Klaudia V.

Klaudia V.

Hej, jestem Klaudia V.. Mam na swoim koncie 19 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

19 Odwiedzone

0 Planowane

Podróżnik

30 Punkty

25
30 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Tajemnica 61. Kilometra
Tajemnica 61. Kilometra

Idź, szukaj i weź skarb - tyle w temacie :D.

03.08.2019 | data wizyty: 31.07.2019

Co tu dużo mówić... polecam pokój dla początkujących (tylko uwaga: oczy i ręce w pogotowiu - nie dla ludzi, którzy idąc, wpadają na słupy na drodze, ponieważ jeśli nie widzą gigantycznego, metalowego pręta przed sobą, na pewno nie zauważą klucz-owej wskazówki do zagadek ;)) i tych doświadczonych pragnących przejść się do pokoju i się odprężyć. Klimat 10/10. Dekoracja w punkt. Zagadki i łatwe, i trudne - przede wszystkim l o g i c z n e. Obsługa na najwyższym poziomie. Przeeemiły pan, który od progu wita szerokim uśmiechem i po rozgrywce znajdzie czas, żeby porozmawiać, omówić i wyjaśnić niejasności, za co bardzo szanuję i dziękuję. Mam za sobą ponad 20 Escape Roomów i z czystym sercem stawiam pokojowi najwyższe noty.
Pozostaje mi tylko powiedzieć przyszłym gościom na koniec: idźcie, SZUKAJCIE, a znajdziecie ;).

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room The Moonshiner
The Moonshiner

Miłe zaskoczenie

03.08.2019 | data wizyty: 01.08.2019

Opinia archiwalna

Kiedy człowiek ma za sobą ponad 20 pokoi (w tym prawie wszystkie z czołówki), ciężko go zaskoczyć - łatwiej się rozczarować. Gdy wchodzę ER, zwracam zawsze uwagę na dekorację oraz zagadki. Przyznam, że niesprawiedliwie założyłam z góry, że pokój będzie przeciętny, więc nie spodziewałam się zastać niczego więcej poza kilkoma badylami i kłódkami. Tym większe było moje zaskoczenie, kiedy weszłam do środka i zobaczyłam scenerię dopracowaną w każdym szczególe. Co tu dużo mówić... ,,pokój" się przechodziło z radością. Czułam ekscytację jak przy swoim pierwszym ER. Mogłabym z czystym sercem wejść do niego drugi raz, żeby po prostu posiedzieć i pogapić się na kłódki. Grzechem byłoby również nie wspomnieć o obsłudze (i pięknym kocie), która stanowiła ,,wisienkę na torcie". Przemiły pan, która znalazł dla nas czas, żeby na spokojnie porozmawiać, przeanalizować i wyjaśnić... a, i zrobić serię zdjęć - dziękujemy, zdjęcia wyszły super :D. Bardzo doceniam i szanuję, kiedy człowiek już od progu wita nas szerokim uśmiechem.
Co do zagadek... Niektóre zręcznie ******** podpowiedzi potrafią dać pstryczka w nos nawet najbardziej doświadczonym osobom - także zalecam wzmożoną czujność. Przy 3 podpowiedziach wyszliśmy z pokoju z 15-minutowym wyprzedzeniem, więc nic tylko polecam pójście do ,,Moonshinera" i przekonanie się, jak bardzo człowiek nie jest w stanie dostrzec czegoś, co ma przed albo pod swoimi oczami - DOSŁOWNIE;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Pogrzebane Tajemnice
Pogrzebane Tajemnice

Tajemniczy, mroczny - dlatego świetny

02.08.2019 | data wizyty: 30.07.2019

Moja grupa i ja wybraliśmy ,,Pogrzebane Tajemnice" ze względu na świetne opinie i nie zawiedliśmy się :D. Fantastyczny ER - nieliniowy, więc mimo że przeszliśmy ponad 20 pokoi o różnym stopniu utrudnienia, mieliśmy niekiedy trudności z łączeniem faktów. Natomiast w odpowiednich momentach mogliśmy liczyć na pomoc przemiłej obsługi, która widać, że robi wszystko z pasją. Z moją grupą nie wyrobiliśmy się w wyznaczonym czasie, ale dzięki dodanym minutom wyszliśmy z pokoju, za co bardzo dziękuję &3. Świetny, oryginalny pomysł z alternatywnymi rozwiązaniami zagadek. Doceniam staranność, z jaką został udekorowany pokój. Klimat 10/10 - po prostu wow. Bardzo polecam ten pokój osobom, które mają na koncie chociaż kilka ER (dla początkujących, którzy wolą je przechodzić bez podpowiedzi, może się okazać wyzwaniem) i życzę powodzenia ;).

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pasażer
Pasażer

Pokój dla średnio zaawansowanych

14.04.2019 | data wizyty: 12.04.2019

Pokój dla fanów pociągów z minimalnym doświadczeniem. Uważam, że dla nowicjuszy zagadki mogą się okazać zbyt dużym wyzwaniem, lecz dla osób rozumiejących już, jak mało schematycznie należy myśleć w takich pokojach, ,,Pasażer" bardzo przypadnie do gustu. Jeśli chodzi o wystrój pokoju - duży plus. ,,Pasażer" nie odbiegał prawie wcale od rzeczywistego pierwowzoru, a wszystkie zagadki wpasowywały się w klimat, co bardzo się ceni. Jeśli chodzi o zagadki - nie było ich dużo, natomiast większość z nich była tak mało konwencjonalna, że trzeba naprawdę wytężyć swoje zmysły, żeby odnaleźć w nich metodę. Odradzam ten pokój dla osób lubujących się w łamaniu szyfrów, kłódek i kodów, gdyż zagadki polegają bardziej na kreatywnym myśleniu. A polecam chodzić w grupach 3-osobowych, bo w ten sposób każda osoba będzie miała swój ,,kącik" - ja poszłam w 4-osobowej i dla mnie było troszkę zbyt ciasno ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Najlepszy pokój w jakim kiedykolwiek byłam <3

30.01.2019 | data wizyty: 29.01.2019

Żadne słowa nie opiszą tego, jak nieziemski był ten pokój. Mam już za sobą w sumie 13-14 Escape Roomów, ale żaden nie był tak dobry - wierzcie mi. Dzięki idealnej dekoracji czuło się prawdziwy klimat Egiptu. Zagadki - co najlepsze - nie bazowały na kłódkach i niekończących się kodach jak w wielu innych pokojach, ale wymagały myślenia, spostrzegawczości i kreatywności... Ten pokój był po prostu świetny. Tajemniczy, dopracowany i po prostu... wow. Obsługa też przemiła &3. Polecam serdecznie dla wszystkich.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nautilus: Podmorska Przygoda
Nautilus: Podmorska Przygoda

Polecam dla fanów statków i morza <3

30.01.2019 | data wizyty: 29.01.2019

Pokój był świetny. Wykonanie super, a każdy szczegół dopracowany. Jeśli chodzi o zagadki, nie było ich wiele, ale każda dopracowana i kreatywna. Doceniam, że pokój nie bazował tylko i wyłącznie na kodach i niekończących się kłódkach, ale wymagał współpracy oraz odpowiednio dobrej spostrzegawczości. To był już mój jakiś dziesiąty pokój i na podstawie swojego ,,doświadczenia" mogę stwierdzić, że to pokój dobry dla początkujących, bo jest naprawdę przemyślany i ładny, natomiast osoby, które mają już na swoim koncie kilkanaście innych pokoi, mogą się nieco rozczarować.
Bardzo polecam dla fanów rzeczy związanych z morzem &3

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

Jeden z najlepszych!

22.09.2018 | data wizyty: 21.09.2018

Odwiedziłam już w wiele Escape Roomów, począwszy od horrorów, thrillery, fabularne... aczkolwiek w TAK DOBRYM pokoju dawno nie byłam. Na początku moja grupa i ja mieliśmy wątpliwości, ponieważ jesteśmy raczej fanami adrenaliny i baliśmy się, że w takiej ,,przygodówce" będziemy się najzwyczajniej w świecie nudzić. Nic mylnego. Ten pokój miał w s z y s t k o: wystrój pierwsza klasa, zagadki logiczne i nie tak trudne do rozwiązania, nie zabrakło nawet straszaków! (zamówionych na własne życzenie :D). A obsługa... PRZEMIŁA i naprawdę rewelacyjna. Bez żadnego sprzeciwu czy słowa skargi zrobiła nam mnóstwo świetnych zdjęć - pan na jednym założył nawet maskę klauna, żeby było śmieszniej. Gorąco polecam ten pokój dla wszystkich - a s z c z e g ó l n i e dla osób spragnionych przygód i adrenaliny, ale zbyt bojących się wejść do bardziej ,,drastycznych" pokoi &3.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dom Śmierci
Dom Śmierci

Dla fanów adrenaliny i ukrytych przejść <3

29.08.2018 | data wizyty: 27.08.2018

Obsługa naprawdę przesympatyczna i bardzo wyrozumiała &3 (nie miała nam nawet za złe tego, że rzuciliśmy krótkofalówką w chwili grozy hehe). W trakcie rozwiązywania zagadek popełniliśmy zasadniczy błąd, przez który tak naprawdę nie bylibyśmy w stanie wyjść z domu, ale obsługa zdecydowała nam się pomóc... w bardzo emocjonujący dla pewnej osoby sposób &3. Jeśli chodzi o klimat i wystrój 10/10. Moi przyjaciele i ja byliśmy bliscy zrezygnowania już po pierwszych 10 minutach! Szacunek i podziw dla każdego, kto ma jaja, żeby zapuszczać się tam o 22:00 - naprawdę. Zagadek było stosunkowo dużo i niektóre naprawdę nieoczywiste. Jedyny problem, jaki mieliśmy, to kłódki - bo trzeba być przy nich naprawdę dokładnym, a my obawiając się, czy coś zaraz nie wyskoczy z kąta, niekoniecznie przywiązywaliśmy uwagę do tego, czy cyfry były w równej linii... Bardzo polecam pokój dla fanów adrenaliny i horrorów.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Dom mordercy
Dom mordercy

Zarąbiste!!!!!!!!!

30.08.2017 | data wizyty: 30.08.2017

Najlepszy pokój na świecie. Atmosfera cudowna. Zagadki trudne, ale dające się rozwiązać. Naprawdę - wrażenia niesamowite,

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni