Sebi.x
  • Escape room Pracownia Alchemika

    Pracownia Alchemika
    Go! Escape
    Lublin

    No i wybuchło

    28.11.2019 | data wizyty: 21.11.2019

    Trudno mi opisać ten pokój. Kilka ciekawych rozwiązań. Dużo niepotrzebnych elementów. W sumie, za bardzo nawet nie wiem, co napisać. No i to chyba będzie najlepszą opinią.

  • Escape room Po nici Ariadny

    Po nici Ariadny
    Go! Escape
    Lublin

    Coś mały ten Minotaur

    28.11.2019 | data wizyty: 21.11.2019

    Hmmmm - zacznę trochę pesymistycznie, ale skończę pozytywnie. Lublin to naprawdę ważne dla mnie miejsce, ale pod względem ER stoi ciężko. Z resztą najlepszy pokój w Lublinie zajmuje trzysta któreś tam miejsce, co już ustawia nam temat. Chociaż muszę przyznać, że niektóre pokoje były bardzo przyjemne i nie żałuję, że w nich byłem (np.: Alicja, czy Obecność). Ten pokój jednak nie należy do takich.

    1. Zamówiony pokój, przychodzi potwierdzenie, a gdybym nie zadzwonił, to bym się nie doczekał. Jak się okazało, coś się pomyliło w grafiku. Na szczęście - tu plus dla pani prowadzącej - w pół godziny coś zorganizowała i choć z 35 minutowym opóźnieniem, to udało się wejść. Nawet - za co bardzo szanuję, dostaliśmy rabat 30 zł.
    2. Mistrzyni gry - baaaaardzo sympatyczna i pozdrawiam serdecznie. Zapewne studentka, na pewno zza wschodniej granicy (zamiast g mówiła h ;) ). Była naprawdę bardzo miła, ale trudności językowe czasami dawały się we znaki (jakość wprowadzenia w pokój, itp.) To można jednak wybaczyć
    3. Jedna zagadka nie zadziałała
    4. Ciężko stwierdzić, że już koniec gry...
    5. Okazało się, że to już koniec gry, a my znajdujemy "pewną rzecz" "coś nam się pokazuje", staramy się rozwiązywać, ale dostajemy info, ze to już koniec i możemy wychodzić, bo zrobiliśmy już to wcześniej i ta część zagadki jest niepotrzebna.. WTF???

    Niektóre zagadki ciekawe, choć szału nie było. Także... może na pierwszy raz... choć obawiam się, że dla początkujących pokój raczej też nie będzie.

    Odpowiedź Go! Escape

    Dziękujemy za opinię. Jest nam bardzo przykro, że pokój nie trafił w Państwa oczekiwania.
    Z naszej strony pragniemy zapewnić, że dokładamy wszelkich starań by gracze byli zadowoleni z czasu spędzonego u nas. W tym dniu niestety zawiódł czynnik ludzki, czasami są takie dni... Zbieg różnych okoliczności niestety nie dał nam możliwości zapewnić Państwu 100% dobrej rozrywki podczas wizyty.
    Przełożenie początku wizyty o 30-40 minut było pierwszym rozwiązaniem, które w trakcie naszej rozmowy telefonicznej przyszło na myśl, by zapewnić usługę. W tym dniu złożył Pan rezerwację, a my ją potwierdziliśmy. Pracujemy nad systemem zarządzania rezerwacjami tak, by wyeliminować podobne sytuacje w przyszłości.

    Standardem u nas jest, by osoba prowadząca czekała na gości, a nie na odwrót. Na pewno stres z tym związany nie był dobrym pomocnikiem dla prowadzącej, która u nas jest w tej roli od niedawna. Dziękujemy za ciepłe słowa w jej adres. Postaramy się, by również takie sytuacje były przez nią dobrze opanowane. A najlepiej, żeby nie było tych sytuacji wcale.

    Bardzo zależy nam na tym, żeby gra u nas sprawiała radość, w związku z tym poprawiliśmy zagadkę, która odmówiła w trakcie Państwa gry.
    Jeżeli chodzi o drugą zagadkę, którą Pan wspomniał w swojej opinii, to zdążyli Państwo ją rozwiązać wcześniej korzystając tylko z jednej części. Raz na jakiś czas może taka sytuacja się zdarzyć.
    Mamy nadzieję, że w przyszłości, w naszych nowych produkcjach, uda nam zapewnić Państwu same pozytywne doznania i dobre wspomnienia o pobycie u nas.

    Pozdrawiam serdecznie,
    Olga Trotsko, współprowadząca ER

  • Escape room Psychopata

    Psychopata
    Set Me Free
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    To zdecydowanie nasz klimat

    10.11.2019 | data wizyty: 07.11.2019

    Podekscytowani i bardzo radośni zdążaliśmy do Rybnika. Wtedy jeszcze nikt nie spodziewał się, co będzie nas czekało... już po 30 sekundach uśmiechy znikły z twarzy... zapanowała cisza...

    Strach vs opanowanie
    Niepewność vs koncentracja

    Zaczęło się...

    Zagadki różnorodne
    Trudność średnia

    Tylko ten zimny oddech na plecach...

    Na szczęście udało się!
    Bez podpowiedzi i 10 minut przed czasem

    Co warto?
    Współpracować!
    Opanować strach
    Logicznie myśleć

    Wprowadzenie i Mistrz gry
    Najwyższy poziom!
    Klimat - tam jakby działo się naprawdę

  • Escape room Operacja BYFYJ

    Operacja BYFYJ
    Open The Lock
    Rybnik

    Wiarygodna opinia

    Na szolce tyju u omy

    08.11.2019 | data wizyty: 07.11.2019

    Pokój rzeczywiście przenosi na do dawnych czasów typowo śląskiej rodziny. Tu robi się sentymentalnie dla tych, którzy na Śląsku się wychowali. Chociaż akcja cofa nas o kilkadziesiąt lat do połowy XX wieku, zagadki znajdujące się w pokoju w dużej mierze są naszpikowane elektroniką. Rozwiązywanie ich daje dużo radości, chociaż mieliśmy problem ze startem. Potem jednak poszło z górki.
    Dużym atutem pokoju jest sam mistrz gry - człowiek z pasją i prawdziwy hanys, co dla tego pokoju jest idealnym połączeniem.
    Może nie było jakiegoś efektu "wow", ale pokój wart jest odwiedzenia, szczególnie dla fanów ER. Dobra okazja do tego, aby się sprawdzić.
    Polecam szczególnie ludziom ze Śląska, ale i dla osób spoza jego granic może być ciekawą lekcją historii.

  • Escape room Wioska Smerfów

    Wioska Smerfów
    HURRY UP
    Wrocław

    Archival rating

    Uwaga smerfy! Zbliża się niebezpieczeńtwo...

    01.11.2019 | data wizyty: 11.06.2019

    Bardzo ładnie zaaranżowany pokój. Mnie i dzieciakom sprawił wiele radości. Kiedyś bardzo popularna dobranocka stała się rzeczywistością. Przyjemnie się w nim grało. Ciekawe zagadki, które doskonale wkomponowały się w klimat pokoju. Pokój super się nada przy grze dla całej rodziny. Polecam serdecznie

  • Escape room Pinokio

    Pinokio
    Fox O'clock
    Wrocław

    Archival rating

    Dłuuuuugi nos

    01.11.2019 | data wizyty: 11.06.2019

    Wróciły wspomnienia. Książki czytane w dzieciństwie wracają po latach. Pokój przyjemny, choć już trochę "starszy" jeśli chodzi o zagadki, ale i tak warto go odwiedzić.
    Byłem w pokoju z trójką dzieci i bardzo się im podobało. Niektóre zagadki sprawiły na trochę problemów. Warto wszystko dokładnie posprawdzać.
    Polecam

  • Escape room SALOON

    SALOON
    Open The Lock
    Zabrze

    Archival rating

    Wypad z baru!

    01.11.2019 | data wizyty: 20.07.2019

    Bardzo fajny pokój. Klimat idealnie odpowiada swojemu tytułowi. Można było poczuć się jak na dzikim zachodzie wkraczając do baru. Zagadki również dobrze komponowały się z tematem i wystrojem.
    Pokój nie należy do najłatwiejszych. Trzeba było się mocno nagłówkować czasami. Warto też pamiętać, co i gdzie się robiło :D
    Bardzo polecam ten pokój

  • Escape room Kraina Czarów

    Kraina Czarów
    LetMeOut
    Zakopane

    Odwiedziny u Alicji

    01.11.2019 | data wizyty: 26.08.2019

    Pokój bardzo przyjemny i wpisany w zagadkowy klimat Alicji, który porusza do "myślenia" wszystkie zmysły.
    Warto go odwiedzić. Dobra zabawa, przyjemna obsługa.
    Pokój odnowiony, bo firma się przeniosła. Byłem w starszej wersji. Część zagadek podobnych, ale sporo nowych.
    Stosunkowo krótki.

  • Escape room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Powrót do dzieciństwa

    01.11.2019 | data wizyty: 12.08.2019

    Od samego początku można poczuć się jak w kreskówce! Klimat oddany w 150%.
    Wystrój, atmosfera, zagadki - czułem się jak w bajce.
    No i dreszczyk emocji... czuć było na plechach ciarrrrryyyy

    Polecam każdemu, nie tylko fanom Skoobiego

  • Escape room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Słychać śpiew...

    01.11.2019 | data wizyty: 12.08.2019

    Bardzo wciągający pokój. Zagadki współgrały ze sobą idealnie i sprawiały dużo radości. Pokój wymaga współpracy i to bardzo. Jeden z tych pokoi, który trzeba odwiedzić.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5 6