tyle emocji i przezyć co Superheroom. Przez całe 70 minut, nawet przez sekundę nie przeszło mi przez myśl, że jestem zwykłym człowiekiem i istnieje jakieś zwykłe życie. Przez 70 minut byłem superbohaterm, który ratował świat. Po wszystkim zlany potem, zmęczony i szczęśliwy jak dziecko z udanej misji.

    Tutaj nie wchodzi się rozwiązywać zagadek, tutaj wchodzi się przeżyć przygodę, zagadki to tylko "dodatek". Ten "dodatek" to jednak klasa światowa, mnóstwo zagadek, wszystkie logiczne, wszystkie sensowne, wszystkie wykonane z najdokładniejszą precyzją, ten "dodatek" to najlepsza jakość z jaką się spotkałem podczas 30 przemierzonych pokoi. Klimat to coś obłędnego, chyba nie da się zrobić tego lepiej, nie przychodzi mi do głowy pomysł, co możnaby zrobić jeszcze lepiej. Pokój jest doskonały w każdym tego słowa znaczeniu.

    Obsługa czyli właściciel, to w sumie sam nie wiem. Czy to obsługa się dopasowało do jakości pokoju, czy to pokój do jakości obsługi, ale tak zaangażowanej osoby nie spotkałem nigdy. Gdyby był nominowany do Oscara (których to gala się rozpoczyna w momencie pisania tego komentarza), a ja bym decydował o nagrodach otrzymałby kilka statuetek, co najmniej za reżyserię, scenariusz i scenografię!

  • Escape room Tajemnica Władcy Nilu

    Tajemnica Władcy Nilu
    One Hour
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Tajemnica władcy Nilu

    29.10.2018 | data wizyty: 27.10.2018

    Klimat i wykonanie pokoju to jest coś niesamowitego. Poziom wykonania elementów niespotykany nigdzie indziej. Abosulutny numer 1! W sumie możnaby sobie wejść tam na 2h, 1. godzina na zwiedzenia i oglądanie, a 2. na samą grę.

    Po pokoju się po prostu płynie, wszystkie zagadki są logiczne i sensowne, nie ma się czego przyczepić. Wszystkie zagadki dopracowane do najmniejszych szczegółow. Każda związana z tematem przewodnim pokoju. Rozwiązywanie wszystkich zagadek po kolei, to niczym przeżywanie tej historii krok po kroku.

    Jeśli się myśli i ma się nutkę spostrzegawczości to pokój nie jest trudny. Idealny dla 2 trochę doświadczonych osób.

    To ten typ pokoi o których się myśli jeszcze kilka dni po wyjściu, minimum TOP 3 (a może nawet TOP 1) jeśli chodzi o Bydgoszcz!

  • Escape room Reaktor atomowy

    Reaktor atomowy
    One Way Out Bydgoszcz
    Bydgoszcz

    Reaktor

    09.09.2018 | data wizyty: 09.09.2018

    Ciekawy pokój z wieloma zagadkami. Parę niekoniecznie logicznych "zmyłek", ale ogólnie świetne wrażenia. Co ważne, a nie jest opisane, w 2 osoby nie da się zrobić wszystkich zagadek, więc utyka się martwym punkcie z rozpoczętą jedną zagadką, a obsługa nic o tym nie mówi, ani przed, ani w trakcie (wielki minus!). Maksymalna ocena na zachęte, bo pokój powinien być kilka miejsc wyżej w rankingu zdecydowanie, mimo małych niedoskonałości. Sympatyczna obsługa.

  • Escape room Wyspa tajemnic

    Wyspa tajemnic
    Odklucz Swój Umysł
    Bydgoszcz

    Świetna zabawa

    22.06.2018 | data wizyty: 20.06.2018

    Pokój idealny na początek przygody z ER! Bardzo "lekki", przyjemny. Świetny wystrój, nieszablonowe zagadki, innego typu niż w większości ER. Wszystko logiczne. Wymaga współpracy. Mimo tego, że był łatwy nie sposób się nudzić. Sympatyczna obsługa.

  • Escape room Odmęty Angkor Wat

    Odmęty Angkor Wat
    EGO
    Bydgoszcz

    Niesamowity klimat!

    11.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

    Jeden z najlepszych przygodowych ER! Świetny klimat, ciekawe logiczne zagadki i sympatyczna obsługa.

  • Escape room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Wiarygodna opinia

    Truuudno

    09.03.2018 | data wizyty: 08.03.2018

    Najtrudniejszy pokój w jakim mieliśmy okazję być. Jeden z niewielu pokoi gdzie faktycznie 2 osoby to za mało, żeby wyjść. Standardowo jak w WA, wszystko super, klimat, obsługa, zagadki na najwyższym poziomie.

  • Escape room Łowca umysłów

    Łowca umysłów
    Dom Zagadka
    Bydgoszcz

    Świetny!

    25.02.2018 | data wizyty: 25.02.2018

    Świetnie zrobiony ER! Wszystkie zagadki przemyślane i logiczne. Niektóre rozwiązania bardzo oryginalne, ciekawe. Zagadki nawet najprostsze wymagają użycia szarych komórek, co składa się na świetną zabawę.

    Obsługa zasługuje na 20/10 tak przesympatycznej jeszcze nie spotkaliśmy nigdzie w Polsce! Podpowiedzi tylko na żądanie lub za naszą zgodą (ale i tak nie wzięliśmy ani jednej) to także świetna sprawa.

    Pokój ma być otwarty jeszcze tylko 2 tygodnie, na szczęscie mimo niezasłużonie niskiego miejsca w rankignu wybraliśmy się tutaj i nie żałujemy, wręcz przeciwnie jesteśmy szczęsliwi, że zdążyliśmy!

    Jeżeli chodzi o poziom, jakość, sens, logikę zagadek jest to ER zdecydowanie trzymający się w TOPie w Bydgoszczy.

Zobacz więcej opinii: 1 2