Fenrir
  • Escape room Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda

    Wehikuł Czasu - Tajemnica Leonarda
    Exit19.pl
    Wrocław

    Powrót do przeszłości

    25.01.2020 | data wizyty: 21.01.2020

    Kiedy okazuje się, że wehikuł czasu jednak zadziałał wszyscy byliśmy w szoku. Nie było już wyjścia: trzeba było się włamać do mieszkania Leonarda :)

    Pokój jest utrzymany w trochę surowym tonie - z masą dziwnych wynalazków, szkiców i obrazów. Możliwe że właśnie tak wyglądała kiedyś pracownia wielkiego mistrza.
    Na wyróżnienie zasługują niewątpliwie zagadki. Bardzo fajne podejście do "starych i znanych" schematów, ale również coś nowego - czego nie spotkałem w żadnym innym ER do tej pory.
    Osobiście uważam, że poziom trudności był powyżej "średniego". Na pewno niedoświadczona grupa nie bawiłaby sie w nim dobrze.

    Obsługa jak zawsze na plus :)

  • Escape room Klątwa Skarbu Majów

    Klątwa Skarbu Majów
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Za głosem serca

    25.01.2020 | data wizyty: 19.01.2020

    Klątwa skarbu Majów jest bardzo starannie wykonanym, wciągającym ER.
    Nie należy do najłatwiejszych - jest bardzo dużo zagadek, które wymagają różnego podejścia i perspektywy do ich rozwiązania.
    Obsługa jak zawsze na najwyższym poziomie.

    Polecam :)

  • Escape room Duch kopalni

    Duch kopalni
    Time Of Mysteries
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Pod ziemią

    24.11.2019 | data wizyty: 23.11.2019

    Duch kopalni to zdecydowanie obowiązkowy punkt na mapie ER wrocławskich.
    Na początku jak na osoby udające się pod ziemię przystało zaopatrujemy się w kaski. Następnie wchodzimy do trochę niedoświetlonego, surowego, depresyjnego świata polskich kopalni, aby zweryfikować legendę.

    Zagadek nie ma aż tak dużo (pokój w sam raz na 3-4 osoby), ale myślę, że przewidziane 70 minut to sprawiedliwy czas na rozwiązanie ich wszystkich.
    Obsługa jest bardzo miła i rozmowna.
    Wszystko na plus! Polecam :)

  • Escape room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    I Ty Lancelocie?

    16.11.2019 | data wizyty: 15.11.2019

    Lochy Króla Artura, to pokój który nie tylko z nazwy przywołuje średniowieczne klimaty. [Spojler] z powodzeniem przeniosą nas kilka wieków w tył do świata znanego z podręczników szkolnych lub/i legend :)
    Osobiście wystrój zrobił na mnie piorunujące wrażenie i na pewno zasługuje na wyróżnienie. Detale, rekwizyty, lokacje - 90 minut to zdecydowanie zbyt mało, aby nacieszyć oko. Nie wiem ile było potrzeba czasu na osiągnięcie takiego efektu i boję się zapytać.

    Zagadki są. Jest ich dużo. Są momenty zręcznościowe, są momenty wymagające myślenia. Wraz z kolejnymi rozwiązanymi zagadkami sprzedawana jest również lekka historia, której koniec końców stajemy się częścią.

    Pokój pod względem trudności zakwalifikowałbym pomiędzy średnim, a trudnym. Mnogość zagadek i fakt, że niektóre z nich nie są nazbyt oczywiste (tak naprawdę spotkać można całą gamę od banalnych do trudnych zagadek) powoduje, że łatwo nie jest :)

    Obsługa wspaniała :)
    Zwłaszcza p. Karolina która jest nawet wspanialsza!!

  • Escape room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Czary Mary

    20.10.2019 | data wizyty: 28.09.2019

    Następny pokój Fox o'clock i następny strzał w dziesiątkę :)

    Pokój został przygotowany z dużą dbałością o szczegóły. Wystrój jest niewątpliwie jedną z bardzo silnych stron pokoju.
    [spojler] - w sam raz na 4 osoby.

    Zagadki są średniej trudności, Logicznie połączone - prowadzące do jednego celu. Jest czas na myślenie, jak i na pojedynki magiczne ;)

  • Escape room Wulkan na Madagaskarze

    Wulkan na Madagaskarze
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Kłopoty "tam na dole"

    18.08.2019 | data wizyty: 14.08.2019

    Dobra historia, dobra ekipa, firma którą już wcześniej sprawdziliśmy - to musiało się udać :)

    Pokój jest kolorowy i bardzo humorystyczny . Wprowadzenie i późniejsze "wstawki" dźwiękowe rozwalają system.
    Trudność zagadek oceniłbym na średnią. Początkowe łamigłówki były dla mnie trudne, ale po pokonaniu pewnego progu stawały się zdecydowanie łatwiejsze. Fajnie to współgrało z czasem jaki został przewidziany na wyjście z pokoju.
    Cały czas coś się działo - nie było bezczynnego stania i rozważania teorii Schopenhauer'a dot. ludzkiego istnienia.

    Obsługa jak zawsze super. Pozostaje tylko czekać na kolejny pokój :)

  • Escape room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Obłęd

    11.05.2019 | data wizyty: 29.04.2019

    Exit19 jak zawsze stanął na wysokości zadania.
    W Obłędzie na dzień dobry przywitał nas obraz z jednego ze znanych horrorów. Później było już tylko lepiej.
    Nie bez znaczenia była obecność aktora (wraz z grupą doszliśmy później do wniosku, że bez aktora pokój byłby duuużo słabszy - dlatego polecam poniedziałki :) ).

    W samym pokoju czuć wyraźnie powrót do korzeni er, ale w nowym wydaniu. Są kłódki, są kody, ale też trochę nowocześniejsze mechanizmy, które trzeba wykorzystać w drodze do wolności.
    Sam wystrój pokoju i wielkość bardzo na plus. Widać, że ekipa poświęciła dużo czasu na detale.

    Pokój ma dosyć wymagające zagadki, ale czas jaki mamy na wyjście znacznie wyrównuje poziom trudności. Obsługa miła i pomocna.

    Polecam :)

  • Escape room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Detektywi na tropie

    17.03.2019 | data wizyty: 16.03.2019

    Mając w pamięci inne pokoje Fox O'clock, które mieliśmy przyjemność odwiedzić, idąc do Dooby Doo poprzeczka była wywindowana bardzo wysoko. Trzeba przyznać, że nasze oczekiwania były niczym w porównaniu do zaprezentowanego nam poziomu. Ekipa znów stanęła na wysokości zadania.

    W pokoju jest masa zagadek. Pokój nie jest liniowy - dzięki czemu bez problemu każdy znajdzie coś czym będzie mógł się zająć. Mało tego: wydaje mi się , że nie da się wyjść w przewidzianych 90 minutach bez podziału na "podgrupy".
    Zagadki są wyważone, umiarkowanie trudne (co jest zrozumiałe biorąc pod uwagę ilość:trudność).

    Obsługa jak zawsze: super hiper :)

    System komunikacji z mistrzem gry bardzo na plus!
    Nawiązanie do bajki bardzo widoczne - można bardzo łatwo wkręcić się i wczuć w rolę Freda czy Kudłatego :D

    Kotek też był - i ma się bardzo dobrze :)
    Jazda The Mystery Machine to obowiązkowa pozycja każdego fana Scooby'ego (pozdrowienia dla kierowcy!)

  • Escape room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

    Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
    Exit19.pl
    Wrocław

    Opinia archiwalna

    Hajs się zgadza

    09.02.2019 | data wizyty: 09.02.2019

    Pokój godny polecenia.
    Brak rozpraszaczy - od początku do końca wiadomo jaki jest cel gry. Trochę surowe pomieszczenia - dokładnie takie jakich można się spodziewać myśląc o skarbówce.
    Zagadki łatwe, ich ilość też jest dosyć mała. W sam raz na początki z escape roomami.
    Pani mistrzyni gry baaardzo fajna! Warto iść, aby poznać ;)

  • Escape room Pogrzeb Arystokraty

    Pogrzeb Arystokraty
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Żywcem pogrzebany

    29.04.2018 | data wizyty: 23.04.2018

    Idąc do kolejnego pokoju jaki ma w ofercie Brain Code postawiliśmy poprzeczkę bardzo wysoko. Trzeba przyznać, że po raz kolejny ekipa sprostała zadaniu!
    Pokój jest bardzo nieliniowy. Można spokojnie zajmować sie równolegle różnymi zagadkami - dzięki czemu nie ma momentu w którym "nie ma co robić" - czego sie obawialiśmy trochę wybierając się tam sześcioosobową drużyną :)

    Wszystko jest logiczne - zagadki przyjemne, średniej trudności.
    Klimat super, wykonanie bardzo precyzyjne - każdy element dopracowany.
    Ekipa jak zawsze daje radę: wprowadzenie lekkiej niepewności na początku dobrze napędza grę już od pierwszych minut :)

Zobacz więcej opinii: 1 2