fiolinea

fiolinea

Hej, jestem fiolinea. Mam na swoim koncie 12 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Fabularny. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

12 Odwiedzone

2 Planowane

Skaut

77 Punkty

50
77 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Tajemnice Elfandiru
Tajemnice Elfandiru

Świetne zagadki i magiczne dekoracje!

27.01.2020 | data wizyty: 26.01.2020

Wiarygodna opinia

Przede wszystkim należy zacząć od bardzo miłej obsługi. Widać, że właściciel uwielbia i odwiedzał niejeden Escape Room i swoją pasję zawarł w Elfandirze. Wchodząc i ściągając maski uderza dbałość o szczegóły i nietuzinkowe rozwiązania. Tu żabka, tam ptaszek, tu drzewka, bajkowo!

Bardzo podobały nam się zagadki, chociaż ta z [spojler] była trochę myląca i straciliśmy na niej dość czasu ;) Gdy udało się przez nią przebrnąć potem już poszło :) Sam pokój ma dużo zagadek i wychodząc z niego nie czuje się niedosytu - wręcz przeciwnie.

Polecamy każdemu i z niecierpliwością czekamy na nowy pokój! :)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Odpowiedź firmy LockER

Serdecznie dziękujemy za opinię i wspólną zabawę!

Escape room Cela
Cela

Zamknięci i zakuci...

09.12.2018 | data wizyty: 09.12.2018

To nasz pierwszy pokój w Karpaczu więc wybraliśmy pokój, który miał pozytywne opinie. Nie zawiedliśmy się, chociaż w pokoju występują zagadki typowo kłódkowe. Utnkęnliśmy w jednym miejscu, ale potem już poszło szybko i udało nam się wydostać przed czasem. Brakuje trochę innych metod jak kłódki. Po wcześniej odwiedzonych przez nas pokojach spodziewaliśmy się nieoczywistych, ukrytych zagadek, a tutaj było łatwo większość znaleźć - wprowadzić na kłódkę - i już - zabrałko drugiego dna.

Polecamy pokój, ma fajny klimat obsługa też spoko, chociaż wpadliśmy tak szybko, że Pan zapomniał nas wprowadzić, no ale nasza wina, bo bez wcześniejszej rezerwacji.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przysługa dla Księcia Piastowskiego
Przysługa dla Księcia Piastowskiego

Ciemno, mrocznie i skomplikowanie

09.12.2018 | data wizyty: 24.11.2018

Pokój ma potencjał, jednak niektóre zagadki były nielogiczne - ciężko było się domyślić o co chodziło autorowi, więc bez podpowiedzi było ciężko. Trochę też tam niebezpiecznie, podłoga jest średnio stabilna :P i można się też pobrudzić. Na plus klimatyczny wystrój i mega pozytywna obsługa. CODE dopiero raczkuje więc wybaczamy niedociągniecia ;)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Obiekt 3000
Obiekt 3000

Rakietowo-wystrzałowa zabawa! ;)

19.11.2018 | data wizyty: 18.11.2018

Wiarygodna opinia

To nasz kolejny pokój ze Składnicy Szyfrów i jak zwykle nas nie zawiódł. Świetny klimat - te urządzenia, te plansze ... wszystko idealnie wpasowane w tematykę pokoju. Byłby rekord gdyby nie najoczywistsza zagadka, na której utknęliśmy... Jak to mówią "najciemniej pod latarnią" :) te trudniejsze poszły szybko a przy tej prostej dostaliśmy jakiegoś zaćmienia umysłu ;)

W pokoju jest sporo kłódek, ale także też inne ciekawe rozwiązania. Mnóswo przycisków... Idealny dla tych, którzy mają już jakieś pokoje za sobą, na pierwszy raz będzie ciężko ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Składnica Szyfrów

Bardzo dziękujemy za opinię i wspólną zabawę :) Pozdrawiamy

Escape room Operacja "Wrocław"
Operacja "Wrocław"

Szalony wynalazca!

13.11.2018 | data wizyty: 11.11.2018

Wiarygodna opinia Opinia archiwalna

Po wejściu do pokoju od razu można poczuć klimat dawnych czasów.... Wszystkie elementy są przemyślane i dopracowane. My trochę utknęliśmy przy zagadce z [spojler], ale potem poszło już o wiele lepiej. W każdym razie udało nam się wyjść o czasie i świetnie się bawiliśmy! To nasz czwarty pokój w tym miejscu i byliśmy zadowoleni ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Bermudy Quest

Bardzo dziękujemy za opinię i wspólną zabawę :) Pozdrawiamy

Escape room Oddział 0
Oddział 0

Spróbuj nie zwiariować....

24.09.2018 | data wizyty: 23.09.2018

Zagadki w pokoju całkiem trudne, jednakże brakuję trochę "klimatu" jak na psychiatryk. Rozwiązalismy środkową zagadkę przez przypadek i później wszystko nam się posypalo, bo szukaliśmy kodu, który już był rozwiązany. Dużo pobocznych wzorów i symboli, które urudniają "pracę". Ogólnie udało nam się wyjść w założonym czasie, ale nie odbyło się bez podpowiedzi, bo niektóre zagadki są nie do końca zrozumiałe.
Podsumowując: Serdecznie polecamy i widzimy duży potencjał ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Klątwa Zbójów
Klątwa Zbójów

Klimatyczny pokój z dozą zbójeckich zagadek

11.09.2018 | data wizyty: 08.09.2018

To nasz trzeci pokój w tym miejscu i po raz kojeny nas nie zawiódł. Zagadki świetnie przemyślane, nad niektórymi trzeba się na prawdę nagłowić. Niektóre rozwiązania były innowatorskich zaskoczeniem.

Na wielki plus połączenie lochów z góralskim klimatem ;)

Serdecznie polecamy i na pewno następnym razem odwiedzimy kolejne pokoje! ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Kraina Czarów
Kraina Czarów

Magicznie...

17.09.2017 | data wizyty: 17.09.2017

Wiarygodna opinia

To drugi pokoj w Zakopanem jaki odwiedzilismy i nas zdecydowanie nie zawiodl ☺ poza kłódeczkami trzeba węszyć, nasłuchiwać...

Zacieliśmy się w zagadce z szachami, ale podobno tak wiekszość.

Pokój bardzo klimatyczny, bajkowy wręcz! ?

Pan z obsługi bardzo miły i super się z nim rozmawiało ?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Martwa Cisza
Martwa Cisza

Zaskoczenie mechanizmami :)

17.09.2017 | data wizyty: 16.09.2017

Pokój bardzo fajny, poziom trudności średni, ale same zagadki ciekawe i zaskakujące, zwłaszcza mechanizmy!

Pokój bardziej określiłam jako kryminalny niż thiller, bo raczej ciężko się tam przestraszyć :P

Generalnie polecam 2-3 osobom, więcej nie miałoby tam co robić ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cień Małej Moskwy
Cień Małej Moskwy

Powiew PRL'u ;)

04.09.2017 | data wizyty: 03.09.2017

Wiarygodna opinia

Ten pokój odwiedziliśmy jako trzeci i oceniam go właśnie na 3 miejscu, tuż po Ostatnim Artykule i Sali nr 9. Klimat robią zdecydowanie gadżety z epoki i wytrój pokoju ;) Można się poczuć jak w "legnickiej Rosji" z lat 70-tych. Zagadki są dobrze przemyślane i nad niektórymi trzeba się na prawdę pogłowić. Można również przypomnieć sobie jakie to kiedyś były urządzenia... Dzisiaj chyba już zapomniane ;)
Polecam odwiedzić ten pokój jako rozgrzewkę przed Ostatnim Artykułem ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Składnica Szyfrów

Bardzo dziękujemy za wspólną zabawę i pozdrawiamy :)

Pokaż następne