Wychodziciele
  • Escape room Klątwa Czarnoksiężnika

    Klątwa Czarnoksiężnika
    Porta Aenigma
    Łódź

    Opinia spoza rankingu

    Klątwa Czarnoksiężnika

    02.01.2020 | data wizyty: 21.12.2019

    Pokój ciekawy i z pomysłem. Nieco surowy, ale klimatyczny wystrój z zaskakującymi elementami scenografii. Zdecydowaliśmy się na wersję trudniejszą, jednak zagadki nie są szczególnie wymagające i wyjście zajęło nam mniej niż godzinę. Dodatkowy czas i opłata nie są naszym zdaniem uzasadnione. Obsługa sympatyczna, profesjonalna i pomocna. Zastosowane rozwiązania techniczne i konieczność ścisłej współpracy dały nam dużo satysfakcji i śmiechu. Wyszliśmy.

  • Escape room Prezydent

    Prezydent
    Tkalnia Zagadek
    Łódź

    Opinia spoza rankingu

    Prezydent

    19.11.2019 | data wizyty: 17.11.2019

    Pokój przyjemnie liniowy i logiczny, jednak momentami zaskakujący i nieoczywisty. Zadania liczne i bardzo zróżnicowane, odnajdą się tu zarówno mniejsze jak i większe grupy. Polecamy raczej doświadczonym graczom. Wystrój udany, staranny i estetyczny, dopasowany do tematyki pokoju. Obsługa sympatyczna, profesjonalna i cierpliwa. Wyszlibyśmy, gdyby godzina miała 65 minut.

  • Escape room Postapo

    Postapo
    Forest Escape
    Łódź

    Opinia spoza rankingu

    Postapo

    13.03.2019 | data wizyty: 09.03.2019

    Rozgrywka na wysokim poziomie, a gra w nocy potęguje wrażenia. Dobrze oddany klimat i duży realizm (momentami nawet za duży, ponieważ elementy wystroju są tak brudne, że czasem strach je dotykać...). Proste i logiczne zagadki z kilkoma ciekawymi rozwiązaniami technicznymi. Sporo szukania, które może się po jakimś czasie znudzić. Większym grupom może momentami brakować przestrzeni. Z pewnością gratka dla fanów tematyki post apokaliptycznej, dla reszty raczej ciekawostka. Sympatyczna, zaangażowana obsługa. Wyszliśmy.

  • Escape room Quadrum

    Quadrum
    Portal Escape Games
    Łódź

    Opinia spoza rankingu

    Quadrum

    22.01.2019 | data wizyty: 20.01.2019

    Dobrze zrobiony pokój abstrakcyjny. Wystrój oddaje ideę chaosu, ale zagadkom nie brakuje logiki i sensu. Klimat abstrakcji udziela się graczom i można się uśmiać jak norka. Zadania dość trudne, ale satysfakcjonujące. Ciekawe i oryginalne rozwiązania techniczne. Uprzejma i pomocna obsługa. Wyszliśmy.

  • Escape room Xpedycja

    Xpedycja
    Portal Escape Games
    Łódź

    Opinia spoza rankingu

    Xpedycja

    22.01.2019 | data wizyty: 20.01.2019

    Pokój o ciekawej tematyce z fajnymi pomysłami, ale niedoskonałą realizacją. Klimat udany, widoczna dbałość o detale i dekoracje. Z uwagi na aranżację przestrzeni raczej polecamy mniejszym grupom. Przyjemne rozwiązania elektroniczne budujące nastrój. Zagadki w większości dobre, choć części brakuje dopracowania i logiki. Obsługa sympatyczna i zaangażowana. Wyszliśmy. Szkoda, że w brudnych butach...

  • Escape room Kombinatorium

    Kombinatorium
    FindOut
    Łódź

    Opinia spoza rankingu

    Kombinatorium

    07.01.2019 | data wizyty: 05.01.2019

    Pokój nieźle zakombinowany :) Przyjemna, ciekawa i urozmaicona zabawa. Proste zagadki, z którymi poradzą sobie początkujący, a nawet najmłodsi. Pozostaje pewien niedosyt, bo zadań i wyzwań mogłoby być nieco więcej. Na szczęście wszystkie mechanizmy zadziałały i nic nas nie ominęło. Obsługa na poziomie mimo niewielkiego zamieszania z kontrolą straży pożarnej. Wyszliśmy.

  • Escape room Sekret Orientu

    Sekret Orientu
    ZAGWOZDKA
    Łódź

    Opinia spoza rankingu

    Sekret Orientu

    03.09.2018 | data wizyty: 02.09.2018

    Klimat całkiem udany, zaskakujący i dopracowany wystrój. Zagadki zróżnicowane - jedne łatwiejsze, inne bardziej wymagające. Zastosowane rozwiązania pasują do tematyki, choć niektóre testują nieco cierpliwość graczy. Podpowiedzi mogą okazać się niezbędne w co trudniejszych momentach gry. Obsługa w porządku, choć niekoniecznie ucieszona naszą wizytą. Wyszliśmy najszybciej jak potrafiliśmy, sekundy po czasie.

  • Escape room Hunter

    Hunter
    Forest Escape
    Łódź

    Opinia spoza rankingu

    Hunter

    13.07.2018 | data wizyty: 07.07.2018

    Pokój absolutnie klimatyczny, niepowtarzalnie urokliwy i wyjątkowo przyjemny w odbiorze. Sprzyja temu oczywiście pora nocna. Niestety, po pierwszym pokoju Foresta były duże oczekiwania i lekko zawiedzione nadzieje. Zagadki są tylko niewielkim dodatkiem do, bądź co bądź, udanej fabuły. Jest ich mało i nie należą do trudnych. Historia nawet wciągająca, jednak urywa się nagle, pozostawiając niedosyt. Obsługa bardzo sympatyczna i cudownie uczciwa :) Wyszliśmy.

  • Escape room Szpital psychiatryczny

    Szpital psychiatryczny
    Zamknieciwpokoju.pl
    Kalisz

    Szpital psychiatryczny

    11.06.2018 | data wizyty: 03.06.2018

    Pokój wyjątkowo prosty i niewymagający. Klimat niezły, dzięki użyciu tematycznych gadżetów. Niestety realizacja jest raczej słaba, podobnie jak w innych pokojach tej firmy. Kalisz potrzebuje świeżej krwi. Wyszliśmy (oczywiście).

  • Escape room Miejsce Zbrodni

    Miejsce Zbrodni
    Zamknieciwpokoju.pl
    Kalisz

    Miejsce zbrodni

    06.06.2018 | data wizyty: 03.06.2018

    Bardzo specyficzny pokój, oparty na rozwiązaniu zagadki morderstwa, nie na otwieraniu kłódek. Pomysł ciekawy jednak realizacja bardzo słaba. Zagadkom brakuje logiki i powiązań. Klimat pokoju również pozostawia nieco do życzenia, jest brudno i niezbyt przyjemnie. Obsługa średnio sympatyczna. Wyszliśmy.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5 6