Sebi.x

Sebi.x

Zaczęło się od ciekawości... zrodziła się pasja. Po jakimś czasie to styl życia, ciągłe poszukiwanie czegoś więcej, integracja, hobby, itd. Jak to dobrze, ż... [więcej]

117 Odwiedzone

8 Planowane

Globtroter

245 Punkty

225
245 pkt
300

Wszystkie opinie

Escape room Niepokój
Niepokój

to nie był zwykły pokój

10.06.2020 | data wizyty: 07.06.2020

Łooooooo Matko...
to "nie pokój" dla ludzi o słabych nerwach. Wprowadzenie świetne - jedno z najlepszych, jakie widziałem - idealnie wpasowane w klimat. I ta myśl... "tak było nas 4... na pewno było nas 4"...
To na pewno na duży "+" oraz niespodzianki w trakcie gry
Zagadki zróżnicowane, dużo. Przy niektórych mieliśmy wątpliwości i nam coś "nie pasowało" ale to zapewne wynikało z nieogarnięcia. Rzeczywiście brudno - no, ale czego tu się spodziewać po takim pokoju - czysto być nie mogło, bo by nawet nie pasowało. Warto zatem ubrać się naprawdę wygodnie i w jakieś starsze ciuchy.
Polecam pokój

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

Wehikuł naprawdę działa!

09.06.2020 | data wizyty: 08.06.2020

Świetny pokój. Jedna z obowiązkowych pozycji na mapie ER wycieczek, jak z resztą chyba wszystkie pokoje tej firmy.
Klimat dopasowany do tematu bardzo dobrze, jak również zagadki. Niektóre łatwiejsze, niektóre trudniejsze, ale wszystkie logiczne i spójne.
Bardzo fajna obsługa.
Daliśmy radę z grupą dzieci prosząc tylko o jedną podpowiedź i wychodząc minimalnie przed czasem. Polecam bardzo serdecznie

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dzicy Są
Dzicy Są

Jak z Pocahontas

09.06.2020 | data wizyty: 08.06.2020

Śliczny pokój, rodem jak z bajki. Bardzo miła obsługa, zagadki różnorodne i wpisujące się 100% w klimat pokoju. Trzeba przyznać, że również bardzo dobrze opisane. Nie mieliśmy wątpliwości co z czym połączyć. Wszystko bardzo logiczne. Dzieci były zachwycone. Ja z resztą też. Serdecznie polecamy

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room PostApo: Schron
PostApo: Schron

Apokalipsa

23.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

Wiarygodna opinia

Zacznę od baaaardzo fajnego i klimatycznego wprowadzenia, które odpowiada... dzisiejszym czasom, w 100%
W samym pokoju, jakby przed chwilą coś pierdykło. Tylko trochę brudno, no ale czego się spodziewać po takim pokoju?
Zagadki spoko, dość różnorodne i nawet sporo. Poziomem zróżnicowane. Niektóre jednak i to by można na delikatny minus, trochę chaotyczne, tzn. trzeba je rozwiązywać na zasadzie coś skojarzyć z czymś, może będzie pasować lub może o to chodzi.
Bardzo fajna dziewczyna, która nas wprowadzała - można było porozmawiać, pożartować, miała czas i sama tworzyła klimat, jakby to ona przed kilkunastu minutami nacisnęła "detonuj" :D tak trochę na żarty.
Polecam pokój szczególnie fanom rozkminiania.
Dziękujemy za dodatkowy czas

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dziki Zachód
Dziki Zachód

Szeryf czuwa

07.03.2020 | data wizyty: 08.02.2020

Wiarygodna opinia

Pokój już nieco starszy, ale jest klimacik dzikiego zachodu. Bardzo dobrze odnajdą się tutaj "szperacze" :D
Elektronika obecna, choć trochę zakamuflowana :D
Generalnie dobrze się grało
Duży plus dla mistrza gry

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room The Cabin in the Woods
The Cabin in the Woods

gdzieś tam w lesie...

07.03.2020 | data wizyty: 16.02.2020

Wiarygodna opinia

Z ciekawością jechaliśmy zobaczyć jak to jest w tej chatce. No i co?
Duży plus za prowadzącego grę - bardzo miły, rozmowny, dzięki Niemu z chęcią wchodziło się do... starej chaty...
Klimacik - spoko, czy horror? Może bardziej thriller, ale generalnie ok.
Zagadki - różnorodne. Było ich nawet sporo, więc każdy miał co robić. Niektóre ciekawe rozwiązanie. Pokój bardzie w starszym klimacie.
Chociaż nie było takiego efektu "wow" - być może, że mamy już wiele pokoi z top 20 za sobą, ale bardzo miło się grało. Na pewno polecam. Wart odwiedzenia

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy Escape Game Studio

Bardzo dziękuje za pozytywną opinie.,tym bardziej że macie już za sobą mnóstwo rozgrywek. Escape room to branża rozrywkowa i przede wszystkim należy się dobrze bawić we własnym gronie. Cieszymy się że miło spędziliście czas w chatce, gdzieś tam w środku lasu ;). Trzymajcie się i pozdrawiamy

Escape room Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości
Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości

Czyżby to był pokój...?

06.02.2020 | data wizyty: 04.02.2020

Wiarygodna opinia

W tym pokoju byliśmy od razu po kosmicznym locie bratniego pokoju tej samej firmy. Pobudzeni do działania po szybkim zakończeniu poprzedniej misji rozpoczęliśmy ekspedycję tym razem w przeszłość. Choć w rankingu pokój stoi wyżej od poprzedniego, naszym zdaniem jest odwrotnie. W świątyni odnaleźliśmy się trochę mniej.

Zagadki były logiczne i komponowały się ze sobą bardzo dobrze. Wszystko dało się wywnioskować i ogarnąć. Małym problemem okazała się albo delikatna konstrukcja pewnych zagadek albo zbyt duże wykorzystanie siły rąk jednego z naszych graczy (jak kto woli :d). Wszystko było jednak bardzo ciekawe, a czasem zaskakujące. Pokój oczywiście był nieliniowy, co pozwoliło nam się podzielić na grupy i wykonywać zagadki w takiej kombinacji. Bardzo fajnym było to, że każdy z nas miał się czym wykazać dzięki wielkiej różnorodności zagadek.
Klimat ciekawy i dobrze komponujący się z tematyką pokoju. Mała niespodzianka klimatyczna w środku :D

Z wprowadzeniem podobnie jak do pierwszego pokoju - może warto zainwestować w opaski i włączyć nagranie w środku pokoju - mała rzecz a cieszy :D

Podsumowując:
Pokój bardzo fajny i na pewno wart odwiedzenia w połączeniu z drugim pokojem tej firmy.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny
Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny

Misja zakończona sukcesem

06.02.2020 | data wizyty: 04.02.2020

Wiarygodna opinia

Na wizytę w Krakowie zaplanowaliśmy oba pokoje Secreto, jednak w chronologicznie odwrotnej kolejności. Wpierw zatem ruszyliśmy na podbój kosmosu. Od razu zaznaczę, że ten pokój odpowiadał nam bardziej aniżeli drugi. Czuliśmy się w nim nadzwyczaj dobrze. Wynik tez mówił sam za siebie: 37 minut bez podpowiedzi. Kilka zagadek trochę nas przyblokowało, ale na króciutko.
Co zatem w szczegółach o pokoju:
1. Bardzo dobry klimat, wpasowany w tematykę. Oświetlenie, rekwizyty, wystrój - bardzo fajny i oddający klimat naszej misji
2. Bardzo różnorodne i wciągające zagadki, bez kłódek
3. Nieliniowość - była nas czwórka i każdy miał co robić. Podzieliliśmy się na dwa zespoły i spokojnie udało się wykonać kilka zagadek razem.
4. Zagadki bardzo logiczne i od razu można było skojarzyć co z czym się wiąże. Trochę trudniej wykonać, ale to dla nas najfajniejsze w ER, że trzeba pomyśleć, postarać się, że nie przychodzi to łatwo. Nie było też frustrująco długo. Pokój szedł nam bardzo płynnie, a to daje dużo satysfakcji. Jedną zagadkę udało się zrobić "na oko" :D
5. Pan z obsługi bardzo miły, fajnie nam się rozmawiało, miał dla nas czas. Zabrakło nam jednak bardziej emocjonującego wprowadzenia, tzn. do pokoju weszliśmy tak po prostu, a wprowadzenie fabularne usłyszeliśmy siedząc przy komputerze z odtworzonego nagrania zanim weszliśmy do pokoju. Skądinąd wprowadzenie bardzo fajne, stąd też może taka nasza wskazówka: opaski na oczy, wprowadzić do pokoju, odtworzyć nagranie i wydaje nam się, że to podniesie poziom początku zabawy i wprowadzi w klimat międzygalaktycznej wyprawy.
6. Specyficzne zakończenie i to oprócz wprowadzenie do gry drugi mały minusik. Zrobiliśmy wszystko i... co już koniec? Mamy wyjść? Czy coś jeszcze? Znowuż może warto dodać malutki element, który oddałby klimat gry, np.: wiadomość z głośnika "gratulacje, misja zakończona sukcesem" albo coś w tym stylu.

Podsumowując:
Bardzo fajny pokój na krakowskim rynku ER, polecamy wszystkim odwiedzającym to miasto
być może nasz komentarz pozwoli troszeczkę podrasować ten pokój, który jest na bardzo dobrym poziomie

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Łódź Podwodna
Łódź Podwodna

Byle nie na dno

06.02.2020 | data wizyty: 02.02.2020

Wiarygodna opinia

O tym pokoju chciałbym jak najszybciej zapomnieć... nie, nie, nie dlatego, że był kiepski, ale nam poszło strasznie topornie... a trzymając się klimatu pokoju: "poszliśmy na dno". Nie dość, że kilkanaście minut po czasie, to z kilkoma podpowiedziami... tyle narzekania na samych siebie, a teraz o pokoju:

1. Pokój ma ciekawy klimat. Jego wystrój bardzo dobrze komponuje się z tematem. Można poczuć się jak w prawdziwej łodzi podwodnej. Bardzo nam się podobał. Nie znalazłem jednak "tego czegoś", czego sam nie jestem w stanie do końca opisać, dlatego "9" - ale przyczepić się też do czego nie mam.
2. Pan z obsługi bardzo miło i skory do rozmowy. Pomimo tego, że ogarniał dwa lub trzy pokoje sam, to dał rady i nie mieliśmy problemów z łącznością. Wprowadzenie dobre, cierpliwość dla nas była i nawet spokojnie mogliśmy przeciągnąć 12 minut dłużej grę w pokoju, za co bardzo dziękujemy.
3. Zagadki bardzo różnorodne, co jest dużym plusem tego pokoju. Sporo elektroniki. Trochę tradycyjnych rozwiązań. Wszystko dość ładnie się komponowało w całość.
4. Pokój wymaga dużej spostrzegawczości i próby kojarzenia faktów i rzeczy. W naszym odczuciu bardziej na zasadzie "tego jeszcze nie robiliśmy, więc może będzie pasować, to spróbujmy", ale być może było to efektem naszej kiepskiej dyspozycji dnia. Ciężko nam było wydedukować, że coś jest z czymś powiązane, choć po wyjściu z pokoju i poukładaniu sobie tego na spokojnie - wydawało się logiczne. Szkoda, że takie nie było dla nas w pokoju ;) :p

Podsumowując - pokój bardzo fajny i polecamy do wszystkim będącym w Zakopanem. Była to dla nas dobra lekcja pokory, bo razem w tej ekipie byliśmy już w prawie 20 pokojach i zasadniczo szło nam zawsze dobrze i sprawnie, a tu niespodzianka. Humorystycznie dodam, że przed nami była grupa, która dopiero, co zaczęła przygodę z ER i wyszli 50 sekund po czasie z 3 podpowiedziami... mimo wszystko to był dobry dzień i warto było odwiedzić ten pokój

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Laboratorium Frankensteina
Laboratorium Frankensteina

Hej Franki!

06.02.2020 | data wizyty: 30.01.2020

Wiarygodna opinia

Przyjeżdżając do Lublina nie myślałem, że pójdę gdzieś do ER, bo w zasadzie byłem we wszystkich lubelskich pokojach. Nie jest to wielkim wyczynem, bo było ich zaledwie 8. Spotkała mnie natomiast niespodzianka - nowy pokój! Nie wahałem się długo i zarezerwowałem wejściówkę, choć poprzednia opinia trochę dała mi do myślenia.
No i jakie wrażenia?
- choć nowy pokój, to faktycznie wygląda jakby był trochę starszy (wystrój, kilka kłódek, eksponaty), ale w sumie nadało to jakiś klimat tytułowej pracowni/laboratorium
- początkowo mały zastój... od czego tu zacząć? No, ale jak ruszyliśmy z kopyta, to pokój zakończony w 37 minut (jak większość pokoi w Lublinie) - w których raczej dominuje prosta fabuła i w miarę nieskomplikowane zagadki (co ma swoje plusy i minusy)
- w pokoju dominuje spostrzegawczość oraz zdolność kojarzenia i dopasowywania faktów/elementów (nie chodzi o skrupulatne przeszukiwanie pokoju, ale o pewnego rodzaju "błysk", którego nam na początku zabrakło, ale na szczęście zadziałało potem)
- w pokoju "szału" nie ma. Toteż nie liczyłem na wielkie "wow", ale muszę przyznać, że mimo wszystko gra była całkiem fajna, może właśnie dlatego, że nie spodziewałem się fajerwerków
- niektóre zagadki bardzo pomysłowe i za to "+"
- z pokoju wyszliśmy w bardzo dobrym i pozytywnym nastroju, na co miała wpływ przede wszystkim sama końcówka i chyba to, że przeszliśmy pokój bez podpowiedzi :D
- bardzo miła pani w obsłudze; przyzwyczajony jestem do ciekawych wprowadzeń, opasek na oczy, czego tu trochę zabrakło, ale owa pani miała dla nas sporo czasu, bardzo miło się rozmawiało i to też na duży "+"

Podsumowując - myślę, że warto odwiedzić ten pokój, bo nam się podobało. Mając jednak sporo pokoi na koncie w różnych miejscach Polski i nie tylko, będąc uczciwym nie mogę dać więcej niż "7" - ale polecam pokój, nawet całym rodzinom. Dzieci będą miały frajdę i chyba nie tylko one

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne