Sebi.x

Sebi.x

Zaczęło się od ciekawości... zrodziła się pasja. Po jakimś czasie to styl życia, ciągłe poszukiwanie czegoś więcej, integracja, hobby, itd. Jak to dobrze, ż... [więcej]

121 Odwiedzone

8 Planowane

Globtroter

245 Punkty

225
245 pkt
300

Wszystkie opinie

Escape room Porwanie w szkole magii
Porwanie w szkole magii

Udało się uciec

27.07.2020 | data wizyty: 16.07.2020

Zastanawiałem się czy warto w Szczyrku odwiedzić ER? Przybyłem, zagrałem i ... warto. Ciekaw zagadki, fajne rozwiązania. Pokój nie jest jakiś mega trudne. Wiele zagadek jest intuicyjnych, choć niektóre mogą wprawić w zakłopotanie. Miła obsługa, dobry klimat. Polecam - szczególnie fanom Harrego

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Protokół C.H.I.M.E.R.A.
Protokół C.H.I.M.E.R.A.

misja ukończona

27.07.2020 | data wizyty: 13.07.2020

Na samym początku trzeba zaznaczyć, że porównując ten pokój z wszystkimi innymi tej firmy to jest on dla mnie zdecydowanie najlepszy. Bardzo fajny klimat pokoju i będą w nim z grupą dzieci - naprawdę spore emocje. Coś co dla dorosłego jest po prostu elementem fabuły, dla nich jest przeżyciem prawdziwej historii do tego stopnia, że aż sam się wkręciłem.
Pokój posiada raczej łatwe zagadki. Kilka może dać troszeczkę do myślenia.
W opisie warto może dodać, że osoby z klaustrofobią mogą sobie w pewnym momencie nie poradzić ;) mi troszeczkę zrobiło się gorąco
Zagadki spójne, różnorodne, zastosowanie nowej technologii - jest gicior. Dobra zabawa gwarantowana
Polecam bardzo serdecznie

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Skrzynie Umarlaków
Skrzynie Umarlaków

Skrzynie odnalezione

27.07.2020 | data wizyty: 25.06.2020

Wiarygodna opinia

Pokój jest ok. Bardziej jednak dla grup początkujących. Zagadki różnorodne. Może szału nie było, ale kilka ciekawych pomysłów. Na pewno dobre na początek zabawy z ER. Bardzo miła obsługa. W pokoju jest kilka ciekawych rozwiązań. Początek jest nawet zabawny. Fajny pokój dla dzieciaków.

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Prosektorium
Prosektorium

Wszyscy żywi

27.07.2020 | data wizyty: 25.07.2020

Wiarygodna opinia

Pokój oceniłem na 8 punktów, co znaczy, że naprawdę był pozytywny. Mając ponad 100 gier za sobą czasem posiada się spore oczekiwania, a mając je można czasem się zawieść i nie cieszyć się z gry. Do pokoju poszedłem zatem nastawiony pozytywnie i nie oczekiwałem wielkiego WOW szczególnie, że pokój choć nowy to jednak stary. Przypomina raczej te sprzed dwóch/trzech lat. Dużo kłódek, mało elektroniki. Co jednak trzeba powiedzieć? Bardzo fajnie się w nim grało. Pomimo tematu ;) był po prostu przyjemny w grze.
Świetna mistrzyni gry - 10/10 - to bardzo ważna. Moim zdaniem jedna z najważniejszych cech dobrego pokoju. Mistrz gry wprowadza, nastawia graczy odpowiednio i nawet ze średniego pokoju może wyciągnąć coś naprawdę fajnego. Kiepski mistrz z kolei nawet najlepsze pokoje może położyć na łopatki.

Podsumowując - dla mnie było okay. Cieszę się, że w nim byłem i polecam innym

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Magia Hogwartu
Magia Hogwartu

Kolejni absolwenci Hogwartu!

13.07.2020 | data wizyty: 13.07.2020

Pierwszy raz jadąc na escape roomowy wschód Polski wracam baaardzo zadowolony. Razem z grupą czterech młodych (11 letnich) czarodziejem zdaliśmy egzamin celująco. 15 minut przed czasem bez żadnej podpowiedzi.
Bardzo nam się podobało!
Obsługa - pełna dycha! Skora do rozmowy, zafascynowana branżą er, uśmiechnięta!
Klimat - bardzo dobrze oddający charakter Hogwartu. Oczywiście można zawsze coś dopieścić, ale dla nas super.
Zagadki - pokój liniowy, zagadki różnorodne, raczej proste, choć kilka dało nam sporo do myślenia.

Jednym słowem: WARTO
Dzieciaki nie umiały przestać mówić i chwalić tego, czego doświadczyły

Być może troszeczkę brakuje do Lokalizacji, w cieniu piramid czy lochów Króla Artura, ale pełny szacunek za taki pokój w Rzeszowie. Stąd 10. Oby więcej tego było. Pozdrawiamy i mamy nadzieję, że do zobaczenia!

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Niepokój
Niepokój

to nie był zwykły pokój

10.06.2020 | data wizyty: 07.06.2020

Łooooooo Matko...
to "nie pokój" dla ludzi o słabych nerwach. Wprowadzenie świetne - jedno z najlepszych, jakie widziałem - idealnie wpasowane w klimat. I ta myśl... "tak było nas 4... na pewno było nas 4"...
To na pewno na duży "+" oraz niespodzianki w trakcie gry
Zagadki zróżnicowane, dużo. Przy niektórych mieliśmy wątpliwości i nam coś "nie pasowało" ale to zapewne wynikało z nieogarnięcia. Rzeczywiście brudno - no, ale czego tu się spodziewać po takim pokoju - czysto być nie mogło, bo by nawet nie pasowało. Warto zatem ubrać się naprawdę wygodnie i w jakieś starsze ciuchy.
Polecam pokój

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

Wehikuł naprawdę działa!

09.06.2020 | data wizyty: 08.06.2020

Świetny pokój. Jedna z obowiązkowych pozycji na mapie ER wycieczek, jak z resztą chyba wszystkie pokoje tej firmy.
Klimat dopasowany do tematu bardzo dobrze, jak również zagadki. Niektóre łatwiejsze, niektóre trudniejsze, ale wszystkie logiczne i spójne.
Bardzo fajna obsługa.
Daliśmy radę z grupą dzieci prosząc tylko o jedną podpowiedź i wychodząc minimalnie przed czasem. Polecam bardzo serdecznie

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dzicy Są
Dzicy Są

Jak z Pocahontas

09.06.2020 | data wizyty: 08.06.2020

Śliczny pokój, rodem jak z bajki. Bardzo miła obsługa, zagadki różnorodne i wpisujące się 100% w klimat pokoju. Trzeba przyznać, że również bardzo dobrze opisane. Nie mieliśmy wątpliwości co z czym połączyć. Wszystko bardzo logiczne. Dzieci były zachwycone. Ja z resztą też. Serdecznie polecamy

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room PostApo: Schron
PostApo: Schron

Apokalipsa

23.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

Wiarygodna opinia

Zacznę od baaaardzo fajnego i klimatycznego wprowadzenia, które odpowiada... dzisiejszym czasom, w 100%
W samym pokoju, jakby przed chwilą coś pierdykło. Tylko trochę brudno, no ale czego się spodziewać po takim pokoju?
Zagadki spoko, dość różnorodne i nawet sporo. Poziomem zróżnicowane. Niektóre jednak i to by można na delikatny minus, trochę chaotyczne, tzn. trzeba je rozwiązywać na zasadzie coś skojarzyć z czymś, może będzie pasować lub może o to chodzi.
Bardzo fajna dziewczyna, która nas wprowadzała - można było porozmawiać, pożartować, miała czas i sama tworzyła klimat, jakby to ona przed kilkunastu minutami nacisnęła "detonuj" :D tak trochę na żarty.
Polecam pokój szczególnie fanom rozkminiania.
Dziękujemy za dodatkowy czas

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dziki Zachód
Dziki Zachód

Szeryf czuwa

07.03.2020 | data wizyty: 08.02.2020

Wiarygodna opinia

Pokój już nieco starszy, ale jest klimacik dzikiego zachodu. Bardzo dobrze odnajdą się tutaj "szperacze" :D
Elektronika obecna, choć trochę zakamuflowana :D
Generalnie dobrze się grało
Duży plus dla mistrza gry

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 8

Pokaż następne