drLogan

drLogan

Hej, jestem drLogan. Mam na swoim koncie 102 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

102 Odwiedzone

1 Planowane

Pionier

220 Punkty

150
220 pkt
225

Wszystkie opinie

Wróć do pełnej listy opinii

Escape room Legowisko Kanibala
Legowisko Kanibala

Nie takiego kanibala się spodziewaliśmy

15.08.2018 | data wizyty: 23.07.2018

Wiarygodna opinia

We wprwadzeniu do pokoju usłyszeliśmy, ze zagadek jest mniej niż zwykle ale są bardziej zajmujące. To prawda. I ma to zarówno swoje złe jak i dobre strony. Dobre są takie, ze faktycznie nad niektórymi zagadkami trzeba się pochylić i poświęcić im sporo czasu i uwagi. Złe są takie, że przez całą tę koncentrację, pryska zupełnie nastrój.
Duży plus za sam pomysł na opuszczanie tego pokoju. Ale tak naprawdę to jedyny duży plus o jakim mogę napisać.
Jedna z pierwszych zagadek zajęła nam mnóstwo czasu nie tylko dlatego, że tak była skonstruowana ale była niewyraźna, a co gorsza był w niej błąd.
W dalszej części gry klimat zupełnie się rozwiał. Nadal fajnie było przejść ten pokój i rozwiązać wszystkie zagadki ale w pewnym momencie, całość mogła być osadzona w prawie dowolnym innym klimacie i też by przeszło.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Tutenchamona
Klątwa Tutenchamona

Mumie, piramidy i skarabeusze

15.08.2018 | data wizyty: 20.06.2018

Pokój dość wymagający. Zagadki nie są bezsensownie trudne i nielogiczne, wymagają spostrzegawczości i chwili pochylenia się nad zagadnieniem. Parę rzeczy zrobiło na mnie wrażenie jako bardzo oryginalnych, których nie widziałem w innych pokojach.
Sam klimat pokoju jest poprawny. Z jednej strony dość ascetyczny jak przystało na grobowiec ale jednak brakowało czegoś, żeby całkowicie wczuć się w realia.
Jedyny mocny mankament, to jedna z zagadek słowno-logicznych, która jest bardzo dobrze zbudowana po angielsku, ale zupełnie nie ma sensu po polsku.
W pokoju byliśmy w 3 osoby na różnych poziomach zaawansowania i wszyscy mieliśmy podobne odczucia - było ok ale bez większego szału.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Osadzeni w Bunkrze
Osadzeni w Bunkrze

Wyścig z [spoiler]

15.08.2018 | data wizyty: 11.08.2018

Wiarygodna opinia

Jakkolwiek źle to zabrzmi, największe wrażenie wywarło na nas [spiler] jeszcze przed rozpoczęciem właściwej gry:P
Bardzo dobry pokój, zwłaszcza jeśli ktoś fascynuje się klimatami post-apo. Było wszystko co potrzeba - [spoiler] i wyścig z czasem. Zagadki logiczne, spójne, nieliniowe. Samo miejsce jest bardzo klimatyczne i warte zobaczenia.
Pokój odwiedziliśmy w 3 osoby na różnym poziomie doświadczenia i wszyscy dobrze się bawili. Polecamy!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nautilus: Podmorska przygoda
Nautilus: Podmorska przygoda

Niespodziewanie dobra przygoda

15.08.2018 | data wizyty: 30.07.2018

Wiarygodna opinia

Spodziewałem się, że Nautilus będzie dobrze urządzonym pokojem (mając doświadczenie z wcześniejszym pokojami od Wyjścia Awaryjnego) i nie zawiodłem się. Myślałem natomiast, że będzie nieco słabszy od kultowej Legendy Miecza. Byłem bardzo przyjemnie rozczarowany.
Nautilus jest zdecydowanie bardziej wymagający od Legendy, wymagający współpracy między graczami i nie jest tak liniowy. Rozwiązanie poszczególnych zagadek daje dużo satysfakcji i aż żal, że przygoda musi zakończyć się w ciągu godziny.
Fenomenalny pokój, zdecydowanie wart polecenia! Czekamy na więcej!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Interesująco

15.08.2018 | data wizyty: 16.06.2018

Wiarygodna opinia

Pokój zasłużenie znajduje się w warszawskim top10. Klimat, wystrój, zagadki - wszystko to sprawia, ze pokój ten jest bardzo ciekawym miejscem, dającym dużo frajdy. Dodatkowo, symbole z innych, znanych, filmowych światów dostarczają kolejnych smaczków.
Pewnie gdybym wybrał się do tego pokoju wcześniej, zrobiłby na mnie większe wrażenie. Zagadki choć tematycznie spójne, są raczej proste i liniowe (i nie jest to wada, ale myślę, że docenią je przed wszystkim grupy początkujące).
Pokój odwiedziliśmy w 3 osoby i była to optymalna liczba. Każdy miał zajęcie i nikt się nie nudził.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

A pirate's life for me!

16.06.2018 | data wizyty: 16.06.2018

Wiarygodna opinia

Czy kiedykolwiek sądziłem, że jakiś pokój wciśnie sie w moje warszawskie top 3? Nie, a jednak Przeklęta Wyspa tego dokonała! I to w swietnym stylu!
Klimat jak marzenie - jesli ktoś lubi pirackie klimaty, to nie ma co się zastanawiać! Jesli morskie opowieści nie są bliskie waszym sercom, to i tak musicie tam pójść! Zagadki pierwsza klasa! Wszystko jest logiczne, spójne i wyjątkowo pomysłowe!
I niech nie zniechęca was bemowska lokalizacja. Nawet gdyby do tego pokoju trzebaby się przeprawiać na okręcie, a potem przedzierać przez zarośniętą dżunglę, to i tak byłby tego wart!
Załoga Escape Project - bez zarzutów. Ludzie z pasją, pomysłem i uśmiechem na ustach. Dzięki za grę, bawiliśmy się świetnie! Polecamy każdemu kto tylko chce sluchać! (Tym którzy nie chcą, również;) )

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Prosektorium
Prosektorium

Szaleni naukowcy

25.05.2018 | data wizyty: 23.05.2018

Wiarygodna opinia

Pokoj jest mocno niepokojący, zwlaszcza na poczatku rozgrywki.
Zagadki są spójne, logiczne, wymagają współpracy i spostrzegawczości.
Moim zdaniem pokój świetny dla początkujących, ale potrafiących się dogadać grup. My bawiliśmy się we 4 osoby o różnym stopniu zaawansowania ale każdy znalazł coś dla siebie i wszyscy dobrze spędzili czas.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Midnight Killer MK II
Midnight Killer MK II

Podzieleni

24.05.2018 | data wizyty: 23.05.2018

Wiarygodna opinia

Z mojej perspektywy gra rozpoczęła się dość niepozornie, ale juz pierwsze zagadki pokazały, że nie będzie to łatwa rozgrywka. Bardzo podobały mi się poszczególne rozwiązania zagadek, końcówka dostarczyła sporych emocji, wystrój bez zastrzeżeń.
Po grze udzielono nam szczegółowych wyjaśnień co do znaczenia poszczególnuch ekementów. Z jednej strony, to super, że za całością stoi jakaś opowieść i symbolika. Z drugiej... szkoda, że ciężko to dostrzec w trakcie gry. Trochę przeszkadzała nam też całkowita liniowość pokoju.
Niemniej pokój na pewno warto odwiedzić i się z nim zmierzyć, gdyż nie jest prosty, wymaga zastanowienia się i cierpliwości:)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Underworld
Underworld

Wplątani w wojnę

24.05.2018 | data wizyty: 22.05.2018

Wiarygodna opinia

Underworld jest trzecim pokojem jaki odwiedziliśmy w BrainCode i, póko co, jest dla nas numerem 1 w tej firmie!
Zagadki, wykonanie, motyw - wszystko gra, łączy się i sprawia morze frajdy!
Pomysł z zagadką dodatkową jest fantastyczny! Wymagało to od nas sporo samozaparcia ale w końcu udało sie i tę zagadkę rozwiązać. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że w ferworze walki można zapomnieć, że to jest dodatkowa rzecz - obsługa, swoją drogą fantastyczni ludzie, udziela bardzo klarownych informacji, a same elementy tej dodatkowej zagadki, są jasno oznaczone.
W pokoju byliśmy w 3 osoby i wydaje mi się, że jest to optymalna liczba. Więcej osób mogłoby sobie przeszkadzać.
Czekamy na kolejne pokoje od BrainCode!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nekromanta
Nekromanta

Świat rytuałów i mrocznej magii

24.05.2018 | data wizyty: 21.05.2018

Wiarygodna opinia

Ten pokój był naszym największym odkryciem w czasie ostatniej wizytybwe Wrocławiu.
Całość aż ocieka mrocznym klimatem, wykonanie pokoju jest fantastyczne, zagadki logiczne, rozwiązania sprytne i czasem nietypowe, z jakimi nie spotkaliśmy się wcześniej.
W pokoju byliśmy we 3 osoby, udało nam się uzyskać dobry czas, wszysycy mieli co robić i bawiliśmy sie przednio!
To miejsce trzeba odwiedzić!!!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne