Natalia?

Natalia?

Hej, jestem Natalia?. Mam na swoim koncie 33 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Fabularny. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

33 Odwiedzone

11 Planowane

Podróżnik

37 Punkty

25
37 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Statek Piratów
Statek Piratów

prawdziwy statek piratów

01.11.2019 | data wizyty: 31.10.2019

To mój trzeci pokój Combinatora, podobał mi się tak samo jak poprzednie. Ekipa nie zawiodła☺️
Zagadek jest sporo, są na różnym poziomie trudności. Oryginalne, przyjemne, ciekawe. Pokój w większości nie jest liniowy, przez co polecam grupom już z kilkoma pokojami na koncie. Pojawiają się standardowe rozwiązania, kłódki, klucze a także nowocześniejsza elektronika. Wszystkiego po trochę. Jest to starszy pokój, jednak nie odczuwa się tego prawie wcale.
Metrażowo jest średni, najlepiej wybrać się w dwie/trzy osoby. Wtedy nie będzie ścisku i każdy będzie mógł się bawić tak samo, nikogo nic nie ominie.
Wystrój statku odwzorowany perfekcyjnie, każdy element pasował do tematyki, świetnie zachowany klimat☺️
Bardzo miła, rozmowna obsługa.
Czekam na otwarcie kolejnych ER Combinatora?

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Krakowska Bestia
Krakowska Bestia

bestia pokonana

27.09.2019 | data wizyty: 26.09.2019

„Krakowska bestia” to mój drugi pokój ekipy Combinatora po „Tajemnicy alchemika”- oba mi sie bardzo podobały?
„Krakowska bestia” należy raczej do standardowych pokoi z przewagą kłódek, dlatego, że jest to starszy pokój. Nie zabrakło jednak też elementów elektroniki. Większość zagadek należy do prostych, dlatego pokój nada się idealnie do rozpoczęcia przygody z escape roomami, ale grupy z większym doświadczeniem też nie będą żałowały, ponieważ jest to bardzo przyjemny pokój. Fajnie oderwanie od „nowych” pokoi.
Najlepiej wybrać się w dwie, trzy osoby. Wtedy każdy będzie mógł bawić się tak samo, nikogo nic nie ominie.
Wystrój pokoju dopasowany do tematyki, wszystko jest dopracowane na wysokim poziomie.
Na ogromny plus zasługuje też obsługa, dzięki której wystawiam 9/10 a nie 8/10. Bardzo miła, rozmowna, ciekawa doświadczeń, uśmiechnięta, chętnie poleca też inne pokoje. Szczególnie pozdrowienia dla Pani Kasi, na pewno odwiedzę wkrótce pokój „Statek piratów”❤️
Bardzo dobrze wspominam tej pokój, polecam każdemu. Zasłużone wysokie miejsce w rankingu!?

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Lokalizacja
Lokalizacja

udane włamanie

22.09.2019 | data wizyty: 19.09.2019

“Lokalizacja” zdecydowanie zasługuje na tak wysokie miejsce w rankingu escape roomów, mogę też stwierdzić, że ten pokój należy do mojego TOP 5 odwiedzonych do tej pory pokojów?
Metrażowo jest ogromny i ma też bardzo dużo zagadek, niektóre sa wręcz oczywiste a inne wymagaja kilku minut zastanowienia i ewentualnej podpowiedzi. Pojawiaja się tradycyjne rozwiazania (klucze itp) oraz elektronika, która jest na bardzo wysokim poziomie. Odwiedziłam do tej pory trzydzieści escape roomów i mimo to ten mnie zaskoczył kilkoma rozwiazaniami. Jest baaardzo oryginalny☺️
Wydaje mi się, że najlepsza będzie wizyta w trzy osoby- każdy będzie mógł się zaangażować. My byłyśmy w dwie osoby, dało się przejść wszystko, ale jednak przy dwóch zagadkach przydałaby się pomoc tej trzeciej osoby.
Lepiej wybrać się do tego ER gdy ma się już jakieś doświadczenie.
Żaden element wystroju nie jest tam przypadkowy. Wystrój, klimat, efekty dźwiękowe 10/10!? Można poczuć się jak prawdziwi włamywacze.
Pan z obsługi bardzo miły, rozmowny, chętnie poleca inne pokoje?
Jesteśmy bardzo zadowolone z wizyty i każdy kto odwiedzi ten pokój raczej też będzie!☺️

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnica Alchemika
Tajemnica Alchemika

ER na wysokim poziomie

08.09.2019 | data wizyty: 05.09.2019

Mam już za sobą trzydzieści ER i myślałam, że już mało co może zaskoczyć a jednak Combinatorowi się udało.
Tajemnica Alchemika to bardzo dopracowany pokój, wystrój 10/10, efekty dzwiękowe- wszystko pasowało do tematyki pokoju. Zagadki były na zróżnicowanym poziomie trudności, było trochę kłódek i trochę elektroniki. Część była bardzo prosta a część wymagała dłuższego zastanowienia. Kilka elementów było takich z którymi się nigdy wcześniej nie spotkałam. Jednak w większości raczej liniowy.
Pokój raczej odradzałabym początkującym grupom, ponieważ trzeba już trochę wiedzieć jak działają escape roomy. Najlepiej wybrać się w dwie do czterech osób.
Było trochę problemów z walkie-talkie, ale jak ktoś odwiedzi pokój to będzie wiedział dlaczego.
Pani z obsługi bardzo miła, rozmowna, ciekawa naszych escape roomowych doświadczeń, chętnie poleca też inne pokoje do których warto się wybrać.
Bardzo miło będę wspominać tą wizytę i już planuje odwiedzenie pozostałych pokoi Combinatora!?

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pogrzeb Arystokraty
Pogrzeb Arystokraty

Zaproszenie na pogrzeb

30.07.2019 | data wizyty: 17.07.2019

Na samym wejściu do lokalu widać jak wszystko jest dopracowane, cała poczekalnia nawiązuje do trylogii, jest w lekko mrocznym klimacie.
„Pogrzeb arystokraty” to nasz pierwszy pokój ekipy Brain Code, także nie jest potrzebna znajomość pierwszej części trylogii. Jednak napewno to by nie przeszkodziło?
Zagadki są bardzo różnorodne, od kłódek po elektronikę. Na różnym poziomie trudności, od tych oczywistych do tych już wymagających dłuższego zastanowienia się. Jednak jest to pokój liniowy, dlatego najbardziej polecam dla dwóch/trzech osób, tak żeby nikt się nie nudził jakby była większa grupa. Pojawił się dość ciekawy element zaskoczenia? Metrażowo pokój raczej standardowy, ani bardzo mały ani ogromny.
System podpowiedzi też zasługuje na wyróżnienie, bardzo wygodny.
Wszystko dopracowane, polecam każdemu!

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Porwany Samolot
Porwany Samolot

Autobus czy samolot?

30.07.2019 | data wizyty: 15.07.2019

Na samym wstępie bardzo ciekawa okazuje się forma całego escape roomu- samolot w autobusie?
Obsługa wprowadza do ER tak jakby naprawdę to był samolot i o to chodzi, klimat 10/10!
Wystrój jest idealnym odzwierciedleniem pokładu samolotu, wszystko jest idealnie dopracowane, ekipa bardzo sie postarała.
Pokój w stu procentach elektroniczny, nie znajdziemy kłódek. Zagadki na zróżnicowanym poziomie trudności, niektóre oczywiste a niektóre trudniejsze, wymagające dłuższego zastanowienia i podpowiedzi. Dlatego każdy będzie mógł się wykazac. Bardzo duża ilość łamigłówek. Pokój nie jest całkowicie liniowy, dlatego
można robić kilka rzeczy jednocześnie. Pojawia się także pewien moment zaskoczenia?
Metrażowo pokój jest spory, dlatego nawet pięciu osobom nie powinno być ciasno. My byłysmy jednak w dwie osoby i dało się wyjść?
Pokój trafi do moich TOP escape roomów, wizyta była udana w 100%.
Polecam każdemu!❤️

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cela śmierci
Cela śmierci

Szybka ucieczka z celi

28.07.2019 | data wizyty: 16.07.2019

Główny nacisk w tym pokoju jest położony na współpracę pomiędzy graczami. Ważna jest dobra komunikacja. Pokój w większości jest liniowy, jednak niektóre zagadki wcale nie są takie oczywiste. Łamigłówki na każdym poziomie trudności. Jednak nie było nic takiego WOW.
Patrząc na całokształt oceniłabym ten pokój jako łatwy, ale zaawansowanym grupom raczej też się spodoba.
Polecam wizytę w dwie/trzy osoby, w więcej myślę, że może być lekki tłok?
Obsługa bardzo miła, rozmowna, ciekawa naszych escape roomowych doświadczeń.
Jeszcze skorzystałyśmy ze zniżki -50%, także świetna promocja.
Wizytę zaliczamy do udanych?

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Moriarty sp. z o.o.
Moriarty sp. z o.o.

Chcemy taka prace!

29.12.2018 | data wizyty: 28.12.2018

Wybralysmy sie do tego pokoju w dwie osoby, fakt faktem bylo trudno, ale da sie!Nie bylo czasu na dluzsze odpoczywanie, trzeba bylo dzialac dosc szybko. Wydaje mi sie, ze trzy osoby o srednim/duzym doswiadczeniu beda idealne do tego pokoju. Nie warto isc tam, gdy ma sie minimalne doswiadczenie, bo wtedy zabawa moze nie byc tak dobra jak juz przy wiekszym doswiadczeniu. Mozna sie w takiej sytuacji zniechecic.

Caly pokoj jest bardzo duzy, jeden z wiekszych w ktorych bylam. Zagadek jest ogromna ilosc o roznym poziomie trudnosci. Wiele z nich jest bardzo oryginalnych, pomyslowych, niespotykanych. Tworcy sie mocno postarali! Nie jest to pokoj liniowy, trzeba laczyc fakty znalezione w roznych miejscach- zupelnie roznych. Oczywiscie grupom z wiekszym doswiadczeniem wlasnie o to chodzi w tym typie rozrywki.

Wystroj calego pokoju pasuje do klimatu Sherlocka, ale nie jest on tylko dla fanow. Kazdy sie tam odnajdzie.

Escape room Moriarty w 100% zasluguje na tak wysokie miejsce w rankigu ogolnopolskim. Jest to pozycja obowiazkowe dla kazdego fana takiej rozrywki, warto sie tam udac nawet jak ma sie bardzo daleko. Nikt nie powinien zalowac.

Na dodatkowy plus zasluguje obsluga! Bardzo mila, uprzejma, rozmowna, ciekawa naszych doswiadczen zwiazanych z escape roomami:)
Napewno wybierzemy sie jeszcze do pozostalych ER firmy Quest Cage, mam nadzieje, ze sa na tak wysokim poziomie jak Moriarty:)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Rozdział II Watson - Porwanie w pociągu
Rozdział II Watson - Porwanie w pociągu

prawdziwy pociag

01.12.2018 | data wizyty: 16.11.2018

Zazwyczaj nowo otwierane pokoje sa godne uwagi, tak bylo takze tym razem.
Pokoj ma bardzo duzo ilosc zagadek, nie jest liniowy. Same zagadki sa ciekawe, oryginalne, kreatywne. Z wieloma sposobami nie spotkalam sie nigdy wczesniej. Raczej nie jest to pokoj dla grup z kilkoma na koncie, warto miec juz jakies doswiadczenie, zeby moc sie lepiej bawic i nie zatrzymywac sie zbyt dlugo przy kazdej z zagadek. Lamiglowki sa na kazdym poziomie trudnosci, sa takie oczywiste, jak i takie gdzie trzeba sie na dluzsza chwile zatrzymac.
Byly elementy duzego zaskoczenia, to jest najwazniejsze w escape roomach.
Pokoj oceniam na 9/10, poniewaz byly elementy, ktore zajmowaly zdecydowanie za duzo czasu, a czas jest wazny przy takiej zabawie.
Wystroj calego pokoju to cos wspanialego, kazdy element pasuje do tematu. Widac, ze to tez bylo wazne dla tworcow.
Polecam wizyte w tym pokoju, nikt nie powinien zalowac:)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Skazani
Skazani

wizyta u naczelnika

01.12.2018 | data wizyty: 30.11.2018

Po wizytach w dwoch poprzednich pokojach firmy Kryptotex nadszedl czas na ostatni pokoj “Skazani”.
Cala historia kreci sie wokół wizyty u naczelnika. Pokoj okreslony jest jako idealny dla grup poczatkujacych, tylko ze wzgledu na liniowosc, jednak ilosc samych zagadek jest ogromna. Mozna liczyc na wiele elementow zaskoczenia. Mimo, iz pokoj nie nalezy do najnowszych to bylo tam kilka ciekawszych, oryginalniejszych metod rozwiazywania. Grupy juz z wiekszych doswiadczeniem, takze beda zadowolone i nie beda sie nudzic. Polecam wizyte w dwie/trzy osoby.
Na wielka pochwale zasluguje wystroj, wszystko jest dopracowane i pasujace do tematu pokoju, nic nie jest tam przypadkowe.
Obsluga 10/10, bardzo mily, rozmowny Pan. Oby wiecej takich pracownikow escape roomow!:)
Mam nadzieje, ze w niedalekiej przyszlosci Kryptotex stworzy kolejny, rownie ciekawy i kreatywny pokoj:)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Strona 1 z 2

Pokaż następne