Fei

Fei

Pierwszy pokój - Schron Bankowy. Od niego zaczęła się przygoda z escape roomami, która, mam nadzieję, potrwa przez długie lata.

33 Odwiedzone

1 Planowane

Pionier

159 Punkty

150
159 pkt
225

Wszystkie opinie

Escape room Lochy Króla Artura
Lochy Króla Artura

Typowy Exit19

03.06.2019 | data wizyty: 23.05.2019

Kolejny pokój od Exit19, kolejna rewelacja. Wchodzimy do świata rycerzy, czarodzieji i smoków. Wspaniałe rekwizyty, niesamowity wystrój, nastrojowa muzyka i spektakularne efekty naprawdę pozwalają wczuć się w klimat.

Różnorodność zagadek sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Nie brakuje tu standardowych kłódek, jednak wiele skrytek otwiera się dzięki elektronicznym rozwiązaniom. Wyjście z pokoju wymaga sprawności manualnej, spostrzegawczości, logicznego myślenia i współpracy.

Łamigłowek jest dużo. Przestrzeni także, więc w piątkę mieliśmy co robić. Pokój nie należy do najłatwiejszych, nie jest jednak też bardzo trudny. Początkujące ekipy mogą potrzebować kilku podpowiedzi.

Kiedy zobaczyłem, że Exit19 otwiera kolejny pokój, wiedziałem że razem z drużyną musimy tam iść. Lochy Króla Artura utwierdziły mnie w przekonaniu, że firma ta nie ma sobie równych na wrocławskim rynku escape roomów. Każdy z ich pokoi trzyma poziom, a Lochy to majstersztyk nawet wśród nich.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Alchemik czy szarlatan?
Alchemik czy szarlatan?

Przyzwoity

19.03.2019 | data wizyty: 22.01.2019

Wiarygodna opinia

Ciekawy propozycja raczej dla początkujących grup, jednak mając na koncie ~30 pokoi i tak świetnie się tam bawiłem. Byliśmy w trójkę - według mnie idealna liczba graczy jak na ten pokój. Przyjemne zagadki, ładny wystrój.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 7/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Underworld
Underworld

Współpraca jest najważniejsza

17.03.2019 | data wizyty: 13.03.2019

Pokój bardzo mocno stawia na współpracę. Bez niej będzie bardzo ciężko się wydostać. Zagadki świetne, przemyślane, logiczne. Pokój jest dosyć trudny, na pewno nie dla początkujących. Jeśli jednak macie już jakieś doświadczenie z ER, koniecznie musicie tu zajrzeć.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Duch Wulkanu - Człowieki w Kotle
Duch Wulkanu - Człowieki w Kotle

BOOM!

17.03.2019 | data wizyty: 04.03.2019

Opinia archiwalna

Przyzwoity pokój z zagadkami zarówno manualnymi jak i elektronicznymi. Niezbyt łatwe, raczej dla grup posiadających jakieś doświadczenie. Niestety, jedną zagadkę udało nam się przejść w nieprzewidziany sposób, przez co jakaś 1/3 pokoju nas ominęła.
Obsługa na najwyższym poziomie - jak w zwykle w House of Crime.

Ocena ogólna: 7/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Nekromanta - Rytuał Śmierci
Nekromanta - Rytuał Śmierci

Coś niesamowitego

17.12.2018 | data wizyty: 17.12.2018

Wiarygodna opinia

Po ~30 pokojach na końca naprawdę ciężko wywołać u nas efekt WOW. Nekromancie się to udało. Niepowtarzalny klimat, ciekawe zegadki i świetna część fabularna - filmiki robią robotę. Do tego oczywiscie świetna obsługa. Z niecierpliwością czekamy na Wasz kolejny pokój!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Dooby Doo
Dooby Doo

Zaskakujący

17.12.2018 | data wizyty: 04.12.2018

Wiarygodna opinia

Pokój z bardzo zaskakującą, nietypową końcówką.
Dużo zagadek, duża powierzchnia. Jest co robić przez cały czas trwania zabawy.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Klątwa Skarbu Majów
Klątwa Skarbu Majów

Nowoczesna starożytność

28.11.2018 | data wizyty: 27.11.2018

Pokój to głównie zagadki elektroniczne - i to jakie! Rozwiązanie każdej z nich daje niesamowitą satysfakcję.
Pomieszczenie trochę małe jak na 4 osoby, jednak nie utrudnia to mocno rozgrywki. I oczywiście, jak w każdym z pokoi Exit19, świetny, wspaniale dopasowany wystrój potęguje radość z gry.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Fantazja
Fantazja

Różnorodność

26.11.2018 | data wizyty: 07.11.2018

Wiarygodna opinia

Bardzo różnorodny pokój - znajdziemy tu zarówki ciekawe zagadki elektroniczne, klasyczne kłódki, zagadki manualne i na spotrzegawczość. Nie ma ich bardzo dużo, nie są zbyt trudne - pokój idealny, żeby zacząć przygodę z ER - daje świetny wgląd w to, czego można się spodziewać po tego typu formie rozrywki.
Po grze można liczyć na bardzo miłą rozmowę ze wspaniałą obsługą!

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 7/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Wioska Smerfów
Wioska Smerfów

Przyjemny

10.10.2018 | data wizyty: 09.10.2018

Wiarygodna opinia

Ciekawe zagadki - wszystkie logiczne i spójne. Byliśmy w czwórkę - każdy miał co robić. Pokój niezbyt trudny, raczej na początek, chociaż my z ~30 pokojami na końcie też świetnie się bawiliśmy.
Pozostaje tylko czekać na otwarcie Addamsów...

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Obłęd
Obłęd

Coś niesamowitego

07.06.2018 | data wizyty: 06.06.2018

Pokój robi WIELKIE wrażenie. Dopracawany pod każdym aspektem.
Często w opinii piszę, że pokój ma niesamowity klimat. 'Obłęd' wszedł na kolejny poziom. Nawet jeśliby usunąć z niego wszystkie zagadki, warto by było przejść się tam tylko po to, żeby pozwiedzać, docenić detale, rekwizty, dźwięki.

Pokój nie jest bardzo trudny, jednak zdecydowanie NIE NA PIERWSZY RAZ. Zagadki rozwiązuje się przyjemnie, wszystkie są logiczne, nie trzeba niczego nadinterpretować.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Strona 1 z 4

Pokaż następne