Paweł M. 20

Paweł M. 20

Hej, jestem Paweł M. 20. Mam na swoim koncie 15 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

15 Odwiedzone

2 Planowane

Podróżnik

41 Punkty

25
41 pkt
50

Wszystkie opinie

Escape room Krakowska Bestia
Krakowska Bestia

Klasyka

10.01.2020 | data wizyty: 11.11.2019

Pełna klasyka, ER w starym dobrym stylu, przeważają kłódki, matematyka i "standardowe" zagadki (ale to może dlatego, że odwiedziliśmy sporo nowszych pokoi, które mogły się inspirować). Pozycja dobra dla początkujących, chociaż zagadek jest dużo i przyda się wsparcie osób doświadczonych. Było co robić, nie nudziliśmy się, wyszliśmy z przyzwoitym czasem. Mała uwaga: Pokój ma już swoje lata i to trochę widać, przydałby się mały lifting niektórych miejsc, bo zużycie spoileruje mocno gdzie szukać zagadki ;)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości
Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości

W końcu coś świeżego!

10.01.2020 | data wizyty: 05.01.2020

Wiarygodna opinia

Bardzo pozytywne wrażenia! Duża ilość zagadek, przy niektórych można się zaciąć (wydaje się, że wszystko się zrobiło, ale okazuje się, że trzeba rozwiązać inną zagadkę, aby w pełni zadziałało), ale raczej spokojnie powinno się zdążyć w godzinkę z małymi podpowiedziami. Byliśmy w 4 (2 doświadczonych + 2 nowych) i jakoś daliśmy radę pomimo paru ataków paniki u niedoświadczonych ;) Pod koniec jest efekt WOOOOW związany z jednym kooperacyjnym zadaniem :)
Na minus: jedna zagadka kłódkowa pod koniec jest nielogiczna, za głośna muzyka i kiepskiej jakości krótkofalówki, przez co było trochę krzyków, żeby porozumieć się odnośnie podpowiedzi.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Wioska Smerfów
Wioska Smerfów

Powrót do dzieciństwa

20.08.2019 | data wizyty: 18.08.2019

Byliśmy tam grupą 4-osobową, niedoświadczoną jako zespół. Poradziliśmy sobie spokojnie w godzinę, chociaż ze 2 razy skorzystaliśmy z podpowiedzi. Klimat super, świetny system podpowiedzi oraz monitorowanie progresu w przechodzeniu pokoju. Zabawa przednia, kilka nieoczywistych zagadek, dobry support w przypadku problemów. Trochę ciemno - a niepotrzebnie, bo nad wioską smerfów zawsze świeciło słońce ;-)

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Testament Czarodzieja - Escape Box
Testament Czarodzieja - Escape Box

Wielkie rozczarowanie

16.08.2019 | data wizyty: 15.08.2019

Odwiedziliśmy ten "pokój" z żoną mając nadzieję na coś innego i spędzenie miłego wieczora w nieznanym mieście. Kilka razy bawiłem się w gry mobilne z otwieraniem pudełek z zagadkami. Tutaj miało to być w wersji fizycznej. Tymczasem pudełka nie udało nam się w ogóle otworzyć w regulaminowym czasie - zablokowała nas na 40+ minut jedna zupełnie nielogiczna dość początkowa zagadka. [Spojler] Pani od obsługi była w pracy i to właściwie tyle co można o niej powiedzieć. Nie potrafiła udzielać podpowiedzi a wręcz wprowadziła nas w błąd - okazało się pod koniec że byliśmy jednak bardzo bliscy rozwiązania. Nieraz czekaliśmy dobre kilka minut na odzew bo chyba pani była zajęta innymi pokojami. Zamiast odpowiedzi i pchnięcia dalej, kiedy byliśmy już załamani, pani weszła do pokoju i przyznała że nie pamięta zagadek więc jej się pomyliły nazwy. Ups, nasza strata. Nigdy nie wyszedłem z pokoju tak zirytowany - nawet nie tym że rozwiązaliśmy w sumie 2.5 zagadki ale tym, że byliśmy pozostawieni sami sobie z tym brakiem logiki. Zawsze w pokojach można pogadać z autorami, podzielić się doświadczeniami, nawet przyznać się do błędów i pomyłek. Tutaj zostaliśmy policzeni i nikt nas nie zapytał czy się podobało, co można poprawić, zero interakcji. Bardzo źle wydane 80 zl i do firmy nie wrócimy.

Ocena ogólna: 3/10

Obsługa: 1/10

Klimat: 5/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Galaktyka Tajemnic
Galaktyka Tajemnic

Udało nam się!

16.08.2019 | data wizyty: 16.08.2019

Wiarygodna opinia

Trafiliśmy tam we dwójkę z żoną. Zazwyczaj gramy większymi grupami i trochę się obawialiśmy czy damy radę. Udało się bez większych problemów w godzinę, pokój bardzo przyjemnie płynął do przodu, zagadki były różnorodne, nie zawsze proste ale dość logiczne i nie przekombinowane. Klimat Gwiezdnych Wojen było czuć, ale tak przyjemnie, nieinwazyjnie, nie było potrzeby dokładnie znać świata żeby sobie poradzić. Obsługa zajawiona, widać było po nich pasję i to zawsze pozytywnie wpływa na postrzeganie pokoju. Cena trochę sporą ale rozgrywka to zrekompensowala. Kiedyś wrócimy do Poznania na inne ich pokoje :-)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnica Hrabiego Cromwell'a
Tajemnica Hrabiego Cromwell'a

Bardzo solidny pokój

22.09.2017 | data wizyty: 21.09.2017

Byliśmy z grupą 5-osobową, stosunkowo mało doświadczoną. Klimat pokoju, mroczny stary wystrój, wspieranie zmienną muzyką - wszystko ze sobą współgrało. Pokój może i mały, ale to akurat dodawało uroku. Obsługa widać, że zajawiona swoją pracą i znająca się na rzeczy. Historia dość liniowa, co jest bardzo dobre, o ile się nie złapie zastoju w jednym momencie - wzięliśmy jedną podpowiedź pod sam koniec dla przyzwoitości, ale wcześniej zawiesiliśmy się na początku na długie minuty. Szkoda tylko, że zagadki były w znacznym stopniu oparte o tradycyjne kłódki i szyfry - brakowało przez elementu zaskoczenia w porównaniu z innymi pokojami. [Spoiler] Szczególnie przy ostatnim elemencie rozgrywki zabrakło czegoś niespodziewanego, przez co pojawiło się uczucie "ale to już naprawdę koniec?". Ale pokój naprawdę solidny, dopracowany i godny polecenia wszystkim!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Night Club
Night Club

Super!

13.04.2017 | data wizyty: 13.04.2017

Bardzo dużo zagadek, w dodatku takich, że nie stoi się 10 minut na jednej tylko leci dalej. Raczej nie dla początkujących, bo jest bardzo dużo rekwizytów będących ozdobami. Wystrój bardzo profesjonalny, czysto i elegancko, wszystko sprawne, nic się nie psuło i nie rozpadało. Wysokie oceny jak najbardziej zasłużone!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Skarb piratów
Skarb piratów

Piracko ale bez szału

10.04.2017 | data wizyty: 24.02.2017

Byliśmy w 5 osób, wszyscy dość początkujący. Przejście pokoju zajęło nam niecałe pół godziny - i to chyba pozostawiło największy niedosyt. Zagadki ciekawe ale było ich dość mało. Tak jak pisali poprzednicy - przydałby się podkład muzyczny i jakieś cieplejsze oświetlenie, bo to bardziej drewniana piwnica niż klimat piracki. Ogólnie to wszystko nie było złe, pokój ma potencjał, mógłby być niezły przy mniejszej ilości głów do myślenia, ale po wcześniejszej wizycie w Szkole Magii i Czarodziejstwa byliśmy trochę rozczarowani.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room W szkole magii i czarodziejstwa
W szkole magii i czarodziejstwa

Bardzo ciekawe rozwiązania, fajny klikmat

10.04.2017 | data wizyty: 06.01.2017

Byliśmy z dziewczyną we dwójkę, z podpowiedziami zmieściliśmy się w czasie. Ciekawe podejście do zagadek, było to coś innego niż dziesiątki kolejnych kombinacji cyferek do kłódek. Klimatyczny pokój, raczej dla początkujących.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni