Mary&Monter
  • Escape room Sekrety krasnoludów

    Sekrety krasnoludów
    Maze in Mind
    Rybnik

    Misja wykonana

    18.02.2020 | data wizyty: 15.02.2020

    Pokój jest PRZESŁODKI 🤩 Wystrój na medal, sprawia, że zapominamy, że jesteśmy w escape roomie i bez problemu wczuwamy się w powierzoną nam rolę. Bardzo oryginalne wprowadzenie.

    Zagadki są łatwe, nie należy szukać w nich drugiego dna. Fajne jest to, że zawsze pokój zawsze sygnalizuje o dobrym rozwiązaniu zagadki, ale o tym musicie przekonać się sami.

    Obsługa bardzo miła, bez zarzutów.

  • Escape room Zemsta

    Zemsta
    Maze in Mind
    Rybnik

    Zemsta ze szczególnym okrucieństwem

    18.02.2020 | data wizyty: 15.02.2020

    Pokój bardzo klimatyczny i niezwykle zaskakujący. Zarówno początek jak i zakończenie bardzo nam się podobały❗️Fabuła prowadzi nas przez całą rozgrywkę.

    Zagadki bardzo ciekawe i różnorodne. Oryginalne mechanizmy, z jakimi nie spotkaliśmy się nigdy wcześniej- brawa dla twórców.

    Z niecierpliwością czekamy na nowe pokoje tej firmy!

  • Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren

    Muzeum okultyzmu Państwa Warren
    Exciting Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Filmowe emocje w zasięgu ręki ❗

    05.02.2020 | data wizyty: 04.02.2020

    Fenomalny pokój, arcydzieło stworzone przez pasjonatów.

    Zagadki świetnie wpasowane w fabułę pokoju, która towarzyszy nam od początku, aż do samego końca. Przy niektórych trzeba dłużej pomyśleć.

    Klimat sprawia, że czujemy się jak bohaterowie filmu. W wystrój tego pokoju włożono dużo serca oraz czasu. Jest dopracowany w każdym calu. Fani i nie tylko znajdą tutaj sporo "smaczków". Warto zatrzymać się na chwilę podczas rozwiązywania zagadek by go podziwiać. Również Mistrz Gry świetnie czuwał nad całą rozgrywką.

    Obsługa 11/10 ! Jeszcze z nikim tak długo nie rozmawialiśmy. Wymieniliśmy się doświadczeniami oraz plotkami ze świata ER 😉

    Ps. Czworonożny członek obsługi też na medal 🐶

  • Escape room Pachnidło

    Pachnidło
    Escape Time
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Gdzie te zapachy?

    04.02.2020 | data wizyty: 26.01.2020

    Pachnidło mimo wysokiej pozycji w rankingu nie jest najlepszym pokojem tej firmy. Inne podobały nam się znacznie bardziej.

    Zagadki nie zawsze były logiczne, niektóre tak naprawdę były oderwane od fabuły i nie pasowały. Ich rozwiązywanie nie dawało nam takiej satysfakcji jak to bywa zazwyczaj. Plus, jak sam tytuł wskazuje, za [spojler]. ☺️

    Klimat nieco mroczny. Zwłaszcza początek, który bardzo nam się podobał. Wystrój ma swoje mocne, ale też słabe strony. Idąc do tego pokoju wyobrażaliśmy go sobie zupełnie inaczej i chyba nasza wizja podoba nam się bardziej. 😉 Spory minus za to, że wszystko działo bardzo opornie, przyciski i inne mechanizmy trzeba było wciskać po kilka razy, żeby coś zaczęło działać. 😒

    Obsługa jak zawsze na poziomie. Pan sympatyczny. Przeprosił nas za zaistniałe opóźnienie.

  • Escape room Jaga Baba - historia prawdziwa

    Jaga Baba - historia prawdziwa
    Trapped
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Raz, dwa, trzy... Jaga-Baba patrzy

    04.02.2020 | data wizyty: 12.01.2020

    Po przeczytaniu bardzo pozytywnych opinii wiele oczekiwaliśmy od tego pokoju. Chyba niestety zbyt wiele, ponieważ nie spełnił on naszych oczekiwań. 😕 Z początku faktycznie wydawał się dopracowany, ale z czasem było tylko gorzej.

    Zagadki raczej proste, nie wymagają większego doświadczenia. Były całkiem ciekawe i w większości wpasowane w tematykę za co plus.

    Klimat w pokoju był średni. Widać, że pracowano nad nim, ale nie do końca wyszło, a wszystko psuje niedbałość. 😢 Jest to stosunkowo nowy pokój, a niektóre elementy wyglądają jakby już wiele przeszły. W dodatku dno w szafce, które bez problemu da się podnieść, a pod nim sam brud, pozostawia niesmak na długo.

    Jeśli chodzi o obsługę nie ma się do czego przyczepić. Pan bardzo miły i uśmiechnięty. Rozmawiał z nami długo. Widać, że to prawdziwy pasjonata ER. 😉

  • Escape room Przeklęta wróżba

    Przeklęta wróżba
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Przyszłość przepowiedziana🔮

    19.01.2020 | data wizyty: 05.01.2020

    Długo czekaliśmy na nowy pokój od tej firmy...i nie zawiedliśmy się!!! Już sam początek rozgrywki sprawił, że wiedzieliśmy, że zabawa będzie udana.

    Zagadki bardzo różnorodne i ciekawe. Według nas niektóre z nich są jednak trudne i wymagają nieszablonowego myślenia. Wszystkie ściśle związane z fabułą za co duży plus. System podpowiedzi zasługuje na medal. Jeden z najlepszych z jakimi do tej pory się spotkaliśmy 🥰

    Klimat iście magiczny. Z pewnością Was oczaruje. Pokój dopracowany, widać, że włożone zostało w niego dużo serca i pracy. Kawał dobrej roboty!

    Obsługa to bardzo sympatyczni właściciele, którzy z pasją opowiadają o pokojach. Pozostaje nam teraz czekać na kolejną pozycje od nich 💙

  • Escape room Freakshow

    Freakshow
    Break The Brain
    Bydgoszcz

    Cyrkowa przygoda 🎪

    19.01.2020 | data wizyty: 27.12.2019

    Był to nasz pierwszy pokój w słynnej Bydgoszczy. Trafiliśmy na przedstawienie i musieliśmy zagrać role nie znając scenariusza 😉

    Zagadki dosyć proste, ale w takich warunkach myślenie może byc utrudnione. Wszystkie mocno związane z tematyką pokoju.
    Klimat bardzo dobrze zachowany.
    Obsługa poprawna i jak to w szanujacych sie firmach wymieniliśmy sie doświadczeniami.

    Mimo wszystko nam brakowało tutaj " tego czegoś", aby zapamiętać ten pokój na dłużej. Po wyśmiemitych opiniach oczekiwaliśmy czegoś wiecej.

  • Escape room Krwawy wódz

    Krwawy wódz
    Escape Time
    Gdańsk

    Wiarygodna opinia

    Uciekliśmy przed Wodzem!

    27.12.2019 | data wizyty: 15.12.2019

    Pokój mimo swoich lat trzyma poziom. Nawet z naszym doświadczeniem ok. 60 pokoi bawiliśmy się dobrze.

    Pokój zachęca, aby go eksplorować. Apetyt rośnie w miarę upływu czasu. Krwawy Wódz nieraz Was zaskoczy.

    Zagadki zdecydowanie dla doświadczonych ekip. Wymagają dużo spostrzegawczości oraz łączenia faktów.

    Obsługa w porównaniu do wrocławskich Mistrzów Gry nie zachwyciła nas. Pan był bardzo oficjalny, widać było, że to tylko jego praca, a nie pasja.

  • Escape room Underworld

    Underworld
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    I już wszystko jasne

    27.12.2019 | data wizyty: 08.12.2019

    Po świetnej zabawie w 2 poprzednich częściach bardzo czekaliśmy na ten pokój, niestety zawiedliśmy się. Pokój zrobiony jest w innym stylu i jest najgorszym ogniwem trylogii.

    Początek rozgrywki jest testem na współpracę. Jeśli chodzi o zagadki są one różnorodne- można spotkać elektronikę, zagadki manualne, jak i klasyczne kłódki.

    Klimat nie spełnił naszych oczekiwań, powinien być bardziej urozmaicony i połączony z poprzednimi częściami, które postawiły wysoką poprzeczkę.

    Obsługa na medal! 🥇Wzór do naśladowania dla innych Mistrzów Gry.

  • Escape room Poznaj Wolfganga

    Poznaj Wolfganga
    Projekt Ucieczka
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Coś nowego

    27.12.2019 | data wizyty: 01.12.2019

    Fenomalny poczatek rozgrywki ❗
    Innowacja w świecie ER.

    Klimat świetnie odwzorowuje tematykę pokoju. Z czymś takim jeszcze się nie spotkaliśmy. Z pewnościa zostanie u nas w pamięci 👌

    Zagadki zróżnicowane i kreatywne. Trzeba włączyć nieszablonowe myślenie za co również ➕

    Co do właścicieli to mega zajarani ludzie. Widać ogrom serca i pracy włożony w ten pokój. Poświęcają każdą wolną chwilę na swoja pasję.

    Czekamy z niecierpliwością na kolejną propozycje tej firmy 😍

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5 6