Pasterz

Pasterz

Imię i nazwisko: Zastrzeżone Zawód: Haker Lokalizacja: Kraków Wzrost: 188 cm Waga: 100 kg Znaki szczególne: broda Umiejętności: Sprytny jak lis, elektryzuje... [więcej]

31 Odwiedzone

2 Planowane

Nawigator

117 Punkty

100
117 pkt
150

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Plugawy HOTel
Plugawy HOTel

Bardzo mocne 9

08.05.2019 | data wizyty: 04.03.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo mocny pokój na mapie Krakowa. Od samego pierwszego pokoju można poczuć klimat hotelowy, który tylko zaskakuje efektem WOW. A dalej jest tylko jeszcze bardziej "creepy".
Fajny klimat religijnego psychopaty, zagadki są logiczne i w miarę proste (co nas zgubiło w pewnym momencie, bo w jednej zagadce zaczęliśmy kombinować zamiast zrobić prostą, logiczną rzecz). Szukajki niezbyt irytujące, nie trzeba szukać centymetr po centymetrze każdego, najmniejszego szczególiku i elementu układanki.
Warto słuchać wprowadzenia, szczególnie tego o ciszy i niezwracaniu na siebie uwagi - przydaje się! A propos wprowadzenia - fajnie przedstawione, zwrot akcji i dobre przygotowanie pani z obsługi - mega.
Jedyny punkcik objęty za bardzo czułą pierwszą zagadkę - trzeba było wykonać kilka prób, żeby zaskoczyła.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnica Alchemika
Tajemnica Alchemika

Najlepszy w Krakowie

22.03.2019 | data wizyty: 19.03.2019

Wiarygodna opinia

Jak do tej pory najlepszy krakowski pokój, który odwiedziłem. Wykonany z odpowiednią dbałością o szczegóły, [spojler]. Zagadki logiczne, składające się w dobry ciąg przyczynowo-skutkowy. Zacięcia przy zagadkach (moooże poza jedną) wynikały z naszego niewpadnięcia na rozwiązanie niż z braku logiki. Pokój pozbawiony zbędnego szukania, skupiony raczej na myśleniu.

Momentami straszny, dobrze zrobiony mechanicznie. Wymagający też odrobiny odwagi.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room The Moonshiner
The Moonshiner

W lesie w nocy jest jednak ciemno

11.03.2019 | data wizyty: 09.03.2019

Opinia archiwalna

Przykro nam z powodu niskiej oceny, ale oceny zawsze są subiektywne. Jest to też ocena pozytywna - tak więc nie jest źle.

Zagadki są w większości bardzo fajne i logiczne, fajnie składające się w jedną, spójną całość. Żadna z nich nie była wyrwana z kontekstu, wszystko było do siebie dopasowane.
Na obsługę nie możemy narzekać, wszystko było w jak najlepszym porządku.

Postaram się teraz przedstawić jedyny, za to bardzo duży minus pokoju w sposób, który nie zdradzi zbyt wiele z fabuły ani z rozwiązań zagadek. Chodzi o to, na co położony jest nacisk w pokoju. Nie są to zagadki logiczne, myślenie czy nawet spostrzegawczość - tylko przeszukiwanie terenu gry praktycznie centymetr po centymetrze. Dłonią, bo oczy nie pomogą.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo trudny

Escape room Krwawa Rzeźnia
Krwawa Rzeźnia

Dobry, fajny pokój

11.03.2019 | data wizyty: 09.03.2019

No, to za nieprawidłowości będzie z pięć stówek mandatu...

Bardzo fajnie zorganizowany pokój. Od startu do końca trzymał w napięciu i było co robić. Dobre, niebanalne zagadki, które trzymały się kupy. Niektóre rozwiązania ciekawe i niekonwencjonalne.

Osobny plus za super pozytywną obsługę, pełną energii i uśmiechu.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Skarbu Majów
Klątwa Skarbu Majów

Jak u majów.

04.02.2019 | data wizyty: 02.02.2019

Widać, że nad pokojem ktoś pomyślał i spędził trochę czasu. Potrójne zagnieżdżenie zagadek winduje poziom trudności w górę bez frustrującego wrażenia kręcenia się w kółko. Zagadki testują nie tylko mózg, ale też oczy, uszy i koordynację.
Wielki plus za efekty świetlne i dźwiękowe podczas zabawy, były dobrze dobrane i niesamowicie klimatyczne.
Pokój bardzo dopracowany, świetnie wyważony, choć w jednym miejscu lekko zakulał, ale tylko na chwilę i na momencik.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Tajemnica Guntera Wolfa

04.02.2019 | data wizyty: 02.02.2019

Po wejściu do pokoju czas się zatrzymuje. Nie dosłownie, oczywiście, bo nieubłaganie płynie w tle, ale wrażenie zmiany epoki jest niesamowite. Z radia płyną nuty z tamtych lat, w stojaku laseczka, na półce kapelusze i stary płaszcz, a wyświechtane walizki na szafie pachną starą skórą i kurzem. Jest suszka do atramentu, stary telefon, tabakiera i niemieckie opakowanie na miętówki. W pokoju nie było nic, co niszczyło by klimat czy imersję.
Zagadek jest dość sporo, kilka rozwiązań jest dość ciekawych i zaskakujących, część z nich da się rozwiązać na kilka sposobów (a przynajmniej nam się udało :) ).
Dalsze etapy zaskakują, zgrabnie spinając fabułę pokoju.

Za plus należy uznać mało elektroniki. Zresztą, we Wrocławiu w roku 1938 nie mieli jej wiele.
Pozycja obowiązkowa.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dooby Doo
Dooby Doo

Gdyby nie te wścibskie dzieciaki

04.02.2019 | data wizyty: 02.02.2019

Już od startu pokój zwraca uwagę ciekawym podejściem. Sam początek wpisuje w klimat, rozwiązanie pierwszej zagadki jest cudownie satysfakcjonujące.
Zagadek jest niesamowicie dużo, ciekawych, z niestandardowym podejściem, wymagających współpracy lub do zrobienia samodzielnie. Poziom trudności może nie jest kosmicznie trudny, za to nadrabiamy ich liczbą, a czasem malutkimi szczególikami, zagnieżdżeniami.
Klimat - bomba. Obsługa nie kłamie w opisie - można spotkać potwora. Efekt jest PORAŻAJĄCY, pięciu dorosłych chłopów bało się wchodzić do innej części pokoju.
Wszystko się dobrze kończy (chyba, zostało nam trochę zapasu), a sama końcówka daje NIESAMOWICIE dużo frajdy.

(Oświadczam, że obecność Alexa i Kuli nie wpłynęła na opinię o pokoju, i jest ona całkowicie zasłużona :) )

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Obłęd
Obłęd

Klasa, styl i dreszczyk emocji

04.02.2019 | data wizyty: 02.02.2019

Pokój odwiedziliśmy jako pierwszy z pięciopokojowego minimaratonu.
Zagadki oceniamy jako średnio wymagające, fajnie zrównoważone między logiką a pamięcią. Pokój przyprawiał o ciarki, kolejne etapy były coraz bardziej trzymające w napięciu.
Muzyka odgrywała super rolę, wielki plus za moment, w którym ... a nie, jednak nie. Pójdziecie - zobaczycie :)

Zero technicznych problemów, zagadki nie frustrowały, nie było ciasno. Obsługa bardzo miła, chciałoby się zostać i pogadać. Zdecydowanie jeden z najlepszych pokoi, które odwiedziliśmy.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cela nr 4
Cela nr 4

Wyścig nie tylko z czasem

22.10.2018 | data wizyty: 20.10.2018

Bardzo dobra idea wyścigu. Dwie drużyny robiące te same zadania, mogące sobie (trochę) przeszkadzać. Same zagadki w miarę logicznie do siebie pasujące. Duży plusik za wprowadzenie oraz aktorstwo i pracę z kamerą.
W pokoju wszystko działało (poza jedną zagadką, która była wyłączona, trochę szkoda, bo próbując ją robić można stracić sporo czasu).
Plus za obsługę, miło, sympatycznie, zajawione.
Minusy były dwa (oprócz drobnostki z wyłączoną zagadką).
Pierwsze pół gry na kanale na krótkofalówce siedziała ekipa budowlańców z pobliskiego budynku. Nie dość, że niesamowicie rozpraszali, to jeszcze skutecznie uniemożliwiali komunikację z obsługą (tak więc nie działały ani podpowiedzi, a i trochę czasu straciliśmy próbując rozmawiać ze Zdzichem, który był równie zdziwiony sytuacją, co my). Drugi, to niestety klimat. Nie tak się ucieka z celi. Ucieczka z celi powinna cechować się zagadkami w klimacie, a część z nich (choć dobrze przemyślana i zrobiona technicznie) nigdy, przenigdy nie znalazła by się w więzieniu.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kolonizacja Marsa
Kolonizacja Marsa

Jak w laboratorium

22.10.2018 | data wizyty: 21.10.2018

Wiarygodna opinia

Pokój-marzenie. Od początku do końca trzymany w klimacie laboratorium. Probóweczki, strzykawki, atomy, związki chemiczne - wystrój pokoju jest naprawdę niesamowicie przemyślany. Zagadki są logiczne, składają się w jedną całość, pokój miga, świeci, a cele są jasno zaznaczone. Udało nam się wczuć w klimat, całą zabawę przesiedzieliśmy w białych kitlach.
Pokój jest nieliniowy, zagadki można robić praktycznie osobno, a samo wyjście z pokoju to jest kwestia dwóch zagadek. Ale to nie wyjście z laboratorium jest celem. Nie było zabawek czy rzeczy psujących klimat, system podpowiedzi nie przeszkadza.
Mega plus za super zajawioną obsługę, która niesamowicie nawiązuje kontakt z gościem i sprawia, że naprawdę nie chce się wychodzić.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Strona 2 z 3

Pokaż następne