Paulina P. 10

Paulina P. 10

Hej, jestem Paulina P. 10. Mam na swoim koncie 14 odwiedzonych escape roomów. Najbardziej lubię pokoje typu Przygodowy. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

14 Odwiedzone

15 Planowane

Skaut

87 Punkty

50
87 pkt
100

Wszystkie opinie

Escape room Kopalnia węgla
Kopalnia węgla

Walentynki w kopalni

15.02.2020 | data wizyty: 14.02.2020

Na wypad walentynkowy wybraliśmy Kopalnię, bo po wizycie u świetnych Warrenów chcieliśmy sprawdzić też inny pokój w EER. I nie zawiedliśmy się.
Zacznę może od obsługi, którą tworzą prawdziwi pasjonaci ER, przemili i profesjonalni, a do tego świetnie obeznani w zakresie innych pokojów w Wawie. Wsparcie w trakcie gry bardzo dobre, podpowiedzi były sugerowane jeśli naprawdę utknęliśmy. Ciekawa dyskusja o pokoju po zakończeniu rozgrywki, stąd wiemy że są interesujące plany na przyszłość i na dalszy rozwój. EER stale ulepsza swoje pokoje, co bardzo cenię.
Ale do rzeczy - wystrój pokoju jak najbardziej klimatyczny: jest ciemno, jest węgiel i można się pobrudzić i te super efekty dźwiękowe! Pokój z 1 kłódką, z fajną elektroniką i koniecznością użycia w rozgrywce mocno nietypowych sprzętów jak na ER :) Trzeba pogłówkować, dla nas zagadki były dość trudne, może z racji bycia tylko we dwoje. Ostatnia zagadka doskonale wieńczy rozgrywkę i jest prawdziwy efekt wow.
Jeśli macie watpliwosci czy odwiedzić ten pokój związane z tym, że jego tematyka nie do końca Wam leży to je odrzućcie. Pokój Was nie rozczaruje, a różnorodność zagadek gwarantuje świetną zabawę.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Osadzeni w Bunkrze
Osadzeni w Bunkrze

Jedyny w swoim rodzaju

18.01.2020 | data wizyty: 18.01.2020

Po prostu WOW! Ten pokój trzeba odwiedzić, bo daje niezapomniane wrażenia. Klimat jeat niesamowity, a można poczuć go już od przekroczenia progu klatki schodowej. Aż trudno uwierzyć co się może kryć na dole w takim bloku ;)
Jest dość trudno, zwłaszcza w dwie osoby. Początek przygody genialny, a dalej jest coraz ciekawiej i coraz bardziej trzeba główkować. Współpraca jest koniecznością, dlatego warto wybrać się ze zgraną ekipą. Zagadka końcowa bardzo wymagająca, tym większa satysfakcja, że się udało.
Polecam, chyba nigdzie indziej nie można zagrać w takiej scenerii.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Tajna Kwatera Dyktatora
Tajna Kwatera Dyktatora

Zaskakujące oblicze Dyktatora

18.01.2020 | data wizyty: 18.01.2020

Pokój bardzo klimatyczny, z zaskakującym rozwojem akcji ;) Zagadki są urozmaicone, pomysłowe i wciągające. Niektóre wymagają współpracy, dobrego zgrania się i pogłókowania, dlatego raczej nie jest to pokój na pierwszy raz.
Byliśmy w dwie osoby i było bardzo intensywnie, więc warto iść większą grupą, byle była zgrana.
Obsługa przesympatyczna, chętnie dyskutująca o wrażeniach z ERów.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Muzeum okultyzmu Państwa Warren
Muzeum okultyzmu Państwa Warren

Dreszczyk strachu

17.11.2019 | data wizyty: 15.11.2019

Wiarygodna opinia

Pokój stworzony przez prawdziwych pasjonatów, gdzie każdy szczegół jest przemyślany. Zagadki tworzą logiczną całość i są dość trudne, ale fabuła pokoju bardzo mocno wciąga i czas mija zdecydowanie za szybko. Klimat fenomenalny - czuć dreszczyk i ciarki ma plecach. Jest dużo kłódek ale nie ma się wrażenia zmęczenia ich otwieraniem. Byliśmy we dwójkę, ale w pokoju na pewno nie będzie się nudzić większa ilość osób. I na koniec obsługa, której należą się ogromne brawa za świetnie przygotowaną rozgrywkę, zaangażowanie w jej trakcie, wyważone podpowiedzi i dyskuję po wyjściu z pokoju! Nigdy tak miło nam się nie rozmawiało w żadnym innym ER. Z niecierpliwością czekamy na kolejne pomysły tej Ekipy!

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Strefa Cienia
Strefa Cienia

Rytuał odprawiony

19.08.2019 | data wizyty: 17.08.2019

Pokój odwiedziliśmy we czwórkę, z czego dwie osoby to praktycznie zupełni nowicjusze w temacie ER i trzeba przyznać że zadziwili swoją spostrzegawczością nieco bardziej doświadczone osoby. Pokój wymaga zwracania uwagi na detale, jest dużo kłódek, a zagadki są dobrze ze sobą połączone - jedno logicznie wynika z drugiego, choć jest trochę zmyłek.
Wystrój bez zarzutu - bardzo dobrze wprowadza w klimat pokoju i zupełnie zapomina się o tym co było za drzwiami i wciąga się w fabułę.
To była po prostu świetna zabawa!
Obsługa super, pomocna i przyjazna i lubiąca pogawędzić z klientami.
Polecam zarówno dla początkujących, jak i bardziej doświadczonych.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Eksperyment
Eksperyment

Udany eksperyment

19.08.2019 | data wizyty: 17.08.2019

Był to nasz drugi pokój tego samego dnia i ambitnie wzięliśmy go w bardzo trudnej wersji i rzeczywiście łatwo nie było (skończyliśmy po czasie - wielki plus dla obsługi że mimo później pory pozwolili nam dokończyć grę).
Wystrój pokoju dość oszczędny, ale doskonale oddający klimat i zwiazany z fabułą i jak zagadki się rozkręcą to jest dużo frajdy i zaskoczeń (bardzo pomysłowe zagadki elektroniczne!). Gra jest liniowa, ale zagadki są nieoczywiste, na wysokim poziomie, wymagające pomyślenia i budujące klimat pokoju.
Wielkie brawa za utrudnienie wymuszające współpracę między graczami - skonsumowało nam dużo czasu, ale jaka była satysfakcja jak udało się to rozwiązać :)
Pokój na pewno nie na pierwszy raz i raczej dla grup niż dla par (byliśmy w 4 osoby i było w sam raz).
Obsługa przemiła, profesjonalna i chętnie dyskutująca o wrażeniach z rozgrywki.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Bezludna Wyspa
Bezludna Wyspa

Wakacyjny relaks

11.08.2019 | data wizyty: 10.08.2019

Wiarygodna opinia

Pokój świetnie zaaranżowany, aż chciałoby się w nim poleniuchować. Zagadek nie jest bardzo dużo, są raczej liniowe i związane z kłódkami wszelkiej maści. Na pewno dobra propozycja dla początkujących, żeby przekonali się o co chodzi w ER, a dla doświadczonych po prostu żeby się rozerwać;) Graliśmy we dwoje zupełnie bez spinania się i zdążyliśmy, choć późna pora nieco nadszarpnęła nasze możliwości umysłowe i potrafiliśmy coś po dodze przegapić. Obsługa bez zarzutu. Polecam jako odpoczynek i relaks, kto szuka wielich wyzwań i niespodzianek może się nieco rozczarować.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 9/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Złoto nazistów
Złoto nazistów

Achtung achtung! Nadchodzi atak

26.03.2019 | data wizyty: 16.11.2018

Wiarygodna opinia

Twórcom pokoju udało się zgromadzić w nim tak wiele przedmiotów z czasów II wojny, że robi to niesamowite wrażenie- wystrój jest na bardzo wysokim poziomie, co sprawia że gra wciąga bez reszty. Zagadki pomysłowe i logiczne, a jedna wymagająca użycia pewnego sprzętu szczególnie zasługuje na uznanie:) Byliśmy we dwójkę i super łatwo nie było, ale wyszliśmy przed czasem i satysfakcja z przejścia pokoju była duża. Polecam nie tylko pasjonatom historii, choć dla nich będzie to wyjątkowa gratka.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Przeklęty Obraz
Przeklęty Obraz

Niełatwo stworzyć arcydzieło

26.03.2019 | data wizyty: 22.03.2019

Wiarygodna opinia

Pokój idealnie oddaje klimat malarskiej pracowni. Zagadki są logiczne, pomysłowe i bardzo dobrze powiązane z fabułą (wielki plus za małą ilość kłódek). To był już nasz 4. pokój w Black Cat i w każdym dobrze się bawiliśmy - szkoda że nie ma więcej. Obsługa jak zawsze na wysokim poziomie i chętnie dyskutująca o wrażeniach z gry.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room W cieniu piramid
W cieniu piramid

Efekt Wow murowany!

26.03.2019 | data wizyty: 23.03.2019

Wiarygodna opinia

Wystrój tego pokoju powala, dbałość o detale jest ogromna. Udało się w nim zbudować niesamowity kilmat, można poczuć się jak bohater filmu przygodowego. Zero kłódek, za to dużo pomysłowych zagadek manualnych i nietypowych rozwiązań. Duże znaczenie ma współpraca w trakcie gry. Wielki plus za zaskakujące zaskoczenie. Ten pokój po prostu trzeba przejść! Obsługa przemiła- po zakończeniu gry mogliśmy szczegółowo omówić swoje wrażenia i pstryknąć pamiątkową fotkę ;)

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne