Joanna G. 10
  • Escape room Tajemnica starej kamienicy

    Tajemnica starej kamienicy
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Wielki powrót do gry

    16.09.2019 | data wizyty: 14.09.2019

    To był nasz wielki powrót do Escape Roomów i zdecydowaliśmy się odwiedzić ostatni pokój Escape Room Majdańska 18. Przekonało nas również to że jest to pokój eliminacyjny.
    Pokój super! Klimat trzymany jest aż do samego końca. Fajne zagadki, które dobrze komponowały się z historią.
    Jak zawsze pokój w tej firmie nas nie zawiódł :) Obsługa jak zawsze profesjonalna i bardzo miła :)

  • Escape room Kolonizacja Marsa

    Kolonizacja Marsa
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Nauka to nie jest nasza mocna strona

    02.01.2019 | data wizyty: 07.12.2018

    To że nauka nie jest naszą mocną stroną nie do końca się sprawdziło. Trochę byliśmy na początku przerażeni tą chemią i fizyką w pokoju ale poszło nam naprawdę bardzo dobrze. Gdyby nie jedna z zagadek zręcznościowych to pobilibyśmy rekord pokoju :) Pokój bardzo fajny, ciekawy pomysł na fabułę- nie chodzi o same wyjście co skolonizowanie marsa, aby ludzi mogli tam w końcu zamieszkać.
    Obsługa bez zastrzeżeń, miło się rozmawiało po całym zadaniu.

  • Escape room Tajemnicza Komnata

    Tajemnicza Komnata
    Świat Zagadek
    Warszawa

    Magiczne spełnienie marzenia

    02.01.2019 | data wizyty: 07.12.2018

    Faktycznie nie trzeba znać histori Harrego Pottera aby przejść ten pokój, ale dla wiernych fanów będzie to miłe spotkanie z elementami powieści o młodym czarodzieju. My się bawiliśmy niesamowicie! Mimo iż na początku wydawało nam się że nam nie idzie. Im dalej z zagadkami tym coraz fajniejsza zabawa.
    Pokój urządzony świetnie. Wiele fanowskich elementów można było znaleźć.
    Polecam fanom i nie tylko.
    Na końcu jak mogliśmy do zdjęcia przebrać się w stroje z "klas" z Hogwardu to był mega czad! Chętnie to zrobiliśmy i dostaliśmy sporo fotek z tego, będzie to miła pamiątka.
    Obsługa przesympatyczna. Jak zawsze można było wymienić się spostrzeniami i podzielić się doświadczeniem.

  • Escape room Olimp

    Olimp
    Room Escape
    Warszawa

    Z wizytą u Bogów

    29.11.2018 | data wizyty: 25.11.2018

    Odwiedziliśmy Bogów i wyszliśmy bardzo zadowoleni. Pokój nam bardzo podpasował- zagadki, tematyka, historia. Wyszliśmy grubo przed czasem. Często pokój nas zaskakiwał. Byliśmy we 4 i każdy z nas miał co robić co było dużym plusem. Pokój nie jest za trudny, trzeba być spostrzegawczym. My bawilismy sie rewelacyjnie od pierwszej minuty.
    Na pewno wrócimy do innych pokoi. Obsługa bardzo sympatyczna.

  • Escape room Asasino

    Asasino
    Master of Escape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Znam tylko postać

    13.11.2018 | data wizyty: 12.11.2018

    Nie grałam w grę, nie oglądałam filmu a i tak wciągnęłam się w zabawę :)
    Pokój bardzo fajny. Głównie elektronika, która potrafi zaskoczyć. Zagadki ciekawe. Wystrój przemyślany i udany.
    Wzieliśmy poziom trudny i nie okazał się dla nas aż tak trudny.

  • Escape room Dom Śmierci

    Dom Śmierci
    Creepy Story
    Warszawa

    Strach się bać

    28.10.2018 | data wizyty: 26.10.2018

    Chyba ze 30 razy mówiłam przed wejściem, że nie wchodzę przed samą bramą. Byliśmy o 21 i naprawdę polecam godziny wieczorne, bo miejsce wygląda strasznie! Jeszcze przed samą grą wszyscy trzęśliśmy portkami. Jeszcze w trafiła nam się pełnia i widoczny księżyc.
    Później było coraz straszniej, ale warto było. Zagadki fajne i pasujące do klimatu. Klimat surowy i pasujący do historii. Historia od początku do końca spójna. Fajne pomysły na przejścia w domu do innych pomieszczeń.
    Ważne, żeby wcześniej przeczytać instrukcje dla gracza.
    Wyszliśmy pod pełnym wrażeniem i po wyjściu jeszcze mieliśmy szerokie źrenice ze strachu.
    Musiałam poznać ludzi, którzy to wymyślili i muszę przyznać, że to przyjaźni wariaci!

  • Escape room Zaginiona

    Zaginiona
    FunEscape
    Warszawa

    Klimat....

    23.10.2018 | data wizyty: 14.10.2018

    Klimat z mega potencjałem i to wszystko co mam do powiedzenia na temat tego pokoju.
    Można się faktycznie bać bo jest ciagle ciemność i tylko..... . Brakowalo mi paru elementów. Fabuła w pokoju też słabo zaprezentowana. Zagadki...hm.... nie mam nic do napisania.
    Serio jak na pokój horror to słabo.
    Obsługa - widać że idą tam na akord. Wyszliśmy z pokoju, jedno pytanie czy nam się podobało i do widzenia. A my jednak lubimy postać i powymieniać się doświadczeniem i spostrzeżeniami.
    Najsłabszy pokój w jaki byłam.

  • Escape room HOLLYWOOD: Misja specjalna

    HOLLYWOOD: Misja specjalna
    House Escape
    Warszawa

    Duża grupa agentów

    23.10.2018 | data wizyty: 18.10.2018

    Byłam w pokoju z sześcioma dodatkowymi osobawi - z czego dwie były pierwszy raz. Na samym początku chaos i przeszukiwanie. Jak ruszyliśmy z kopyta to szło prawie jak po maśle. Pod koniec osoby które były pierwszy raz nie poinformowały nas o jednym znaczącym elemencie, który został znaleziony i przez to na dłuższy czas utknęliśmy.
    Ogólnie pokój fajny, przyjemny, nie za trudny, duża przestrzeń. Uważam jednak, że pójdzie w grupie 7 osobowej to za dużo nawet na ten pokój. Pokój jest liniowy więc część się nudziła.
    Wystrój fajny. Obsługa pozytywna. Pani z obsługi musiała mieć cierpliwość dla tak licznej grupy ;)

    Odpowiedź House Escape

    Pani Joanno,
    Dziękujemy za opinie. Bardzo nam przykro, że Państwo utknęli na dłuższy czas nie z naszej winy.
    Niestety, żaden z naszych Pokojów nie jest liniowy, konkretnie w Hollywood na starcie gry można zacząć robić 7 rzeczy na raz, być może zawiodła komunikacja w grupie. Z tym , że Pokój jest liniowy zgodzić się nie możemy. Dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy ponownie

    Pozdrawiamy

    House Escape

  • Escape room Łowca Głów

    Łowca Głów
    Amazeing
    Warszawa

    WOW

    14.10.2018 | data wizyty: 10.10.2018

    Już wiem czemu ten pokój jest w czołówce!
    Pokój w rewelacyjnym klimacie. Wystrój idealny. Historia od początku do KOŃCA pełna. Ważny jest koniec ale nie bede spilerować.
    Obsługa świetna, fajnie było pogadać po całej grze.
    Ważny punkt na mapie ER w Warszawie. Już nie będę się rozpisywać na temat miejscówki- jest poprostu w idealnym miejscu.

  • Escape room Przeklęty Obraz

    Przeklęty Obraz
    Black Cat Escape Room
    Warszawa

    Paryska bohema

    14.10.2018 | data wizyty: 30.09.2018

    To był nasz ostatni pokój w Black Cat. I jak zawsze nie zawiedliśmy się. Dzięki temu, że byliśmy wczesniej w innych pokojach to łatwiej nam się rozwiązywało zagadki. Były one ciekawe, zawiazane z postaciami i sztuką. Trzeba być bardzo uważnym. Mieliśmy problem z jedną zagadka ale i tak udalo się wyjść przed czasem.
    Obsługa jak zawsze the best. Miło nam się tam spedza czas.
    Goraco polecam.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4