Fei
  • Escape room Lochy Króla Artura

    Lochy Króla Artura
    Exit19.pl
    Wrocław

    Typowy Exit19

    03.06.2019 | data wizyty: 23.05.2019

    Kolejny pokój od Exit19, kolejna rewelacja. Wchodzimy do świata rycerzy, czarodzieji i smoków. Wspaniałe rekwizyty, niesamowity wystrój, nastrojowa muzyka i spektakularne efekty naprawdę pozwalają wczuć się w klimat.

    Różnorodność zagadek sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Nie brakuje tu standardowych kłódek, jednak wiele skrytek otwiera się dzięki elektronicznym rozwiązaniom. Wyjście z pokoju wymaga sprawności manualnej, spostrzegawczości, logicznego myślenia i współpracy.

    Łamigłowek jest dużo. Przestrzeni także, więc w piątkę mieliśmy co robić. Pokój nie należy do najłatwiejszych, nie jest jednak też bardzo trudny. Początkujące ekipy mogą potrzebować kilku podpowiedzi.

    Kiedy zobaczyłem, że Exit19 otwiera kolejny pokój, wiedziałem że razem z drużyną musimy tam iść. Lochy Króla Artura utwierdziły mnie w przekonaniu, że firma ta nie ma sobie równych na wrocławskim rynku escape roomów. Każdy z ich pokoi trzyma poziom, a Lochy to majstersztyk nawet wśród nich.

  • Escape room Alchemik czy szarlatan?

    Alchemik czy szarlatan?
    Escape8
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Przyzwoity

    19.03.2019 | data wizyty: 22.01.2019

    Ciekawy propozycja raczej dla początkujących grup, jednak mając na koncie ~30 pokoi i tak świetnie się tam bawiłem. Byliśmy w trójkę - według mnie idealna liczba graczy jak na ten pokój. Przyjemne zagadki, ładny wystrój.

  • Escape room Underworld

    Underworld
    Brain Code - Secret Room
    Wrocław

    Współpraca jest najważniejsza

    17.03.2019 | data wizyty: 13.03.2019

    Pokój bardzo mocno stawia na współpracę. Bez niej będzie bardzo ciężko się wydostać. Zagadki świetne, przemyślane, logiczne. Pokój jest dosyć trudny, na pewno nie dla początkujących. Jeśli jednak macie już jakieś doświadczenie z ER, koniecznie musicie tu zajrzeć.

  • Escape room Wulkan na Madagaskarze

    Wulkan na Madagaskarze
    Exit19.pl
    Wrocław

    Archival rating

    BOOM!

    17.03.2019 | data wizyty: 04.03.2019

    Przyzwoity pokój z zagadkami zarówno manualnymi jak i elektronicznymi. Niezbyt łatwe, raczej dla grup posiadających jakieś doświadczenie. Niestety, jedną zagadkę udało nam się przejść w nieprzewidziany sposób, przez co jakaś 1/3 pokoju nas ominęła.
    Obsługa na najwyższym poziomie - jak w zwykle w House of Crime.

  • Escape room Nekromanta

    Nekromanta
    Exit19.pl
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Coś niesamowitego

    17.12.2018 | data wizyty: 17.12.2018

    Po ~30 pokojach na końca naprawdę ciężko wywołać u nas efekt WOW. Nekromancie się to udało. Niepowtarzalny klimat, ciekawe zegadki i świetna część fabularna - filmiki robią robotę. Do tego oczywiscie świetna obsługa. Z niecierpliwością czekamy na Wasz kolejny pokój!

  • Escape room Dooby Doo

    Dooby Doo
    Fox O'clock
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Zaskakujący

    17.12.2018 | data wizyty: 04.12.2018

    Pokój z bardzo zaskakującą, nietypową końcówką.
    Dużo zagadek, duża powierzchnia. Jest co robić przez cały czas trwania zabawy.

  • Escape room Klątwa Skarbu Majów

    Klątwa Skarbu Majów
    Exit19.pl
    Wrocław

    Nowoczesna starożytność

    28.11.2018 | data wizyty: 27.11.2018

    Pokój to głównie zagadki elektroniczne - i to jakie! Rozwiązanie każdej z nich daje niesamowitą satysfakcję.
    Pomieszczenie trochę małe jak na 4 osoby, jednak nie utrudnia to mocno rozgrywki. I oczywiście, jak w każdym z pokoi Exit19, świetny, wspaniale dopasowany wystrój potęguje radość z gry.

  • Escape room Fantazja

    Fantazja
    Piwnica Quest
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Różnorodność

    26.11.2018 | data wizyty: 07.11.2018

    Bardzo różnorodny pokój - znajdziemy tu zarówki ciekawe zagadki elektroniczne, klasyczne kłódki, zagadki manualne i na spotrzegawczość. Nie ma ich bardzo dużo, nie są zbyt trudne - pokój idealny, żeby zacząć przygodę z ER - daje świetny wgląd w to, czego można się spodziewać po tego typu formie rozrywki.
    Po grze można liczyć na bardzo miłą rozmowę ze wspaniałą obsługą!

  • Escape room Wioska Smerfów

    Wioska Smerfów
    HURRY UP
    Wrocław

    Wiarygodna opinia

    Przyjemny

    10.10.2018 | data wizyty: 09.10.2018

    Ciekawe zagadki - wszystkie logiczne i spójne. Byliśmy w czwórkę - każdy miał co robić. Pokój niezbyt trudny, raczej na początek, chociaż my z ~30 pokojami na końcie też świetnie się bawiliśmy.
    Pozostaje tylko czekać na otwarcie Addamsów...

  • Escape room Obłęd

    Obłęd
    Exit19.pl
    Wrocław

    Coś niesamowitego

    07.06.2018 | data wizyty: 06.06.2018

    Pokój robi WIELKIE wrażenie. Dopracawany pod każdym aspektem.
    Często w opinii piszę, że pokój ma niesamowity klimat. 'Obłęd' wszedł na kolejny poziom. Nawet jeśliby usunąć z niego wszystkie zagadki, warto by było przejść się tam tylko po to, żeby pozwiedzać, docenić detale, rekwizty, dźwięki.

    Pokój nie jest bardzo trudny, jednak zdecydowanie NIE NA PIERWSZY RAZ. Zagadki rozwiązuje się przyjemnie, wszystkie są logiczne, nie trzeba niczego nadinterpretować.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4