monika.kolodziej

monika.kolodziej

Hej, jestem monika.kolodziej. Mam na swoim koncie 136 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

136 Odwiedzone

21 Planowane

Pionier

184 Punkty

150
184 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Stara Szafa
Stara Szafa

Tajemnica pewnej szafy

08.02.2020 | data wizyty: 08.02.2020

Wiarygodna opinia

monika.kolodziej 117 opinii

Na trzeci pokój tej ekipy czekałam, czekałam, czekałam i dziś miałam ogromną przyjemność przenieść się do świata Narnii, zagadek i ukrytych artefaktów. Bardzo duża dbałość o scenografię, przemyślane zagadki i to coś , że po wyjściu masz ochotę porozmawiać z właścicielami o ER. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów dobrze przemyślanych i perfekcyjnie wykonanych ER. Czekam na wasz 4 ER

Zobacz zgłoszenia (1)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Labirynt Minotaura
Labirynt Minotaura

Antyczna Grecja

27.04.2019 | data wizyty: 27.04.2019

monika.kolodziej 117 opinii

Nasz pierwszy odwiedzony ER tej ekipy i od razu po wyjściu postanowiłyśmy sprawdzić ich kolejny pokój. To chyba najlepsza rekomendacja.

Pokój zrobiony jak labirynt, wystrój klimatyczny. Pokój liniowy, ale ..... kolejność zagadek nie jest oczywista. Kilka nowych, zaskakujących elementów. Jest też coś dla fanów zagadek zręcznościowych - było trudno. Polecam, ale zdecydowanie zespołom już z doświadczeniem - super zabawa gwarantowana, bo właściciele zadbali o wiele detali by przenieść nas do starożytnej Grecji.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kuba Rozpruwacz
Kuba Rozpruwacz

Nowa pozycja obowiązkowa na mapie ER

27.04.2019 | data wizyty: 27.04.2019

monika.kolodziej 117 opinii

Po odwiedzeniu ponad 120 ER moje oczekiwaniam względem kolejnych są zdecydowanie inne niż na początku - ekipa GAME OVER zdała egzamin. Bardzo sympatyczni właściciele, chętni do wysłuchania naszych wrażeń po zakończonym sukcesem polowaniu na "Rozpruwacza". To nasz drugi pokój tej ekipy, na pierwszy ogień poszedł Labirynt Minotaura - polecam.
Na duży plus: przygotowanie ER - widać, że chodzi o jakość i dobre wykonanie. Po wejściu przenosimy się na londyńską, zamgloną i niebezpieczną uliczkę. Zagadki zróżnicowane, wymagające spostrzegawczości. Nasza 2 osobowa ekipa miała ręce pełne roboty w trakcie całej gry.
To zdecydowanie ER dla już doświadczonych zespołów - przy kilku zadaniach naprawdę trzeba dobrze pomyśleć.
Napewno odwiedziny pozostałe 2 ER tej ekipy. Zdecydowanie polecam, szczególnie jeżeli szukacie czegoś nowego, innego i lubicie trochę bardziej skomplikowane zagadki.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room VR Małe przez poufne
VR Małe przez poufne

Nasz pierwszy VR ER

06.01.2019 | data wizyty: 12.12.2018

monika.kolodziej 117 opinii

Bardzo ciekawe doświadczenie rozwiązywania zagadek w VR. Przez pierwsze 5 minut musiałyśmy przyzwyczaić się, że zupełnie inaczej przeszukuje się taki ER. Zagadki zróżnicowane, cała historia spójna. Czekam na kolejne VR ER.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pasażer
Pasażer

Pociąg z terrorystami

06.01.2019 | data wizyty: 23.12.2018

monika.kolodziej 117 opinii

„Napad na bank” to jeden z najlepszych ER jakie do tej pory odwiedziłam. Super elektronika i spójna historia - jeżeli jeszcze nie odwiedziliście, to czas jak najszybciej to zmienić. Dodatkowym argumentem niech będzie „Pasażer” - kontynuacja „Napadu”.

Niby napad się udał, ale dlaczego mamy kajdanki na rękach i policja przewozi nas na przesłuchanie. Wsiadamy do pociągu eskortowani przez policję i ..... tu zaczyna się niesamowita fabularna historia w przedziale kolejowym.

Wow, wow, wow - udało się szczęśliwie i w całości dojechać do stacji końcowej. Rozmowa z właścicielem o ER i ich planowanym 3 ER była fajnym zakończeniem tej niesamowitej przygody. Czekamy na wasz kolejny ER!!!!

„Pasażer” wymiata - obowiązkowo dla wszystkich lubiących spójne historie, logiczne myślenie zamiast otwierania kolejnych kłódek.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Indiana
Indiana

W poszukiwaniu ukrytych skarbów

06.01.2019 | data wizyty: 05.01.2019

Wiarygodna opinia

monika.kolodziej 117 opinii

Obowiązkowo dla zespołów lubiących ER w klimacie przygodowym. Jest sporo przeszukiwania, ale też zagadek matematycznych. Na początek oczywiście film wprowadzający do całej historii. Jest sporo kłódek - może warto chęść z nich wymienić na jakieś elektromagnesy. To minimalnie psuło atmosferę, bo w sumie w grobowcach / starożytnych świątyniach chyba nie wykorzystywano aż tyle kluczy :)
Wyszłyśmy 15 min przed czasem bez podpowiedzi :) Na duży plus bardzo sympatyczna obsługa - liczymy, że spotkamy się przy okazji "Piwnicy"

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tajne Bractwo (Novus ordo mundi)
Tajne Bractwo (Novus ordo mundi)

Iluminaci i tajemniczy gabinet

06.01.2019 | data wizyty: 12.12.2018

monika.kolodziej 117 opinii

Po ponad roku od wizyty w rewelacyjnej "Pandemii" wreszcie udało się zarezerwować wizytę w siedzibie tajnego stowarzyszenia.
Obsługa sympatyczna i fajnie było też trochę porozmawiać o ER. Sam pokój bardzo fajnie przygotowany, przed wejściem krótki film wprowadzający do klimatu. Zagadek jest dużo, ale zgrane zespoły zapewne poradzą sobie z ich rozwiązaniem. Współpraca i spostrzegawczość to niezbędny "ekwipunek" przy przeszukiwaniu zakamarków tego ER. Bardzo gorąco polecam.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zmieniając rzeczywistość
Zmieniając rzeczywistość

Zupełnie inny ER

16.09.2018 | data wizyty: 16.09.2018

monika.kolodziej 117 opinii

Zupełnie inny ER i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Brak kłódek, nie trzeba wyszukiwać kolejnych kodów. Bardzo nieschematych. Polecam to obok legowiska kanibala pozycja obowiązkowa tej ekipy. Z niecierpliwością czekam na Katakumby. Jak zwykle duży plus za przemiłà obsługę. Wyszliśmy po 37 min.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Pustelnika
Klątwa Pustelnika

Nowy rekord 31 min!!!

02.09.2018 | data wizyty: 02.09.2018

monika.kolodziej 117 opinii

ER w klimacie bezludnej wyspy, rozbitków jest dużo. Wiele z nich niestety to też bardzo przeciętne pokoje. Klątwa Pustelnika to ER wyróżniający się. Na ogromny plus: - sympatyczna obsługa, pamiętali nas mimo iż od ostatniej wizyty minął ponad rok
- fajnie przygotowane pomieszczenie i spókne zagadki
- pokój jest logiczny
Polecam. Nalepiej wybrać się na mały maraton i zaliczyć ich wszystkie 3 pokoje. Dla doświadczonej eklipy pewnie będzie łatwy, ale to kompletnie nie przezzkadza w super zabawie

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Skarb piratów
Skarb piratów

Mhhh - gdzie ci piraci

02.09.2018 | data wizyty: 22.08.2018

monika.kolodziej 117 opinii

Najsłabszy pokój tej ekipy. Szkoda bo zrobienie ER w klimacie piracki to bardzo fajny pomysł. Sam fakt minimalnej ilości światła w pokoju nie wystarczy by stworzyć klimat.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Pokaż następne