drLogan

drLogan

Hej, jestem drLogan. Mam na swoim koncie 102 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

102 Odwiedzone

1 Planowane

Pionier

220 Punkty

150
220 pkt
225

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Tożsamość
Tożsamość

Spokojnie jak na wojnie

08.11.2017 | data wizyty: 06.11.2017

Wiarygodna opinia

W tym pokoju urzekła nas konieczność współpracy między graczami i to już od samego początku gry!
Pokój obfitował w dużą ilość elektroniki, co jednak wpisywało się dobrze w konwencję i nie było przytłaczające. Poza drobnym zgrzytem technicznym przy jednej zagadce, nie mieliśmy zastrzeżeń.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Krypta
Krypta

Być jak Van Helsing

08.11.2017 | data wizyty: 07.11.2017

Wiarygodna opinia

Fantastyczny klimat!!! Wszystko dzialalo tak jak powinno i dostarczalo nam mnóstwa zabawy.
Kapitalne zagadki wymagające nie tylko pomyślunku ale również sprawności!
Wyjątkowo miła obsługa:)
Pokój zwiedziliśmy w 3 osoby, z czego jedna była początkująca. Wymagaliśmy kilku podpowiedzi ale ostatecznie udało sie uciec.
W moim odczuciu pokój ten powienien stać zdecydowanie wyżej we Wrocławskim rankingu.
Gorąco polecam!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zdrada w Breslau
Zdrada w Breslau

Dochodzenie w przedwojennym Wroclawiu

08.11.2017 | data wizyty: 08.11.2017

Wiarygodna opinia

Zasluzone miejsce we Wroclawskim rankingu!
Wszystkie zagadki działały tak jak powinny, a rozwiązania dostarczały dużo satysfakcji. Doskonały klimat trzymający się konwencji.
Konieczność współpracy między graczami.
Byliśmy czteroosobową grupą, z czego 2 osoby były początkujące i udało się wyjść w przyzwoitym czasie bez podpowiedzi.
Obowiązkowa pozycja w czasie pobytu we Wrocławiu!:)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnice Leonarda
Tajemnice Leonarda

W pracowni mistrza

21.10.2017 | data wizyty: 21.10.2017

Wiarygodna opinia

To jest drugi raz, kiedy przyznaję pokojowi pełne, okrągłe 10 i robię to z najwyższą przyjemnością!

Pokój doskonale wpisuje się w konwencję nie tylko swoim wyglądem, ale również grą światłem, a nawet zapachem!
Zagadki choć nie najtrudniejsze, to cieszą pomysłowością oraz tym, że wychodzą poza szablony i dzięki temu ich rozwiązywanie cieszy jeszcze bardziej!

Jeden z niewielu pokoi, w których byłem, gdzie współpraca między graczami jest prawdziwie kluczowa do rozwiązania zagadki.

Duży plus za tło fabularne i niecodzienne wprowadzenie i wyjście z pokoju - już na samym początku mieliśmy uśmiechy na ustach i błysk przygody w oczach.

Pokój przeszliśmy średniodoświadczoną, czteroosobową grupą Każdy miał co robić, nikt się nie nudził i nie snuł po pokoju. Wszyscy zachwyceni!

Załoga Escapers również na najwyższym poziomie - rzetelnie, konkretnie i mega sympatycznie. Aż chce się tam wracać!

Dobra, dość kadzenia - po prostu zobaczcie ten pokój!!!:)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Skarbiec
Skarbiec

Po drugiej stronie sejfu

19.10.2017 | data wizyty: 19.10.2017

To był drugi pokój Twierdzy, który odwiedziliśmy, zaraz po Templariuszach.
Zagadki bardzo fajne, ale brakowało nam tak namacalnego klimatu jaki był w Tajemnicach Templariuszy. Wystrój również z niwielkimi niedociągnięciami.
Nie przeszkadzało nam to jednak w świetnej zabawie. Zagadki byly stosunkowo łatwe ale uważam, że ich pomysł i wykonanie zasługują na uwagę.
Wg nas pokój dla początkujących. Osoby bardziej zaawansowane prawdopodobnie szybko sobie poradzą ale nie znaczy to, że nie będą się dobrze bawic:)
I znów OGROMNY plus dla prowadzącego!:)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Tajemnice Templariuszy
Tajemnice Templariuszy

Templar Archives

19.10.2017 | data wizyty: 19.10.2017

Wiarygodna opinia

KAPITALNY pokój!

Ale zanim o samym pokoju: najlepsze wprowadzenie i najlepszy prowadzacy jak dotąd! Tuż przed wejściem do pokoju poczułem się jak na sesji RPG. I to dobrej!:) a samo wejście... bez spoilerów, ale dość powiedzieć, że było ono doskonale nietypowe!

Zagadki bardzo dobre, nie standardowe, dające dużo frajdy przy rozwiązywaniu, choć może ciut zbyt proste.

Miejsce przesiąknięte klimatem aż miło! Gorąco polecam. Bardzo dovre miejsce na jeden z pierwszych pokoi. My byliśmy grupą trzech, średniodoświadczonych osób i wyszliśmy w dobrym czasie, bez podpowiedzi ale z uśmiechami od ucha do ucha!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Cosa nostra
Cosa nostra

Kapelusz, broń i lasagne'a

17.10.2017 | data wizyty: 17.10.2017

Wspaniale przygotowany pokoj, w ktorym co prawda brak elektronicznych bajerow, ale jest za to pelen logicznych zagadek.
Rozwiazanie zagadek i wyjscie z pokoju bylo niezwykle satysfakcjonujace, duzo bardziej niz z dwoch pozostalych oferowanych przez tę firmę (ktore rowniez sa kapitalne!).
Pokoj nie dla poczatkujacych. Trzeba do niego podejsc na chlodno i ze spokojem.
Jeden z najlepszych pokoi w jakich bylem!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Skarb Czarnobrodego
Skarb Czarnobrodego

Drink up me Hearties Yo Ho!

17.10.2017 | data wizyty: 17.10.2017

Wiarygodna opinia

Jesli ktos lubi pirackie klimaty, to niech sie nawet nie zastanawia! Z 3 pokoi oferowanych przez firme, ten pod wzgledem konwencji byl dla mnie najlepszy!
Bardzo sprytne zagadki. Fenomenalnie wykonane elementy. Zero kłódek i elektroniki - czysta mechanika. Jednym slowem - bajka!
Pokoj przeslismy trzyosobową, średniodoświadczoną grupą. Co prawda bez podpowiedzi, ale jak się okazało, omijając część zagadek, do których wrocilismy po wyjściu.
Gorąco polecam!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kolekcjoner
Kolekcjoner

Z nutką dreszczowca

17.10.2017 | data wizyty: 17.10.2017

Wiarygodna opinia

Klimat pokoju opanowanego przez oszalałego mordercę, został odwzorowany znakomicie!
Pokoj przeslismy w 3 osoby z drobnymi podpowiedziami, ktore wynikaly z naszego braku dokladnego przeszukania wszystkich miejsc.
Bawilismy sie swietnie, pokoj bardzo dobry zarowno dla poczatkujacych jak i zaawansowanych.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Alladyn
Alladyn

Magic

16.10.2017 | data wizyty: 16.10.2017

Wiarygodna opinia

Bardzo klimatyczny pokój, w ktorym bardzo cieszyl brak typowych klodek.
Jedyny mankament to taki, ze trzeba dokladnie pilnowac ulozonych elementow - nie zawsze wszystko nam stykało pomimo dobrego rozwiazania.
Pokoj dobry na poczatek.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne