Biedrona
  • Escape room Skarb piratów

    Skarb piratów
    Quest Room
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Odnaleźć skarb piratów !

    27.10.2017 | data wizyty: 19.10.2017

    Bardzo sympatyczny pokój. Jasny, dość przestronny, kolorowy, idealny dla młodych adeptów sztuki escape roomowej. Ale starsi wyjadacze też będą się w tym ER dobrze bawić, bo choć zagadki nie są trudne to jest ich sporo, są różnorodne, a ich rozwiązywanie daje dużo satysfakcji. Obsługa przesympatyczna i pomocna. Podsumowując: pokój nie jest trudny, ale ciekawy, idealnie nadaje się na spokojne spotkanie w gronie rodziny lub przyjaciół, którym kłódki nie są straszne. Ja bawiłam się w nim znakomicie, choć przyznaję, że "Uwolnić ducha" zrobił na mnie o wiele wieksze wrażenie :)

  • Escape room Kryjówka Hobbita

    Kryjówka Hobbita
    SkillHill
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Tylko Hobbita brak...

    26.10.2017 | data wizyty: 11.09.2017

    ...bo poza tym w tym escape roomie jest wszystko czego potrzeba do dobrej zabawy, czyli: fajny wystrój, ciekawych i różnorodnych zagadek bez liku, spójna fabuła, przemiła atmosfera, sympatyczna i pomocna obsługa. Tak jak wspomniałam zagadek, choć nie są one trudne, jest naprawdę sporo i trzeba się sprężać, zwłaszcza jak się jest w małej grupie, żeby je wszystkie rozwiązać. Jest mnóstwo kłódek, ale mi to nie przeszkadza, ja lubię klasykę. Polecam ten pokój nawet doświadczonym grupom, bo można w nim spędzić przemiłe popołudnie w gronie rodziny lub przyjaciół.

  • Escape room Poza Światem

    Poza Światem
    Dom Zagadek
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Wyspa z tajemnicą

    10.10.2017 | data wizyty: 08.10.2017

    Pokój bardzo przyjemny. Początkowa tematyka bezludnej-czy aby na pewno?-wyspy po rozwiazaniu serii zagadek diametralnie sie zmienia. I dobrze, bo to powoduje większe zaciekawienie graczy i chęć poznania tajemnicy wyspy. Zagadek jest sporo, różnorodnych i ciekawych ale raczej prostych. Nie oznacza to jednak, że doświadczeni gracze będą się w tym ER nudzić. Po prostu wyjdą szybciej lub bez morderczego tempa i pośpiechu będą mogli delektować się miłą grą np. w leniwe niedzielne popołudnie. Obsluga sympatyczna i pomocna. Moim zdaniem pokój wart odwiedzenia

  • Escape room Dom w Dżungli

    Dom w Dżungli
    House Escape
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Dom&Dżungla

    11.09.2017 | data wizyty: 03.09.2017

    Wizyta w tym pokoju gwarantuje wyśmienitą zabawę dla każdego bez względu na wiek czy doświadczenie w escape roomach. Zagadek w tym ER jest naprawdę dużo, są różnorodne, a do ich rozwiazania zaangażować trzeba jak największą liczbę zmysłów. I choć nie są najtrudniejsze ich rozwiązywanie bez podpowiedzi daje ogromną satysfakcję, a ich liczba powoduje że gry nie kończy się za wcześnie -i dobrze bo granie w tym ER to prawdziwa przyjemność. Ja przez cały czas trwania rozgrywki miałam szeroki usmiech na twarzy, który po wyjściu z pokoju jeszcze dlugo mi nie schodził. Obsluga przesympatyczna, bardzo zaangażowana i pomocna, takiej życzyłabym sobie w każdym escape roomie. Polecam, bo naprawdę warto.

  • Escape room Klątwa Faraona

    Klątwa Faraona
    Mr Escape
    Olsztyn

    Klątwa nam niestraszna

    05.09.2017 | data wizyty: 02.09.2017

    Pokój ok ,choć bez spektakularnych efektów specjalnych. Zagadki fajne, raczej proste, ale różnorodne. Wystrój poprawny choć z uwagi na sporą przestrzeń do zagospodarowania i stosunkowo do niej mało rekwizytów pokój wydaje się nieco pusty. Obsluga jak najbardziej zaangażowana i pomocna.

  • Escape room Tajemnice Warszawy

    Tajemnice Warszawy
    Escape Room BANK
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Tajemnica Warszawy rozwiązana

    05.09.2017 | data wizyty: 26.08.2017

    Zdecydowanie najwiekszą zaletą tego pokoju jest jego tajemniczy klimat osiągnięty zarówno za pomocą stylowego i estetycznego wystroju jak i panującego wewnątrz półmroku. Zagadki fajne choć nastawione przede wszystkim na szukanie i spostrzegawczość, ale jest kilka z którymi do tej pory się nie spotkałam. Choć mi osobiście ten pokój nie podszedł na pewno jest on wart odwiedzenia . Obsluga poprawna.

  • Escape room Grobowiec smoka

    Grobowiec smoka
    Escapers
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Tajemnice skrywane w dżungli

    13.08.2017 | data wizyty: 13.08.2017

    Bardzo klimatyczny pokój z różnorakimi zagadkami tak pod względem trudności jak i ich charakteru. W tym pokoju jest wszystko co powinno być w dobrym escape roomie: trochę szukania, trochę główkowania, odrobina liczenia i sporo myślenia, dobra proporcja między kłódkami a elektroniką. Z kolei wystrój i rekwizyty z górnej półki, można naprawdę poczuć się jak na tropikalnej wyspie z owianym tajemnicą grobowcem smoka. Bardzo dobrze mi się w tym ER grało, tak jak i reszcie mojej grupy dlatego zdecydowanie polecam. Moim zdaniem obowiazkowy punkt na mapie warszawskich escape roomów, a wszystkie pochlebne opinie o tym pokoju nie są ani trochę przesadzone. Mistrzyni Gry bardzo miła i pomocna.

  • Escape room Ocean's 2

    Ocean's 2
    SHOW ESCAPE
    Warszawa

    Ucieczka&Włamanie

    13.08.2017 | data wizyty: 12.08.2017

    Ciekawe i interesujące wyzwanie polegające na połączeniu dwóch pokoi, ucieczki z więzienia oraz kradzieży diamentu w jedną spójną grę. Pierwsza część podobała mi się zdecydowanie bardziej od drugiej, w której z uwagi na kilka scenariuszy, zależnych od sposobu gry i popelnionych błędów, w naszą rozgrywkę wdał się lekki chaos. Zagadki fajne i różnorodne, klimat zwłaszcza w pierwszej części zachowany, wystrój tak samo. Mistrz Gry bardzo zaangażowany. Warto odwiedzić .

  • Escape room Wyspa

    Wyspa
    Amazeing
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Na bezludnej??? wyspie

    06.08.2017 | data wizyty: 06.08.2017

    Bardzo dobry pokój!!! Super fabuła, genialny wystrój, ciekawe zagadki, idealny klimat, fantastyczna obsługa, fajne zakończenie - wszystkie elementy zgrane i dograne :) Każdy w tym escape roomie znajdzie coś dla siebie: jest trochę szukania, jest troche główkowania, są klasyczne - i nie tylko - kłódki, jest elektronika. Ja i moi współtowarzysze bawiliśmy się w tym pokoju bardzo dobrze dlatego z pełnym przekonaniem polecam tem ER każdemu, a dla tych, którzy lubią przygotówki to pozycja obowiązkowa na mapie warszawskich escape roomów. Naprawdę warto :)

  • Escape room Tajemnica Drukarza

    Tajemnica Drukarza
    Adventure Hunters
    Warszawa

    Wiarygodna opinia

    Zdemaskować psychopatę

    21.07.2017 | data wizyty: 18.07.2017

    Ten escape room to pokój dla szperaczy, nastawiony jest bowiem w dużej mierze na szukanie i to porządne, którego ja osobiście fanem nie jestem. Z kolei zagadki w większości nastawione są na spostrzegawczość. Największą zaletą tego pokoju jest jego klimat i wystrój - genialne, a umiejscowienie tego ER na terenie starego zakładu jeszcze to potęguje. Mam tylko zastrzeżenie do "urządzenia" z finałowej zagadki, a właściwie do braku instrukcji jego obsługi, bo ja pierwszy raz na oczy takie widziałam i pomimo wpisywania dobrego kodu nie potrafiłam go uruchomić, bo nie wiedziałam jak zatwierdza się ten wklepany kod. I choć malutki wiatrak by się przydał, bo strasznie gorąco było co mnie osobiście rozdrażniło. Obsługa bez zarzutu, Mistrz Gry bardzo zaangażowany. Podsumowując pokój fajny, można się w nim zabawić.

Zobacz więcej opinii: 1 2 3 4 5 6 7 8