M&M Team
  • Escape room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Mars, mars, mars napada...

    02.01.2020 | data wizyty: 31.12.2019

    No właśnie odwrotnie niż w znanej piosence nie napada, a to my próbujemy się na nim osiedlić.
    Super fabuła! Fajne w niej jest to, że nie tylko wyjście z pokoju jest celem gry!
    Bardzo misternie wykonany wystrój, chociaż jest kilka przeszkadzajek w postaci mnóstwa rekwizytów. Jest trochę szperania z czego jak widzę coraz częściej rezygnuję się w nowych ER.
    Zagadki fajne na średnim poziomie! Faktycznie nie ma w nim kłódek co daje super efekt prawdziwej stacji kosmicznej. Zagadki manualne potrafiły przyprawić o zawrót głowy! Bawiliśmy się super, a najważniejszy był uśmiech na twarzy nastolatki, która z nami była!
    Obsługa przemiła, dzięki za rozmowę po grze!

  • Escape room Tajemnicza Komnata

    Tajemnicza Komnata
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Dostojny Profesor A.D.

    02.01.2020 | data wizyty: 31.12.2019

    To najlepsze określenie tego pokoju! Jest on dostojny a jakże, ale już lekko posiwiały. W skrócie ujmując nie brakuje mu wiele do obecnie wywindowanego poziomu ER ale jeżeli ktoś szuka czegoś WOW to może się lekko zawieść.
    Fajne zagadki na ruszenie głową jak to przystało na stare dobre pokoje. Kilka kłódek trochę elektronicznego bajeru i mamy przyjemny pokój dla początkujących.
    Wystrój staranny, fajnie nawiązuje do historii Pottera chociaż w całym pokoju są bardziej motytywy z książki niż jakaś konkretna historia wyciągnięta z niej. Nie znaczy to, że pokój nie ma spójnej fabuły, ależ ma!
    Fajny pomysł na umiejscowienie pokojów w centrum handlowym przynajmniej nie ma problemu z parkingiem. 😀
    Obsługa cudowna! Właścicielka dopieściła nas w każdym calu.

  • Escape room American School Story

    American School Story
    Fox O'clock
    Wrocław

    Istna psychodela! 😀😀😀

    23.12.2019 | data wizyty: 22.12.2019

    Był to nasz 185. pokój i na tę chwilę z całą świadomością tych słów mogę napisać TO BYŁ NAJLEPSZY POKÓJ JAKI ROBILIŚMY!!!
    Liski postawili na zupełnie inną odsłonę znannych nam do tej pory pokoi. Nic w tym pokoju nie jest oczywiste. Nie wiesz co, jak i kiedy się wydarzy! A dzieje się bardzo dużo!
    Jest mnóstwo zagadek! Zagadki na poziomie zaawansowanym więc polecam raczej grupom z lekkim doświadczeniem.
    Interakcja Mistrza Gry i uczestników jest tutaj na niespotykanym poziomie! Można się nie źle wkręcić!
    Olbrzymia przestrzeń w nowej lokalizacji pozwala na naprawdę intensywne 90 min. MEGA zabawy! Ludzie czegoś takiego jeszcze nie doświadczyliśmy!!!
    Klimat tego pokoju i jego wystrój jest nie do opisania. Nikt z nas nie oglądał serialu, ale to nie przeszkadza aby przenieść się do USA lat 80.
    Cudowna ścieżka dźwiękowa dopracowana w każdym szczególe i momencie.
    Obsługa zasługuje na wielkie brawa to co Oni robią z człowiekiem przed, w trakcie i po rozgrywce to finezja kontaktu ludzi z pasją!
    Foxy kochamy Was i już czekamy na Miasteczko!!!

  • Escape room Syreni Śpiew

    Syreni Śpiew
    Fox O'clock
    Wrocław

    Accio Puchar!

    23.12.2019 | data wizyty: 21.12.2019

    "Podążaj za mym głosem..." no trzeba było dobrze słuchać w tym pokoju bo jest czego!
    Ale od początku! Harry Potter jako taki jest ciężkim tematem do udźwignięcia zwłaszcza w Escape Roomie. I tutaj nie było zaskoczenia bo znając wcześniejsze pokoje Lisków wiedzieliśmy, że dadzą radę ale żeby aż taki majstersztyk!?!
    Każdy szczegół wystroju był dopracowany co do milimetra! Ciężko mówić o tym co było najpiękniejsze bo każdy z nas fanów serii jarał się czymś innym.
    Super, że fabuła Czary Ognia została zachowana zwłaszcza zadania z Turnieju i tak świetnie ograna w naszej rzeczywistości.
    Zagadki spójne, logiczne i prowadzące do mrocznego celu. Jest coś do ruszenia głową i wytężenia zmysłów. Fajny element na wprowadzeniu!
    Obsługa jak zawsze MEGA!!!
    Na koniec wracając do pierwszego mojego zdania można się zasłuchać bo ścieżka dźwiękowa pozwala na pełną immersję!
    Uważam że Fox O'clock to ELITA POLSKICH POKOI ZAGADEK!!!

  • Escape room Porwany Samolot

    Porwany Samolot
    Escape Bus
    Wrocław

    O Allahu!

    22.12.2019 | data wizyty: 21.12.2019

    Tylko takie modły pozostały nam po tym jak nasz samolot został porwany i tylko nam udało się przetrwać.
    W takim pokoju jeszcze nie byliśmy! Tak nietypowe miejsce i klimat są mega niespotykane.
    W tym pokoju nie da się nudzić! Od super wprowadzenia, przez różne zwroty akcji w trakcie gry! Aż pot spływa po czole, bo faktycznie czujesz na sobie odpowiedzialność i chcesz bezpiecznie wylądować, zresztą nie tylko z tego powodu pot spływa i nie tylko po czole.
    Ogrom super zagadek! Sporo nieliniowych, każdy znajdzie coś dla siebie. Trzeba czasem ruszyć głową! W pokoju trzeba być skupiony, bo nigdy nie wiadomo gdzie bedzie reakcja do danej wykonanej przez graczy akcji.
    Wystrój idelanie odwzorowuje wnętrze samolotu!
    Obsługa mega w każdej sekundzie gry!

  • Escape room Dzicy Są

    Dzicy Są
    In&Out
    Wrocław

    Ty masz mnie za głupią Dzikuskę...

    22.12.2019 | data wizyty: 21.12.2019

    ...no i trochę w tym racji bo byłby rekord gdyby nie pewne zagubienie z naszej strony!!!
    Ale zadanie wykonaliśmy i Dzicy nas puścili!
    Ogromny progres w wykonaniu tego pokoju w stosunku do Stranger. Super wystrój, zrobiony własnoręcznie pozwala poczuć się jak prawdziwi poszukiwacze w dzikim kraju.
    Przyjemne zagadki na średnio łatwym poziomie, ale wszystkie wpasowane w fabułę.
    Świetne nawiązania do bajki, ale też nie wszystko takie oczywiste!
    Ogromny plus i zaskoczenie na sam koniec i przy maskowaniu systemu podpowiedzi...hau hau...
    Cudowna obsługa!
    Można ten pokój zaliczyć do fajnych i przyjemnych, które łączą ze sobą stary dobry styl ERów w połączeniu z nową świeżością.

  • Escape room Klątwa Czarnoksiężnika

    Klątwa Czarnoksiężnika
    Porta Aenigma
    Łódź

    Wiarygodna opinia

    Dobrze żarło, ale zdechło...

    18.11.2019 | data wizyty: 16.11.2019

    Cóż tytuł opini oddaje wszystko co czuliśmy po wyjściu z tego pokoju.
    Zacznę od początku! Pan zadzwonił do mnie przed pokojem z prośbą o wybór stopnia trudności pokoju oczywiście za dopłatą. Wybrałam opcje trudną zachęcona, że skoro dopłacam i mam więcej czasu to będzie coś mega a tutaj psikus... Pan z obsługi chyba nie zdał sobie sprawy, że strzela sobie w kolano mówiąc nam czy różni się wersja trudna od łatwej... Cena jest mocno przesadzona jeżeli chodzi o te różnice!!! To jest pierwszy zarzut.
    Sama fabuła, wprowadzenie i sam początek pokoju mają olbrzymi potencjał! Natomiast każdy kolejny krok utwierdzał nas w przekonaniu, że na tym fajność się kończy. Reszta oparta na 3 rekwizytach i kilku zagadkach, choć trudno je takimi nazwać bo głównie chodzi w nich o czytanie ze zrozumieniem.
    Jeżeli chodzi o wystrój to tak samo jak wyżej początek super a potem cóż mam wrażenie, że albo brakło środków albo pomysłu zwłaszcza na maskowanie sufitu.
    Obsługa bez zarzutów, ale też bez fajerwerków. Fajne wprowadzenie i pokierowanie gry już w środku i tyle.
    Całość pokoju ma mega potencjał. Trzyma thrillerowy klimat. Muzyka super zgrana i dopracowana, ale...no właśnie jest to ale! Wydaje mi się że Właścicielom brakło pomysłu na wykonczenie pokoju. Nie mogę dać wyższej oceny biorąc pod uwagę poziom zamkniętych niestety łódzkich ERów oraz nowo otwartych w innych dużych miastach.

  • Escape room Tajemnica Alchemika

    Tajemnica Alchemika
    Combinator Kraków
    Kraków

    Wiarygodna opinia

    W alchemicznych oparach...

    22.10.2019 | data wizyty: 20.10.2019

    ...rozwiązałyśmy zagadkę! Misja wykonana! Nasz tym razem dwuosobowy team musiał naprawdę wznieść się na wyżyny i nie chodzi tutaj o trudność zagadek, no ale po kolei!
    Cała fabuła jak i wystrój pokoju mega wciąga. Tu właśnie mówię o naszych wyżynach ponieważ wkreciła nam się faza panikarza i było ciężko... Niespodziewałyśmy się, że coś nas jeszcze w ER zaskoczy a tu się to zdarzyło. Dwa duże WOW z czego jedno już widziałyśmy, ale nie w takiej formie, a drugie to w ogóle sztos!!! Nigdzie jeszcze nie było takiej akcji. Niestety jeżeli mam się czepiać to niestety Combinator ma trochę problem z niechlujstwem i ukrywaniem... Z ukrywaniem kabli, śladów po gorącym kleju, dbałością o zużycie zagadek, niektóre są już nie czytelne po tylu grach, czasem coś sprzęga i dzieje się reakcja bez akcji. To takie zastrzeżenie na przyszłość.
    Zagadki na średnim pozimie trudności, jedna zwłaszcza sprawiła nam trudność! Dużo elektroniki, ale są też kłódki, manuale i inne świry do ruszenia głową. Wszystko na topowym poziomie!
    Całość oceniam na 10 chociaż za to niechlujstwo Właścicieli powinnam dać niżej, jednak przekonują mnie te WOW. To fakt, że pokoje eliminacyjne Poland Escape to majstresztyki żaden nas jeszcze nie zawiódł!
    Obsługa super, miło się gawędziło po rozgrywce.

  • Escape room Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny

    Statek kosmiczny - Kamień akumulacyjny
    Secreto
    Kraków

    Gotowi do pomocy A.T.I.!

    19.10.2019 | data wizyty: 18.10.2019

    Po projekcie Matryca I czas na kolejne wyzwania A.T.I. Poszło nam lepiej niż z pierwszym!
    Pokój mimo, że młody na rynku ER to warty odwiedzenia na każdym etapie wtajemniczenia!
    Klimat i wystrój pokoju dopracowany w każdym calu! Ścieżka i efekty dźwiękowe na jednym z najwyższych poziomów w Polsce! Przeniesienie do fabuły nieuniknione!
    Zagadki na poziomie średnim, kilka łatwiejszych i parę do ruszenia głową! Brak kłódek i sama elektronika mocno siedzi w klimacie całej fabuły.
    Pokój nie liniowy ale nie polecam robić go w więcej niż 4 osoby.
    Obsługa mega!

  • Escape room Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości

    Starożytna świątynia - Wynalazek przeszłości
    Secreto
    Kraków

    Matryca I z powodzeniem!

    19.10.2019 | data wizyty: 18.10.2019

    Udało nam się ukończyć projekt Matryca I z całkowity powodzeniem w skromnym składzie dwuosobowym.
    Cóż można mówić o tym pokoju? Otóż same dobre rzeczy. Świeżonka na Krakowskim rynku a już zasługuje na topkę.
    Wystrój i klimat dopracowany w każdym calu aczkolwiek minimalistyczny co ma ogormne plusy bo nie ma tutaj przeszkadzajek i niepotrzebnego szukania i gubienia się.
    Pokój nadźgany zagadkami w starym najlepszym stylu ER ale mocno zelektronizowany co daje przejmne wrażenia. Połączenie każdego rodzaju zagadek manualne, sensualne i logiczne! Zagadki na poziomie łatwym i lekko średnim. We dwie doświadoczne osoby poszło nam dość szybko choć jak zwykle najprostsza rzecz dała nam w kość. 😀 Polecam na każdym poziomie ERowego wtajemniczenia!
    Co w tym pokoju jest wyjątkowe?!? Po primo fabuła, która łączy się z pozostałymi pokojami firmy, po duo cudowna ścieżka dźwiękowa! Immersja gwarantowana!
    Obsługa jak zwykle cudowna!

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 ... 17 18 19