Marysia&Artur :)
  • Escape room Krwawy wódz

    Krwawy wódz
    Escape Time
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Uciekliśmy przed Wodzem!

    27.12.2019 | data wizyty: 15.12.2019

    Pokój mimo swoich lat trzyma poziom. Nawet z naszym doświadczeniem ok. 60 pokoi bawiliśmy się dobrze.

    Pokój zachęca, aby go eksplorować. Apetyt rośnie w miarę upływu czasu. Krwawy Wódz nieraz Was zaskoczy.

    Zagadki zdecydowanie dla doświadczonych ekip. Wymagają dużo spostrzegawczości oraz łączenia faktów.

    Obsługa w porównaniu do wrocławskich Mistrzów Gry nie zachwyciła nas. Pan był bardzo oficjalny, widać było, że to tylko jego praca, a nie pasja.

  • Escape room Underworld

    Underworld
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    I już wszystko jasne

    27.12.2019 | data wizyty: 08.12.2019

    Po świetnej zabawie w 2 poprzednich częściach bardzo czekaliśmy na ten pokój, niestety zawiedliśmy się. Pokój zrobiony jest w innym stylu i jest najgorszym ogniwem trylogii.

    Początek rozgrywki jest testem na współpracę. Jeśli chodzi o zagadki są one różnorodne- można spotkać elektronikę, zagadki manualne, jak i klasyczne kłódki.

    Klimat nie spełnił naszych oczekiwań, powinien być bardziej urozmaicony i połączony z poprzednimi częściami, które postawiły wysoką poprzeczkę.

    Obsługa na medal! 🥇Wzór do naśladowania dla innych Mistrzów Gry.

  • Escape room Poznaj Wolfganga

    Poznaj Wolfganga
    Projekt Ucieczka
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Coś nowego

    27.12.2019 | data wizyty: 01.12.2019

    Fenomalny poczatek rozgrywki ❗
    Innowacja w świecie ER.

    Klimat świetnie odwzorowuje tematykę pokoju. Z czymś takim jeszcze się nie spotkaliśmy. Z pewnościa zostanie u nas w pamięci 👌

    Zagadki zróżnicowane i kreatywne. Trzeba włączyć nieszablonowe myślenie za co również ➕

    Co do właścicieli to mega zajarani ludzie. Widać ogrom serca i pracy włożony w ten pokój. Poświęcają każdą wolną chwilę na swoja pasję.

    Czekamy z niecierpliwością na kolejną propozycje tej firmy 😍

  • Escape room Krwawa Rzeźnia

    Krwawa Rzeźnia
    Questrooms
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Niechciany Sanepid

    10.12.2019 | data wizyty: 23.11.2019

    Od pokoju mieliśmy jednak większe oczekiwania ze względu na TOP 3 Pomorskiego, ale może to być spowodowane dużym doświadczeniem z innych miast.

    Ogólnie bawiliśmy się dobrze, ale zabrakło tego czegoś. Być może, aby było jeszcze bardziej krwawo i strasznie. Chociaż początek w specjalnej wersji był dobry za co należy się +.

    Zagadki raczej łatwe i intuicyjne. Wyszliśmy przed czasem bez podpowiedzi w 3 osoby. Znajdziemy tutaj elektronikę, kłódki jak i zagadki manualne.

    Co do obsługi to brakowało nam wprowadzenia w opaskach. Poza tym było czuć, że są to tylko pracownicy, a nie ludzie zajarani światem ER.

  • Escape room Syndrom Strachu

    Syndrom Strachu
    FunEscape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Jest się czego bać

    21.11.2019 | data wizyty: 18.11.2019

    Był to jeden z najstraszniejszych escape roomów w jakich byliśmy. Postawił wysoką poprzeczkę, jeśli chodzi o escape roomu w kategorii horror. Wróżymy szybki awans do topki w Warszawie. Wyróżniło go coś, czego nie spotkaliśmy nigdzie indziej, ale o tym musicie przekonać się sami. Klimat wpasowany w tematykę, jednak momentami mieliśmy wrażenie, jakby niektóre części były jeszcze niedokończone. Poszliśmy do niego bardzo spontanicznie, ponieważ opinie o tej firmie słyszeliśmy średnie. Jednak naprawdę zaskoczył nas mega pozytywnie! Wyróżnia się wśród ER. Emocje zeszły z nas po długiej chwili od wyjścia z pokoju.
    Zagadki nie były trudne. Jeśli ktoś jest odważny, można wybrać ten pokój jako jeden z pierwszych.
    Niestety obsługa to dramat. Jeszcze nikt nigdy nas tak nie potraktował. Po wyjściu z pokoju nie zamieniliśmy nawet kilku zdań. Mieliśmy pytania, a nie mogliśmy ich zadać. Jest to bardzo zniechęcające, jednak sam pokój warty odwiedzenia.

  • Escape room ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice

    ULTIMATUM: Live or Die.. Make Your choice
    House Escape
    Warszawa

    Trudne wybory

    21.11.2019 | data wizyty: 17.11.2019

    Był to inny rodzaj escape roomu niż do tej pory. Duże znaczenie miały wybory i współpraca. Cieszmy się, że się tam znaleźliśmy, bo ten pokój skradł nasze serca. Już od samego wprowadzenia budowane było napięcie. Przez całą rozgrywkę czuliśmy się kontrolowani przez psychopatę. Bardzo ciekawy system podpowiedzi, taki jak na prawdziwego psychopatę przystało, ale o tym przekonajcie się sami :)
    Ciężko opisać ten pokój bez spojlerów, dlatego każdemu polecamy, żeby się tam wybrał. Polecamy też iść ekipą bez strachliwych osób, bo tych odważniejszych może ominąć coś naprawdę WOW, przez co będą czuć niedosyt. Pokój jest niedoceniany, ale naprawdę warty uwagi. Nam się spodobał tak bardzo, że czekamy już na kolejny o podobnej specyfice!

  • Escape room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Rozwiąż zagadki Bogów

    21.11.2019 | data wizyty: 16.11.2019

    Do pokoju przybyliśmy zachęceni pozytywnymi opiniami zasłyszanymi od mistrzów gry tudzież z Internetu i nie zawiedliśmy się!
    Pokój jest z pewnością wart odwiedzenia dla każdego pasjonata tej rozrywki. Można zabrać ze soba świeże osoby, gdyż idealnie nadaje się na rozpoczęcie przygody z ER, a doświadczone osoby również bedą miały frajdę.
    Co do klimatu to myślimy, że dało by się go ulepszyć, aby bardziej przenieść się w tamte czasy. Szczególnie warto poprawić wprowadzenie.
    Pokój ma jeden aspekt czym nadrabia i co na długo zostanie nam w pamięci ;)

  • Escape room Dom Śmierci

    Dom Śmierci
    Creepy Story
    Warszawa

    Sprawdź, co skrywa ten Dom

    20.11.2019 | data wizyty: 16.11.2019

    Potrzebowaliśmy dużej dawki emocji i Dom Śmierci zdecydowanie zaspokoił nasze potrzeby. Było to coś zupełnie nowego, to już nie pokój, a cały dom. Chyba każdy miał sytuację, że przechodząc obok opuszczonego budynku, pomyślał, że ciekawie byłoby wejść do środka. Teraz jest okazja, idźcie i sprawdźcie, co kryje każdy kąt.
    Zagadki są liniowe, ale jest ich dużo. Naprawdę jest co robić i żeby wyjść o czasie nie można za bardzo się zaciąć-lepiej wziąć podpowiedź.
    Jeśli chodzi o obsługę, nie mamy się do czego przyczepić. Dostaliśmy od Pani ciekawe sugestie, jakie ER warto dowiedzieć i na pewno to wykorzystamy. :) Śpieszcie się, aby odwiedzić Dom Śmierci, bo otwarty jest tylko do końca listopada!

  • Escape room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    To Warszawa czy Egipt?

    20.11.2019 | data wizyty: 16.11.2019

    Mimo, że nie byliśmy jeszcze w Egipcie, to piramidę już widzieliśmy! To chyba mówi wszystko o klimacie. W naszym odczuciu to nie był escape room, lecz prawdziwa piramida. To istna perła na rynku ER. Minęło kilka dni od naszej wizyty, a nadal nie możemy wyjść z podziwu.
    Zagadki były logiczne, wpasowane odpowiednio w tematykę. Warto pójść większą grupą, nikt na pewno nie będzie się nudził, a trochę czasu na pewno stracicie na podziwianie tego pokoju.
    Adam z obsługi po prostu 11/10! Był tak miły i uśmiechnięty i zarażał nas swoim pozytywnym nastrojem. Po rozgrywce wszedł z nami do pokoju, wytłumaczył jakieś niejasności i pierwszy raz zdażyło się nam, że ktoś z obsługi pokazał nam ER od strony technicznej. Wow! Kable, kable i jeszcze raz kable.
    Jedynym minusem, który tyczy się wszystkich pokoi Wyjścia Awaryjnego jest wprowadzenie bez opasek, psuje to niestety klimat.

  • Escape room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Podwodna podróż z Wrocławia do Warszawy

    20.11.2019 | data wizyty: 16.11.2019

    W odwiedziny do tego pokoju wybraliśmy się ekipą z Wrocławia. Trzeba przyznać, że troche inaczej wyobrażaliśmy sobie łódź podwodną.
    Ekipa składała się w większości z dziewczyn i trochę marudziły na techniczne zagadki. Dlatego też uważamy, że pokój jest trudny. Jedna z łamigłówek nie pasowala również do klimatu pokoju.
    Co nie oznacza, że nie polecamy tego pokoju innym, bo z pewnością ta firma kreuje poziom ER w Polsce, a rynek jest dynamiczny.
    Największym atutem tego pokoju jest z pewnością wystrój :)

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5 6