Fenrir
  • Escape room Wulkan na Madagaskarze

    Wulkan na Madagaskarze
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Kłopoty "tam na dole"

    18.08.2019 | data wizyty: 14.08.2019

    Dobra historia, dobra ekipa, firma którą już wcześniej sprawdziliśmy - to musiało się udać :)

    Pokój jest kolorowy i bardzo humorystyczny . Wprowadzenie i późniejsze "wstawki" dźwiękowe rozwalają system.
    Trudność zagadek oceniłbym na średnią. Początkowe łamigłówki były dla mnie trudne, ale po pokonaniu pewnego progu stawały się zdecydowanie łatwiejsze. Fajnie to współgrało z czasem jaki został przewidziany na wyjście z pokoju.
    Cały czas coś się działo - nie było bezczynnego stania i rozważania teorii Schopenhauer'a dot. ludzkiego istnienia.

    Obsługa jak zawsze super. Pozostaje tylko czekać na kolejny pokój :)

  • Escape room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Obłęd

    11.05.2019 | data wizyty: 29.04.2019

    Exit19 jak zawsze stanął na wysokości zadania.
    W Obłędzie na dzień dobry przywitał nas obraz z jednego ze znanych horrorów. Później było już tylko lepiej.
    Nie bez znaczenia była obecność aktora (wraz z grupą doszliśmy później do wniosku, że bez aktora pokój byłby duuużo słabszy - dlatego polecam poniedziałki :) ).

    W samym pokoju czuć wyraźnie powrót do korzeni er, ale w nowym wydaniu. Są kłódki, są kody, ale też trochę nowocześniejsze mechanizmy, które trzeba wykorzystać w drodze do wolności.
    Sam wystrój pokoju i wielkość bardzo na plus. Widać, że ekipa poświęciła dużo czasu na detale.

    Pokój ma dosyć wymagające zagadki, ale czas jaki mamy na wyjście znacznie wyrównuje poziom trudności. Obsługa miła i pomocna.

    Polecam :)

  • Escape room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Detektywi na tropie

    17.03.2019 | data wizyty: 16.03.2019

    Mając w pamięci inne pokoje Fox O'clock, które mieliśmy przyjemność odwiedzić, idąc do Dooby Doo poprzeczka była wywindowana bardzo wysoko. Trzeba przyznać, że nasze oczekiwania były niczym w porównaniu do zaprezentowanego nam poziomu. Ekipa znów stanęła na wysokości zadania.

    W pokoju jest masa zagadek. Pokój nie jest liniowy - dzięki czemu bez problemu każdy znajdzie coś czym będzie mógł się zająć. Mało tego: wydaje mi się , że nie da się wyjść w przewidzianych 90 minutach bez podziału na "podgrupy".
    Zagadki są wyważone, umiarkowanie trudne (co jest zrozumiałe biorąc pod uwagę ilość:trudność).

    Obsługa jak zawsze: super hiper :)

    System komunikacji z mistrzem gry bardzo na plus!
    Nawiązanie do bajki bardzo widoczne - można bardzo łatwo wkręcić się i wczuć w rolę Freda czy Kudłatego :D

    Kotek też był - i ma się bardzo dobrze :)
    Jazda The Mystery Machine to obowiązkowa pozycja każdego fana Scooby'ego (pozdrowienia dla kierowcy!)

  • Escape room Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia

    Skarbówka - Tajemnicza Zbrodnia
    Exit19.pl
    Wrocław

    Archival rating

    Hajs się zgadza

    09.02.2019 | data wizyty: 09.02.2019

    Pokój godny polecenia.
    Brak rozpraszaczy - od początku do końca wiadomo jaki jest cel gry. Trochę surowe pomieszczenia - dokładnie takie jakich można się spodziewać myśląc o skarbówce.
    Zagadki łatwe, ich ilość też jest dosyć mała. W sam raz na początki z escape roomami.
    Pani mistrzyni gry baaardzo fajna! Warto iść, aby poznać ;)

  • Escape room Pogrzeb Arystokraty

    Pogrzeb Arystokraty
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Żywcem pogrzebany

    29.04.2018 | data wizyty: 23.04.2018

    Idąc do kolejnego pokoju jaki ma w ofercie Brain Code postawiliśmy poprzeczkę bardzo wysoko. Trzeba przyznać, że po raz kolejny ekipa sprostała zadaniu!
    Pokój jest bardzo nieliniowy. Można spokojnie zajmować sie równolegle różnymi zagadkami - dzięki czemu nie ma momentu w którym "nie ma co robić" - czego sie obawialiśmy trochę wybierając się tam sześcioosobową drużyną :)

    Wszystko jest logiczne - zagadki przyjemne, średniej trudności.
    Klimat super, wykonanie bardzo precyzyjne - każdy element dopracowany.
    Ekipa jak zawsze daje radę: wprowadzenie lekkiej niepewności na początku dobrze napędza grę już od pierwszych minut :)

  • Escape room Underworld

    Underworld
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Rzeźnia

    27.03.2018 | data wizyty: 24.03.2018

    Pierwsze minuty w pokoju już pokazują, że liczy się przede wszystkim zespół. Tylko jeśli będzie się grać razem można wyjść z pokoju ;)
    Wystrój, klimat i aura niepewności "co kryje sie za rogiem" jest zdecydowanie bardzo silną stroną Underworld. Wszystkie elementy są bardzo dopracowane.
    Nie ma latania z kluczem od kłódki do kłódki - bo wszystko jest ładnie podpisane. Stawia się na rozwiązywanie zagadek i myślenie, nie zaś na zapychacze czasowe.

    Zagadki miejscami trudne. Obsługa bardzo na plus :)
    Polecam!

  • Escape room Night Club

    Night Club
    Come Come
    Kraków

    Zgubione nagranie

    07.03.2018 | data wizyty: 03.03.2018

    Night Club od razu przyciągnął naszą uwagę: pokój o takiej tematyce TOP1 w Krakowie? Mimo mieszanych uczuć stał się pozycją obowiązkową do zweryfikowania słuszności tak wysokiej pozycji w prestiżowym mieście królów.

    I wypadł nie najgorzej.
    Pokój jest zrobiony z dbałością o szczegóły, zagadki logiczne i ciekawe. Niezadowoleni będą Ci, którzy lubią biegać od kłódki do kłódki, ale na pewno ich smutek uda się jakoś ukoić choćby nawet w klubowym barze ;)
    Pokój mimo wierzchniej warstwy, która sugeruje, iż jest po prostu lekką, zabawną pozycją na wieczór kawalerski, tak naprawdę oferuje dużą porcję zagadek i zmusza do ciągłego główkowania.

    Można powiedzieć, że są pokoje lepsze. Można powiedzieć, że TOP1 to trochę za wysoko. Za to na pewno nie można powiedzieć, że Night Club nie jest warty odwiedzenia. Jak dla mnie pozycja obowiązkowa.

  • Escape room Jumanji

    Jumanji
    HURRY UP
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Polecam :)

    11.12.2017 | data wizyty: 03.09.2017

    Pokój zdecydowanie dla drużyn z jakimś doświadczeniem jeśli chodzi o escape roomy.
    Polecam :)

  • Escape room Porwany Samolot

    Porwany Samolot
    Escape Bus
    Wrocław

    Mayday, mayday! Czy ktoś nas słyszy?!

    11.12.2017 | data wizyty: 10.12.2017

    Znasz to uczucie, gdy siedzisz sobie jako zwykły, bezbronny, niedoświadczony w boju cywil w samolocie, który nagle zostaje porwany? Na pewno nie byłoby to przyjemne. Ale:
    Z Escape Bus możesz wziąć udział w symulacji, która przygotuje Cię na taką ewentualność.

    Świetne odwzorowanie wnętrza samolotu, dużo zagadek, które łączą się ze sobą i w logiczny sposób "pchają" fabułę do przodu. Ukształtowanie "terenu" jak i położenie niektórych elementów w naturalny sposób wzmacniają grę zespołową i wzajemną współprace.

    Czas jaki mamy do ustabilizowania sytuacji wewnątrz busolotu nie rozpieszcza na tyle aby opróżnić pokładowy barek, ale na pewno nie wymaga od nas także ciągłego biegania.

    Ogólnie pozycja obowiązkowa na wrocławskiej mapie poszukiwaczy przygód :D
    Do zobaczenia!

    Odpowiedź Escape Bus

    Bardzo dziękujemy za odratowanie samolotu! Nam było bardzo miło gościć tak zgrany i pozytywny team! Pozdrawiamy i mamy nadzieję do zobaczenia! ;)

  • Escape room Czarny motylek

    Czarny motylek
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Polecamy!

    16.10.2017 | data wizyty: 15.10.2017

    Jeden z najlepszych pokoi w jakich byliśmy.
    Bardzo rozbudowany, dużo zagadek i kombinowania.
    Polecamy :)