MONI TEAM

MONI TEAM

Moje NAJ Przygodowe : 1 -Superheroom / Bydgoszcz !!! 1 - W cieniu piramid / Bydgoszcz !!! 2 - Władcy Nilu / Bydgoszcz 3- Przeklęta Wyspa / Warszawa 3 - Świ... [więcej]

104 Odwiedzone

17 Planowane

Pionier

158 Punkty

150
158 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Operacja: Metro
Operacja: Metro

Bombowe Metro

11.02.2020 | data wizyty: 11.02.2020

Co to była za gra!
Ciężko opisać słowami to co tam się działo.
Wystrój jak zawsze pierwsza klasa.
Zagadki na poziomie, przednia zabawa i co najlepsze, to tym razem brawa za efekty dźwiękowe.
Można by tak słodzić i słodzić ale prawda jest taka że otwierając escape room w tych czasach trzeba podnosić cały czas poprzeczke konkurencji, a ten pokój wystrzelił ją w kosmos :)
Dziękujemy za sympatyczne wprowadzenie i za pamięć :) fajnie że ktoś pamięta swoich stałych graczy

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Piwnica dziadka
Piwnica dziadka

Dziadek by się załamał

27.12.2019 | data wizyty: 26.12.2019

Pokój sam w sobie ma potencjał, ciekawe mechanizmy, fajne rozwiązania. Szkoda tylko że jeden element nie zadziałał i mistrz gry za specjalnie się tym nie przejął tylko podał nam gotowy kod nie widząc w tym problemu... szkoda również że zużycie jednego z przedmiotów było na tyle duże że bałam się sama tego nie rozwalić do końca.
Na plus pomysłowość zagadek i mechanizmów,
Na minus niedziałający ważny element gry.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Okręt podwodny
Okręt podwodny

Gdzie jest ten ster?

27.12.2019 | data wizyty: 26.12.2019

Zabawa całkiem nas wciągnęła. Najchętniej zamiast przechodzić dalej zagadki, bawili byśmy się.... No właśnie, czym? :) żeby wiedzieć trzeba odwiedzić.
Polegliśmy na ostatniej zagadce, gdyby nie mistrz gry zostali byśmy tam do teraz.
Przy innych pokojach tej firmy, ten wypada najlepiej. Widzieliśmy już lepsze wystroje łodzi ale zabawa przebija połowę z nich.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Zbójów
Klątwa Zbójów

Uciekli a wyjść nie chcieli

06.11.2019 | data wizyty: 04.11.2019

Pokój dopieszczony pod względem wystroju, jak i ciekawych rozwiązań. Spotkaliśmy się z elementem który nie powtórzył się w żadnym z ponad stu pokoi w których już byliśmy, za co wielkie brawa. W dwie osoby bawiliśmy się świetnie. Nie zabrakło również góralskich dekoracji, które bardzo nas ucieszyły, bo w końcu jadąc do Zakopanego szukaliśmy pokoju w klimacie.
Mistrz gry bardzo sympatyczny. Miło się rozmawiało :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Dolina Trollinków
Dolina Trollinków

Drużyna Kolorowych Skarpetek

14.04.2019 | data wizyty: 13.04.2019

Bardzo, ale to bardzo jesteśmy zadowoleni z odwiedzin tego bajkowego pokoju. Wystrój sprawił że zapomnieliśmy o problemach dnia codziennego i zostawiliśmy je za drzwiami. Świetnym pomysłem jest też to że do pokoju wchodzi się na skarpetkach. Warto o tym pamiętać żeby nie zaliczyć wpady :)
Zagadki przyjemne i cały czas w klimacie. Ostatni etap gry przypadł mi najbardziej do gustu ponieważ uwielbiam takie klimaty ale nic więcej nie będę zdradzać :) Mistrzyni gry bardzo miła i sympatyczna, nie narzucała się się z podpowiedziami i wszystko świetnie objaśniła. Bardzo zaskoczyła nas też,, mała" słodka niespodzianka która czekała na nas w pokoju. Strasznie dziękujemy:) z niecierpliwością czekamy na kolejne pokoje

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Uwięzieni w Ciemności
Uwięzieni w Ciemności

Warto to przeżyć

06.04.2019 | data wizyty: 30.03.2019

Wiarygodna opinia

Na samym początku opinii zacznę od klimatu bo to on sprawia że (nie) chce się tam być. Surowość pomieszczeń i dobiegające odgłosy mogą nieźle namieszać w głowie. Duży plus za momenty wymagające współpracy.
Zagadki klimatyczne i różnorodne. Coś dla fanów elektroniki jak i kłódek.
Cena pokoju jest w sam raz.
Obsługa jak zawsze w tej firmie w 100% skupiona na nas. Mistrz gry jeden z naszych ulubionych :) bardzo pozdrawiamy. Mało gdzie widać takie zaangażowanie, a to się ceni.
Ujmując to jednym słowem : Warto

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Klątwa starej wiedźmy
Klątwa starej wiedźmy

Super przygoda

25.02.2019 | data wizyty: 25.02.2019

Pokój naprawde świetny. Masę dobrej zabawy, ciekawe zagadki, trochę współpracy i co najważniejsze jest ślicznie. Można wczuć się w akcje ratowania radości :)
Kłódki i elektronika doskonale wyważone, ilość nie przytłacza.
Mistrzyni gry bardzo miła i sympatyczna. Co prawda nie musiała nam pomagać bo wyszliśmy bez podpowiedzi ale dobrze ze ktoś czuwał całą grę. Polecam

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Misja: Lodówka
Misja: Lodówka

Lodówka, a w środku....

20.02.2019 | data wizyty: 14.02.2019

Wystrój kuchni idealny. Nic bym w nim nie zmieniła. Oczywiście jest też i tytułowa lodówka.
Pokój oparty na otwieraniu kłódek.
Trochę nie przypadła nam do gustu [spojler]. Wydaje nam się że bez niej gra była by ciekawsza.
Jedna z zagadek trochę przekombinowana. Mistrz gry pomocny i cały czas na posterunku.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dwa Oblicza Klauna
Dwa Oblicza Klauna

Klaunów Dwóch

10.02.2019 | data wizyty: 09.02.2019

Już dawno żaden pokój nie wywoływały u mnie tak skrajnych emocji. Od bólu brzucha ze śmiechu po krzyki i okrzyki. Nie będę zdradzała za wiele, niech każdy przekona się na własnej skórze co skrywają Dwa Oblicza Klauna :) Styl cyrkowy zachowany, może nie jest to typowy namiot a bardziej jakieś zaplecze cyrkowe, ale daje to lepszy klimat zabawy. Zagadek nie jest wiele, kłódki nie przytłaczają. Jest parę fajnych zadań. Zabawy manualne zdecydowanie na tak. Mistrzowie gry przeszli samych siebie :) no uwielbiam ich !

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Antidotum
Antidotum

Magiczna mikstura

28.12.2018 | data wizyty: 28.12.2018

Wiarygodna opinia

Super zabawa, wystrój idealnie wpasowany do historii pokoju. Dużo szczegółów i detali sprawia że klimat czuć już od zdjęcia opasek. Zagadki wciągające. W dwie osoby każdy znalazł coś dla siebie. Mistrz gry pozytywny i pomocny.
Bardzo polecam.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne