Biedrona

Biedrona

Najważniejsza zasada udanej wizyty w escape roomie? Dać się ponieść emocjom i świetnie się bawić rozwiązując zagadki bez ciśnienia na szybkie wyjście z pokoj... [więcej]

76 Odwiedzone

1 Planowane

Globtroter

225 Punkty

225 pkt
300

Wszystkie opinie

Escape room Przeklęty Obraz
Przeklęty Obraz

Tajemnica pewnego malarza

24.02.2019 | data wizyty: 23.02.2019

Wiarygodna opinia

Bardzo solidny pokój z interesującą historią, ktorą trzeba rozwikłać, z klimatem artystycznego bałaganu, w którym trzeba odnaleźć wszystkie elementy zagadkowej układanki i rozwiązać ciekawe,nie za trudne zadania. Porcja naprawdę dobrej rozrywki warta polecenia także doświadczonym grupom,ktore z pewnością szybko z pokoju wyjdą ale na pewno będą sie dobrze bawić. Obsługa sympatyczna i pomocna

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 9/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Antyterroryści
Antyterroryści

Bobmba rozbrojona

02.11.2018 | data wizyty: 30.10.2018

Bardzo przyjemny, pełen gadżetów i "zaawansowanej policyjno-wojskowej technologii" pokój. Tutaj naprawdę można się poczuć jak agent sił spechalnych realizujący misję, która ma uratować miasto i jego niewinnych mieszkańców. Zagadki niezbyt trudne, za wyjątkiem jednej, która dla nas, nieprzeszkolonych w harcerstwie, sprawiła trochę trudności i wymagała podpowiedzi. Klimat dobrze zachowany, obsługa bardzo sympatyczna i te gadżety - rewelacja. Naprawdę polecam, nawet grupom doswiadczonym, na pewno będą się dobrze bawić.

Ocena ogólna: 9/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Tajemnica Hrabiego Cromwell'a
Tajemnica Hrabiego Cromwell'a

W poszukiwaniu testamentu

01.11.2018 | data wizyty: 29.10.2018

Wiarygodna opinia

Baaardzo dobry pokój, na baaardzo wysokim poziomie. Świetny klimat, wystrój i rekwizyty. Wszystko to powoduje, że od razu po zamknieciu drzwi można wczuć sie w fabułę pokoju i rozpocząć poszukiwania zaginionego testamentu. Zagadki są różnorodne, a ich rozwiązanie daje dużo satysfakcji, choć nie są bardzo trudne przyjemnie się je rozwiązuje, nawet doświadczonym grupom. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna. Pokój naprawdę wart odwiedzenia.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Po nici Ariadny
Po nici Ariadny

Po nitce do wyjścia

26.10.2018 | data wizyty: 25.10.2018

Pokój bardzo dobry dla osób zaczynających swoją przygodę z escape roomami, można zorientować sie o co w tym "szaleństwie" chodzi i jak rozwiązywać zagadki, doświadczone grupy wyjdą z niego po prostu za szybko. Zagadki są łatwe, ale różnorodne i w wystarczającej dla nowicjuszy liczbie: jest i sprawnościówka, jest i logika, trzeba troszkę poszukać i wykazać się spostrzegawczością. Ja w tym pokoju byłam z dwoma osobami,które nigdy wcześniej nie odwiedziły ER i im się spodobało a to chyba najlepsza recenzja, nie ma bowiem nic gorszego jak niezadowolenie nowicjusza, który po swojej pierwszej wizycie nie chce kontynuować escape roomowej przygody. Obsługa bardzo miła i pomocna. Przyczepiłabym się tylko do wystroju, za mało mitologicznego klimatu.

Ocena ogólna: 8/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 8/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Zaginiony dziennikarz śledczy
Zaginiony dziennikarz śledczy

Na tropie zbrodni z lat 90-tych

25.06.2018 | data wizyty: 27.05.2018

Wiarygodna opinia

Klimatyczny pokój z ciekawymi i wymagającymi zagadkami przenosi graczy w środek lat 90-tych ubiegłego wieku. Wchodząc do tego escape roomu ma się wrażenie, że od zaginięcia mieszkajacego tam dziennikarza śledczego nikt niczego w tym pokoju nie ruszał, bowiem wystroj, rekwizyty i inne gadżety są żywcem wyjęte z tamtych lat. Ci, którzy pamiętają tamte czasy będą zachwyceni możliwością powspominania, jeśli oczywiście starczy im na to czasu,bo pokój do łatwych nie należy. Zagadki są ciekawe i różnorodne, jedne łatwiejsze, inne trudniejsze, ale rozwiązanie ich daje dużo satysfakcji. Do jednej z nich warto mieć małego, zwinnego i filigranowego członka drużyny ? Jak pójdziecie, to przekonacie się, że mam rację . Obsługa pokoju bez zarzutu. Jednym słowem ER wart odwiedzenia.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Odmęty Angkor Wat
Odmęty Angkor Wat

W poszukiwaniu przygód...

25.06.2018 | data wizyty: 23.06.2018

...trafiliśmy w Odmęty Angkor Wat i znaleźliśmy nie tylko skarb ale i super zabawę. Wystrój pokoju powala, od progu widać, że Twórcy włożyli w niego, a tym samym i w klimat pokoju, nie tylko wiele pracy ale i serca. Zagadki różnorodne, przyjemne w rozwiązywaniu, związane z tematem. Nie są może najtrudniejsze, ale w tym pokoju liczy się przede wszystkim świetna zabawa i przygodowa gra. A motyw z sufitem - wymiata. Kto był - ten wie, kto nie był - musi pokój odwiedzić, aby się przekonać o czym piszę, a na pewno nie będzie zawiedziony. Ps. Bardzo sympatyczna obsługa.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Łatwy

Escape room Skarbiec
Skarbiec

Wejść do skarbca to pestka, tylko jak się z niego wydostać?

25.06.2018 | data wizyty: 24.06.2018

Wiarygodna opinia

Bydgoski Skarbiec to jeden z lepszych pokoi, które odwiedziłam. Zagadek jest tu bez liku, są różnorodne i - co najważniejsze - wszystkie związane z tematem gry, za co ogromny plus. Pokój do najłatwiejszych nie należy, co w połączeniu ze sporą ilością zagadek powoduje, że gry nie kończy się zbyt szybko. I dobrze, bo gra w tym escape roomie to prawdziwa przyjemność. Klimat i wystrój pokoju w temacie, fabuła przyjemna, ciekawe wprowadzenie, miła i pomocna obsługa. Słowem ten pokój ma wszystko, czego potrzeba do świetnej zabawy. Odwiedźcie go zatem i sami się przekonajcie, a zobaczycie, że naprawdę warto.

Wejść do skarbca to pestka, tylko jak się z niego wydostać?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Escape room Spisek Kardynała
Spisek Kardynała

O mały włos plan Richelieu by się powiódł...

12.05.2018 | data wizyty: 05.05.2018

... ale dzięki wspaniałemu Mistrzowi Gry, który pomógł lekko zagubionej drużynie, dwójka Muszkieterów uratowała honor Królowej Francji :)
Baaardzo przyjemny pokój, pięknie urządzony, z ciekawymi, czasem mocno poukrywanymi mechanizmami, różnorodnymi, przyjemnymi i niezbyt łatwymi zagadkami. Bardzo dobra escape roomowa propozycja na spotkanie z przyjaciółmi. Pokój grywalny, przyjemny w odbiorze, warty polecenia. Obsługa super. Polecam.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Trudny

Escape room Upiór z Alt Allenstein
Upiór z Alt Allenstein

W nawiedzonym dworze...

17.04.2018 | data wizyty: 31.03.2018

...gra się jak w horrorze ?
Kolejny świetny pokój Dziewczyn z iESCAPE. Z klimatem, wystrojem, historią związaną z Olsztynem (bardzo dobry znak rozpoznawczy firmy), no i oczywiście z różnorodnymi i ciekawymi zagadkami. Jeśli do tego doda się świetną grywalność pokoju no i najlepszą jaka może się trafić obsługę, to ma się sposób na fantastyczną zabawę w gronie najbliższych. Jak zwykle polecam, ale tylko dlatego, że ten ER jest po prostu super, a nie że uwielbiam Dziewczyny z iESCAPE ?

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Odpowiedź firmy iESCAPE

Pięknie dziękujemy za tak miłe słowa :) Bardzo się cieszymy, że tak bardzo się podobało i zabawa się udała :) Obiecujemy dać znać, jak tylko będą nowe pokoje :)

Escape room Przeklęta wyspa
Przeklęta wyspa

Prawdziwie przeklęta wyspa!

15.04.2018 | data wizyty: 15.04.2018

Wiarygodna opinia

Fantastyczny ER!!! Jeden z najlepszych, w jakich byłam, dla fanów przygodówek absolutne "must be". To nie jest ER stylizowany na wyspę, to prawdziwa wyspa, a jako że jest przeklęta można powiedzieć, że "żyje". Gra jest prawie interaktywna, co powoduje, że ten pokój w dziesięciostopniowej skali ocen dostaje u mnie jedenastkę! Wystrój - perełka, zagadki - cudeńka, rekwizyty - z górnej półki, klimat - mega, zaskoczeń - wiele, obsługa - przesympatyczna. Słowem REWELACJA. Myślę, ba jestem przekonana, że ten pokój zbierać będzie same pochwały i na pewno na to zasługuje.

Ocena ogólna: 10/10

Obsługa: 10/10

Klimat: 10/10

Poziom trudności: Średni

Pokaż następne