faustrat

faustrat

Jesteśmy małżeństwem które uwielbia przeżywać przygody i rozwiązywać łamigłówki. Escaperoom ma być zabawą :P

149 Odwiedzone

0 Planowane

Pionier

192 Punkty

150
192 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

ahoj przygodo

17.03.2019 | data wizyty: 15.03.2019

Wiarygodna opinia

Pokój zasługuje na pozycję nr 1 w Warszawie:)!!! Byliśmy go bardzo ciekawi i nie zawiedliśmy się. Bardzo fajnie łączy w sobie klimat przygodowy i elementy gry nieelektroniczne - czyli escape roomową klasykę, z super nowoczesnymi rozwiązaniami. Całość jest świetnie zaprojektowana, pięknie i estetycznie wykonana. Gra jest prowadzona w wyjątkowy sposób co sprawia że można naprawdę wczuć się w klimat przygody. Fabuła rozwija się w bardzo ciekawy sposób. Zagadki są liniowe i dość proste, ale rozwiązywanie ich daje bardzo dużo satysfakcji, wszystkie są w klimacie, bardzo spójne. Ekstra jest też możliwość wyboru poziomu trudności i poziomu straszności;) Byliśmy z małym dzieckiem więc poprosiliśmy o minimalny poziom strachu, ale generalnie to polecamy wybrać tą full opcję. Bardzo polecamy i czekamy na następny pokój!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Olimp
Olimp

spotkanie z bogami

13.02.2019 | data wizyty: 12.01.2019

Ten pokój jest świetny:D To była wielka przygoda i frajda. Jest piękny wizualnie, dopracowany i ciekawy, zagadki są elektroniczne, nie ma mowy o żadnych kłódkach. Byliśmy zaskoczeni niektorymi elementami. Polecamy każdemu i poczatkującym i wymiataczom. Polecamy też ludziom z dziećmi w każdym wieku, bo pokój jest bardzo czysty i nasze małe dziecko chodziło sobie i bawiło się elementami gry:D Naprawde polecamy!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Asasino
Asasino

ekstra

13.02.2019 | data wizyty: 24.01.2019

Wiarygodna opinia

Pokój jest świetny. Fajna fabuła, dopracowany wizualnie, bardzo nam się podobał. Bylismy we dwojkę i ledwo zmiescilismy sie w czasie. Pewne elementy gry nas zaskoczyły, a lubimy to:D Czekamy na kolejny pokój, poprzeczka zawieszona jest wysoko:) Poza tym obsługa super fajna no i lokalizacja też. Jedyny element ktory nam nie podpasował to matematyka;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Spisek Kardynała
Spisek Kardynała

jak w super filmie

13.02.2019 | data wizyty: 28.12.2018

Pokój jest świetny. Naprawdę, na bardzo wysokim poziomie, można go zaliczyć do najlepszych:)!!! Czuliśmy się jak w filmie i przeżyliśmy super przygodę. Piękny wizualnie, mnóstwo zagadek, duży i przestronny. Bylismy w 3 osoby i kazdy miał cos do roboty. Podobało mi sie tez ze pokoj był czysty, bo było z nami jeszcze uczące się chodzić dziecko no i tez dobrze sie bawiło;) Obsługa bardzo fajna.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Narnia
Narnia

Escape Room w Centrum Handlowym

13.02.2019 | data wizyty: 04.02.2019

Byliśmy mocno zawiedzeni tym pokojem. Skierowany raczej do odwiedzających centrum handlowe żeby przy okazji zajrzeć i tylko z tego powodu można go polecić. Gdyby ktoś był pierwszy raz w escape roomie to na pewno byłby bardzo zadowolony, natomiast bardziej wprawione ekipy będą zawiedzione. Wystrój i zagadki nawet w porządku ale niestety wszystko popsuła pani prowadząca. Zero wprowadzenia w grę. W trakcie gry weszła do pokoju, bo uznała ze trzeba nam pomóc znaleźć element;D powiedziała że ona go widzi i żebyśmy się rozejrzeli, byliśmy trochę w szoku. Cały czas sypała na ekranie podpowiedziami, chociaż umawialiśmy się ze będą na nasze zapytanie. No i wyszliśmy po 40 minutach, może poprostu jej się spieszyło, no ale odebrała nam całą frajdę z gry i to za cenę 160zł. Jedynym plusem było to że nasze małe dziecko sobie tam pochodziło i może miało odrobinę frajdy.

Ocena ogólna: 5/10

Obsługa: 1/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przeszłość zaczyna się dziś
Przeszłość zaczyna się dziś

Obi oba Nowa Cywilizacja:)

08.12.2017 | data wizyty: 23.11.2017

Pokój jest niesamowicie fajny:D Jak zawsze całość jest dopracowana w najdrobniejszych szczegółach. Standard wykonania niesamowity, mnóstwo elektroniki, nowatorstwo scenariusza. Za każdym razem kiedy powstaje nowy pokój w Fun Escape poprzeczka idzie w górę. Nie trzeba sobie wyobrazac ze przenosimy sie do innego swiata, od poczatku gry jestesmy przeniesieni do tego innego wymiaru. Na pewno jest to jeden z najlepszych pokoi w Warszawie i polecamy go grupą zaawansowanym i początkowym. Jeśli ktoś lubi szczególnie pokoje przygodowe to koniecznie musi go odwiedzić. Obsługa jest na mega wysokim poziomie i bardzo fajnie prowadzi grę. Podsumowując;) POLECAMY:)!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa
Pokój hotelowy - miejsce zabójstwa

troche klimat Lyncha

29.10.2017 | data wizyty: 27.10.2017

Bardzo nam się podobał, nie jesteśmy jakimiś specjalnymi fanami pokoi kryminalnych, ale ten jest naprawdę wyjątkowy. Jest dość trudny, zagadek jest dużo, są oryginalne, tematyczne i trzeba się niezle nagłówkować żeby wyjsc;) Widać ze twórcy dokładnie przemyśleli fabułę i starannie wykonali pokój:D! Plus za muzykę w tle [SPOJLER]

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Tajemnice Leonarda
Tajemnice Leonarda

Artysta doskonały

29.10.2017 | data wizyty: 27.10.2017

Pokój na pewno zasługuje na bardzo wysoką ocenę:)! Przenosimy się do innej epoki, dosłownie, nie ma tu nic umownego, wszystko jest doskonale przygotowane od ogółu do szczegółu:) Czas bardzo szybko ucieka;) trzeba się spieszyć i naprawdę wysilić. Byliśmy w 3 osoby i daliśmy rade "na styk". Bardzo polecamy, na pewno trzeba odwiedzić!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Miasto w ogniu
Miasto w ogniu

Gorąco

29.10.2017 | data wizyty: 21.10.2017

Hm, mamy mieszane uczucia po przejściu tego pokoju, chyba przez to że bardzo podobał nam się Max Winckler i mieliśmy bardzo wysokie oczekiwania wobec Lampionów;) Generalnie pokój jest bardzo dopracowany i fabularny, zagadki tematyczne i ciekawe, czegoś nam jednak zabrakło, może jakiegoś rodzaju rozmachu. Polecamy małym grupom. Obsługa bardzo fajna:)!!!

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pegazus
Pegazus

Mario Superstar

13.10.2017 | data wizyty: 13.10.2017

Dom Zagadek trzyma swój wysoki poziom i ten pokój również okazał się świetny:) Podobało nam się bardzo. Bawiliśmy się ekstra. Wszystko jest dopracowane, estetyczne, naprawdę aż miło:) Zagadki i różne rozwiązania techniczne są oryginalne i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Twórcy dbają o detale i wymyślają cały czas coś nowego. Ogólnie pokój jest super, a osoby które pamietają czasy Pegazusa dodatkowo odbędą podróż sentymentalną:D Podobnie jak w pokoju Zagadka tutaj też jest sporo humoru;) Warto wspomnieć też o obsłudze, bo tutaj jest na mega wysokim poziomie, co nie jest wcale normą;) Polecamy!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne