fiolinea
  • Escape room Cela

    Cela
    Pokoje Tajemnic
    Karpacz

    Zamknięci i zakuci...

    09.12.2018 | data wizyty: 09.12.2018

    To nasz pierwszy pokój w Karpaczu więc wybraliśmy pokój, który miał pozytywne opinie. Nie zawiedliśmy się, chociaż w pokoju występują zagadki typowo kłódkowe. Utnkęnliśmy w jednym miejscu, ale potem już poszło szybko i udało nam się wydostać przed czasem. Brakuje trochę innych metod jak kłódki. Po wcześniej odwiedzonych przez nas pokojach spodziewaliśmy się nieoczywistych, ukrytych zagadek, a tutaj było łatwo większość znaleźć - wprowadzić na kłódkę - i już - zabrałko drugiego dna.

    Polecamy pokój, ma fajny klimat obsługa też spoko, chociaż wpadliśmy tak szybko, że Pan zapomniał nas wprowadzić, no ale nasza wina, bo bez wcześniejszej rezerwacji.

  • Escape room Przysługa dla Księcia Piastowskiego

    Przysługa dla Księcia Piastowskiego
    CODE - CENTRUM OD DOSTARCZANIA EMOCJI
    Legnica

    Ciemno, mrocznie i skomplikowanie

    09.12.2018 | data wizyty: 24.11.2018

    Pokój ma potencjał, jednak niektóre zagadki były nielogiczne - ciężko było się domyślić o co chodziło autorowi, więc bez podpowiedzi było ciężko. Trochę też tam niebezpiecznie, podłoga jest średnio stabilna :P i można się też pobrudzić. Na plus klimatyczny wystrój i mega pozytywna obsługa. CODE dopiero raczkuje więc wybaczamy niedociągniecia ;)

  • Escape room Obiekt 3000

    Obiekt 3000
    Składnica Szyfrów
    Legnica

    Wiarygodna opinia

    Rakietowo-wystrzałowa zabawa! ;)

    19.11.2018 | data wizyty: 18.11.2018

    To nasz kolejny pokój ze Składnicy Szyfrów i jak zwykle nas nie zawiódł. Świetny klimat - te urządzenia, te plansze ... wszystko idealnie wpasowane w tematykę pokoju. Byłby rekord gdyby nie najoczywistsza zagadka, na której utknęliśmy... Jak to mówią "najciemniej pod latarnią" :) te trudniejsze poszły szybko a przy tej prostej dostaliśmy jakiegoś zaćmienia umysłu ;)

    W pokoju jest sporo kłódek, ale także też inne ciekawe rozwiązania. Mnóswo przycisków... Idealny dla tych, którzy mają już jakieś pokoje za sobą, na pierwszy raz będzie ciężko ;)

    Odpowiedź Składnica Szyfrów

    Bardzo dziękujemy za opinię i wspólną zabawę :) Pozdrawiamy

  • Escape room Operacja "Wrocław"

    Operacja "Wrocław"
    Bermudy Quest
    Wrocław

    Archival rating

    Szalony wynalazca!

    13.11.2018 | data wizyty: 11.11.2018

    Po wejściu do pokoju od razu można poczuć klimat dawnych czasów.... Wszystkie elementy są przemyślane i dopracowane. My trochę utknęliśmy przy zagadce z [spojler], ale potem poszło już o wiele lepiej. W każdym razie udało nam się wyjść o czasie i świetnie się bawiliśmy! To nasz czwarty pokój w tym miejscu i byliśmy zadowoleni ;)

    Odpowiedź Bermudy Quest

    Bardzo dziękujemy za opinię i wspólną zabawę :) Pozdrawiamy

  • Escape room Oddział 0

    Oddział 0
    CODE - CENTRUM OD DOSTARCZANIA EMOCJI
    Legnica

    Spróbuj nie zwiariować....

    24.09.2018 | data wizyty: 23.09.2018

    Zagadki w pokoju całkiem trudne, jednakże brakuję trochę "klimatu" jak na psychiatryk. Rozwiązalismy środkową zagadkę przez przypadek i później wszystko nam się posypalo, bo szukaliśmy kodu, który już był rozwiązany. Dużo pobocznych wzorów i symboli, które urudniają "pracę". Ogólnie udało nam się wyjść w założonym czasie, ale nie odbyło się bez podpowiedzi, bo niektóre zagadki są nie do końca zrozumiałe.
    Podsumowując: Serdecznie polecamy i widzimy duży potencjał ;)

  • Escape room Klątwa Zbójów

    Klątwa Zbójów
    LetMeOut
    Zakopane

    Klimatyczny pokój z dozą zbójeckich zagadek

    11.09.2018 | data wizyty: 08.09.2018

    To nasz trzeci pokój w tym miejscu i po raz kojeny nas nie zawiódł. Zagadki świetnie przemyślane, nad niektórymi trzeba się na prawdę nagłowić. Niektóre rozwiązania były innowatorskich zaskoczeniem.

    Na wielki plus połączenie lochów z góralskim klimatem ;)

    Serdecznie polecamy i na pewno następnym razem odwiedzimy kolejne pokoje! ;)

  • Escape room Kraina Czarów

    Kraina Czarów
    LetMeOut
    Zakopane

    Wiarygodna opinia

    Magicznie...

    17.09.2017 | data wizyty: 17.09.2017

    To drugi pokoj w Zakopanem jaki odwiedzilismy i nas zdecydowanie nie zawiodl ☺ poza kłódeczkami trzeba węszyć, nasłuchiwać...

    Zacieliśmy się w zagadce z szachami, ale podobno tak wiekszość.

    Pokój bardzo klimatyczny, bajkowy wręcz! ?

    Pan z obsługi bardzo miły i super się z nim rozmawiało ?

  • Escape room Martwa Cisza

    Martwa Cisza
    LetMeOut
    Zakopane

    Zaskoczenie mechanizmami :)

    17.09.2017 | data wizyty: 16.09.2017

    Pokój bardzo fajny, poziom trudności średni, ale same zagadki ciekawe i zaskakujące, zwłaszcza mechanizmy!

    Pokój bardziej określiłam jako kryminalny niż thiller, bo raczej ciężko się tam przestraszyć :P

    Generalnie polecam 2-3 osobom, więcej nie miałoby tam co robić ;)

  • Escape room Cień Małej Moskwy

    Cień Małej Moskwy
    Składnica Szyfrów
    Legnica

    Wiarygodna opinia

    Powiew PRL'u ;)

    04.09.2017 | data wizyty: 03.09.2017

    Ten pokój odwiedziliśmy jako trzeci i oceniam go właśnie na 3 miejscu, tuż po Ostatnim Artykule i Sali nr 9. Klimat robią zdecydowanie gadżety z epoki i wytrój pokoju ;) Można się poczuć jak w "legnickiej Rosji" z lat 70-tych. Zagadki są dobrze przemyślane i nad niektórymi trzeba się na prawdę pogłowić. Można również przypomnieć sobie jakie to kiedyś były urządzenia... Dzisiaj chyba już zapomniane ;)
    Polecam odwiedzić ten pokój jako rozgrzewkę przed Ostatnim Artykułem ;)

    Odpowiedź Składnica Szyfrów

    Bardzo dziękujemy za wspólną zabawę i pozdrawiamy :)

  • Escape room Sala nr 9

    Sala nr 9
    Składnica Szyfrów
    Legnica

    Wiarygodna opinia

    Boo! ;)

    03.09.2017 | data wizyty: 02.09.2017

    Pokój odwiedziliśmy wczoraj w dwie pary. Zabawa przednia, są momenty, w których można się wystraszyć (i nie tylko baby :P) . Jesli klimat, zwłaszcza na początku. Na jednej zagadce zacięliśmy się chwilę - jak się potem okazało nie tylko my :P (najoczywistsze okazuje się czasem najtrudniejsze). Potem poszło już sprawnie. Pokój przeszliśmy w godzinę. Polecam wszystkim lubiącym zagadki kryminalne, horrory i dreszczyk emocji.

    Na plus zasługuje Pan z obsługi, który zacnie opowiada i wprowadza w klimat pokoju! Na pewo wrócimy do kolejnych pokoi! ;)

    Odpowiedź Składnica Szyfrów

    Bardzo dziękujemy za wspólną zabawę i pozdrawiamy :)

Zobacz więcej opinii: 1 2