Q
  • Escape room Katie Jones i Totem Utu

    Katie Jones i Totem Utu
    Escape Us
    Olsztyn

    Wiarygodna opinia

    #269

    30.11.2019 | data wizyty: 31.08.2019

    Escape przemyślany fabularnie i zagadkowo, z ładnie zaaranżowanym wnętrzem. Zróżnicowane zagadki oparte o rozwiązania kłódkowe, manualne i elektroniczne. Graliśmy chwilę po otwarciu i na tamten moment w warstwie realizacyjnej były wg nas pojedyncze zagadki [spoiler; PM], które wymagałyby jeszcze lekkiego dopracowania dla zwiększenia płynności rozgrywki. W liczbie i rodzaju przygotowanych zadań, rozplanowaniu pokoju, pomysłu na scenariusz, widać tu jednak zdecydowany progres firmy. Trzymamy kciuki za kolejne projekty.

  • Escape room Ostatni Lodowiec

    Ostatni Lodowiec
    iESCAPE
    Olsztyn

    #268

    30.11.2019 | data wizyty: 31.08.2019

    Lodowiec odwiedziliśmy krótko po otwarciu, więc pokój pachniał jeszcze nowością. Unikatowa escapowo tematyka, bardzo ciekawie zwizualizowana, z dominacją chłodnych odcieni bieli i błękitu w wystroju. Pokój wymaga olbrzymiej uważności na detale, na pewnych etapach gry wzrok trzeba wyostrzyć niemal do maksimum. Prócz kłódek i elektroniki, fajne i angażujące zadania manualne. Polecam wybrać się w nieco mniejszej grupie, przez co gra będzie zdecydowanie ciekawsza i nikogo nic nie ominie. Właścicielki, prócz tego że „umieją” w escapy, są także świetnymi animatorkami miejsca.

  • Escape room Czołg w jeziorze

    Czołg w jeziorze
    iESCAPE
    Olsztyn

    #267

    30.11.2019 | data wizyty: 31.08.2019

    Najmniejszy pokój w iEscape, ale jak na przestrzeń, którą otrzymujemy do dyspozycji zagadek jest naprawdę sporo. Metal, blacha, wszechobecne dekoracje wojskowo-militarne. Pokój mocno analogowy, czyli zdecydowanie dominują tu kłódki. Nam się wciąż nie znudziły, więc taki zagadkowy pakiet był dla nas jak najbardziej w porządku. Rozgrywka prowadzona jest liniowo, w tym kilka zaporowych momentów z perspektywy mniejszej liczby graczy. Był to fajnie spędzony czas – warto odwiedzić pomiędzy jednym pokojem iEscape a drugim.

  • Escape room Grota Mocy

    Grota Mocy
    Open The Lock
    Zabrze

    Wiarygodna opinia

    #266

    11.11.2019 | data wizyty: 11.08.2019

    Niepozorny w zagadki początek, kończy się konsternacją „miało być łatwiej” ;) Dobrze więc że czas gry jest rozszerzony ponad standardową godzinę. Estetycznie przygotowane wnętrze doskonale imitujące grotę. Duża przestrzeń gry. W grupach kilkuosobowych nikt nie będzie deptał sobie po palcach, chociaż w liczbie zagadek pokój najlepiej się sprawdzi dla dwóch lub trzech graczy. Zadania logiczne łączące rozwiązania kłódkowe, manualne i elektroniczne. Trzeba też uważnie szukać i kojarzyć. Dobry zagadkowo pakiet opakowany w fajny klimat podziemi. Plus za wentylację w pokoju, która sprawdziła się w upalne popołudnie. Rewelacyjna obsługa Mistrza Gry. Polecam!

  • Escape room Psychopata

    Psychopata
    Set Me Free
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    #265

    10.11.2019 | data wizyty: 10.08.2019

    Informacja, że przed grą nie można skorzystać z toalety (naprawdę nie można), była dla nas czytelną wskazówką co zastaniemy na wstępie. Kto był w innych pokojach od Set Me Free, ten wie, że nie oszukują w horrory i tutaj można dostać konkretną dawkę adrenaliny. Aranżacja i oświetlenie sprawiają, że można nieco częściej zerkać przez ramię, by sprawdzić, co dzieje się wokół. A dzieje się, tyle można dodać. Klimat horroru jak najbardziej zachowany. Bardzo dobra obsługa Mistrza Gry.

  • Escape room Operacja BYFYJ

    Operacja BYFYJ
    Open The Lock
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    #264

    10.11.2019 | data wizyty: 10.08.2019

    Jedno z naszych największych escapowych zaskoczeń. Tak szczerze, to wybór pokoju był trochę przypadkowy, na zasadzie dopełnienia dziennego grafika podczas escape tripu po Śląsku, a okazał się jego bardzo mocnym punktem. Całość w wymiarze wizualnym ma swój urok, choć jest to najprawdziwsza kuchnia sprzed kilku dekad. Zagadkowo ten ER jest doskonale poprowadzony. Wykorzystanie zwyczajnych akcesoriów domowych na potrzeby zagadek było… nadzwyczajne :) W żadnym innym pokoju na Śląsku, nie odczuliśmy tak mocno śląskości jak tutaj, co dla graczy z drugiego końca kraju miało tym większą wartość. Duża w tym również zasługa Mistrza Gry. Ze świadomością, że ten pokój może podzielić graczy w ocenie, bardzo polecam!

  • Escape room Świątynia Zagłady

    Świątynia Zagłady
    Open The Lock
    Gliwice

    Wiarygodna opinia

    #263

    10.11.2019 | data wizyty: 10.08.2019

    Jedną z najlepszych wskazówek, że pokój jest świetny jest ta, gdy nie udaje się go ukończyć w regulaminowym czasie (i to pomimo naprawdę wielu podpowiedzi), a i tak wychodzi się mega zadowolonym. To zdanie to nie tylko podsumowanie naszej rozgrywki, ale też subiektywna ocena pokoju. Jest fantastyczny! Jeden z najlepiej wykreowanych klimatów jakich doświadczyliśmy w ERach, jeśli chodzi o tematykę starożytnych świątyń, czy szerzej – archeologiczną. Całość jest napakowana zagadkami i naprawdę jest ich dużo. Tradycyjne i nietradycyjne kłódki, mechanizmy, elektronika, zadania manualne i na współpracę. Ogromna przestrzeń gry. Opis pokoju nie kłamie – zdecydowanie jest on dla większych grup, trzy osoby to niezbędne minimum. Bardzo kontaktowy MG, ze świetnym podejściem do graczy. Bardzo polecam!

  • Escape room SALOON

    SALOON
    Open The Lock
    Zabrze

    Wiarygodna opinia

    #262

    10.11.2019 | data wizyty: 10.08.2019

    Od pierwszych sekund gry, tuż po zdjęciu opasek, wiadomo było, że czeka nas tu prawdziwie westernowa przygoda. Nie szczędzono ani środków, ani wysiłków na aranżację pokoju, więc wizualnie całość przypomina w najmniejszym detalu saloon z dzikiego zachodu. Scenariusz jest pełen zwrotów akcji, dużo się dzieje i nie ma mowy o nudzie czy taśmowym rozwiązaniu zagadek. Prócz kłódek, również elektronika i zadania manualne, dobrze osadzone w motywie przewodnim. Bardzo dobra animacja rozgrywki przez Mistrza Gry. Kapitalny escape, obowiązkowy do odwiedzenia przy wizycie na Śląsku.

  • Escape room Sekret Burmistrza

    Sekret Burmistrza
    Quest Cage Centrum
    Katowice

    Wiarygodna opinia

    #261

    09.11.2019 | data wizyty: 09.08.2019

    Takiego sekretu się nie spodziewaliśmy. W całości dużo lekkości i dużo humoru, jak to w QC. Kłódki, elektronika, mechanizmy tworzą bardzo grywalny pokój, który można śmiało polecić graczom na każdym stopniu doświadczenia w ucieczkach. Pomimo że dziewczyny z obsługi przemiłe, to jednak pokój został źle przygotowany na jednym etapie. Był to prawdopodobnie jeden z największych faili z resetowaniem pokoju jakiego dotąd doświadczyliśmy. Zastępczy rekwizyt zawierał błąd, przez co rozwiązanie banalnej zagadki było po prostu niemożliwe. Niestety była to jedna z początkowych zagadek, a ten początek zawsze jest kluczowy dla złapania flow w pokoju, no i chcąc nie chcąc trochę rzutował na końcowy odbiór. Cóż, zdarza się :) Kto szuka fajnej, lekkiej rozgrywki na sobotnie popołudnie, ten pokój sprawdzi się w stu procentach.

  • Escape room Zamek Czarnego Kruka

    Zamek Czarnego Kruka
    Can you escape?
    Bytom

    Wiarygodna opinia

    #259

    09.11.2019 | data wizyty: 09.08.2019

    Bardzo dobra aranżacja przestrzeni. Zrobiono tu ogrom pracy dla powiększenia metrażu gry, przez co ER zyskał i na liczbie zagadek, i na dynamice rozgrywki. Wystrój jest jak najbardziej spójny z tematem średniowiecznego zamku. Elementy plastikowe w niektórych rekwizytach można by zastąpić drewnem dla jeszcze większej immersji, chociaż i tak cały setup stoi na wysokim poziomie. Jedna z zagadek faktycznie bardzo złożona – wymaga sporej koncentracji i przebrnięcia przez całkiem pokaźną (jak na escape) ilość tekstu. Chociaż największa trudność leży w fakcie, że jej rozwiązanie nie dopuszcza minimalnego błędu, więc w przypadku braku efektu całą czynność trzeba powtórzyć. Nie umniejsza to jednak odbioru całego pokoju – to kolejna fajna śląska propozycja escapowa. Świetna Mistrzyni Gry, świetnie wymyślony souvenir. Polecam!

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 ... 24 25 26