G&F

G&F

Hej, jestem G&F. Mam na swoim koncie 71 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Thriller. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

71 Odwiedzone

0 Planowane

Skaut

69 Punkty

50
69 pkt
100

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Sekret dziadka
Sekret dziadka

G&F u Dziadka

09.11.2019 | data wizyty: 16.01.2019

Opinia archiwalna

G&F 65 opinii

Chyba nasz ulubiony pokój w Poznaniu, gdyż wszystko nam w nim podpasowało i nawet Mistrz Gry mówił że nie widział żeby ktoś tak szedł przez ten ER... gdyby nie ta jedna zagadka :) w każdym razie pokój naszym zdaniem mimo tego ze nie jest największym z pokoi to ma w sobie coś co sprawia, że gra w tym pokoju jest niezwykle przyjemna. Zagadki super, pare fajnych rozwiązań których jeszcze nie było za co wielki plus i oczywiscie wystrój, dla nas po prostu taki jak powinien być ;) Misyrz Gry oczywiście super gość :D must be w Poznaniu

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Coś
Coś

G&F... Coś tam coś tam

09.11.2019 | data wizyty: 16.01.2019

Opinia archiwalna

G&F 65 opinii

Ten pokoj to tak na prawdę w największym stopniu duża dawka emocji. Podczas podróży razem z Pennywisem na prawdę ciężko jest skupić się na rozwiązywaniu zagadek których jest jak na taki poziom adrenaliny bardzo dużo i nie należą one do łatwych. Klimat i wystroj pokoju oraz zaangażowanie chłopaków na prawdę zasluguje tutaj tylko na 10. Kto się nie boi, albo inaczej, Ci którzy mają na tyle odwagi muszą odwiedzić ten pokój!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Obłęd
Obłęd

Obłęd'ne G&F

16.01.2019 | data wizyty: 14.01.2019

G&F 65 opinii

Po wizycie w Lokalizacji od chłopaków z TickTacka myśleliśmy że nie spotkamy Escape zrobionego z podobym rozmachem, ale się pomyliliśmy. Obłęd ekipy Exit19 to pokój w który zostało zainwestowane dużo ciężkiej pracy i nie tylko.
Jeżeli chodzi o klimat tego miejsca, to czuć go od wejścia i bardzo nam się to podobało. Jesteśmy również zadowoleni z poziomu, gdyż widać że jest on przeznaczony dla doświadczonych grup, a zagadki są przemyślane i dobrane w idealny sposób. Specjalnie pojechaliśmy na Dark Monday i się nie zawiedliśmy, było tak jak oczekiwaliśmy, czyli krótko mówiąc mocno ;) obsługa również nas nie zawiodła więc oczywiście leci 10. Polecamy grupom z wiekszym ER stażem, gdyż będą się one dobrze bawić.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dooby Doo
Dooby Doo

G&F szuka potwora

16.01.2019 | data wizyty: 14.01.2019

G&F 65 opinii

Byliśmy ciekawi tego pokoju, czy klimat odda bajkę? Okazało się że oddał w pełni, a na dodatek zabawy było co nie miara. Jak zawsze byliśmy naszą stałą czwórką i każdy miał co robić, co bardzo nam się spodobało, gdyż duża ilość rozwiązanych zagadek zawsze sprawia satysfakcje. Jeżeli chodzi o same zagadki, to są ode tak skonstruowane, że przez pokój przechodzi się po prostu bardzo przyjemnie. Aaa i było kilka machanizmów, których wcześniej nie spotkaliśmy co oczywiście na plus.
Obsługa tak jak ostatnio w czarnym motylku, oczywiście na 10 ;)
Dla nas ten Escape to jeden z fajniejszych na naszej ER drodze.
Polecamy raczej grupom doświadczonym , gdyż na prawdę pokój nie należy do łatwych.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Fabryka Czekolady
Fabryka Czekolady

G&F w Fabryce czekolady

14.01.2019 | data wizyty: 10.11.2018

G&F 65 opinii

Okazało się że Fabryka czekolady nie była w naszym klimacie, co nie oznacza że pokój jest słaby. Grupy które lubią pokoje przygodowe na pewno będą się tutaj dobrze bawić. Klimat i zagadki spoko, ale tak jak już pisałem nie dla nas. Jednak że jest to mocne 9.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Psychopata
Psychopata

G&F ucieka Psychopacie

14.01.2019 | data wizyty: 10.11.2018

G&F 65 opinii

Mieliśmy jechać na testy tego pokoju, ale po wyjściu z niego cieszymy się że trafiliśmy do niego dopiero po jego całkowitym ukończeniu.
Dla nas ten ER jest jednym z najlepszych w jakich byliśmy, a to że lubimy się bać jeszcze bardziej podbija jego ocenę. Tu cały czas czujesz oddech psychopaty na swoich plecach i to może paraliżować lub motywować do wyjścia. Nas takie rzeczy motywują więc uciekliśmy szybko i udało się pobić rekord, dzięki czemu jeszcze bardziej jesteśmy zadowoleni. Klimat, zagadki i obsługa albsolutne 11/10. Widać że Panowie z Horror House wiedzą jak robi się prawdziwe horrory. Co więcej dodać, dla fanów mocniejszych wrażeń to na pewno będzie, tak jak dla nas TOP w PL.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Lokalizacja
Lokalizacja

G&F odwiedza Lokalizacje

14.01.2019 | data wizyty: 10.11.2018

G&F 65 opinii

Po odwiedzeniu Tortugi i Egiptu oraz po licznych już opiniach o tym pokoju wiedzieliśmy że chłopaki z TickTacka zrobili coś mocnego... Ale nie spodziewaliśmy się takiego rozmachu. Ten pokój jest po prostu gigantem wśród escapów i naszym zdaniem jednym z najlepszych w PL.
Ale przejdźmy do oceny... Klimat oczywiście wart 10, ale klimat tu nie jest tak ważny jak zagadki i mechanizmy, po prostu dla nas 12/10 a co do tego co się tam wydarzyło po rozwiązaniu jednej z zagadek? Panowie to jest majstersztyk wśród majstersztyków !!!
Nie będziemy więcej pisać bo i tak nie da się tego opisać słowami, to jest absolutny must be na mapie Polskich ER !!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Seria Niefortunnych Zagadek
Seria Niefortunnych Zagadek

G&F niefortunnie zgaduje

29.12.2018 | data wizyty: 25.08.2018

G&F 65 opinii

Mieliśmy dać tą opinię już dawno ale zupełnie o tym zapomnieliśmy.
To miejsce to istny majstersztyk i pokaż jak można przerobić nie używane kino na mega ER. Dla nas jest to absolutne must be. Klimat, zagadki oraz obsługa wszystko na najwyższym poziomie.
Mega polecamy bo naprawdę WARTO!!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Ej! To mój rewir!
Ej! To mój rewir!

Ej to rewir G&F

14.12.2018 | data wizyty: 10.11.2018

G&F 65 opinii

Pozycja tego pokoju w KRK dla nas trochę za niska ! Pokój super, mimo tego że trochę mały to i tak zagadek na tyle że zabawa jest przednia. Dla nas super było samo rozwiązanie tego pokoju, ale cokolwiek chcielibyśmy napisać o tym będzie spoilerem więc wbijajcie i sami się przekonajcie. Pokój raczej należy do łatwych ale wiadomo, bywa różnie. Dla nas ER w Krakowie must be.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Pokój laleczki Chucky
Pokój laleczki Chucky

G&F gośćmi Chuckego

14.12.2018 | data wizyty: 25.11.2018

G&F 65 opinii

Od nas krótka opinia o tym pokoju, jest to raczej ER dla grup początkujących gdyż zagadki dość łatwe, ale pokój za to klimatyczny i bardzo przyjemny. Idealny dla grup które mają zamiar zacząć przygodę z ER.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne