Mary&Monter

Mary&Monter

Najwięksi fani Escape’ów- to my :) Tworzymy zgrany team w życiu jak i w grze.

79 Odwiedzone

14 Planowane

Pionier

216 Punkty

150
216 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Sekrety krasnoludów
Sekrety krasnoludów

Misja wykonana

18.02.2020 | data wizyty: 15.02.2020

Pokój jest PRZESŁODKI ? Wystrój na medal, sprawia, że zapominamy, że jesteśmy w escape roomie i bez problemu wczuwamy się w powierzoną nam rolę. Bardzo oryginalne wprowadzenie.

Zagadki są łatwe, nie należy szukać w nich drugiego dna. Fajne jest to, że zawsze pokój zawsze sygnalizuje o dobrym rozwiązaniu zagadki, ale o tym musicie przekonać się sami.

Obsługa bardzo miła, bez zarzutów.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Zemsta
Zemsta

Zemsta ze szczególnym okrucieństwem

18.02.2020 | data wizyty: 15.02.2020

Pokój bardzo klimatyczny i niezwykle zaskakujący. Zarówno początek jak i zakończenie bardzo nam się podobały❗️Fabuła prowadzi nas przez całą rozgrywkę.

Zagadki bardzo ciekawe i różnorodne. Oryginalne mechanizmy, z jakimi nie spotkaliśmy się nigdy wcześniej- brawa dla twórców.

Z niecierpliwością czekamy na nowe pokoje tej firmy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren
Muzeum okultyzmu Państwa Warren

Filmowe emocje w zasięgu ręki ❗

05.02.2020 | data wizyty: 04.02.2020

Wiarygodna opinia

Fenomalny pokój, arcydzieło stworzone przez pasjonatów.

Zagadki świetnie wpasowane w fabułę pokoju, która towarzyszy nam od początku, aż do samego końca. Przy niektórych trzeba dłużej pomyśleć.

Klimat sprawia, że czujemy się jak bohaterowie filmu. W wystrój tego pokoju włożono dużo serca oraz czasu. Jest dopracowany w każdym calu. Fani i nie tylko znajdą tutaj sporo "smaczków". Warto zatrzymać się na chwilę podczas rozwiązywania zagadek by go podziwiać. Również Mistrz Gry świetnie czuwał nad całą rozgrywką.

Obsługa 11/10 ! Jeszcze z nikim tak długo nie rozmawialiśmy. Wymieniliśmy się doświadczeniami oraz plotkami ze świata ER ?

Ps. Czworonożny członek obsługi też na medal ?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Pachnidło
Pachnidło

Gdzie te zapachy?

04.02.2020 | data wizyty: 26.01.2020

Wiarygodna opinia

Pachnidło mimo wysokiej pozycji w rankingu nie jest najlepszym pokojem tej firmy. Inne podobały nam się znacznie bardziej.

Zagadki nie zawsze były logiczne, niektóre tak naprawdę były oderwane od fabuły i nie pasowały. Ich rozwiązywanie nie dawało nam takiej satysfakcji jak to bywa zazwyczaj. Plus, jak sam tytuł wskazuje, za [spojler]. ☺️

Klimat nieco mroczny. Zwłaszcza początek, który bardzo nam się podobał. Wystrój ma swoje mocne, ale też słabe strony. Idąc do tego pokoju wyobrażaliśmy go sobie zupełnie inaczej i chyba nasza wizja podoba nam się bardziej. ? Spory minus za to, że wszystko działo bardzo opornie, przyciski i inne mechanizmy trzeba było wciskać po kilka razy, żeby coś zaczęło działać. ?

Obsługa jak zawsze na poziomie. Pan sympatyczny. Przeprosił nas za zaistniałe opóźnienie.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Jaga Baba - historia prawdziwa
Jaga Baba - historia prawdziwa

Raz, dwa, trzy... Jaga-Baba patrzy

04.02.2020 | data wizyty: 12.01.2020

Wiarygodna opinia

Po przeczytaniu bardzo pozytywnych opinii wiele oczekiwaliśmy od tego pokoju. Chyba niestety zbyt wiele, ponieważ nie spełnił on naszych oczekiwań. ? Z początku faktycznie wydawał się dopracowany, ale z czasem było tylko gorzej.

Zagadki raczej proste, nie wymagają większego doświadczenia. Były całkiem ciekawe i w większości wpasowane w tematykę za co plus.

Klimat w pokoju był średni. Widać, że pracowano nad nim, ale nie do końca wyszło, a wszystko psuje niedbałość. ? Jest to stosunkowo nowy pokój, a niektóre elementy wyglądają jakby już wiele przeszły. W dodatku dno w szafce, które bez problemu da się podnieść, a pod nim sam brud, pozostawia niesmak na długo.

Jeśli chodzi o obsługę nie ma się do czego przyczepić. Pan bardzo miły i uśmiechnięty. Rozmawiał z nami długo. Widać, że to prawdziwy pasjonata ER. ?

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 6/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Przeklęta wróżba
Przeklęta wróżba

Przyszłość przepowiedziana?

19.01.2020 | data wizyty: 05.01.2020

Wiarygodna opinia

Długo czekaliśmy na nowy pokój od tej firmy...i nie zawiedliśmy się!!! Już sam początek rozgrywki sprawił, że wiedzieliśmy, że zabawa będzie udana.

Zagadki bardzo różnorodne i ciekawe. Według nas niektóre z nich są jednak trudne i wymagają nieszablonowego myślenia. Wszystkie ściśle związane z fabułą za co duży plus. System podpowiedzi zasługuje na medal. Jeden z najlepszych z jakimi do tej pory się spotkaliśmy ?

Klimat iście magiczny. Z pewnością Was oczaruje. Pokój dopracowany, widać, że włożone zostało w niego dużo serca i pracy. Kawał dobrej roboty!

Obsługa to bardzo sympatyczni właściciele, którzy z pasją opowiadają o pokojach. Pozostaje nam teraz czekać na kolejną pozycje od nich ?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Freakshow
Freakshow

Cyrkowa przygoda ?

19.01.2020 | data wizyty: 27.12.2019

Był to nasz pierwszy pokój w słynnej Bydgoszczy. Trafiliśmy na przedstawienie i musieliśmy zagrać role nie znając scenariusza ?

Zagadki dosyć proste, ale w takich warunkach myślenie może byc utrudnione. Wszystkie mocno związane z tematyką pokoju.
Klimat bardzo dobrze zachowany.
Obsługa poprawna i jak to w szanujacych sie firmach wymieniliśmy sie doświadczeniami.

Mimo wszystko nam brakowało tutaj " tego czegoś", aby zapamiętać ten pokój na dłużej. Po wyśmiemitych opiniach oczekiwaliśmy czegoś wiecej.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Krwawy wódz
Krwawy wódz

Uciekliśmy przed Wodzem!

27.12.2019 | data wizyty: 15.12.2019

Wiarygodna opinia

Pokój mimo swoich lat trzyma poziom. Nawet z naszym doświadczeniem ok. 60 pokoi bawiliśmy się dobrze.

Pokój zachęca, aby go eksplorować. Apetyt rośnie w miarę upływu czasu. Krwawy Wódz nieraz Was zaskoczy.

Zagadki zdecydowanie dla doświadczonych ekip. Wymagają dużo spostrzegawczości oraz łączenia faktów.

Obsługa w porównaniu do wrocławskich Mistrzów Gry nie zachwyciła nas. Pan był bardzo oficjalny, widać było, że to tylko jego praca, a nie pasja.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Underworld
Underworld

I już wszystko jasne

27.12.2019 | data wizyty: 08.12.2019

Po świetnej zabawie w 2 poprzednich częściach bardzo czekaliśmy na ten pokój, niestety zawiedliśmy się. Pokój zrobiony jest w innym stylu i jest najgorszym ogniwem trylogii.

Początek rozgrywki jest testem na współpracę. Jeśli chodzi o zagadki są one różnorodne- można spotkać elektronikę, zagadki manualne, jak i klasyczne kłódki.

Klimat nie spełnił naszych oczekiwań, powinien być bardziej urozmaicony i połączony z poprzednimi częściami, które postawiły wysoką poprzeczkę.

Obsługa na medal! ?Wzór do naśladowania dla innych Mistrzów Gry.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Poznaj Wolfganga
Poznaj Wolfganga

Coś nowego

27.12.2019 | data wizyty: 01.12.2019

Wiarygodna opinia

Fenomalny poczatek rozgrywki ❗
Innowacja w świecie ER.

Klimat świetnie odwzorowuje tematykę pokoju. Z czymś takim jeszcze się nie spotkaliśmy. Z pewnościa zostanie u nas w pamięci ?

Zagadki zróżnicowane i kreatywne. Trzeba włączyć nieszablonowe myślenie za co również ➕

Co do właścicieli to mega zajarani ludzie. Widać ogrom serca i pracy włożony w ten pokój. Poświęcają każdą wolną chwilę na swoja pasję.

Czekamy z niecierpliwością na kolejną propozycje tej firmy ?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne