Alicja K. 10
  • Escape room Indiana Jones

    Indiana Jones
    Mysterious Room
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Prawie jak Indiana Jones

    30.05.2019 | data wizyty: 23.06.2018

    Wybraliśmy ten pokój jako drugi w Mystrious Room. I znowu wielkie zaskoczenie... pozytywne oczywiście! Wystrój oraz zagadki w 100% adekwatne do scenariusza. Wszystko bardzo spójne i klarowne, a dzięki wskazówkom jakie zostawił dla nas Indiana udało się wyjść przed upływem czasu.

  • Escape room Kryjówka H. Domański

    Kryjówka H. Domański
    Niepokój
    Łódź

    Heleny nie było...

    24.05.2019 | data wizyty: 20.03.2018

    ... ale za to zostawiła sporo informacji po swoim ostatnim pobycie tutaj. Dzięki temu udało się wyjść z pokoju kilka minut przed czasem, a przede wszystkim przed tykającą bombą!
    Zagadki nieliniowe, ciekawe i przede wszystkim różnorodne. Fajnym zabiegiem jest wykorzystanie nie tylko kłódek i kluczyków ale również elektroniki :D szczegółów nie zdradzam, ale powiem, że warto!
    Pomimo dość zużytego już wyposażenia zabawa była bardzo udana :)

  • Escape room Miasto w ogniu

    Miasto w ogniu
    Mysterious Room
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Wielkość nie ma znaczenia.

    24.05.2019 | data wizyty: 16.02.2019

    Tak w skrócie można opisać ten pokój ;) A pokój pomimo swoich niewielkich rozmiarów mieści w sobie masę ciekawych i niespotykanych do tej pory zagadek. Większość z nich, jak nie całość jest liniowa, dzięki czemu wiadomo co po kolei robić i czego szukać. Pokój nie należy do najłatwiejszych, ale za to bardzo przyjemnie się go rozwiązuje :)
    Obsługa jak zawsze ok! :)

  • Escape room Kombinatorium

    Kombinatorium
    FindOut
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    WoooooooW :D

    21.05.2019 | data wizyty: 17.05.2019

    Pokój zdecydowanie nie należy do standardowych. Widać to od razu po wejściu do niego, a także słysząc od obsługi, że w tym pokoju TRZEBA użyć siły :D:D:D
    Wszystko bardzo logiczne i dość łatwe. Kilka zagadek zręcznościowych dodatkowo urozmaica rozgrywkę, dając przy tym wiele radości. Szkoda było z niego tak szybko wychodzić. Nie trzeba być dzieckiem, żeby dobrze się w nim bawić.
    Obsługa bardzo sympatyczna. Z cierpliwością odpowiadała na nasze pytania i opowiadała swoje historie związanie z tym pokoje.

  • Escape room Szulernia Ala Capone 1 z opcją RYWALIZACJI!

    Szulernia Ala Capone 1 z opcją RYWALIZACJI!
    FindOut
    Łódź

    Alicja poszła do Ala...

    17.05.2019 | data wizyty: 30.03.2019

    ... i zgarnęła kasę! :D Udało nam się zdobyć klucz i całą kasę, a mimo to czułam lekkie rozczarowanie. Klimat i wystrój pokoju bardzo fajny. Ale coś nie do końca mi pasowało... prawdopodobnie zagadki. Z jednej strony były ciekawe i niespotykane, a jednocześnie nie do końca wiadomo było co z nimi zrobić. Nie spodobał mi się również fakt, że do jednej zagadki prowadziły dwie inne, ale wystarczyło rozwiązać tylko jedną z nich, a drug mogła pozostać nierozwiązana :O Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim i to mnie trochę zdekoncentrowało, bo cały czas miałam poczucie, że nie zrobiłam jeszcze jednej zagadki, a tu nagle bęc! kasa i kluczyk ... :P Przez to pokój zaliczam do dość trudnych i nie polecam grupom początkującym.
    Obsługa spoko. Cieszę się, że mogliśmy swobodnie porozmawiać zarówno przed jak i po rozgrywce :)

  • Escape room Za kulisami Hollywood

    Za kulisami Hollywood
    House of Fun
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    HOLLY, GDZIE JESTEŚ?!

    12.03.2019 | data wizyty: 10.02.2019

    Do pokoju wybraliśmy się 4-osobową, mieszaną ekipą. Dwójka z nas ma już kilkanaście pokoi na koncie, pozostała dwójka była nowicjuszami. I pokój spodobał się wszystkim :) :) :) :) nawet pomimo złośliwości rzeczy elektroniczno-magnetycznych, które na koniec nie do końca chciały zadziałać ;)
    Część zagadek była logiczna, część manualna, wszystkie fajnie wymyślone. Ogólnie zagadki na średnim poziomie trudności, oprócz jednej, która okazała się killer-zagadką. Po 15-minutach kombinowanie nie obyło się bez podpowiedzi, po której wszystko stało się jasne, logiczne i zrozumiałe :P
    Pokój średnich rozmiarów, dobrze urządzony, bez szaleństw, ale za to z wieloma rekwizytami, które nie biorą udziału w zagadkach, za to mogą zostać wykorzystane do zdjęć.Klimatycznie trzymał dobry poziom. Stwierdzenie, że liczy się pierwsze wrażenie, w tym pokoju nie miało racji bytu, bo największe wrażenie robi końcówka rozgrywki :D
    Obsługa bardzo miła i kompetentna. Z dużą cierpliwością tłumaczyła nowicjuszom znienawidzoną przeze mnie okrągłą kłódkę szyfrową typu "sejf".

  • Escape room Zasypani

    Zasypani
    ESC Room
    Szczecin

    Zasypani ale uratowani!

    06.03.2019 | data wizyty: 25.01.2019

    Na początku od razu warto wspomnieć, że sformułowanie 'pokój dla początkujących' nie jest równoznaczne ze sformułowaniem 'ławy pokój'. Przekonaliśmy się o tym idąc tam tylko we dwójkę i mierząc się z dużą ilością zagadek. A zagadki były różnorodne i nieoczywiste ;) na szczęście z niewielką pomocą udało nam się wyjść 2min. przed końcem czasu.
    Wystrój pokoju oddawał klimat scenariusza. Rzadko spotyka się pokoje o tematyce górskiej,a tym bardziej zimowej, a tutaj mamy bardzo zgrabne połączenie.
    Obsługa pomocna i kompetentna. Bardzo miło rozmawiało nam się przed i po rozgrywce :) Polecamy!

  • Escape room Komnata Tajemic

    Komnata Tajemic
    Escape Me
    Szczecin

    Tajemnice, sekrety i zagadki

    22.02.2019 | data wizyty: 26.01.2019

    Pierwszy pokój odwiedzony przeze mnie z kategorii fantasy i od razu strzał w 10-tkę! Wystrój pokoju i klimat w nim panujący był niesamowity. Widać od razu, że pokój dopieszczony w każdym nawet najdrobniejszym detalu.
    Zagadki, które na nas czekały były różnorodne, zarówno elektroniczne jak i analogowe. Nie zabrakło również zagadki sprawnościowej, która nas mega pozytywnie zaskoczyła! Pokój jest na średnio-trudnym poziomie. Przejrzystość zagadek wiele ułatwia. Nie błądzi się i nie szuka przypadkowych rozwiązań.
    Obsługa kompetentna, a do tego bardzo miła :)

  • Escape room Igrzyska Życia

    Igrzyska Życia
    SzyfroGRAm
    Łódź

    IGRZYSKA!

    24.01.2019 | data wizyty: 07.06.2018

    Nie jesteśmy fanami "Igrzysk", a mimo to zdecydowaliśmy się na ten pokój. I dobrze! :) Pokój jest bardzo pomysłowo i estetycznie wykonany... a efekty audio dodawały jeszcze klimatu :D
    Łamigłówki, kłódki i zagadki manualne bardzo dobrze wyważone. Raczej z tych trudniejszych. Najfajniejszy w całym pokoju był chyba tajemniczy "teleport" :D (kto był ten wie o co chodzi, a kto nie to niech czym prędzej idzie się dowiedzieć) :)
    Pomimo, że daleko od centrum miasta zdecydowanie warto się tam wybrać. My na pewno wkrótce odwiedzimy jeszcze "Opuszczoną bibliotekę".

  • Escape room Legenda Miecza

    Legenda Miecza
    Wyjście Awaryjne
    Bydgoszcz

    Przygoda ze Średniowiecza!

    23.01.2019 | data wizyty: 26.10.2018

    Po przekroczeniu drzwi wejściowych zostaliśmy przeniesieni do średniowiecznego podziemia zamku. A wszystko dzięki przepięknie dopracowanemu wystrojowi. Klimat tam panujący był niesamowity.
    Pokój jest dość łatwy, ale ilość zagadek z jaką trzeba się zmierzyć jest duża, więc od pierwszej chwili wzięliśmy się do działania. A podziałać można dużo, bo zagadki wymagają zarówno myślenia jak i umiejętności zręcznościowych. Wszystko zgrane i łączące się w logiczną całość.
    Obsługa przemiła, idealnie wprowadzająca w klimat pokoju. Fajnie, że istniała również możliwość porozmawiania o wrażeniach już po wyjściu z pokoju.

Zobacz więcej opinii: 1 2