JediPrzemo

    JediPrzemo

    Hej, jestem JediPrzemo. Mam na swoim koncie 52 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

    52 Odwiedzone

    8 Planowane

    Nawigator

    122 Punkty

    100
    122 pkt
    150

    Wszystkie opinie

    Wróć do pełnej listy opinii

    Escape room Pandemia
    Pandemia

    Świat ocalony

    07.02.2019 | data wizyty: 06.02.2019

    W pokoju Pandemia byliśmy w dwie osoby na średniozaawansowanym poziomie i jest to optymalna liczba dla tego Escape roomu, choć wygodniej byłoby udać się tam w trójkę. Pomieszczenie składa się z trzech bardzo klimatycznych pokojów, które pomimo niewielkich rozmiarów wypełniono medyczno-laboratoryjnym sprzętem, co tylko potęgowało immersję. Zagadki są bardzo zróżnicowane: jest kilka szyfrów i jedna kłódka, ale poza tym sporo innych łamigłówek. Osoby, które mają do czynienia z chemią i biologią będą miały nieco łatwiej, ale reszta też da sobie radę. Utknęliśmy na dłuższą chwilę tylko raz, przy zagadce, która wymagała nie tylko precyzji oraz zręczności, ale też uważnego przeszukania pomieszczenia. Obsługa bardzo dużo robi aby nie wyprowadzić graczy z klimatu, co widać choćby w formie przekazywania wskazówek. Przez tą jedną obsuwę pokój opuściliśmy minutę po czasie, ale nikt nas wcześniej nie wyrzucał i pozwolono nam odrobinę przedłużyć grę. Jedyny problem jaki zauważyłem polega na tym, że do jednej zagadki potrzeba stałego wciskania przycisków przez jedną osobę, co wyłącza ją na jakiś czas z zabawy. Ogólnie bardzo polecam!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Tajemnice Leonarda
    Tajemnice Leonarda

    Tajemnica odkryta

    13.01.2019 | data wizyty: 27.12.2018

    Pokój odwiedziliśmy spontanicznie po świętach, pierwsze co rzuca się w oczy to klimatyczne wykonanie. Wszystko utrzymano w klimacie renesansu i warsztatu Leonarda, w którym konstruował swoje machiny i malował obrazy. Znajdziemy mnóstwo jego dzieł i projektów, a wyposażenie pozwala wczuć się w klimat. Na początku nie jest łatwo, ponieważ źródło światła nie zapewnia go zbyt wiele, ale nie stanowi to zbyt dużego problemu. Zagadki są różnorodne: jest kilka szyfrów do kłódek, trochę zręcznościowych i parę logicznych, a wszystkie zapewniają sporą satysfakcję, gdy się je rozwiąże. Obsługa jest bardzo miła: nie narzuca się z podpowiedziami i daje takie wskazówki abyśmy sami zgadli. Po wszystkim jest jeszcze czas na omówienie pokoju, także duży plus. Jedynym problemem jest ostatnia zagadka związana z [spojler]: wg mnie [spojler] powinny być nieco bardziej wyraziste, ponieważ mieliśmy problem z odróżnieniem [spojler]. Poza tym polecam!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Świątynia Majów
    Świątynia Majów

    Świetny pokój , ale bez fabuły

    15.10.2018 | data wizyty: 14.10.2018

    Bardzo dobry pokój dla początkujących i średniozaawansowanych. Muszę przyznać, że pod względem wykonania, czyli dekoracje, elektroniczne bajery i mechanizmy to jest to jeden z najlepszych pokojów w jakich byłem. Widać, ze twórcy włożyli bardzo dużo wysiłku, aby ER wyglądał jak najlepiej i udało im się to! Zagadki są przemyślane, oryginalne i pasują do całego klimatu. Znajduje się tu kilka kłódek szyfrowych, ale na szczęście nie przytłaczają swoją ilością, ponieważ będziemy mieli też całą masę innych łamigłówek. W czasie naszej wizyty wystąpił jeden zgrzyt związany z elektroniką, przez który nie mogliśmy jednej zagadki rozwiązać, ale takie rzeczy się zdarzają, a obsługa robiła co mogła żeby to naprawić. Podpowiedzi są chętnie udzielane, ale nie będziecie ich potrzebować specjalnie dużo, jeśli dokładnie przeszukacie pomieszczenie. Wyszliśmy jakieś 8 minut przed czasem, ale należy doliczyć do tego parę minut związanych ze wspomnianą usterką. Mam tylko jedno ale. Zabrakło mi w tym wszystkim jakiejś fabuły. Zostaliśmy wprowadzeni do pokoju z krótkim zdaniem, że jesteśmy w samolocie i tyle. Po wyjściu sami zaczęliśmy snuć możliwe opowieści, a przychodziły tak łatwo, że byliśmy w szoku, że twórcy sami o nich nie pomyśleli, ponieważ nadałoby to więcej klimatu. Poza tym jednym aspektem nie mam nic do zarzucenia, serdecznie polecam wizytę w Świątyni Majów- ciężko będzie znaleźć lepiej wykonany pokój!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Escape room Z archiwum X
    Z archiwum X

    Nadal wierzę!

    15.10.2018 | data wizyty: 13.10.2018

    Na początku zaznaczę, że faktycznie pokój jest trudny i warto wybrać się tam w niemniej niż trzy osoby, ponieważ część łamigłówek wymaga kooperacji. Zagadek jest całkiem sporo, ale praktycznie wszystkie polegają na zdobyciu elementów szyfrów do kłódek. Sam pokój nie jest specjalnie bogato urządzony, ale to nawet dobrze, ponieważ unikamy w ten sposób zbyt dużej liczby rozpraszaczy. Fani serialu X-Files odnajdą tu całą masę nawiązań, a jedna zagadka wprost premiuje jego znajomość. Udało nam się wyjść praktycznie na styk, a i tak potrzebowaliśmy kilku podpowiedzi. Obsługa sympatyczna i chętna do pomocy, ale tez nienarzucająca się. Dla fanów serialu punkt obowiązkowy!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Skarb Czarnobrodego
    Skarb Czarnobrodego

    Wszystkie ręce na pokład!

    10.06.2018 | data wizyty: 20.05.2018

    Wiarygodna opinia

    Pokój wybraliśmy ze względu na piracką tematykę i pod tym względem nie byliśmy rozczarowani! Wystrój jest bardzo klimatyczny, a ilość dekoracji i ich wykonanie naprawdę robiły wrażenie! Jedyny zarzut jaki mam co do samej scenografii to straszna ciemność, która bardzo utrudniała rozwiązywanie zagadek. Rozumiem, że ma to duże znaczenie dla klimatu, a dołączone lampy pomagają, ale miejscami można odnieść wrażenie, że utrudnienia są za duże.

    Same zagadki bardzo mi się podobały, faktycznie nie było żadnych kłódek i zamków szyfrowych, aczkolwiek ciężko niektóre z nich nazwać intuicyjnymi, zwłaszcza jeśli wymagają znalezienia konkretnych rzeczy na niezbyt oczywistych rzeczach. Trochę też dziwne wydało mi się przeniesienie jednej zagadki z Harry'ego Pottera niemal 1:1. Może to kwestia zmęczenia dwoma dniami konwentu, ale potrzebowaliśmy sporej liczby podpowiedzi, ponieważ opuściliśmy, lub nie zauważyliśmy niektórych wskazówek.

    Pomimo tych trudności to zdecydowanie polecam pokój! Jest klimat, są nieszablonowe zagadki i jest też skarb! Dla graczy, którzy już mają za sobą kilka ER ten jest punktem obowiązkowym w Poznaniu!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Piramida
    Piramida

    Bardzo ciekawy

    28.04.2018 | data wizyty: 28.04.2018

    W Piramidzie byliśmy w 4 osoby i myślę, że jest to maksymalna liczba ludzi z jakimi będziecie się dobrze bawić.
    Sam pokój jest bardzo klimatyczny- stylizowany na starożytny Egipt jest wypełniony hieroglifami, płaskorzeźbami i naczyniami, które do siebie pasują.

    Zagadek jest całkiem sporo, ale nie nazwałbym ich trudnymi. Mieliśmy większy problem z jedną, ale dotyczyło to bardziej kwestii technicznej niż samej łamigłówki. Dodatkowo, zagadki bardzo urozmaicone ponieważ dotyczą spostrzegawczości, zręczności, logiki, a nawet poprawnego liczenia.

    W pokoju znajdziecie sporo kłódek, ale cała oprawa techniczno-wizualna do zdobycia szyfrów i posuwania gry dalej robi ogromne wrażenie! W ER bardzo cenię używanie elektroniki do otwierania przejść, czy też wywoływania efektów i tu znajdziecie tego bardzo dużo, a w dodatku wszystko bardzo dobrze trzyma się całego klimatu!

    Obsługa miła, wszystko sprawnie nam wytłumaczono, aczkolwiek trochę zabrakło mi możliwości poproszenia samemu o pomoc. Dostaliśmy jedną wskazówkę, która tylko potwierdziła, że wszystko robimy dobrze, ale zwyczajnie coś nie zaskoczyło w zagadce, także nie mieliśmy potrzeby wołania o pomoc.

    Z pokoju wyszliśmy prawie 11 minut przed czasem, a w grupie były osoby mające na koncie od 1 do 7 ER. Dla mnie jest to jeden z lepszych pokojów w jakich byłem! Podsumowując: polecam!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Agencja Detektywistyczna
    Agencja Detektywistyczna

    Ciekawy

    13.04.2018 | data wizyty: 05.04.2018

    W pokoju byliśmy w dwie osoby i myślę, że jest to optymalna liczba. Widać, że robiły go osoby, które chciały zrobić coś nieszablonowego, więc znajdziecie tu dwie tylko dwie kłódki orwz całą masę nieszablonowych zagadek i kryjówek. Parę razy utknęliśmy, w tym na samym początku przez co odnieśliśmy wrażenie, że do niektórych łamigłówek nie prowadzi bezpośrednia droga, tylko trzeba na nie wpaść podczas bardzo dokładnego przeszukiwania. Jeden element pod koniec wydał mi się niebezpieczny, choć jego użycie do zagadki na plus- na miejscu obsługi od razu po odkryciu go bym ostrzegał. Pokój ma klimat i zawiera sporo rozpraszaczy. Może to przez gorszy dzień, ale przez ilość napotkanych trudności nie nazwałbym go łatwym. Obsługa bardzo miła i chętna do pomocy- nie popędza, wyjaśnia, a po wszystkim jeszcze chwilkę pogada. Polecam!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Morderstwo w barze
    Morderstwo w barze

    Morderstwo bez morderstwa

    15.03.2018 | data wizyty: 15.03.2018

    Wiarygodna opinia

    Zacznę od tego, że byliśmy w dwie osoby i pokój bardzo nam się spodobał. Lubię zagadki, które nie sprowadzają się do zdobywania szyfrów do niezliczonych kłódek, ponieważ odnoszę wtedy wrażenie, że twórcy bardziej się starają postawić na klimat i oryginalność niż na logikę i obliczenia. W tym pokoju nie znajdziecie ani jednej kłódki, a sposób zdobycia tych nielicznych szyfrów potrzebnych do posunięcia się dalej został bardzo ciekawie wymyślony. Poważnie utknęliśmy przy jednej zagadce, ponieważ zmylił nas jeden element (źle odczytaliśmy zawarta w nim informację przez nadmiar elementów- twórcy chyba wiedza o co chodzi), a dalej już poszło niemal jak po sznurku, choć zagadkę rozwiązaliśmy dosłownie w ostatnich sekundach!

    Pokój jest urządzony bardzo dobrze i jest jednym z najbardziej klimatycznych w jakich byłem. Wielki plus za wykonanie i sprytne mechanizmy kierujące nas dalej.

    Mam tylko jedno zastrzeżenie- w ciągu całego "śledztwa" dostajemy tylko dwie poszlaki wskazujące, kto był mordercą w tym jedną na dosłownie samym końcu. Miałem przez to wrażenie, że moim zadaniem jest bardziej spenetrowanie całego pomieszczenia niż odkrycie sprawcy. Przydałoby się po drodze kilka tropów bardziej obciążających pozostałe postaci, żeby wzbudzić więcej wątpliwości. Ciężko mi to nazwać dużą wadą bo bawiłem się doskonale, choć na koniec pozostaje lekki niedosyt, ale to chyba dobrze, że ma się ochotę na więcej! Polecam!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Escape room Sherlocked
    Sherlocked

    Porządny pokój

    03.03.2018 | data wizyty: 03.03.2018

    Wiarygodna opinia

    Zacznijmy od tego, że sam pokój poza paroma akcentami (skrzypce, czapka, lupa) nie ma wiele klimatu Sherlocka Holmesa, ale w żaden sposób to nie przeszkadza w zabawie! Zagadki są liniowe- każda prowadzi do kolejnej, ale przy tym nie są banalne i z przyjemnością się je rozwiązuje. Parę razy zdarzyło nam się utknąć, ale wynikało to głównie z naszego przeoczenia, więc jeśli na spokojnie wszystko sprawdzicie i wszystkiemu się przyjrzycie to nie powinniście mieć problemu z tym pokojem. Nastawcie się na dużo kłódek i szyfrów. Widać, że pokój jest nastawiony bardziej na same zagadki niż na klimat i historię, ale może z biegiem czasu uda się go trochę bardziej wzbogacić. Niestety naszej dwójce nie udało się go ukończyć, zabrakło nam dosłownie paru minut na ostatnią zagadkę, więc pozostał pewien niedosyt... Myślę, że więcej niż trzem osobom może być już trochę ciasno. Obsługa bardzo miła- trafiliśmy na dwóch panów chętnych do pomocy i zaangażowanych i za to duży plus. Ogólnie polecam!

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 5/10

    Poziom trudności: Średni

    Escape room Skarbiec
    Skarbiec

    Trudny początek i droga do sukcesu

    05.11.2017 | data wizyty: 04.11.2017

    Wiarygodna opinia

    "Skarbiec" to pokój składający się z jednego pomieszczenia wypełnionego kłódkami. Na samym początku myśleliśmy, że jesteśmy jakimiś idiotami, ponieważ mimo wyraźnej wskazówki nie wiedzieliśmy co mamy zrobić, rozwiązanie po podpowiedzi odkryliśmy w zasadzie przypadkowo, tylko po to żeby utknąć od razu przy kolejnej zagadce, ale to już całkiem z winy naszego przeoczenia. Po tych dwóch przeszkodach poszło jak po maśle: zagadki są sprytne, nie tak oczywiste i wymagają spostrzegawczości, a przy tym zapewniają dużo satysfakcji z rozwiązania. Pokój jest klimatyczny: elementy do siebie pasują, w tle leci nienachalna muzyka, a samo pomieszczenie jest dobrze dobrane do tematu. Pomimo nastraszenia nas, że jest to najtrudniejszy pokój udało nam się wyjść 5,5 minuty przed czasem, ale zdaje się, że po prostu całkiem się rozkręciliśmy i wiedzieliśmy intuicyjnie co robić. Polecam!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 5

    Pokaż następne