Alicja K. 10

Alicja K. 10

Na myśl o zarezerwowanym kolejnym pokoju cieszę się jak dziecko :D

29 Odwiedzone

3 Planowane

Skaut

83 Punkty

50
83 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Indiana Jones
Indiana Jones

Prawie jak Indiana Jones

30.05.2019 | data wizyty: 23.06.2018

Wiarygodna opinia

Wybraliśmy ten pokój jako drugi w Mystrious Room. I znowu wielkie zaskoczenie... pozytywne oczywiście! Wystrój oraz zagadki w 100% adekwatne do scenariusza. Wszystko bardzo spójne i klarowne, a dzięki wskazówkom jakie zostawił dla nas Indiana udało się wyjść przed upływem czasu.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kryjówka H. Domański
Kryjówka H. Domański

Heleny nie było...

24.05.2019 | data wizyty: 20.03.2018

... ale za to zostawiła sporo informacji po swoim ostatnim pobycie tutaj. Dzięki temu udało się wyjść z pokoju kilka minut przed czasem, a przede wszystkim przed tykającą bombą!
Zagadki nieliniowe, ciekawe i przede wszystkim różnorodne. Fajnym zabiegiem jest wykorzystanie nie tylko kłódek i kluczyków ale również elektroniki :D szczegółów nie zdradzam, ale powiem, że warto!
Pomimo dość zużytego już wyposażenia zabawa była bardzo udana :)

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Miasto w ogniu
Miasto w ogniu

Wielkość nie ma znaczenia.

24.05.2019 | data wizyty: 16.02.2019

Wiarygodna opinia

Tak w skrócie można opisać ten pokój ;) A pokój pomimo swoich niewielkich rozmiarów mieści w sobie masę ciekawych i niespotykanych do tej pory zagadek. Większość z nich, jak nie całość jest liniowa, dzięki czemu wiadomo co po kolei robić i czego szukać. Pokój nie należy do najłatwiejszych, ale za to bardzo przyjemnie się go rozwiązuje :)
Obsługa jak zawsze ok! :)

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Kombinatorium
Kombinatorium

WoooooooW :D

21.05.2019 | data wizyty: 17.05.2019

Wiarygodna opinia

Pokój zdecydowanie nie należy do standardowych. Widać to od razu po wejściu do niego, a także słysząc od obsługi, że w tym pokoju TRZEBA użyć siły :D:D:D
Wszystko bardzo logiczne i dość łatwe. Kilka zagadek zręcznościowych dodatkowo urozmaica rozgrywkę, dając przy tym wiele radości. Szkoda było z niego tak szybko wychodzić. Nie trzeba być dzieckiem, żeby dobrze się w nim bawić.
Obsługa bardzo sympatyczna. Z cierpliwością odpowiadała na nasze pytania i opowiadała swoje historie związanie z tym pokoje.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Szulernia Ala Capone 1 z opcją RYWALIZACJI!
Szulernia Ala Capone 1 z opcją RYWALIZACJI!

Alicja poszła do Ala...

17.05.2019 | data wizyty: 30.03.2019

... i zgarnęła kasę! :D Udało nam się zdobyć klucz i całą kasę, a mimo to czułam lekkie rozczarowanie. Klimat i wystrój pokoju bardzo fajny. Ale coś nie do końca mi pasowało... prawdopodobnie zagadki. Z jednej strony były ciekawe i niespotykane, a jednocześnie nie do końca wiadomo było co z nimi zrobić. Nie spodobał mi się również fakt, że do jednej zagadki prowadziły dwie inne, ale wystarczyło rozwiązać tylko jedną z nich, a drug mogła pozostać nierozwiązana :O Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim i to mnie trochę zdekoncentrowało, bo cały czas miałam poczucie, że nie zrobiłam jeszcze jednej zagadki, a tu nagle bęc! kasa i kluczyk ... :P Przez to pokój zaliczam do dość trudnych i nie polecam grupom początkującym.
Obsługa spoko. Cieszę się, że mogliśmy swobodnie porozmawiać zarówno przed jak i po rozgrywce :)

Ocena ogólna: 6/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Za kulisami Hollywood
Za kulisami Hollywood

HOLLY, GDZIE JESTEŚ?!

12.03.2019 | data wizyty: 10.02.2019

Wiarygodna opinia

Do pokoju wybraliśmy się 4-osobową, mieszaną ekipą. Dwójka z nas ma już kilkanaście pokoi na koncie, pozostała dwójka była nowicjuszami. I pokój spodobał się wszystkim :) :) :) :) nawet pomimo złośliwości rzeczy elektroniczno-magnetycznych, które na koniec nie do końca chciały zadziałać ;)
Część zagadek była logiczna, część manualna, wszystkie fajnie wymyślone. Ogólnie zagadki na średnim poziomie trudności, oprócz jednej, która okazała się killer-zagadką. Po 15-minutach kombinowanie nie obyło się bez podpowiedzi, po której wszystko stało się jasne, logiczne i zrozumiałe :P
Pokój średnich rozmiarów, dobrze urządzony, bez szaleństw, ale za to z wieloma rekwizytami, które nie biorą udziału w zagadkach, za to mogą zostać wykorzystane do zdjęć.Klimatycznie trzymał dobry poziom. Stwierdzenie, że liczy się pierwsze wrażenie, w tym pokoju nie miało racji bytu, bo największe wrażenie robi końcówka rozgrywki :D
Obsługa bardzo miła i kompetentna. Z dużą cierpliwością tłumaczyła nowicjuszom znienawidzoną przeze mnie okrągłą kłódkę szyfrową typu "sejf".

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Zasypani
Zasypani

Zasypani ale uratowani!

06.03.2019 | data wizyty: 25.01.2019

Na początku od razu warto wspomnieć, że sformułowanie 'pokój dla początkujących' nie jest równoznaczne ze sformułowaniem 'ławy pokój'. Przekonaliśmy się o tym idąc tam tylko we dwójkę i mierząc się z dużą ilością zagadek. A zagadki były różnorodne i nieoczywiste ;) na szczęście z niewielką pomocą udało nam się wyjść 2min. przed końcem czasu.
Wystrój pokoju oddawał klimat scenariusza. Rzadko spotyka się pokoje o tematyce górskiej,a tym bardziej zimowej, a tutaj mamy bardzo zgrabne połączenie.
Obsługa pomocna i kompetentna. Bardzo miło rozmawiało nam się przed i po rozgrywce :) Polecamy!

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Komnata Tajemic
Komnata Tajemic

Tajemnice, sekrety i zagadki

22.02.2019 | data wizyty: 26.01.2019

Pierwszy pokój odwiedzony przeze mnie z kategorii fantasy i od razu strzał w 10-tkę! Wystrój pokoju i klimat w nim panujący był niesamowity. Widać od razu, że pokój dopieszczony w każdym nawet najdrobniejszym detalu.
Zagadki, które na nas czekały były różnorodne, zarówno elektroniczne jak i analogowe. Nie zabrakło również zagadki sprawnościowej, która nas mega pozytywnie zaskoczyła! Pokój jest na średnio-trudnym poziomie. Przejrzystość zagadek wiele ułatwia. Nie błądzi się i nie szuka przypadkowych rozwiązań.
Obsługa kompetentna, a do tego bardzo miła :)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Igrzyska Życia
Igrzyska Życia

IGRZYSKA!

24.01.2019 | data wizyty: 07.06.2018

Nie jesteśmy fanami "Igrzysk", a mimo to zdecydowaliśmy się na ten pokój. I dobrze! :) Pokój jest bardzo pomysłowo i estetycznie wykonany... a efekty audio dodawały jeszcze klimatu :D
Łamigłówki, kłódki i zagadki manualne bardzo dobrze wyważone. Raczej z tych trudniejszych. Najfajniejszy w całym pokoju był chyba tajemniczy "teleport" :D (kto był ten wie o co chodzi, a kto nie to niech czym prędzej idzie się dowiedzieć) :)
Pomimo, że daleko od centrum miasta zdecydowanie warto się tam wybrać. My na pewno wkrótce odwiedzimy jeszcze "Opuszczoną bibliotekę".

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Legenda Miecza
Legenda Miecza

Przygoda ze Średniowiecza!

23.01.2019 | data wizyty: 26.10.2018

Po przekroczeniu drzwi wejściowych zostaliśmy przeniesieni do średniowiecznego podziemia zamku. A wszystko dzięki przepięknie dopracowanemu wystrojowi. Klimat tam panujący był niesamowity.
Pokój jest dość łatwy, ale ilość zagadek z jaką trzeba się zmierzyć jest duża, więc od pierwszej chwili wzięliśmy się do działania. A podziałać można dużo, bo zagadki wymagają zarówno myślenia jak i umiejętności zręcznościowych. Wszystko zgrane i łączące się w logiczną całość.
Obsługa przemiła, idealnie wprowadzająca w klimat pokoju. Fajnie, że istniała również możliwość porozmawiania o wrażeniach już po wyjściu z pokoju.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne