nilcorc

nilcorc

42

72 Odwiedzone

0 Planowane

Nawigator

146 Punkty

100
146 pkt
150

Wszystkie opinie

Escape room Przeklęta wróżba
Przeklęta wróżba

Niesamowite doświadczenie!

05.02.2020 | data wizyty: 07.12.2019

Długo musieliśmy czekać na nowy pokój w wydaniu Time of Mysteries, ale zdecydowanie było warto!

Klimat zbudowany jest doskonale od samego wejścia, historia jest spójna, a wystrój dopracowany. Widać ogrom pracy, który został włożony przy tworzeniu, jak dla mnie jest to wrocławski top.

Zagadki są bardzo zróżnicowane i pozwalające się oderwać się od rzeczywistości. Dokładnie na taką zabawę liczę idąć do ER. Wg mnie zadania nie są przesadnie trudne, ale nie są trywialne - każdy powinien tu znaleźć coś dla siebie.

Obsługa - perfekcja. Mimo olbrzymiego ruchu zostaliśmy obsłużeni w pełni profesjonalnie i gospodarze znaleźli nawet 5 minut na krótką pogawędkę z nami. Kolejna maksymalna nota!

Podsumowując, jest to wybitny pokój, my bawiliśmy się świetnie i nie możemy doczekać się kolejnych pokoi w tym miejscu! Zdecydowanie polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przeklęty Pierścień
Przeklęty Pierścień

Dobra zabawa!

26.11.2019 | data wizyty: 19.10.2019

Wiarygodna opinia

Jest to kolejna świetna propozycja od Brain Code/Secret Room. Jak zawsze w tej firmie bawiliśmy się doskonale, zagadki przemyślane i odpowiednio wpasowane w tematykę. Pokój dobry dla grup początkujących, aczkolwiek doświadczone ekipy też powinny docenić kunszt twórców. Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Lochy Króla Artura
Lochy Króla Artura

Świetny pokój

26.11.2019 | data wizyty: 31.08.2019

Kolejny świetny pokój firmy exit19! Mnóstwo zagadek, doświadczone grupy będą bawić się znakomicie. Jest klimat, jest różnorodnie, jest bardzo dobrze! Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Kraina Wiecznej Nocy
Kraina Wiecznej Nocy

Rewelacyjna zabawa!

07.04.2019 | data wizyty: 06.04.2019

Nowy pokój od ekipy Brain Code - Secret Room to kolejne miejsce, które miłośnicy ER muszą odwiedzić!

Zagadki, jak zawsze w tej firmie, są tutaj idealne. Mimo że w wielu innych miejsach mi pasują, to nigdzie tak jak tutaj! Wszystko jest spójne, dobrze wpasowane w tematykę, odpowiednio trudne i nieprzekombinowane. Każde zadanie daje tak samo dużo radości i satysfakcji. Nie jest zbyt trudno, ale przez pokój przechodzi się bardzo płynnie. Jak dla mnie ideał!

Klimat jest rewelacyjny. Tematyka wybitnie nam podeszła, a wystrój, dźwięk i rozwiązania techniczne w pokoju są właśnie tym, czego oczekuję od świetnego pokoju. Fabuła nie jest zbyt skomplikowana, ale na tyle rozbudowana, że idąc przez pokój ma się poczucie misji do wykonania. Chapeau bas!

Obsługa to również najwyższy poziom. Wszystko od początku do końca z uśmiechem, widać, że tworzenie pokoi jest tutaj nie tylko biznesem, ale też pasją.

Podsumowując - kto jeszcze tu nie był, musi się wybrać! Należą się słowa uznania za stworzenie pokoju, który spodoba się zarówno osobom idącym pierwszy raz do ER, jak i bardzo doświadczonym ekipom. Zdecydowanie polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Syreni Śpiew
Syreni Śpiew

Cudowny!

04.04.2019 | data wizyty: 08.03.2019

Kolejny pokój w Fox O'Clock? Kolejny gdzie zapomina się o świecie i przenosi do innego świata! Warto było na niego tyle czekać.

Klimat w pokoju jest dokładnie taki, jakiego oczekiwałbym od Turnieju Trójmagicznego. Nie chcę zbyt wiele zdradzić, więc powiem tylko, że każdy miłośnik Harry'ego Pottera doceni wszystkie smaczki, a osoby, które nie są z tym światem zaznajomione, zadziwi ogrom pracy włożony w wystrój. Sceneria się zmienia, ale nigdzie nie ma miejsca na niedoróbki. Jest wręcz idealnie.

Zagadki są powiązane z tematyką pokoju. Wszystko jest logiczne, przejrzyste i dobrze oznaczone. Mnie bardzo się podobały!

Obsługa to najwyższy możliwy poziom. Jak zawsze dziękujemy za świetną grę i czas na rozmowę o pokoju (i nie tylko)!

Podsumowując, pokój jest zdecydowanie godny polecenia! Spodobać powinien się każdemu, trzeba przyjść samemu i przekonać się, czym jest Turniej Trójmagiczny w wykonaniu Fox O'Clock!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Skarbu Majów
Klątwa Skarbu Majów

Super zabawa!

04.04.2019 | data wizyty: 15.10.2013

Długo nam zeszło zanim trafiliśmy do pokoju o tematyce, o której myślałem prawie od początku przygód w ER. Wreszcie się udało i nie zawiodłem się!

Klimat pokoju jest na bardzo wysokim poziomie. Odpowienie wprowadzenie, wystrój, dźwięk. Wszystko do siebie pasuje i pozwala dobrze się bawić.

Zagadki trochę inne niż w pozostałych pokojach exit19. Być może trochę gorsze, ale wciąż dające mnóstwo radości. Co najważniejsze są odpowiednio wpasowane w tematykę oraz klimat. Są dość łatwe, ale nie jest ich też aż tak mało.

Obsługa była w porządku, trochę zaskoczyło nas, że kto inny nas wprowadzał, a kto inny przyszedł po wyjściu z pokoju. Na koniec też zabrakło nam jakiejś dłuższej rozmowy.

Podsumowując, jest to kolejny warty odwiedzenia pokój na mapie Wrocławia. Polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Obłęd
Obłęd

Niezapomniane (obłędne) przeżycie!

09.12.2018 | data wizyty: 31.08.2018

Czego można było spodziewać się po odwiedzonych do tej pory pokojach w Exit19? Samych dobrych rzeczy. Było oczywiście rewelacyjnie!

Klimat w pokoju jest niesamowity. Wszystko jest tak dopracowane, że wczucie się w otaczający świat i historię jest zupełnie naturalne. Wszystkie elementy są na najwyższym możliwym poziomie, nie ma mowy o niedoklejonych dekoracjach czy wystroju z odzysku. Jak dla mnie wzór dla wszystkich twórców ER!

Zagadki idą w parze z klimatem oraz historią. Wszystko ma swoją przyczynę i skutek, powiązane jest z tematyką i dostarcza niezapomnianych wrażeń i emocji. Jak dla mnie o to właśnie chodzi w tej zabawie.

Obsługa bardzo miła, doskonale wprowadza w nastrój, a po wyjściu można miło porozmawiać.

Podsumowując - jest to jeden z moich ulubionych ER, dostarcza takich wrażeń, że pamięta się o nich długi czas. Zagadki nie są zbyt trudne, ale nie są też trywialne, nie jest to może pokój na pierwszy raz, ale nie trzeba być bardzo doświadczoną osobą, by bawić się tu dobrze. Zdecydowanie polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Komnata Tajemic
Komnata Tajemic

Bardzo przyjemny

28.08.2018 | data wizyty: 25.08.2018

Po raz pierwszy wybrałem się do pokoju o tematyce Harry'ego Pottera i zdecydowanie było warto.

Klimat w pokoju jest oddany bardzo dobrze. Pasujący wystrój, odpowiednia muzyka oraz powiązane z tematyką zagadki. Do tego nienachalna fabuła, która może się podobać. Duży plus!

Zagadki są świetne. Od manualnych, przez te na spostrzegawczość po typowo logiczne. A do tego wszystkie nawiązują świetnie do fabuły. Kolejny plus!

Obsługa - było poprawnie, ale zabrakło mi luźnej rozmowy np. o innych pokojach.

Podsumowując, jest to pokój, do którego warto się wybrać. My bawiliśmy się świetnie. Zdecydowanie polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Fabryka Czekolady
Fabryka Czekolady

Cudowny i magiczny!

28.08.2018 | data wizyty: 19.08.2018

Wiarygodna opinia

Nie mogłem doczekać się tego pokoju odkąd odwiedziłem Orient Express, ale to co spotkało nas w środku przeszło moje oczekiwania pod każdym względem!

Klimat oddany jest perfecyjnie. Nie potrafię wyobrazić sobie pokoju, który lepiej odda tę tematykę. Od początku do końca byłem pod ogromnym wrażeniem. W środku wszystko jest dopracowane - zapach, wystrój i muzyka. Chapeau bas!

Zagadki to kolejny argument przemawiający za tym, żeby ten pokój znalazł się w moim osobistym TOP3. Są logiczne, idealnie pasujące do tematu i do tego oryginalne. Bawiłem się przy nich tak dobrze jak przy mało których.

Obsługa? Jest fantastyczna! Już wchodząc do pokoju się śmialiśmy, wprowadzenie jest idealne. Po wyjściu miła rozmowa, do tego na poziomie i z poczuciem humoru. O to właśnie chodzi!

Podsumowując, pokój jest magiczny. Mnie osobiście powalił na kolana i jest to obecnie jeden z moich ulubionych ER. Myślę, że każda grupa będzie się tutaj dobrze bawić. Zdecydowanie polecam!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tunele pod miastem
Tunele pod miastem

Genialny pokój, ale pozostał pewien niedosyt

28.08.2018 | data wizyty: 18.08.2018

Wiarygodna opinia

Po usłyszeniu pochlebnych opinii na temat tego pokoju oraz po przeczytaniu, że wymaga on sprawności fizycznej, musieliśmy się tutaj wybrać. Wszystko byłoby super, gdyby nie obsługa...

Może właśnie od niej zacznę, bo niestety to było najgorsze przyjęcie i prowadzenie grupy w ER, z jakim miałem styczność. Pod koniec gry Pani weszła nam do pokoju i tłumaczyła ostatnie zagadki (mimo że mieliśmy jeszcze spory zapas czasu). Po wyjściu z firmy jeszcze długo nie wiedzieliśmy, o co właściwie chodziło. Na duży plus fakt, że właściciele obiecali poprawę w tym temacie.

Sam klimat pokoju jest absolutnie wyjątkowy. Pierwszy raz spotkałem się z takim pomysłem na rozgrywkę i na zagospodarowanie przestrzeni. Uśmiech na twarzy i chęć przechodzenia coraz to dalej są tutaj gwarantowane!

Zagadki są proste, ale nie jest ich mało, a do tego dobrze pasują do tematyki pokoju. Dają dużo frajdy, a to jest najważniejsze. Szkoda tylko, że nie mogliśmy zrobić samodzielnie tych końcowych.

Podsumowując, pokój jest fantastyczny i zdecydowanie warto się do niego wybrać. Może tylko my mieliśmy takiego pecha i więcej taka sytuacja się nie powtórzy. Każdej grupie polecam wizytę tutaj!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 2/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne