Artur L.
  • Escape room Osadzeni w Bunkrze

    Osadzeni w Bunkrze
    8 Gates Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Klimat bunkrowy z dzieciakami - mega fajna zabawa!

    26.11.2019 | data wizyty: 23.11.2019

    Bardzo fajnie i klimatyczne miejsce w podziemiach budynku na Bielanach. Wycieczka rodzinna z dzieciakami w wieku 10 i 12 lat bardzo, bardzo udana.

    Od momentu wejścia do schronu czuć klimat tego nietypowego miejsca. Co ciekawe wychowywałem się niedaleko tego miejsca i nie miałem pojęcia o istnieniu schronu. Chyba "odkryto" go stosunkowo niedawno.

    Rozpoczęcie gry super fajne i klimatyczne choć młodzi przez kilka pierwszych minut byli trochę przestraszeni. Potem było już tylko fajniej i faniej. Zagadki mocno zróżnicowane. Klimat 200% - cóż w sumie bawimy się w prawdziwym schronie.

    Jedno miejsce mocno wystraszyło najmłodszego uczestnika ale już kilkadziesiąt sekund później zaglądał tam bardziej pewny siebie, więc rodzinny wypad jak najbardziej polecamy i nie ma się czego bać wizytując ten pokój z dziećmi.

    Zagadka finałowa bardzo trudna. Raczej dla doświadczonych drużyn.

  • Escape room Narnia

    Narnia
    Team Exit - Pokoje zagadek -Escape Room 24
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Fajne miejsce dla miłośników tego typu szafowych klimatów :)

    30.08.2019 | data wizyty: 24.08.2019

    Trochę nie byliśmy przekonani do tego miejsca z racji wielu słabych ocen. Wyszliśmy jednak pozytywnie zaskoczeni.

    Naszym zdaniem:
    Pokój fajnie przygotowany. Klimat jest. Zabawa fajna. Zagadki zróżnicowane i jest co robić dla 4 osobowej ekipy w składzie rodzinnym.

    Co do wielu negatywnych opinii odnośnie obsługi nam się jednak podobało. Obsługa naszym zdaniem OK.

    Z minusów - faktycznie jedna z zagadek nie zadziała jak powinna i zostaliśmy poinformowani, że już możemy wychodzić, po czym nagle jak spod ziemi pojawiła się osoba z obsługi. Trudno, chociaż takie sytuacje potrafią popsuć cały klimat zabawy. Postarajcie się to jakoś dopracować.

    Takie sytuacje nie powinny się zdarzać ale nie zmienia to faktu ogólnie pozytywnego odbioru tego ER.

    Dzieciaki w wieku 10 i 12 zadowolone i bawiły się świetnie.

    Stosunkowo niska trudność pokoju pozwala zacząć rodzinną zabawę właśnie od takich miejsc jak to. Polecamy.

  • Escape room NAUTILUS: Podmorska Przygoda

    NAUTILUS: Podmorska Przygoda
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Fajne miejsce - nawet z młodszymi dziećmi

    16.08.2019 | data wizyty: 11.08.2019

    Kolejna pozycja z Wyjścia Awaryjnego i ... mamy komplet pokoi tej firmy zaliczony. Nie bez powodu! To naprawdę świetne pokoje, zdecydowanie czołówka polskiego rynku ER.

    W porównaniu do Legendy Miecza i Piramid pokój jest chyba ciut trudniejszy. Jedna z zagadek [spojler] sprawiła nam trochę trudności i nie możemy się przekonać do sposobu jej podania odkrywcom. Ale co tam ... Pokój ogólnie Mega :)

    Klimat podwodny robi wrażenie. Całość podana w sposób wciągający do zabawy zarówno nas jako rodziców, jak i nasze dzieciaki: 6,10 i 12 lat. Wszyscy bawiliśmy się świetnie.

    Duża ilość zagadek i fajnie zróżnicowanych: są i kłódki, i elektronika, i trochę zręczności też się przyda zabrać w to miejsce, dobry słuch także nie zawadzi - słowem zróżnicowanie bardzo duże, co daje fajny przekrój rozwiązań znanych z innych ER. Wszystko podane w odpowiednich proporcjach.

    Polecam!

  • Escape room W cieniu piramid

    W cieniu piramid
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Pokój jest Mega. Zabawa z dzieciakami na najwyższym możliwym poziomie!

    16.07.2019 | data wizyty: 15.07.2019

    Genialnie spędzony czas dla rodziny 2+2 z dziećmi w wieku 10 i 12 lat.

    Pokój na najwyższym poziomie, podobnie jak pozostałe tej firmy. Udało nam się wyjść kilka minut przed czasem bez żadnej podpowiedzi. Zagadki w ilości odpowiedniej i na poziomie, który da się pokonać samodzielnie - oczywiście z pomocą dzieciaków.

    Lokacje - mega.
    Fabuła liniowa - mega.
    Wystrój, otoczenie - mega.
    Efekty i zagadki - mega :)

    Bardzo polecam odwiedzenie "W cieniu piramid" podczas rodzinnego wypadu z dzieciakami. Dla fanów Indiany pozycja obowiązkowa!

  • Escape room Przeklęta wyspa

    Przeklęta wyspa
    Escape Project
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Świetne miejsce do wizyty z dzieciakami 10-12 lat

    12.07.2019 | data wizyty: 10.07.2019

    Miejsce super. Po tylu pokojach wciąż nas jednak coś zaskakuje. Lokacje zorganizowane prima sort. Zagadki fajne i zróżnicowane. Efekt WoW był. Poziom strachu umiarkowany choć 10 latek raz wtulił się w tatę :) Dzieciaki 10 i 12 lat bawiły się świetnie, zresztą rodzice podobnie. Bardzo polecamy. Efekty dźwiękowe i akcja niemal jak w filmach Spielberga - genialnie. Zasłużone wysokie miejsce w rankingu. Z niecierpliwością czekamy na kolejne pokoje :)

  • Escape room Legenda Miecza

    Legenda Miecza
    Wyjście Awaryjne
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Wow! Genialne miejsce na rodzinny wypad. Esencja ER.

    20.08.2018 | data wizyty: 02.08.2018

    Pokój zrealizowany w genialnym stylu. Od początku do końca zabawy klimat powala na kolana i zamyka graczy w tematyce pokoju. Dbałość o szczegóły, rozmach realizacji i genialne zaplanowanie fabuły buduje naprawdę fajnie spędzony czas.

    Technicznie pokój nienaganny, dużo rozwiązań elektronicznych i świetna pozycja zręcznościowa. Lokacje mega fajne. Nasza rodzinka bawiła się wyśmienicie.

    Pokój polecam jako któryś kolejny w przygodach z ER. Jeśli to od niego zaczniecie, większa ilość pokoi konkurencji Was mocno rozczaruje :)

    W mojej opinii ścisła czołówka pokoi jakie odwiedziliśmy!

  • Escape room Przeklęty Obraz

    Przeklęty Obraz
    Black Cat Escape Room
    Warszawa

    Nam się wyjątkowo nie spodobało

    02.08.2018 | data wizyty: 31.07.2018

    Pierwszy raz miałem ochotę wyjść z pokoju w połowie gry. Dziękuję za profesjonalizm miłej Pani prowadzącej grę bo miałem ochotę walnąć drzwiami i wyjść :)

    Zwyczajnie nie podobało nam się w tym pokoju. Tego dnia nie udało nam się wczuć w klimat, a zagadki wyjątkowo słabo budowały naszą zabawę. Szczerze powiedziawszy zagadki tak przygotowane to kompletnie nie nasz klimat. Jedna z nich, nawet po podpowiedzi i poznaniu rozwiązania dalej stanowiła dla mnie zagadkę typu "co autor miał na myśli". Ale okazało się, że w sumie coś w pokoju nie działa więc zamiast tego trzeba było skojarzyć coś ... z niczego.

    Klimat specyficzny, dużo rozpraszaczy więc pokój zdecydowanie dla szperaczy z podzielną uwagą. Lokacje - fajnie rozwiązane. Jedno małe Wow! było, więc tragedii nie ma.

    Dużo lepiej bawiliśmy się w tym miejscu w pozostałych pokojach (Dom mordercy i Złoto nazistów).

  • Escape room Chata Wiedźmy

    Chata Wiedźmy
    Escape Room Majdańska 18 Warszawa
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Świetne miejsce do wizyty z kilkuletnimi dziećmi !

    16.10.2017 | data wizyty: 14.10.2017

    Kolejny nasz pokój na Majdańskiej. Szkoda, że tak późno ale w sumie mamy już niezły punkt odniesienia w postaci kilkudziesięciu pokonanych pokoi. I ... ?

    Chata wiedźmy zwyczajnie rzuca na kolana. Zdecydowanie miejsce na podium w naszym prywatnym rankingu.

    Klimat cudowny. Miejsce jak zaczarowane. Dopracowane w najdrobniejszych detalach. Czuć bajkowość tego miejsca w każdym centymetrze kwadratowym pokoju. Scenariusz świetnie wyważony i przygotowany - zarówno pod dzieci jak i dorosłych. Akcja toczy się wartko, a system podpowiedzi świetnie współgra z całością.

    Zagadki bardzo zróżnicowane. Nigdy nie widzieliśmy tylu kluczy w jednym miejscu :) Zadania bardzo fajne i wciągają do zabawy aż miło. Nasze kilkuletnie dzieci zachwycone. My również !

    Lokacje - majstersztyk. To naprawdę najwyższa półka jeśli chodzi o profesjonalizm i pomysłowość przy tworzeniu ER. Powierzchnia zabawy wyciśnięta do maksimum. Efekt Wow! miał miejsce kilka razy. Co ważne w najmniej spodziewanych momentach :)

    Finał godny finału Ligi Mistrzów.

    Nie byłeś ? Grzej pędem.

  • Escape room Sex room

    Sex room
    Black Cat Escape Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Fajna historia i naprawdę ciekawy pokój.

    12.10.2017 | data wizyty: 11.10.2017

    Nasz kolejny pokój w Black Cat Escape Room. Trochę nie wiedzieliśmy czego się spodziewać po tym konkretnym pokoju, bo nazwa musicie przyznać ... intrygująca :) Za pomysł 10/10.

    W środku czeka Cię naprawdę fajna i wciągająca zabawa z solidną nutką erotyki. Także miłośnicy kryminałów będą się dobrze bawili w przygotowanym klimacie.

    Zagadki bardzo fajnie przygotowane i naprawdę różnorodne. Jest elektronika i mechanika. Nie obędzie się też bez solidnego przeszukiwania i poszukiwania różnorakich "skrytek".

    Finał bardzo dobrze przygotowany - często ten moment jest niedoceniany przez twórców ER. Tutaj do końca jest ciekawie, a zakończenie mocno podbija końcowy efekt Wow! po wydostaniu się z pokoju.

    Słowem - można polecić :)

  • Escape room Wyspa

    Wyspa
    Amazeing
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Świetne miejsce na wizytę z kilkuletnimi dziećmi !

    12.10.2017 | data wizyty: 07.10.2017

    Pokój warty polecenia. Nasza wizyta odbyła się z kilkuletnimi dziećmi i wszyscy wyszliśmy z konkretnymi "bananami" na twarzach.

    Obsługa na wysokim poziomie. Pokój bardzo ciekawy, a historia spójna i świetnie poprowadzona. Lokacje bardzo ciekawie przygotowane i dopracowane. Jest efekt Wow !

    Zagadki zróżnicowane i przygotowane na wysokim poziomie. Ani za trudne, ani za łatwe - słowem w sam raz. Tyle pokoi za nami, a ciągle coś nas zaskakuje. Tym razem bardzo fajne kłódki - ciągle odkrywamy nowe :)

    Szukasz fajnego pomysłu na rodzinne popołudnie ? Wyspa zabierze Cię w naprawdę ciekawą podróż :)

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5