M&M Team

M&M Team

Dwie szalone dziewczyny z pasją do zagadek, łamigłówek i podróży. Do Teamu na przemian przyłączaj się różni Wędrowcy od dzieciaków po starców.

190 Odwiedzone

0 Planowane

Przewodnik

335 Punkty

300
335 pkt
999

Wszystkie opinie

Escape room Rodzina Addamsów
Rodzina Addamsów

Fester, Feeeeester gdzie jesteś???

28.06.2020 | data wizyty: 20.06.2020

Wiarygodna opinia

Długo zbierałam się do napisania tej opinii, bo jak w kilku słowach zawrzeć emocje i wrażenia z TEGO pokoju ?!?
Zacznijmy od początku! Adamsi długo kazali na siebie czekać, ale teraz już rozumiem dlaczego! Podziwiam Właścicieli, że po tylu perturbacjach w branży potrafili stworzyć COŚ TAKIEGO! Ten pokój podnosi poprzeczkę wszystkim istniejącym i tym, które będą się tworzyć! Wynosi rozgrywkę ER na najwyższą klasę zabawy!
Wprowadzenie do pokoju super! Cała fabuła ekstra pociągnięta w każdym szczególe. Mnóstwo nawiązań do filmu co potęguje uczucie niepokoju... Ekstra system podpowiedzi. Wystrój dopracowany w najmniejszym szczególe!
Zagadki na fajnym średnim poziomie, ale jest ich tyle, że naprawdę jest co robić. Pokój mocno nieliniowy z elementami współpracy więc zalecamy robić go w 3-4 osoby dla nas najbardziej optymalnie. We dwójkę było nam ciężko z jedną zagadką.
Elementy zabawy i efekty WOW super! Czuć w tym pokoju, klimat Adamsów mimo, że to przygodówka! Ekstra dobrana ścieżka dźwiękowa co dla mnie jest ogromnie ważne w pokoju, bo powoduje głębsze wejście w klimat! Można w nim spotkać różne ZJAWISKA! Fajnie, uwzgledniono mnóstwo postaci z filmu, a nie tylko Festera jak wynikałoby z fabuły.
Polecamy dla wszystkich, a dla fanów filmu szczególnie! Zalecamy wygodny ubiór!!!😋
I tak właśnie uległa zmianie nasza TOP 5 pokoi w Polsce!

Fester, Feeeeester gdzie jesteś??? Fester, Feeeeester gdzie jesteś???

zgłoś komentarz

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room 007 Misja Toruń
007 Misja Toruń

Tyt tyt tyry, tyt tyt tyry, tyt tyt...

08.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

Wiarygodna opinia

...mam nadzieję, że każdy po tym tytule ma w głowie prawidłową melodyjkę!
Trochę obawiałyśmy się pokoi w Toruniu ale jakże miłe było nasze zaskoczenie!
Mimo, że to najstarszy pokój tej firmy to jest mega! Widać trochę już jego zużycie w wystroju, ale wszystkie zagadki śmigają bez zarzutu!
A jeżeli chodzi o zagadki to jest ich bardzo dużo o różnym stopniu trudności. Myślę że osoby początkujące mogą mieć drobny problem bo jest co robić. Zróżnicowanie zagadek fajnie podkręca tempo rozgrywki!
Obsługa super! Polecamy!

Tyt tyt tyry, tyt tyt tyry, tyt tyt... Tyt tyt tyry, tyt tyt tyry, tyt tyt...

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room W krainie Trolli
W krainie Trolli

Zielono mi...

08.03.2020 | data wizyty: 07.03.2020

Wiarygodna opinia

...i przytulnie!
Cudowny pokój dla wszystkich na każdym szczeblu wtajemniczenia i w każdym wieku.
Bardzo przyjemny wystrój, wszystko dokładnie zrealizowane.
Zagadki bardzo grywalne przyjemne i raczej proste zwłaszcza dla graczy z doświadczeniem. Jest parę kłódek jest trochę innych rozwiązań. Najbardziej podobało nam się zakończenie dosyć nieprzewidywalne.
Fajny system podpowiedzi, nam nie były potrzebne ale został nam zaprezentowany!
Obsługa na najwyższym poziomie. Czuliśmy się jak w domu!
Nie zawsze trzeba jechać aż do Bydgoszczy polecam zrobić postój w Toruniu na Dom Kłódek! My wrócimy na pewno!

Zielono mi... Zielono mi...

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Odpowiedź firmy Dom Kłódek

Dziękujemy! Nam również ogromnie miło było Was gościć. Cieszymy się, że nasze pokoje przypadły Wam do gustu i nie możemy się doczekać kolejnej wizyty. Zapraszamy! :)

Escape room Kolonizacja Marsa
Kolonizacja Marsa

Mars, mars, mars napada...

02.01.2020 | data wizyty: 31.12.2019

Wiarygodna opinia

No właśnie odwrotnie niż w znanej piosence nie napada, a to my próbujemy się na nim osiedlić.
Super fabuła! Fajne w niej jest to, że nie tylko wyjście z pokoju jest celem gry!
Bardzo misternie wykonany wystrój, chociaż jest kilka przeszkadzajek w postaci mnóstwa rekwizytów. Jest trochę szperania z czego jak widzę coraz częściej rezygnuję się w nowych ER.
Zagadki fajne na średnim poziomie! Faktycznie nie ma w nim kłódek co daje super efekt prawdziwej stacji kosmicznej. Zagadki manualne potrafiły przyprawić o zawrót głowy! Bawiliśmy się super, a najważniejszy był uśmiech na twarzy nastolatki, która z nami była!
Obsługa przemiła, dzięki za rozmowę po grze!

Mars, mars, mars napada... Mars, mars, mars napada...

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnicza Komnata
Tajemnicza Komnata

Dostojny Profesor A.D.

02.01.2020 | data wizyty: 31.12.2019

Wiarygodna opinia

To najlepsze określenie tego pokoju! Jest on dostojny a jakże, ale już lekko posiwiały. W skrócie ujmując nie brakuje mu wiele do obecnie wywindowanego poziomu ER ale jeżeli ktoś szuka czegoś WOW to może się lekko zawieść.
Fajne zagadki na ruszenie głową jak to przystało na stare dobre pokoje. Kilka kłódek trochę elektronicznego bajeru i mamy przyjemny pokój dla początkujących.
Wystrój staranny, fajnie nawiązuje do historii Pottera chociaż w całym pokoju są bardziej motytywy z książki niż jakaś konkretna historia wyciągnięta z niej. Nie znaczy to, że pokój nie ma spójnej fabuły, ależ ma!
Fajny pomysł na umiejscowienie pokojów w centrum handlowym przynajmniej nie ma problemu z parkingiem. ?
Obsługa cudowna! Właścicielka dopieściła nas w każdym calu.

Dostojny Profesor A.D. Dostojny Profesor A.D.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Escape room American School Story
American School Story

Istna psychodela! ???

23.12.2019 | data wizyty: 22.12.2019

Był to nasz 185. pokój i na tę chwilę z całą świadomością tych słów mogę napisać TO BYŁ NAJLEPSZY POKÓJ JAKI ROBILIŚMY!!!
Liski postawili na zupełnie inną odsłonę znannych nam do tej pory pokoi. Nic w tym pokoju nie jest oczywiste. Nie wiesz co, jak i kiedy się wydarzy! A dzieje się bardzo dużo!
Jest mnóstwo zagadek! Zagadki na poziomie zaawansowanym więc polecam raczej grupom z lekkim doświadczeniem.
Interakcja Mistrza Gry i uczestników jest tutaj na niespotykanym poziomie! Można się nie źle wkręcić!
Olbrzymia przestrzeń w nowej lokalizacji pozwala na naprawdę intensywne 90 min. MEGA zabawy! Ludzie czegoś takiego jeszcze nie doświadczyliśmy!!!
Klimat tego pokoju i jego wystrój jest nie do opisania. Nikt z nas nie oglądał serialu, ale to nie przeszkadza aby przenieść się do USA lat 80.
Cudowna ścieżka dźwiękowa dopracowana w każdym szczególe i momencie.
Obsługa zasługuje na wielkie brawa to co Oni robią z człowiekiem przed, w trakcie i po rozgrywce to finezja kontaktu ludzi z pasją!
Foxy kochamy Was i już czekamy na Miasteczko!!!

Istna psychodela! ??? Istna psychodela! ???

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Syreni Śpiew
Syreni Śpiew

Accio Puchar!

23.12.2019 | data wizyty: 21.12.2019

"Podążaj za mym głosem..." no trzeba było dobrze słuchać w tym pokoju bo jest czego!
Ale od początku! Harry Potter jako taki jest ciężkim tematem do udźwignięcia zwłaszcza w Escape Roomie. I tutaj nie było zaskoczenia bo znając wcześniejsze pokoje Lisków wiedzieliśmy, że dadzą radę ale żeby aż taki majstersztyk!?!
Każdy szczegół wystroju był dopracowany co do milimetra! Ciężko mówić o tym co było najpiękniejsze bo każdy z nas fanów serii jarał się czymś innym.
Super, że fabuła Czary Ognia została zachowana zwłaszcza zadania z Turnieju i tak świetnie ograna w naszej rzeczywistości.
Zagadki spójne, logiczne i prowadzące do mrocznego celu. Jest coś do ruszenia głową i wytężenia zmysłów. Fajny element na wprowadzeniu!
Obsługa jak zawsze MEGA!!!
Na koniec wracając do pierwszego mojego zdania można się zasłuchać bo ścieżka dźwiękowa pozwala na pełną immersję!
Uważam że Fox O'clock to ELITA POLSKICH POKOI ZAGADEK!!!

Accio Puchar! Accio Puchar!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Porwany Samolot
Porwany Samolot

O Allahu!

22.12.2019 | data wizyty: 21.12.2019

Tylko takie modły pozostały nam po tym jak nasz samolot został porwany i tylko nam udało się przetrwać.
W takim pokoju jeszcze nie byliśmy! Tak nietypowe miejsce i klimat są mega niespotykane.
W tym pokoju nie da się nudzić! Od super wprowadzenia, przez różne zwroty akcji w trakcie gry! Aż pot spływa po czole, bo faktycznie czujesz na sobie odpowiedzialność i chcesz bezpiecznie wylądować, zresztą nie tylko z tego powodu pot spływa i nie tylko po czole.
Ogrom super zagadek! Sporo nieliniowych, każdy znajdzie coś dla siebie. Trzeba czasem ruszyć głową! W pokoju trzeba być skupiony, bo nigdy nie wiadomo gdzie bedzie reakcja do danej wykonanej przez graczy akcji.
Wystrój idelanie odwzorowuje wnętrze samolotu!
Obsługa mega w każdej sekundzie gry!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dzicy Są
Dzicy Są

Ty masz mnie za głupią Dzikuskę...

22.12.2019 | data wizyty: 21.12.2019

...no i trochę w tym racji bo byłby rekord gdyby nie pewne zagubienie z naszej strony!!!
Ale zadanie wykonaliśmy i Dzicy nas puścili!
Ogromny progres w wykonaniu tego pokoju w stosunku do Stranger. Super wystrój, zrobiony własnoręcznie pozwala poczuć się jak prawdziwi poszukiwacze w dzikim kraju.
Przyjemne zagadki na średnio łatwym poziomie, ale wszystkie wpasowane w fabułę.
Świetne nawiązania do bajki, ale też nie wszystko takie oczywiste!
Ogromny plus i zaskoczenie na sam koniec i przy maskowaniu systemu podpowiedzi...hau hau...
Cudowna obsługa!
Można ten pokój zaliczyć do fajnych i przyjemnych, które łączą ze sobą stary dobry styl ERów w połączeniu z nową świeżością.

Ty masz mnie za głupią Dzikuskę... Ty masz mnie za głupią Dzikuskę...

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Klątwa Czarnoksiężnika
Klątwa Czarnoksiężnika

Dobrze żarło, ale zdechło...

18.11.2019 | data wizyty: 16.11.2019

Wiarygodna opinia

Cóż tytuł opini oddaje wszystko co czuliśmy po wyjściu z tego pokoju.
Zacznę od początku! Pan zadzwonił do mnie przed pokojem z prośbą o wybór stopnia trudności pokoju oczywiście za dopłatą. Wybrałam opcje trudną zachęcona, że skoro dopłacam i mam więcej czasu to będzie coś mega a tutaj psikus... Pan z obsługi chyba nie zdał sobie sprawy, że strzela sobie w kolano mówiąc nam czy różni się wersja trudna od łatwej... Cena jest mocno przesadzona jeżeli chodzi o te różnice!!! To jest pierwszy zarzut.
Sama fabuła, wprowadzenie i sam początek pokoju mają olbrzymi potencjał! Natomiast każdy kolejny krok utwierdzał nas w przekonaniu, że na tym fajność się kończy. Reszta oparta na 3 rekwizytach i kilku zagadkach, choć trudno je takimi nazwać bo głównie chodzi w nich o czytanie ze zrozumieniem.
Jeżeli chodzi o wystrój to tak samo jak wyżej początek super a potem cóż mam wrażenie, że albo brakło środków albo pomysłu zwłaszcza na maskowanie sufitu.
Obsługa bez zarzutów, ale też bez fajerwerków. Fajne wprowadzenie i pokierowanie gry już w środku i tyle.
Całość pokoju ma mega potencjał. Trzyma thrillerowy klimat. Muzyka super zgrana i dopracowana, ale...no właśnie jest to ale! Wydaje mi się że Właścicielom brakło pomysłu na wykonczenie pokoju. Nie mogę dać wyższej oceny biorąc pod uwagę poziom zamkniętych niestety łódzkich ERów oraz nowo otwartych w innych dużych miastach.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 8/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Pokaż następne